Drage moje, evo i nas. Moj mali miš spava ko pravi anđeo, a ja sam uhvatila vremena da vam se javim. Došli smo doma danas oko 2 sata.
Neke od vas su pratile moje postove o jačini trudova ovih dana. Trudovi koji su me derali par dana.., ali meni je bilo bitno da ja izdržim uskrs i šunkicu.
Sve je počelo moglo bi se reći sa ponedjeljka na utorak u 3 sata ujutro. Jaki grčevi oko križa koji se protežu prema maternici. Nisu mi dali mira. Odrađivala sam ih uspješno cijelu noć, dočekala jutro i onako cijela umorna odlučim da me muž ipak odveze u bolnicu. Moj termin je bio ponedjeljak 25.04., al neki dan je doktorica promijenila termin na 26.04. i gle slučajnosti. ..Moj mišić je isto donio takvu odluku.
U bolnici me primile jako ljubazne medicinske sestre, babica i pregledao dokt. V (prvi put sam tada čula za tog doktora- jako mlad i simpatičan). Kao što znate tada sam bila otvorena 3 prsta, plodna voda mliječna, ctg- nije pokazivao trudove (postavila mi ga učenica koja ga je jedva znala upaliti) i doktor je donio odluku da ipak odem doma ili kod mame koja živi 1 minut od bolnice i trpim trudove koji su bili na 10 minuta, a poslije i na 5min. Jer ako ostanem morala bi šetat po bolnici, i naglasio je da se vjerojatno vidimo do navečer ili sutradan. Sluzni čep mi je to jutro krenio curiti lagano i sve se više pojačao.
Kod mame sam odrađivala trudove na 5 min, pa cak i 3minute i ipak odlučila da idem doma sa mužem pa lako mi odemo u bolnicu jer nam isto nije daleko. Muž otišao odmoriti jer je tek sa posla došao,a ja se vama javiti na forum. Ležala sam na kauču i tipkala po laptopu, a križa i maternica su me sve jače i jače stezali.
U jednom trenutku se čulo kako je nešto puklo u donjem dijelu iznad stidne kosti i bol (kao čep od šampanjca). Digla sam se i sve se počelo izlivati iz mene(otišla sam pod tuš, ali nikakve koristi od toga jer je idalje livalo i stavljala sam ručnik između nogu). Jedva sam se obukla od bolova koji su se odmah pojačali.
Došla u bolnicu oko 4 sata- otvorena 7 prstiju. Doktor zadovoljan nalazom i odmah mi je rekao da ću sigurno roditi do 9ipo navečer. I da- opet me dopao onaj dobri doktor od jutra. Klistir- meni super, opuštajući dio hehehehto bi ponovila.
Odradila neke trudove stojeći i to mi je bio spas jer sam se mogla nogama oduprit, a trudovi koji su uslijedili na krevetu dok ih očitava ctg- ajmeeeeeeeeeeeeee muko moja,što mi je ovo tribalo, reću svim frendicama da se ne sexaju, ja bi sad sebi čupala kosu naj rađe, daajte mi nešto da grizem inače ću vam jastuk cili pojesti hahahahahahahha to su u tim trenutcima bila moja razmišljanja hahahah sad su mi tako smiješna. Doktor je bio prezadovoljan što imam takve prirodne jake trudove i dao mi da na lopti skakućem i onda me poslao u rađaonu.
Spojili me na ctg, odrađivala cunami trudove( a prilikom svakog truda bi se iz mene izlila hrpa vode,i svaki tren su morali sve minjati)- neznam kako da ih nazovem, paklene trudove, užas……….. rekla sam da necu epiduralnu nego prirodan porod i uspila sam preživiti. Međutim, dokor je odlučio dati malo dripa (iako sam ja rekla ajmeeeeeeeeeeeeee nemojte sestro,bolit će me još više- al nisu me poslušali jer ću se kao ovako napatit još više a sad dripom cu biti brže gotova). Odmah sam došla do 9 prstiju. Bili su zadovoljni. Micali me s boka na bok jer su mi trudovi na livom bili jači pa su me na taj stavljali i mali se trebao još spustit u zdjelicu.
U 9 je počeo porod, tiskanje i rodila sam u 9i 20 .doktor i babica su bili prezadovoljni. Hvala im na uputama, na pomoći i masiranju jer nisam pukla, nisu me šivali. Porod je bio savršen. Bila bi u stanju ponoviti ga opet, ali za trudove nisam spremna heheheh
Bila mi je na porodu od kuma sa vjenčanja žena jer je med. Sestra koja radi kod privatnika uglednog dokt,pa su je pustili. Držala mi glavu dok sam tiskala.
Moje sunce ih je iznenadilo, jer su pitali za procjenu-ja rekla 3200g, a imao je 3720g, 52 dug. Apgar 9/10. Nakon toga je babica rekla nešto u stilu- da smo znali pravo stanje ne bi ovo ovako išlo… pa eto, tko zna. Al su prezadovoljni, prvo dite, dobila sam 21kg u trudnoći a tako lako rodila.
Neopisiv osjećaj, nisam plakala kad sam ga ugledala- nego šok i nevjerica da sam donijela tog anđela na svijet. Muža su pustili, vani je bila puna čekaona mojih hehe MM ga je izljubio cijelog, nije ga se mogao nagledat i odvojit od nas.
Prijatelji su nam znali babicu, doktora i dali su im van malog da ga vide.
Dopao me apartman- jednokrevetna soba sa svojim kupatilomtako da smo ja i Krševan uživali sami, posvetili se nama.
Dojenje- problem. Nemam bradavice, pa smo morali sa silikonima. Nije ni to baš išlo, pa je izgubio na težini više nego bi trebao,al smo ipak uspili sa silikonima i sad papamo i podrignemo kao veliki dečko.
Samo spava, gleda okicama, promatra i sluša što mu ja i muž pričamo. Plače kad je gladan ili pokakan.predivan je. Ne mogu opisati koji su se osjećaji stvorili, koja jaka ljubav.. neopisivo nešto kako je lijepo biti MAMA.
Ja se super osjećam, nemam bolova. Nisam pukla, ali od masiranja mi je izderano doli pa pecka kad mokrim, ali sredit ce se i to. Bole me jedino kosti doli od naprezanja. I to je to.
Hvala vam cure- moje rode što ste bile uz nas,.. mi ćemo se opet javljati sa svojim iskustvima.
Pusa svimaaaaaa