Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Mama dvomjesecne bebu ima gripu - moze li zaraziti dijete

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Mama dvomjesecne bebu ima gripu - moze li zaraziti dijete

Pozdrav! Dobila sam virozu sa jako visokom temperaturom i sad se bojim da cu zaraziti svog mišića. :? Ima sada dva i pol mjeseca i iskljucivo je dojen od rođenja. Da li je mit o tome da beba dok je isljucivo dojena imuna na viroze istinit? To bi mi sad dobro doslo... Ovo mi je prvo dijete pa isto tako ne znam da ako dobije temperaturu da li da je samo skidam ili idem doktoru/ na hitnu ako je vikend i koliko cekam prije nego sto idem?
    Unaprijed hvala puno na pomoci!!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gripu u svakom slučaju nemaš

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam sa dobila virozu sa visokom temperaturom brzo nakon oba poroda, možda nakon mjesec, dva, dojila sam i oni se od mene nisu zarazili.
    Ne kažem da je to pravilo, ali takvo je moje iskustvo.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nije imuna na viroze i bez obzira na dojenje može se zaraziti od tebe. Dojenje pruža zaštitu, ali ne potpuno. Znači da moraš poduzeti mjere da bebu ne zaraziš, a to su: nastaviti dojiti kao i dosad jer joj time prenosiš protutijela koja je štite od zaraze (u izvjesnoj mjeri), kad je dojiš stavi si masku preko lica (onu kiruršku, ima za kupiti u apoteci), operi ruke prije nego diraš bebu, i što manje kontakta - neka je netko drugi presvlači, nosi, kupa...što već treba.
    Možda se neće zaraziti, a možda hoće, no ako se zarazi za očekivati je blaži tijek bolesti .
    Ako dobije temperaturu, prati kolika je, preporuka liječnika su skidati ako je iznad 38.5. Moraš pratiti da uzima dovoljno mlijeka, kako ne bi dehidrirala. Nudi joj prsa češće nego inače i provjeravaj da li je pelena vlažna. Suha pelena znači nedostatak tekućine, male bebe brzo mogu dehidrirati.
    Na hitnu ne moraš juriti, pričekaj dok ne vidiš kako će se bolest razvijati. Beba se može nositi s temperaturom, važno je da pratiš njeno opće stanje. Sve skupa može sasvim bezbolno proći.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala curke, super ste!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja od mene nikada nista nije dobila. nisam koristla maske.

ako se nije zarazila prije tebe ili dok ti nisi jos proizvodila antitjela, ne bi ni trebala jer u tvom mlijeku se nalaze antitjela koja bi ju trebala stititi.
    znac, ako se vec tvoj organizam bori.
    no isto tako znaj da sve sto ti popijes od lijekova takodjer zavrsi u tvom mlijeku tako da se obavezno konzultiraj sa doktorom ili farmaceutom prije nego ista krenes piti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •