Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: PCOS kod novorodjenceta

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno PCOS kod novorodjenceta

Evo ovako da i ja otvorim temu iako nemam bebacu
    moja prijateljica koja je rodila 26.9.08 zdravu djevojcicu je neki dan posjetila doktora jer je beba kasljala. Primjetila je da joj povraca hranu pa smo nas dvije posjetile iduci dan opet doktora. oni su stranci pa ja idem s njima jer ne pricaju nas jezik.
    I dr nas je poslala na uzv abdomena gdje je dr utvrdila da curica ima lijevi jajnik velicine cca 4 cm, sa cistama unutra. jajnik po njoj ne izgleda normalno i nema normalan oblik. I na drugom jajniku su ciste ali on makar izgleda ko jajnik. tja uvecani jajnik je dominantan organ.

ostali organi se nisu mogli vidjeti jer je malena bila puna gasova.

E sad, morace raditi MRI i morace je sedirati jer je klizmu 2 puta izbacila

Na nekim sajtovima pise da je to normalno da cak 30% curica ima policisticne jajnike, kao navodno to nestane....
    Curica ima uvecane grudi koje su tvrde na dodir, i imala je mukus iz vagine po rodjenju ali doktori u italiji (mala je tamo rodjena) su rekli da je to zbog maminih hormona.

Zena je ziva isprepadana jer su joj ovi ovdje doktori rekli da ce najvjerovatnije taj jajnik morati odstraniti :?

mene interesuju 2 stvari, da li je u trudnoci na UZV doktor ikako mogao vidjeti te jajnike, i da li vi znate nekoga ko je imao slican slucaj???

Mama je zapravo najvise zabrinuta hoce li curica poslije moci imati djecu.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I sa jednim jajnikom mogu se imati djeca.

A iskreno, ja mislim da ta dr. pretjeruje.
    Ako je mala bila puna gasova moguće je da uopće nije dobro vidjela ni jajnike kao što nije mogla vidjeti ni druge organe.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam bila dok se radio uzv
    i svojim sam ocima vidjela ciste jer nam je dr pokazala, izgleda kao paukova mreza, milijardu baloncica, prestrasno

problem je sto je i drugi jajnik pun cisti

cekamo da nam jave termin za MRI pa cemo znaci bolje sta i kako dalje :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •