-
Produljili bolovanje do termina
Evo, ukratko ,mene zanima ako netko ima iskustva ili zna savjet, nije mi produžen ugovor o radu kada sam ostala trudna i otišla na bolovanje, i tako mi isteko ugovor dok sam bila mjesec i po dana na bolovanju radi trudnoće. Komisija mi je drugi put produljila bolovanje do termina djetetova rođenja. Znači nema porodiljnog jer mi je isteko ugovor i nisam u radnom odnosu, tj. bez posla sam, što mi dobro dođe, jer dobivam 100% plače dok sam na bolovanju.
No mene zanima, šta ako ja rodim 2 dana ili 5 dana nakon termina, što mi se desilo s prvim djetetom?što s tim danima razlike, jer mi dr. zaključuje bolovanje s danom termina.,a kada se djetet rodi javljam se na burzu u roku 30 dana.
Zna li netko?? :? :/
-
Osoblje foruma
Izbrisala sam svoj post, jer sam dala krivu info. Išla sam provjeriti u Zakon o obveznim odnosima.
Općenito, dok si god na bolovanju uslijed komplikacija u trudnoći, rodiljnom dopustu imaš sva svoja prava (članak 42. Zakona o obveznom osiguranju).
Istekom doznake, a prekoračenjem termina, doznaka će se morati produžiti. Samo vidi u vezi toga sa svojim ginićem.
Što se tiče rodiljnog dopusta, mislim da ćeš ga imati jer se nastavlja na bolovanje. Da si imala prekid bolovanja, povratak na posao, istek ugovora o radu te ostala nezaposelna, onda ne bi imala niti rodiljni dopust.
Neka me netko ispravi, ako griješim.
-
Šta tu može moj ginić? Ona nema pojma uopće da se bolovanje može produljiti do termina. A na komisiju sam išla pitati danas pa su rekli da će se to meni onda produljiti retrogradno, da ne brinem. :?
-
-
zar se uopće smije biti na BO "do termina" tj. ne otvarati rodiljni OBVEZNIH 28 dana prije? :?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma