Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Anemia

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Anemia

Jučer sam vadila krv i u nalazu mi piše pod napomenu; anemia. Već mi se tjedan dana dosta vrti.
    Našla sam topic o anemiji,ali ne i o tome da li ona utječe na bebu.
    Trudna sam 12 tjedana i zanima me da li će s bebom biti sve ok? (u pon idem na pregled).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

počni piti prenatal ili tak nekaj.
    anemia se često pojavljuje u trudnoći zbog razrjeđivanja krvi i u principu nema opasnosti ako nešto poduzmeš; tj. počni paziti na prehranu i počni uzimati nadomjestak željeza. to bu ti i doktor rekao.
    problem može biti na porodu, ako ti željezo ostane jako nisko i uz dodatni gubitak krvi, možeš dobiti transfuziju.

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evita ja sam imala problema sa anemijom prošlu trudnoću. Spasio me Ferohel sirup, imaš ga za trudnice i dojilje u svim ljekarnama, ali se nažalost ne može dobiti na recept. Mislim da je važno da nadomjestiš željezo, jer ga bebe posebno "uzimaju" u drugom tromjesječju, a i tebi više neće biti loše. To će ti reći i doc. i dati neke tablete. (meni je ovaj sirup najviše pomogao). Nadam se da sam pomogla!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evita, procitaj i nas tekst na portalu:
    Anemija u trudnoci

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: Anemia

Citiraj evita prvotno napisa
    Jučer sam vadila krv i u nalazu mi piše pod napomenu; anemia. Već mi se tjedan dana dosta vrti.
    Našla sam topic o anemiji,ali ne i o tome da li ona utječe na bebu.
    Trudna sam 12 tjedana i zanima me da li će s bebom biti sve ok? (u pon idem na pregled).
    I meni se na početku trudnoće vrtilo, palo mi je željezo i doktor mi je prepisao Ferumlek sirup i rekao da ću ga piti cijelu trudnoću. Pila sam ga tri tjedna, imala probavne smetnje od njega i rekla mu da jel baš moram to piti.Rekao je ako nemogu da ne pijem i sad sam u 18 tjednu, pijem jedino Prenatal i ne vrti mi se više. Mislim da to sve spada u prve mučnine.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja od početka trudnoće imam jako nisko željezo i pijem Heferol tablete.Nije mi loše od njih ako popijem odmah u jutro na tašte, a ako se sjetim kasnije završi u wc školjci .kaže dr. da ću ga piti cijelu trudnoću, tj. sad beba crpi svo željezo od mene, a ja ga imam i za sebe malo. kasnije će beba sebi stvarati zalihu za prvih 6 mj. života, pa opet neće biti za mene, vrlo vjerojatno da ću ga piti i kad rodim ...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bitno je imati i dovoljan unos vitamina C jer ako manjka njega teško će se nadoknaditi željezo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja pijem zeljezo negdje od 25og tj..inace,ja sam ga morala piti i kao tinedjerka...meni je jedino problem sto otkad ga pijem sam cesce gladna i kile se samo slazu..

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure, a jel netko pije Fersan od Belupa?
    Sadrži željezo, vitamin c i folnu.
    Jel to nije dovoljno za anemiju?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam prvo pila prenatal od nw, onda mi je od toga bilo loše, pa sam pila onaj (kršitelj koda)ov sokić, pa mi je i to postalo bljutavo, a sad pijem heferol...

a najbolje su mi bile neke tablete koje sam drmnula tati, mislim da su od amwaya, koje se cuclaju u kombinaciji sa vitaminom c. samo mislim da su te ful skupe....

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja pijem od Calivite New life za trudnice i Heferol, s tim da kad pijem to u jutro (heferol)gledam da popijem s limunadom ili da nakon toga pojedem naranču kako bi se željezo apsorbiralo ( bez vitamina C ništa, uzalud..) i nikako se poslije ne smije piti mlijeko ili mliječni proizvodi jer to poništava apsorpciju željeza!

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala na pomoći.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa
    ja pijem od Calivite New life za trudnice i Heferol, s tim da kad pijem to u jutro (heferol)gledam da popijem s limunadom ili da nakon toga pojedem naranču kako bi se željezo apsorbiralo ( bez vitamina C ništa, uzalud..) i nikako se poslije ne smije piti mlijeko ili mliječni proizvodi jer to poništava apsorpciju željeza!
    i kavu bi trebalo izbjegavati. :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    Citiraj pužić prvotno napisa
    i kavu bi trebalo izbjegavati. :/
    koliki vremenski razmak je potrebno napraviti? jel meni mlijeko abnormalno pase i popijem ga valda 1.5-2l dnevno s tim da posebno pijem magnezij,posebno zeljezno i posebno vitamnine za trudnice...pretezno magnazij poslije dosrucka sto je vecinom kornfleks ili ukoliko je nesto drugo obavezno barem 2 salice mlijeka :? ...trudnicke vitamine poslije rucka..a zeljezo predvecer ...a mlijeko mi je konstantno na stolu.... :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

željezo je najbolje natašte, ako ti ne pada teško na želudac. pol sata prije željeza popiješ c vitamin, a onda nemoj mlijeko barem sat vremena.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isti problem. Anemicnost vec od samoga pocetka, i to jako jako nisko.
    Doktor mi je prepisao tablete Ferumlek ali nije bilo sanse da ih pijem jer ioanko imam osjetljiv zeludac.

Zadnjih dva mjeseca pijem 2 tablete Prenetala plus sumece zeljezo sa dodatkom vitamina C i B12. Odlicne su...

Rekli su mi da ako se zeljezo ne popravi (idem vaditi krv za par dana pa cu vidjeti kako je) da cu morati u bolnici primate nekakve infuzije ili tako nesto :/

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: Anemia

Citiraj evita prvotno napisa
    ...
    Hoce Organizam prvo podmiri bebine potrebe, a tebi sto ostane. Uz sve savjete do sada predlazem da si povadis popis namirnica sa visokim udjelom zeljeza i kombiniras jelovnik oko njih. Suho voce je izvrstan izvor, a to ti je idealno za nositi kao grickalice sa sobom, jer ne jedes nesto bez veze kad ogladnis, a dobijas puno hranjivih sastojaka.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nije baš tako kad je o željezu riječ.
    između ostalog, mama stvara i bebine zalihe željeza.
    ali, svakako treba pročitati teks sa linka koji je momze stavila.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je željezo 4
    dobila sam ferrum lek tablete i pijem čaj od koprive
    inače sam slabokrvna pa mi se organizam dosta dobro nosi s tim, tj. nemam klasičnih simptoma anemije
    ali sad se već jako dugo ne mogu riješiti gljivica, bradavice bole za poludit, a beba samo što nije stigla, ne znam hoću li uspjet popravit željezo u tako kratkom roku i riješit se gljivica :/

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zdravo curke,,,

u 26. sam tjednu trudnoce i sve do zadnjih 5 dana sam se zaista osjecala izvrsno.
    Odjednom sam pocela da se osjecam slabo, umorno iscrpljeno.
    Nemam snage ni da sjedim a kamo li sta drugo..
    Njagore je sto jos uvijek radim, i prava mi je napast sjedit na poslu do 16.30.
    Od umora me i neka muka uhvati

Sumnjam da mi je krv oslabila, ili Fe...

Da li je neka od Vas imala neke od ovih simptoma...

Hvala za pomoc

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Leona, meni je tako već neko vrijeme. Pripazi si i na to da ti šečer ne padne naglo, jer je meni i to znali izazvati napad mučnine. Također, jako sam osjetljiva na veće temperature. Čim je temp. iznad 22, 23 meni vruće i hvata me slabost.

Za svaki slučaj daj prekontrolirati željezo, da ne bi bilo da se lako da srediti, no ako je to ok, i ostali parametri krvne slike - onda su to vjerojatno uobičajene popratne pojave zadnjih mjeseci trudnoće...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo sam se narucila vec sutra da idem na kontrolu...
    Uradit cu nalaze pa sta bude.. A moze biti da je i kod mene secer nizak, jer sam malocas popila sok, i kao da mi je malo bolje :/ .

No da ne bi mozgala, sutra fino u lab.....

pUSAA

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni je gvožđe malo niže od referentnih vrednosti, isto tako i crvena krvna zrnca.
    Tako je bilo i na početku trudnoće i moja gin nije odreagovala. Rekla je da je to ok krvna slika.
    Ne znam da li da preduzimam nešto, pošto sam čitala tekstove o anemiji u trudnoći i postoje različita mišljenja. Ako je malo ispod donje granice (kao kod mene), da ga ne treba popravljati. Šta vi mislite? Kakva su vaša iskustva?
    Napominjem da konzumiram dosta mlečnih proizvoda i ne uzimam ništa od vitaminsko-mineralnih preparata, ne pijem kafu, alkohol i ne pušim.
    Inače sam primetila da često zevam, posle svakog obroka bih mogla na spavanje, a ako ne odspavam budem 2 sata potpuno smlavljena.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam bila anemična u trudnoći. I ranije sam rodila( to nema veze sa anemijom, nemojte krivo shvatiti), jedna je beba bila anemična a druga na granici. Pila sam heferol i vitamin c i u trudnoći i 6 tjedana nakon poroda. Onda mi je željezo došlo u normalu. I dečki su do sada uzimali željezo i više nisu anemični. Krvna slika im je fantastična.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •