Zanima me jel svejedno kaj dam djetetu za temperaturu lupocet čepić ili lupocet sirup?
Djete je staro 3 godine.
Zanima me jel svejedno kaj dam djetetu za temperaturu lupocet čepić ili lupocet sirup?
Djete je staro 3 godine.
A zapravo u cemu je razlika?
Ja biram sirup jer ni ja ne volim cepice.
Da samo to! Pa zar to nije dosta? Mislim da je davanje čepića jako neugodno za dijete. Osim toga, kako dozirati čepić, koliko dati? Jedan čepić je definitivno premalo za dijete od tri godine; treba odrediti dobru mjeru, rezati čepiće, gurati ih znači više puta u guzu :/ Čitala sam i dr. Richtera koji je napisao da čak treba i veća doza paracetamola kad se daje na guzu (još se i slikovito izrazio o davateljima čepića, ali to ne mogu ponoviti jer sam fina dama). I, po meni najvažnije - sirup treba davati iz pedagoških razloga, jer se dijete treba naučiti piti lijekove.
Jer, Lupocet postoji u čepiću, a drugi lijekovi ne postoje u tom obliku.
a joj, lakse malo...
smjesak je bio odgovor na tvoj odgovor. U biti sam mislila postoji li razlika u smisu da cepic ili sirup brze djeluju ili tako nesto...
e pa, ima i toliko uvrnutih klinaca koji vise vole cepice nego sirupe![]()
toncek nikad nije popio lupocet sirup.
jako dugo je birao cepice, a sad je ja zdrobljenoj tableti u casi soka.
Ne moraš ponoviti, ali možeš dati link, ako se još sjećaš gdje je to biloMima prvotno napisa
(šifra: znatiželjna baba
)
Inače, i ja sam zagovornik sirupa umjesto čepića, a čepiće smo prestali primjenjivati čim je bio u stanju progutati sirup sa žličice a da pritom ne popljuje sve oko sebe.
jednom je bila na austrijskoj TV kako su čepići štetni za debelo crijevo....
tako da sirup....
mislim da bi čepić više bio za djecu koja povraćaju ili neće popiti lijek...
a s druge strane, šta nije neki dan bilo na dnevniku da je paracetamol dokazano štetan, za šta? izaziva astmu, tako nešto...
uglavnom, za temperaturu do 38,5 (a i liječnik mi je juče potvrdio da slobodno) mi stavimo čarapice u jabučni ocat i na noge i na to još jedne suhe čarape...
he he temperatura nestane vremenski isto kao lupocetom, a najbolja stvar... prirodno je...
da, da dok ti dijete ne dobije febrilne konvulzije.temperatura nestane vremenski isto kao lupocetom, a najbolja stvar... prirodno je...
nikada nisam skidala povisenu temperaturu do prosle godine kada je imao konvulzije.![]()
dopustala sam tijelu da se izbori, ali tada nije uspjelo.
uvijek dajemo lupocet cepice jer: brze djeluju i ne zeli piti sirup.
sama ces skuziti sto vise odgovara djetetu.
Ja prednost dam sirupu, a ako moram onda ide čepić. Npr. kod povraćanja obavezno čepić ili ako mu dajem usred noći pa da ga ne razbuđujem sirupom.
Inače koliko sam skužila od paracetamolskih sirupa djeca više vole Panadol baby nego Lupocet. Finiji je ukus i Panadol mi popije, a Lupocet sam morala davati na silu.
Još me nešto zanima.
Koliki je rok trajanja bočice?
Odnosno na kutiji piše do 2010, ali ako je otvoren recimo već dvije godine jer to ima veze.
pa da, naravno da ne kod visokih temperatura, a i svaki poznaje svoje dijete... jel... ovisi, neka dehidriraju, neka neću jesti, druga su febrilna, neka afebrilna.... mama najbolje zna...momze prvotno napisa
ali općenito ne treba za sitne stvari odma davati lijekove i čepiće i to...
temperatura je obrambeni mehanizam, npr. bilo je jedno istraživanje kako visoka temperatura uništava rak, pa su neke bolesnike namjerno zarazili bakterijama u svrhu liječenja raka i tako...
dobro to je ekstremni slučaj, ali ono, sve ima dobro i loše...
samo moje dijete je bilo 1,5 godina zbog VUR-a na minimalnim dozama raznih antibiotika, i još dana danas gledam poslijedice toga... i onda na svoje oči vidiš kakv je to podmukli otrov...
a tada... da ni ne pričam... to satre ljudski organizam do nule, barem je nju... i tako mislim da bi lijekovi trebali biti za hitne slučajeve...
posebno danas i sami imamo prilike vidjeti: umiru od voltarena, antibebi pilula, koktela lijekova... a nekako je sve to u porastu...
a ima lijepih prirodnih metoda naravno ZA BLAGE NORMALNE SLUČAJEVE... ne ni tu pretjerivati...
nama je užasan problem dati mu bilo što na usta osim vode. ako je neophodno onda mu stavljam u špricu tako da su mi čepići draži. i za tren ga gurnem tako da se uopće ne buni.
Ako dijete povraća daju mu se čepići (da ne povrati lijek), a ako ne povraća onda sirup.
nema veze, moze i sumeca tableta ako ima, vazno je doziranje, da ne das prekomjernu dozu.
l
sumece tablete nisu dozirane za dijecu. cesto se radi o acetilsaliclinoj kiselini (aspirin i andol) koja se zabranjuje djeci, a uz to najcesce ima jos neki dodatni sastojak koji se takoder ne preporuca djeci.majoslava prvotno napisa
Zbog tih razloga nije pozeljno (citaj zabranjeno je) davati dijeci sumece tablete tj. bilo koji pripravak koji nije namjenjeni iskljucivo njima.