Muterica prvotno napisa
Sorry ako sam zbrkana i nisam dobro objasnila, već sam prilično isfrustrirana cijelom tom situacijom s vježbanjem, a vrijeme nam leti...
Stvar je u tome da nam se vježbe mijenjaju kako mališa motorički napreduje.
Na početku (s 3-4 mj) smo radili 2 vježbe istezanja (pretpostavljam da govorimo o istim vježbama, kad bebu postavimo na koljena, u jednoj je beba na boku, a u drugoj na leđima, u Klaićevoj to zovu fleksija i rotacija, čini mi se). To nam je dobro išlo i uspjeli smo postići da bebač može do kraja rotirati glavu ulijevo. Sad to više ne možemo raditi jer se mali toliko opire da bi mu takvo vježbanje štetilo. Osim toga smo vježbali kroz igru kad bi ga postavljali u položaj na trbuhu. Sad je on to prerastao i kroz puzanje, bočno posjedanje i sl. bi trebali postići da mu glavica bude uspravna tj. ravno u nastavku kralježnice (da mu ne visi na stranu).
Međutim, zadnji put ni sama fizioterapeutica nije bila sigurna koje vježbe bi trebali raditi i na koju stranu (malo je imala problema s lijevim i desnim!!!). Kako da ja onda znam doma ponoviti te vježbe ako mi ih ni ona sama nije znala dobro pokazati niti sam ih mogla zapamtiti jer mi ih je po običaju pokazala samo jednom, i to ofrlje? Naravno, ne bih htjela raditi nešto krivo. Plus, naručili su nas opet tek za 2 tjedna!
Tako da se nadam da će nam privatno na miru i s više entuzijazma pokazati sve vježbe, tako da ih mogu točno i kvalitetno izvoditi doma.
A fizijatru uopće ne idemo, nego samo ortopedu - zato što smo tortikolis i otkrili slučajno kad smo došli na UZV kukova. Možda je i to pogrešno?!
Joj!