Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Sazrijevanje cerviksa

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Sazrijevanje cerviksa

Evo da vas pitam tko zna, šta znači nalaz: portio skraćena, prohodno 2 cm do ovoja i glavice? Dr rekla da je sve ok, ja sam sada u 37 tjednu. Jel to znači da sam otvorena vanjsko ušće za 2 cm ili što? Moram li mirovati,da ne rodim nešto ranije za svaki slučaj, jer mi se baš i ne da, išla bi malo špancirati. :?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

To ti znači, koliko se ja razumem u gin. terminologiju, da ti je grlić skraćen (priprema se za porod-zadnja faza je grlić izravnat) i da si skroz otvorena 2 cm (i vanjsko i unutrašnje ušće). Znači da se vidi i vodenjak i bebina glavica.
    Sa takvom Dg možeš i preneti, ali se možeš i sutra poroditi, ako ti trudovi krenu. Po meni je bolje da malo miruješ. Još tih nedelju dana dok ne uđeš u termin, pa onda idi u špancir

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, thank you

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je tako bilo, nisam mirovala pa sam na kraju i prenijela te poludila od muke.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne moraš mirovati. Od 37 tjedna počinje terminska trudnoća. Uživaj u španciranju!

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne bih ni ja mirovala na tvom mjestu. Beba rodjena nakon 37. tjedna gestacije nije vise nedonosce. A kao sto su cure vec rekle, bez obzira na dijagnozu, ne znaci da ces se od setnje poroditi.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj maksi prvotno napisa
    Ne moraš mirovati. Od 37 tjedna počinje terminska trudnoća. Uživaj u španciranju!
    Potpisujem

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Citiraj maksi prvotno napisa
    Potpisujem
    i ja potpisujem
    takav sam nalaz imala već u 30.tjednu pa ni tad doc nije paničario, jedino je upozorio da "malo usporim"
    nisam nešto naročito usporila (osim što me +9 kila usporilo, kao i svakodnevna otečenost tijela) a rodila sam sa 40+3
    ništa ne brini, ti si svoju bebicu već sad sasvim lijepo iznijela i osposobila za zdrav i kvalitetan "vanjski" život...naravno da je svaki trenutak u maminoj bušici dragocjen (dok bušica daje sve što bebi treba) ali nemaš razloga za brigu, pogotovo ako ti tvoja ginićka nije dala nikakve izričite zabrane

sretno tebi i bebici, još malo pa se grlite

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •