Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Lako se prestraši likova u crtićima

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Lako se prestraši likova u crtićima

Tražila sam malo po pdf, našla nešto o strahovima, ali ne baš konkretno što me zanima. Naime, S. ima sad nešto malo više od tri godine. Televiziju ne gledamo skoro pa nikako, večeri jedino dnevnik, a crtiće palimo možda, eventualno jednom tjedno, i to s DVDa a ne s TVa tako da točno znamo početak i kraj, i da ne gleda TV do u nedogled. One japanske izbejgavamo potpuno (fuj). E sad... kako bi rekla. Boji se SVEGA, i najmanje strašne situacije i to do te mjere da se počne tresti, preznoji se i počne plakati i vikati "gasi mama, gasi to, molim te". To su situacije tipa početak "potrage za Nemom" kad zločesta riba napada mamu i jajašca (dobro, to možda čak i je malo brutalno), boji se Cruelle de Vil, i sad, večeras, prepao se neke zločeste bube u pčelici Maji.... Bio je zavolio "Kralja lavova", ali to je nakon nekog vremena poprimilo, pa rekla bih čak patološke crte, jer smo MM i ja postali Mufasa i Sarabi (a tu mi recimo nije jasno kako se ne boji Scara i hijena). Kao što rekoh, probali smo s Nemom, ali je zapelo već u prvim minutama. Naišli smo na Munjevitog Jurića i frendove, i hajde, tamo nema nekog strašnog tipa, pa sad njega obožava. Ali i to već predugo traje i totalno se fokusira na taj jedan crtić jer ne gleda druge. Evo, i Maja je nastradala. Obožava slikovnice, pa ga kroz njih pokušavam pripremiti na radnju u crtiću, ali ne pali uvijek. Ne brine mene to što on neke crtiće neće da gleda, nego što mi se to čini ipak malo previše što se tako lako prestraši. Mislim, barem pčelica Maja nije neki strašni crtić, dapače, čak je i poučan... Jel netko ima slična iskustva?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A Peppa Pig, Traktor Tom, Tomica i prijatelji, Piko, Tonko Bonko .. ima hrpa crtića u kojima se baš ništa strašno ne dogodi.

Lea se ne boji većine ovih crtića koje si navela, ali se vrlo često prestraši nekog crtića i to jako. Tako se npr još uvijek boji nekih stvari iz teletubbiesa (lav, medo, dečko u kućici, tončica i ovčice, striček koji duboko pjeva), boji se jako crtića Duh prašine sa Kitty i Mimi, a sad najviše voli crtiće Winnie Pooh, ali se baš neki dan jednog užasno prestrašila, toliko da je plakala, jer se pojavilo neko veliko čudovište Bljušt. Dok recimo Moomine u kojima stvarno svašta ima obožava. Meni je isto teško predvidjeti čega će se ona bojati a čega ne.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da li ti crtići postoje na DVDu? Vidjela sam da Tomica (onaj vlakić, ako se dobro sjećam?) ima jutri na HRTu, ali ne dolazi u obzir paliti TV u 7 u jutro.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Postoje, mislim da ih je bilo i po kioscima .. ne znam ima li ih još.
    Peppa i Tom Traktor se možda mogu naći i u One2Play dućanima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej obožava crtić "Bambi", ali bježi od televizora u jednoj sceni - onoj na samom početku, kad se Bambi tek rodio i sve šumske životinje ga dolaze vidjeti, i onda se - pazi sad strave - sova nagne nad njega i u krupnom planu su njezine oči i čuje se glas "Hu! Hu!"
    Ja tu scenu uopće nisam registrirala, a on se toga boji. A ne boji se kad lovci nastrijele Bambijevu mamu
    Nikad ne znaš što oni mogu zapikirati kao strašno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a Lea se recimo niti jednog tog dugačkog crtića nije prestrašila, evo stvarno sad kad se sjetim Scara i hijena, to je i meni malo strašno, ali njoj je super, Cruella joj je mrak, ima cijele analize njenog karaktera - ali zato CIJELI DVD Teletubbies-a na kojima su lav i medo ne smijemo gledati, i svako malo ga poželi baciti u smeće.

Btw. Marymommy ovi crtići koje sam napisala su možda za manju djecu, ne znam, Lei je to sve još super, ja sam njoj ljetos kupila onu novu koreansku Kitty, ne znam jeste li to vidjeli, uglavnom meni je to kao za djecu od godinu dana, ali Lea je totalno poludila za tim crtićem.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pokušala sam s Bambi. Čitali smo slikovnicu (kak sad imaju Disneyevi klasici svaki petak na kiosku), odvela ga u videoteku, ali nije htio ni pod razno posuditi Bambija. Winnie Pooh je meni zakon, ali on, otkad smo dobili M. smatra da je to za male bebe, jer je vidio Winnieja na njenoj robici i na jednoj zvečkalici. Mislim da bi vlakić Tomica mogao upaliti, baš ću ga potražiti, hvala na ideji. Taman je za rođendan dobio drvene tračnice za vlakiće, pa bi ga moglo zanimati.
    Strašno mi ga žao kad se onako prestraši kao večeras. Stvarno, kao što kaže tanja - nikad ne mogu predvidjeti što bi ga moglo prestrašiti...

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zato moji i dan-danas gledaju samo odabrane crtiće. U početku beše Baby Einstein pa Pingu pa Teletubbies pa Meda u velikoj plavoj kući pa Traktor Tom pa Fireman Sam pa Bob the Builder pa Noddy pa Sesame Street... Prvi dugometražni je Cars, naredni Jungle Book a onda Nemo. trenutno su na listi Mighty Mashines iako su na engleskom.

U vrtiću su u početku gledali Loleka i Boleka i neke manje nasilne a ona su odgledali i Snowhite, Cindirellu, Monsters-e... Ne prave frku ali ih ne gledaju kući iako je mama veliki fan i ima preko 200 dugometražnih crtića u svojoj kolekciji.

E sad, šta ih uplaši? Ne ono od čeka meni zastane dah (recimo kad ajkula Relja uleti u kadar sa svojim 'HELLO'') već ih uglavnom 'brinu' druge stvari tipa gde je Nemu mama. Gledali smo Snowhite jednom kući, bili su bolesni i ništa od domaće kolekcije im se nije gledalo i ona scena kad se prerušena maćeha pojavljuje na prozoru patuljačke kuće sa jabukom - scena da se smrzneš - a oni ''Boooože, kakva je ružna ...bila je lepša dok nije popila čarobni napitak :/ ''

Ukratko, same scene ih ne plaše, plaše ih 'nelogične' stvari - Ivicu i Maricu roditelji ostavljaju u šumi, barakuda pojede Nemovu mamu, Snowhite nema ni tatu ni mamu...Isto kao i sa pričama, već se polako prebacujemo na životinjske atlase jer nam ni priče ne daju zadovoljavajuću poruku. Slikovnice koje imaju već smo milion puta prežvakali a ono što je preostalo im se ne dopada. Jedva čekamo da kroz koji dan sa radom krene Čitalištance u gradu pa da uzimamo stare knjige na čitanje.

A crtiće ioanko ne gledaju od proletos. Boris i nekako a Matija baš nikako.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E da...Kad sa ja bila klinka (ufff, daaaavno beše ), išla je pre podne nekakva emisija iz književnosti. Prazna prostorija, stolica sa naratorom na sredini a u pozadini na zidu dve maske, one Happy / Sad...Ajoooooj, ljudi, koliko sam se ja njih užasavala :/

Danas kad naletim na njih pažljivo pratim momke ali oni ne daju ni pet para za njih. A ja bi ih rado imala na svom zidu. Prošle me bube

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Filip gleda razne pixarove i druge crtiće i većine se ne boji. Boji se Wallija, pa smo ga MM i ja išli gledat u kino bez Filipa. Jučer mu ja stavim Juhuhu i odem prati suđe, a on istrčava iz sobe-"Mama, eno Wally!" Sačeka da završi reklama, pa se vrati gledati dalje.
    On ima strahove zbog kojih traži da ugasimo ili ode dok to ne završi (Voli, ŠirKan), ali ima i stvari kojih se boji ali ih želi gledati. Npr. dok su mu Auti bili interesantni bojao se onog kombajna i izvrtanja traktora, ali nije dao da gasimo. Poslije se danima igrao te scene, sve bi autice poizvrtao, dok nije preradio i gledao bez problema.
    Imam dojam da si to dobro dozira. Neki dan je sa monom gledao Pokretni dvorac. Ja mislila da će se bojati, on insistirao da hoće gledati baš taj. Nije se bojao, ja sam ga upozorila da je to čudni japanski crtić gdje ima puno čudnih stvari i objašnjavala mu usput. Svidio mu se, ali je bio zbunjen, imao je 100 pitanja kad je završio

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja Dora gleda i obožava crtiće; Peppa Pig, Traktor Tom, Tomica i prijatelji, Tonko Bonko, Janko Strižič, Pčelicu Maju, od Disnyja; Kralj Lavova, Pepeljugu, Bambi, Dama i Skitnica..

