u zadnje vrijeme imam zgaravice bar 3x dnevno i to takve da mi se povraca
dal to moze nastetit bebi?
u zadnje vrijeme imam zgaravice bar 3x dnevno i to takve da mi se povraca
dal to moze nastetit bebi?
ne može naštetiti. udri po jamnici.
izgleda da cu morati jer ovo je strasno
malo me bilo strah zbog tih kiselina pa da nebi nestto nagrizle
hvala![]()
Ja udaram po Gastalu. Jednostavno NE MOGU bez njega! Probudi me iz sna i počne gušiti, paliti grlo, imam osjećaj da ću poluditi od muke :shock: Svaki dan pojedem po 3 komada. Malo mi je bed zbog toga što uzimam kemiju, ali jednostavno moram.
bude čupava beba![]()
meni zena u ljekarni rekla ne za gastal
mislim zbog aluminija
Bilo je priče o tome na temi "Konačno rešenje za žgaravicu". Tema je i dalje aktivna![]()
Što se tiče lekova, umesto Gastala je koliko se sećam bolji Rennie (ako se tako piše, ali znate na koji mislim)
Meni doktor i žena u ljekarni rekla da je svejedno jel Gastal ili drugi lijek :?ja_mama prvotno napisa
ima tih lijekova na bazi razlicitih soli, ali su puno bolji oni bazirani na 'ometanju' tzv protonske pumpe, poput loseca, ali ne znam da li je porebam recept za losec-slicne preparate.
inace ne skodi bebi, ali gnjavi stalna zgaravica, najsigurniji lijek je porod, tako da se strpi.
do tada, smanji obroke, male ali ceste, spavaj sa povisenim gornjim dijelom tijela, i ne jedi vece obroke blizu spavanja...
Meni ovo ništa nije bilo pomoglo Činilo mi se da sam je imala od 7-8 meseca non-stop 24/7majoslava prvotno napisa
![]()
Trenutno je samo povremeno imam, pa se snađem sa bademima...
ma jedino sto jos jedem je voce i povrce
nista kuhano ni peceno
a malo me strah da nebi pretjerala s rennie
ovo o zgari sam citala al me zanimalo dal ce te kiseline naskodit bebi
Ni Gastal ni Rennie ne mogu naštetiti. To su lijekovi koji samo mijenjaju ph vrijednost želučane kiseline. Ne štete i mogu se piti kad treba.
Što se tiče same žgaravice bolje je zaliječiti nego pustiti jer može napraviti štetu sluznici koja je u trudnoći ionako osjetljiva.
Nekome pomaže mlijeko, nekome bajame, nekome jamnica...u svakom slučaju treba je kontrolirati i ne dozvoliti da stalno "prži" sluznicu.
![]()
ne znam jel ima kakve veze, al odkad pijem šumeći mg nisam imala žgaravicu ni pored ćevapa s lukom![]()
I mene izluđuje žgaravica, naročito po noći, tj. kad sam u ležećem položaju. Mlijeko mi ponekad malo pomogne, a kad je neizdrživo uzmem Gastal. Isto je bilo s B. (a rodio se skoro bez kose).
Koliko sam čula Gastal treba izbjegavati radi aluminija koji je netko spomenuo i stoga je bolji navodno Rennie. To vam jeslična dilema kao uzeti ili ne Normabel.
Evo što piše na stranicama Gastala:
Da li trudnice smiju uzimati Gastal?
OTC lijekove kao i druge lijekove tijekom trudnoće i dojenja treba koristiti samo ako su apsolutno neophodni. U osnovi antacidi se mogu kratkotrajno upotrebljavati u što manjoj dozi, ali prije upotrebe svakako je potrebno konzultirati liječnika i pridržavati se njegovih preporuka.
Mene isto uništava, ali nekako je suzbijama bademima i gaziranom vodo, ali čini mi se da je sve nepodnošljivija i nema više doba dana kad se ne javi. Ali još malo....
Ali još malo....[/quote]
kolko?![]()
Indi bi mogla i sutra![]()
ja_mama, još nekih 15-tak dana do termina. :D
vanesax prvotno napisa
Mislila sam, obzirom na učestalost kontrakcija, kad uhvatim 37.tj. da će to biti to, ali sad nekako mislim da će biti kao uvijek u životu, upravo suprotno od očekivanog - još ću prenijeti i roditi na kraju 41.tjedna, to bi bilo...
![]()
meni su žgaravice u trudnoćama uvijek rješavale dobre stare kokice
stoga, iskokajte si kokice i uživajte
![]()
Da te utešim, tako sam jaIndi prvotno napisa
![]()
Bila u porodilištu na početku 37. jer smo sumnjali na prsnuće vodenjaka. Bila tamo 5 dana i mislila da ću roditi. Kad ono-šipak.
Prenela sam dobrano i onda smo još morali inducirati. :/
Tebi Indi ipak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da to bude što pre.![]()
To čekanje mi je bilo najgore. Stvarno me je izmučilo.
njAM napokon nesto finoJenz prvotno napisa
vanesax, baš ti hvala. Nadam se da ću kroz koji dan, no evo i kontrakcije se smirle, za ne povjerovati, pa sam prilično sumnjičava![]()
Jenz, hvala za info o kokicam.
Meni za sad najbolje pomažu bademi, ali domaći i to neki od prošle godine koji nisu kao dobro rodili jer je bilo previše kiše![]()