Pozdrav!
Evo, toliko sam friška da još ne znam ni koliko je tjedana: 3 ili 4. Jučer sam se testirala i znam da sam T, po mučninama (imam već neko iskustvo).
Ali i problem: GLAVOBOLJA.
Pitanje glasi: što smijem piti protiv glavobolje?
Hvala!
Pozdrav!
Evo, toliko sam friška da još ne znam ni koliko je tjedana: 3 ili 4. Jučer sam se testirala i znam da sam T, po mučninama (imam već neko iskustvo).
Ali i problem: GLAVOBOLJA.
Pitanje glasi: što smijem piti protiv glavobolje?
Hvala!
Ja imam glavobolje svaki dan,ali meni kafa pomaze.Kad osetim da pocinje,popijem kafu i onda je ok.Ako ti to ne pomaze,onda mislim da je dozvoljeno samo Paracetamol.
Samo paracetamol od lijekova.mamaShe prvotno napisa
I navodno kafein iz kole pomaze (u nekim normalnim kolicinama, jer je kola ipak junk)...
Na pocetku trudnoce sam imala glavobolje, onda su malo prestale, i onda su se u drugom tromjesecju vratile u tolikoj mjeri da me je dr. slala kod ORL-a. Nija nasao nista.
Savjet mog doktora je bio: svakako popiti paracetamol kad glavobolja postane jaca, jer ako cekas, kad postane neizdrziva, jedan paracetamol nece pomoci.
Tak' sam se ja junacila, glavobolje po 3 dana, a ja necu nista popiti protiv, necu, necu, i onda vise ne mogu izdrzati, popijem lijek, a on ne djeluje jer je glavobolja jednostavno prejaka....![]()
Uglavnom, kad primijetis da nece proci uz pomoc masaze, obloga i sl., jedan paracetamol (Plicet, Lupocet) ti nece skoditi, a pomoci ce ti zaustaviti glavobolju prije nego sto se razbukta.
I vibram da te sto prije prodje (mene upravo jedna drzi jos od jutros, a vec sam popila jedan Caffetin (nisam trudna, ali ih svejedno imam...)).![]()
Cure, puno hvala!
Gutala sam lupocete u prošlim T, ali ne pomaže uvijek. Valjda počenm prekasno? Ipak, hvala.
mozda da te neko izmasira po vratu i ramenima i po vlasistu, to pomaze kod glavobolje (bar meni, a kad me zaboli onda me bas zaboli)
Apsolutno isto. s tim što ja moram prvo povraćati pa tek nakon toga popiti Lupocet. Ne mogu izdržati bez njega, tj. bih kad ne bih imala dijete. Javi mi se to svakih 3-4 tjedna, a povezujem s lošim spavanjem.xanax prvotno napisa
ne samo lose spavanje nego i polozaj kicme zbog visesatnog sjedenja pred compom.
ja sam ipak da se proba rijesiti glavobolje bez lijekova, a masaza ne moze stetiti nikako.
meni bas pomogne kad mi se ukoceni vrat izmasira, pa onda ramena....
Potpisujem sve sto su cure gore napisale. Prvo masaza i kava, pa ako ne pomogne, onda paracetamol. Ja sam se isto u pocetku junacila i nisam htjela nista, onda sam nakon jedne ludjacke glavobolje shvatila da mi jedan Lekadol manje skodi od cjelodnevnih bolova, nejedenja i povracanja. Srecom, nisu mi glavobolje bile tako ceste.
Draga MamasheWELCOME!!!
Za glavobolju možeš lupocet ili lekadol, a Vanesax mi govori da žvakanje zrna kafe pomaže...provaj![]()
Potpisujem sve cure gore. S tim da sam se ja masirala sa mešavinom eteričnog ulja eukaliptusa i bora po slepoočnicama i po vratu, a potom sam napravila oblog sa ledom, preliven domaćom rakijom i to omotala oko glave i vrataSmrdela sam na rakiještinu 3 dana ali mi je malo pomoglo.
I to sve nakon što mi 1 paracetamol nije pomogao.
