Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: spolni odgoj - literatura?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno spolni odgoj - literatura?

posavjetujte me kakvu literaturu o spolnosti, spolnom odgoju, seksualnosti preporuciti mladim adolescentima?

što biste vi dali svom djetetu da cita u tim godinama?

ili sto biste dali djetetu koje nije prije toga odgajano na nacin da se spominje spolnost ili vrlo malo spominje da procita?

voljela bi da je vise odgojna literatura nego praktica, ali moze i prakticna naravno (o funkcioniranju spolnih organa, spolnim bolestima, kontracepciji ... )

na redu za citanje mi je: Seksualnost tinejdžera od Magali Claussener - Petit i SEKS od Jane Goldman.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ZA manje je super ona knjiga koja se pojavila u ALgoritmu, sad se ne mogu sjetiti imena, bilo je o njoj priče na Rodi pred 2-3 mjeseca.

Po količini informacija bi se mogla ona servirati i većima, ali bi se njima sigurno gadio pristup koji je ipak prilagođen djeci. No, ima unutra informacija o masturbaciji, homoseksualcima, začeću ... što ne znaju ni mnogi tinejdžeri ...

Na žalost, ne znam za nešto primjerenije toj dobi, a da nije tipa "Sve o dobrom seksu" ... Ali, baci pogled na police knjižnice, u našoj lokalnoj sam vidio neku solidnu knjigu, sigurno svaka knjižnica ima koju.

Ako je odnos roditelj-dijete dobar i povjerljiv, sigurno bi bila uspješna i priča iz prve ruke.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma lako meni za moje djete i obliznju djecu, tu sam na svom terenu i mislim da dobro odradjujem, ovo pitam za radoznale ucenike

mislim da su oni po zelji za znanjem vec u kategoriji starjiih adolescenata ali po znanju i zrelosti :/

iako moram priznat da me odusevljava zainteresiranost zato bi voljela da im preporucim nesto bas korisno i poucavajuce.

stavila sam topic jer nemam vremena ic po knjizarama i knjiznicama, ovo je cudo da imam ovoliko vremena i za ovakvo trazenje.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    ovo pitam za radoznale ucenike
    s kojima nisam u prilici obuhvatit sve sto bi htjela zbog vremenskog ogranicenja.

tatek hvala!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovo pitam za radoznale ucenike
    s kojima nisam u prilici obuhvatit sve sto bi htjela zbog vremenskog ogranicenja.

tatek hvala!
    Aha ...

Mislim da je ta knjiga "kako djeca dolaze na svijet" i sigurno bi i takvima dobro došla.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Upravo to.

Stilski je to knjiga za djecu od 6-10 godina, no mislim da bi i veći u njoj mogli naći nepoznate stvari.

RING avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je zanimljiva ova stranica, ima dosta iskoristivog materijala ako radiš sa adolescentima
    http://www.sezamweb.net/

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ring, hvala!

ja bi jos prijedloga :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo klincu kad je imao nekih 12-13 kupili ovu: Tim Husch: Tajne odrastanja - savjeti za dječake, o čini mi se skroz ok. Bila je takva i za cure.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo bas sam naisla na taj naslov, sad samo da ju negdje dohvatim da makar prolistam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •