Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Produljili bolovanje do termina

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Produljili bolovanje do termina

Evo, ukratko ,mene zanima ako netko ima iskustva ili zna savjet, nije mi produžen ugovor o radu kada sam ostala trudna i otišla na bolovanje, i tako mi isteko ugovor dok sam bila mjesec i po dana na bolovanju radi trudnoće. Komisija mi je drugi put produljila bolovanje do termina djetetova rođenja. Znači nema porodiljnog jer mi je isteko ugovor i nisam u radnom odnosu, tj. bez posla sam, što mi dobro dođe, jer dobivam 100% plače dok sam na bolovanju.
    No mene zanima, šta ako ja rodim 2 dana ili 5 dana nakon termina, što mi se desilo s prvim djetetom?što s tim danima razlike, jer mi dr. zaključuje bolovanje s danom termina.,a kada se djetet rodi javljam se na burzu u roku 30 dana.
    Zna li netko?? :? :/

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izbrisala sam svoj post, jer sam dala krivu info. Išla sam provjeriti u Zakon o obveznim odnosima.

Općenito, dok si god na bolovanju uslijed komplikacija u trudnoći, rodiljnom dopustu imaš sva svoja prava (članak 42. Zakona o obveznom osiguranju).
    Istekom doznake, a prekoračenjem termina, doznaka će se morati produžiti. Samo vidi u vezi toga sa svojim ginićem.

Što se tiče rodiljnog dopusta, mislim da ćeš ga imati jer se nastavlja na bolovanje. Da si imala prekid bolovanja, povratak na posao, istek ugovora o radu te ostala nezaposelna, onda ne bi imala niti rodiljni dopust.

Neka me netko ispravi, ako griješim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Šta tu može moj ginić? Ona nema pojma uopće da se bolovanje može produljiti do termina. A na komisiju sam išla pitati danas pa su rekli da će se to meni onda produljiti retrogradno, da ne brinem. :?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Frogica, zvala sam HZZO.

Kao prvo kad je tebi termin? Da li si ti sada na rodiljnom dopustu (45 dana prije termina) ili na bolovanju uslijed komplikacija u trudnoći.

Nekako mislim da se kod tebe radi o rodiljnom dopustu i onda u tom slučaju ide onako kako ti je žena rekla.

No, ako si na bolovanju uslijed komplikacija u trudnoći, postupak je sljedeći:

Istekom ugovora o radu na određeno vrijeme tijekom bolovanja uslijed komplikacija u trudnoći, sva tvoja prava ostaju ista sve do isteka tog bolovanja. Jedino se po isteku ugovora o radu treba javiti na HZZO kako bi oni promijenili osnov osiguranja.
    Zatim, istekom bolovanja, prijavljuje se na Zavod za zapošljavanje kako bi se registrirali kao nezaposlena osoba. 45 dana prije termina trebao bi se otvoriti rodiljni dopust. Kako bi to HZZO omogućio, potrebno je napisati pismeni zahtjev. Tada HZZO donosi rješenje o rodiljnom dopustu i određuje naknadu u visini 1660 kuna kao za nezaposelne osobe (trenutno važeće).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zar se uopće smije biti na BO "do termina" tj. ne otvarati rodiljni OBVEZNIH 28 dana prije? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •