Prije par godina u ruke mi je došla knjiga Rudolfa Breusa "Totalna terapija raka i leukemije" i autor tamo piše kako je za njega čaj od kadulje najvažniji i smatra da bi ga trebalo piti cijeli život.
On kaže da ako se kadulja koristi za grgljanje, onda je dovoljno ostaviti kadulju 10 minua u toploj vodi, ali ako je za piće onda kadulju treba kuhati točno 3 minute. Zašto?! Zato jer u kadulji ima puno eteričnih ulja koja su potrebna kod grgljanja, ali ih ne smije biti u čaju koji se pije pa ga stoga treba kuhati. Nakon te 3 minute kuhanja ulje nestaje i u tom trenutku se oslobađa životni ferment koji je izrazito važan za sve žlijezde, leđnu moždinu i za diskove.
Čaj se pije u gutljajima kroz dan, a ne sve od jednom.


Na kraju mogu samo reći kako je do prije koju godinu moj muž bio neprestano bolestan. Imunitet mu je bio 0 bodova i svaka boleština je bila njegova. Otkako je počeo piti 1/2 litre čaja od kadulje dnevno....drugi čovjek. On ga pije mjesec dana, pa napravi pauzu 2 tjedna pa opet mjesec dana....