Jos mi i to falilo,ali eto-uhvatile me renalne kolike u 18 tjednu i za sada pijem spasmex jer moram,a dalje cekam mislenje doktora.Valjda imam kamen.
Znate nekog slicnim problemom?Kako se to resilo?
Jos mi i to falilo,ali eto-uhvatile me renalne kolike u 18 tjednu i za sada pijem spasmex jer moram,a dalje cekam mislenje doktora.Valjda imam kamen.
Znate nekog slicnim problemom?Kako se to resilo?
bas mi te zao,znam kakva je to bol,a kod trudnice jos i strah zbog bebe.
Ja sam taman kad sam htjela zatrudniti dobila napadaj bubreznih kamenaca i zavrsila u bolnici.
Srecom je kamen sam ispao nakon par dana,pa nije trebalo nikakve dodatne intervencije.
Cjelu sam se trudnocu bojala da se ne bi opet nesto pojavilo,srecom pa nije.
Pitala sam doktora sto u takvom slucaju,pa je spominjao ugradnju nekakve privremene cijevcice u mokracovod(mislim da je to ako se kamen vec poceo spustati),da moze mokraca nesmetano otjecati,pa se to onda poslje vadi.Pod lokalnom anestezijom se uvodi ta cijevcica.
Uglavnom ne znam ti tocno,velim nije mi trebalo,pa se nisam dalje informirala,al eto tek da znas,ako bi ti slucajno zatrebalo.
Iskreno se nadam da nece i da ce se kamen sam izmokriti.
Ja sam kolike imala 7 godina,a doktorica me uvjeravala da je to pijesak...
Dok nije dosla voda do grla...
Ono bio pravi kamen.
Uglavnom sto vise tekucine,mislim da uvin caj nije preporucljiv u trudnoci.
Ajd drz se i sretno!![]()
Javi sta je doktor rekao.
Molnja nemam tih problema, al stvarno vibram iz petnih žila da sve bude OKSamo puno tekučine i vjerovatno češ to izmokriti.
Hvala vam cure na poddrsci.Moram da vam javim sta je doktor rekao:
Nek svako ko ima bolove u bubrezima radi peska ili kamena(kod mene su se stvorile u oba bubrega po 2-3 velicine 7 mm!!!) zna da NIKAKO ne pije puno tekucine!!!!!Tako sam ja nadrljala!Pila sam cajeve od brusnice,i druge tekucine oko 2-3 litra na dan,ali to mi je prouzrokovalo da kamen podje,znaci da se spusta i od toga su me uhvatile jake kolike!!!
Bremena zena nikako ne sme da pije puno tecnosti,zato sto kod mene su pocele i kolike a uz to se stvaraju i kontrakcije matke,sto normalno nije dobro za bebu!
Morala sam piti Ampicilin kapsule,ali hvala Bogu mokraca je u redu i prekinula sam ih.Smanjila sam tekucine na osnovno,i molim se da izguram do kraja bez bolova.
Pozdrav svima
pretpostavljam da si mislila na trudnicu koja ima problema s bubrežnim kamencem, a ne na svaku trudnicu.molnja prvotno napisa
da ne bi došlo do nesporazuma-trudnica može piti onoliko tekućine koliko joj paše.
Da da,trudnica koja ima probleme sa bubrezima!
Inace je dobro sto vise piti ako je sve u redu![]()
vis,vis,moram priznati da to sad prvi puta cujem da se ne smije piti puno tekucine-mene su uvjeravali da moram 2-3 l dnevno.
Al opet valjda je drugacije kad si trudna,mislim ima mi smisla to sto ti je doktor rekao.
Potajno sam se nadala da ce ti mozda reci da nije kamen-kad ono imas ih nekoliko.
I bas krene sad kad na treba...
Drzim ti fige Molnja da sve bude u redu do kraja trudnoce.
Pusa![]()
Hvala puno na pozitivne vibre,nadam se da ce napokon sve bit u redu...sad su se smirile bolovi i valjda ce tako ostatisrceko prvotno napisa
![]()
molnja~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti ostane tako!