Dr kažu da se sme 2-3 na dan popiti, ali ne često
Mislila sam na one od 500 mgvanesax prvotno napisa
Mene već thedan dana glavobolja ubija, i nisam ju dosada uspjela povezati ni sa spavanjem, ni sa radnim-neradnim danom... Većinu puta me boli od samog buđenja, tj. probudem se s glavoboljom i to bez obzira dizala se za posao u 7h ili spavala do 10-11h vikendom. Zasada neću ništa piti jer me frka bilokakvih lijekova, a mogu nekako izdržati..
Ali brine me ako je to neki znak za nešto loše.
Inače nemam nikakvih drugih simptoma, samo ta glavobolja. Ponekad mi i postane zlo od nje.
Ne znam, u prvoj sam trudnoći (koja je tužno završila)također imala slično, ali mislim da su mi bile puno kasnije, tipa 5, - 6.mj. i onda sam uzimala homeopatske lijekove, koji su mi pomagali.
Sad sam mislila ili opet homeopatiju ili akupunkturu. Ima li tko iskustva s ovom alternativom?
Hvala![]()
zbog pritiska. i ovog ubijbože vremena![]()
baš što ti govoriš, budim se s glavoboljom, liježem s glavoboljom.
i to onom tupom, samo kljucka kljucka.
inače mi nakon dva gutljaja kave ode, sad sam već dvije kave strusila i ništa.
moj tata je pio jaku tursku kavu s limunom, pa možda nekome pomogne
Ma i to vrijeme valjeda...
Meni je teže jer ne pijem kavu, nikada, pa ne znam kako bi izgledalo da sad počnem.
Joj, ne znam, zvati ću homeopaticu pa ćemo vidjeti, a i akupunkturu.
Isabel - ja sam jučer podvečer imala prestrašnu glavobolju. čak sam pokušala i sa šalicom kave - nije pomoglo. na kraju sam morala popiti lupocet koliko mi je bilo nepodnošljivo. a vjerojatno nas ovo vrijeme ubija :/ .
Ma koma. Ja danas na poslu i cijeli mi dan pulsira i boli onako podmuklo i tupo... Baš živcira.
Nadam se samo da je to jedan klasični simptom trudnoće, da nije nikakav pokazatelj lošeg i da nema posljedica.
nadam se boljem vremenu u korist osjetljivih trudnica
![]()
Evo mene opet uhvatilo. Četiri dana ne prestaje, ali mi je noću, dok spavam mnogo jača nego preko dana :? S tim da mi je još uvek u granicama izdržljive boli. Boli me s desne strane. Kao kad je migrena, samo slabije. Nikad mi pre nije bilo tako.
Obično me bolela preko dana, pa kad spavam, onda mi se olakša.
A ovo sad... hm, totalno mi je čudno. I kad se probudim, boli, ali posle se smiri na podnošljivo. Nekad je čak i ne osetim. A pojača se pri fizičkom naporu.
I nemam pojma sad zašto je to, niti šta da radim, ali me nervira i smeta mi.
i mene glavobolja zeza,prvo izmjerim temp da vidim da nije početak gripe pa tlak i kad otklonim te dvije stvari onda legnem i zabranim bilo kakvo ometanje.od prvog dana sam na bolovanju jer mi nije palo napamet nakon "tolerantnosti" šefa niti jedan dan raditi pa srećom bar mogu odmor priuštiti.još nisam pila tbl za glavobolju ejr pored ovih za upale(zinnat) mi je dosta trpanja bilo čega u sebe
mene boli glava od ležanja tj. od položaja vrata dok ležim :/ , a na strogom sam mirovanju
Danas je prekrasan sunčan dan a meni u glavi pritisak. Još bih i shvatila da je oblačno. E sad nemam tlakomjer da izmjerim tlak a nisam popila niti kavu (doručak mi lego na želudacpa mi i pomisao na kavu izaziva mučninu) pa je moguće da mi je tlak u podrumu.
Razmišljam da se obučem i prošećem po ovom suncu ali sam se i uljenila u zadnje vrijeme kako sam doma.
Niti ja ne radim jer iako hvala bogu nemam nikakvih problema u trudnoći, zbog 3 spontana su mi preporučili mirovanje a ja se u potpunosti slažem sa njima.
Merila sam jutros pritisak i bio je 135/70 :/
Uvek mi je oko 100-110/65-70, pa nije ni čudno da me boli glava...
Sad idem ponovo izmeriti.
A moja dr mi je još pre mesec i po dana dala Metildopu (tbl. za pritisak) da pijem, no ja je nisam koristila, jer sam samo jedanput imala na merenju blago povišen gornji (isto kao i danas, s tim da sam onda došla u žurbi, pa su mi tako i merili)
Ali ovo sad... Nadam se da nije krenuo pritisak
moj je uvijek 130/85 i to mi je ok jer s njim zivim jedino s većeim osjetim glavobolje.a ako nisi navikla mozda mjeriti 3 puta dnevno i pratiti pa i medhyldopa ,nije kraj svijeta
PS meni MM kaze da me glava boli od stalnih razmišljanja(kako kaze dumanja)
Kad pomislim na sljedeću trudnoću čini mi se da me je više strah glavobolje nego poroda. U prvom me je tromjesečju nekoliko puta uhvatila katastrofalna glavobolja uz povraćanje. Masirala sam eteričnim uljem mente i lavande, pomoglo bi ponekad ali samo trenutno. Muka mi je i sad kad se samo sjećam. Na kraju sam skužila da moram odmah popit lekadol, dakle čim osjetim da počinje bol i onda je sve u redu, ali ja bih uvijek odugovlačila misleći da nije to ona jaka bol, proći će i sl. i na koncu bih provela dan u krevetu u polumračnoj sobi ne prestajući povraćati. Dok sam se opametila već sam ušla u 4 mj. i glavobolje su prestale.Palagruža prvotno napisa
Moje su glavobolje još uvijek prisutne, boli me po sredini glavr, sa obje stranei varira tokom dana. Recimo probudim se s glavoboljom, pa onda se malo stiša, pa popodne opet i tako dok ne idem spavati. Srećom, mogu zaspati i po noći ju ne osjetim...
Mislim da ću ići do svoje homeopatice, jer "normalne" lijekove ne namjeravam piti.
Jel je to normalni sindrom trudnoće ili bi možda trebala neke pretrage napraviti?
Inače nemam skoro nikada glavobolje, migrene ne znam što su srećom, no u obje trudnoće glavobolja mi je zadavala muke...
![]()
Isabel, mislim da je u tvom stadijumu trudnoće to normalno, jer se telo još uvek navikava na nabujale hormone i veću količinu krvi koju proizvodi. Ali, posavetuj se i sa ginićem kad budeš išla na pregled.
Mene su i pre trudnoće mučile glavobolje (migrenske i meteoropatske), ali ovo sad što je bilo, stvarno je bilo totalno drugačije od svih ranijih glavobolja, pa sam zato posumnjala na povišen pritisak.
Jel ga ti meriš?
vanesax,mislim da ti tlak nije zabrinjavajuci.gornji je lagano povisen,a donji ti je savrsen.evo ja od pocetka imam 130/85,jednom je bilo 140/95 pa je dr. savjetovala da si mjerim 3 puta dnevno al poslje se vratio na moj standard.s obzirom na glavobolje savjetujem ti da mjeris redovito al mislim da ti tablete nisu potrebne.ja takodjer povremeno imam glavobolje i kad krenu traju 5-6 dana.obicno je bol na jednoj strani glave i pojavi se u jutro nakon sto se probudim.onda malo revnije mjerim tlak al je za sad o.k.mada me zabrinjava ovaj donji 85.
Thnx adria i ostale cure.adria prvotno napisa
I ja sam mislila ovako. Mene je zapravo zabrinulo što se on podigao iznad normale za moje pojmove (tj u odnosu na moj uobičajeni pritisak).
Juče je bio 110/70 i 115/75. Jutros 125/80.
Ipak, vodim računa o ishrani, pa ćemo videti. Nadam se da će mi kutija sa lekovima ostati netaknuta.
cure,
ja sam se baš pribojavala svojih glavobolja u trudnoći koje me inače proganjaju cijeli život(!) ali za divno čudo uopće ih nisam imala i to jedan dulji period, sve dok mi se ponovo nije vratila menstruacija. (a i sad su hvala bogu puno rijeđe no prije)
cure su već pisale, masaže definitivno pomažu i to s nekim (kvalitetnijim) eteričnim uljima (menta, eukaliptus, lavanda, limun, kamilica njemačka i rimska... inače su protiv glavobolje super i ružmarin i mažuran ali njih u trudnoći treba izbjegavati!) ili u početnoj fazi boli nakapati neko od ulja na maramicu i duboko udisati.
ili si dati akupresuru i masirati 1-2 min. mišiće između palca i kažiprsta, palcem i kažiprstom druge ruke. čvrsto, ali opet ne si nanositi prejaku bol. zatim ponoviti isto na drugoj ruci...i tako barem 15 min...i više.
ili jagodicom snažno pritiskati toču između očiju, kod korijena nosa (i /ili na to područje staviti malo et. ulje lavande)
poznato je da migrenu mogu izazvati i neka jela koja šire krvne žile, npr. čokolada, sirevi, dimljeni proizvodi itd. pa ih nebi bilo loše izbaciti...
meni ovo uvijek pomaže. još ako vas može netko drugi masirati, a vi se prepustite opuštanju...užitak je potpun.curly mama prvotno napisa
e, sad sam se još sjetila MAGNEZIJA!![]()
curly mama, hvala za Mg. Danas ću ga nabaviti.
Mislm da sa ga pila u prošloj T, zbog grčeva mišića, ali nisam znala da djeluje na glavobolju.
Mislm da su moje uzrokovane prvrenstveno umorom. Premalo spavam i to je to.
I ja nocas popila parecetamol, nisam mogla da izdrzim vise.Znam da je dozvoljen ali sam mislila da ce proci od masaze i sl. medjutim nista, grizla me je savest uzasno ali sta cu.
I sad mi tinja, vrat mi je ukocen, nadam se da ce proci samo.![]()
mamaShe,![]()
jeka, nemoj se gristi zbog toga. mislim da je gore trpjeti glavobolju i biti u grču ili bedu nego povremeno popiti paracetamol.
u trudnoci jedino smijes koristiti lupocet ili lekadol
Drage moje....tocno znam kako vam je....ja sam inace tabletomanka i imam ceste glavobolje koje znaju trajati i po nekoliko dana, a bolovi su toliki da onda i povracam....
S obzirom da sam trudna i jos u rizicnoj trudnoci s puno terapije odlucila sam se odreci tog paracetamola kojeg spominju da se smije piti u trudnoci....
Letimicno sam procitala postove pa ne znam je li vec spomenuto ovo (meni ponekad pomaze):
- jaka kava s limunom....nije bas nesto ukusno, ali kad vas glava rastura malo i pase taj okus....u vecini situacija je djelotvoran....
- na sam znak da bi se uskoro mogla desiti glavobolja uzeti cokoladu sa 75% kakaa....jedna farmaceutkinja mi rece da kakao ima djelovanje kao andol ili aspirin (sad se ne mogu tocno sjetiti)
U onim najgorim situacijama kad me toliko rastura po celu da bi se bacila kroz prozor i kad mi nista od ovih alternativnih stvari ne pomaze svezem jaaaaaako maramu oko cela. Izgledam kao smijesni indijanac, ali sta me briga, bar ono odvratno pulsiranje prestane.....
Svima zelim sto manje glavobolja.....
imala sam strahovite glavobolje u prvom tromjesecju, koju inace rijetko osjetim...
pila sam Eferalgan, po preporuci tete iz ljekarne....
strahovala sam piti tablete, a opcenito ih ne volim, a ovaj Eferalgan nije tako jak i u obliku sumecih tableta su....
Pila sam ga samo kad mi je bilo jako lose, kad nisam znala za sebe od boli, al sam izbjegavala ikakve tablete i slicno....
sva sreca pa je sve to proslo....
DAElly prvotno napisa
I eferalgan je paracetamol.Mada i ja ponekad vezem maramu i pomaze![]()
[quote="curly mama"]mamaShe,![]()
jeka, nemoj se gristi zbog toga. mislim da je gore trpjeti glavobolju i biti u grču ili bedu nego povremeno popiti paracetamol.[/qu
ote]
Thanks, znam, narocito kad sam 'progledala od paraceamola'