ove nove crtiće; Madagaskar, Iza ograde, i slične ne želimo da ih gleda
    jer gledali su ih njeni bratići i sada vidimo koliko su gluposti i negativnosti iz tih crtića pokupili.
    Jeste li primjetili koliko su ti noviji crtići hektični, ubrzani, svi se deru, govore i isti glas, brzi pokreti, kratki kadrovi, stalno neka jurnjava, ne stigneš ih niti pratiti....Užas.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Andrej obožava crtić "Bambi", ali bježi od televizora u jednoj sceni - onoj na samom početku, kad se Bambi tek rodio i sve šumske životinje ga dolaze vidjeti, i onda se - pazi sad strave - sova nagne nad njega i u krupnom planu su njezine oči i čuje se glas "Hu! Hu!"
    Ja tu scenu uopće nisam registrirala, a on se toga boji. A ne boji se kad lovci nastrijele Bambijevu mamu
    Nikad ne znaš što oni mogu zapikirati kao strašno.
    vidiš, a ja mom čitam Harry Pottera otkad je navršio 4 godine, odgledapo je filmove i ne boji se zmija, smrti, voldemorta
    ne plaše ga vještice, vukodlaci i paukovi

a probudio se sav u suzama pola sata nakon što smo čitali Bambija jer su mu ubili mamu i nema šanse da ga više ikad čitamo. ne želi ni primiti knjigu u ruke da ju spremi

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Naš I. boji se Tomice kao samog vraga. Odnosno ne samog Tomice, nego ostalih likova iz tog crtića. Žena i ja malo bolje smo obratili pažnju na ta lica i stvarno su spuki i često rade baš ružne grimase. :/

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj se isto npr. ne boji ničega iz Harry Pottera, ali je doslovno plakao na vješticu Mimi (sad je nekak i može vidjeti, malo smo gleduckali na youtube, no crtić 'Mač u kamenu' ne želi gledati zbog nje :/ ) i vješticu iz Snjeguljice... u zadnje vrijeme je nekako prevladao taj strah, kaže da je to jedna ružna baba i bude mu lakše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vani (s razlogom) postoji prije svakog crtanog oznaka za koj je uzrast, oznaka je i na dvd-ovima

Tomica je pretpostavljam thomas train, meni je to prenakazno, dio ih je bas zastrasujucih faca. moj to nikad nije htio gledati

igre za kompjuter i play station su takodjer isfiltrirane i ne ide svasta pred njega

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Munjeviti prvotno napisa
    Naš I. boji se Tomice kao samog vraga. Odnosno ne samog Tomice, nego ostalih likova iz tog crtića. Žena i ja malo bolje smo obratili pažnju na ta lica i stvarno su spuki i često rade baš ružne grimase. :/
    E da, i mi smo probali Tomicu. Meni je totalno bezveze, a i S. nije baš oduševljen. A koliko sam shvatila nije svaka za sebe, nego se nastavljaju pa i ne kuži sve kad se tek uključi... Ali barem ih se ne boji ) Ali trenutni favorit je Janko Strižić i Pingu ) I s tim se mogu složiti. Meni su isto fora. Na Janka se nekad znam na glas nasmijati

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I Ela se prestrašila stršljena iz Pčelice Maje. Vjerojatno na tu bubu misliš. Tu večer je čuvala moja mama koja kaže da se toliko prepala da je morala brzo ugasiti tv jer se vrtjela od straha, zatim joj nije bilo dosta što je više nema na ekranu, već je u pola 9 sati navečer tražila i vikala da idu van, da se šeću... Mi smo se vratili oko 9:15 i sreli baku i curicu parku, u mraku... Njoj je i to bilo bolje nego ostati doma gdje se pojavila ona grozna, zločesta buba. Od tada ( sad ima već tri tjedna) ne gleda niti jedan crtić. ne traži...ni Pika čak. Samo da napomenem da nam je nepuštanje crtića bio oblik kazne ranije. Rekli smo tetama u vrtiću, baš smo bili u bedu kako da rješimo problem. Onda nam je sinulo / imamo veeeliki ekran i stršljen je izgledao veći od nje, i derao se, jako... to i inače ne volimo...) i MM je namjestio crtić Maju na mjesto gdje se ta buba koja ''glumi'' stršljena presvlači da joj pokažemo kako nije prava zločesta buba već glumi da je zločesta ... i upalilo je. MM je jaako ponosan na sebe, tako da sada tv može biti upaljen, smanjili smo veličinu slike, a traktora Toma gleda na kompjutoru. nisam mogla vjerovati da ću biti sretna ako mi dijete poželi pogledati crtić. Još nam se spojile i adaptacija u vrtiću i Čokolada u Trešnji - pripovijedač se zbilja dere, oni friki likovi posvuda, totalno mračnih prvih 10-tak minuta predstave (dalje ne znam jer smo otišle) a strah od čudnog još nije zaliječen pa se prepala i Sv. Nikole. Kod druge predstave ''Djed Mraz i baka Mraz'' prije par dana sjetila sam joj se objasniti da će glumci ujutro oblačiti kostime,
    i pokazala joj koje i .... sad ovo pišem jako ponosna na sebe ... uživala je u predstavi i pjeva već dva dana refren iz predstave. Tete su nam rekle da se pola djece uplašilo Sv. Nikole i da to nije ništa čudno...

Uglavnom, stanje se popravlja. I sad stalno veli - hajde ti glumi ovo, a ja ono...

A ta buba koja glumi stršljena je baš koma!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •