Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Policistični jajnici

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Policistični jajnici

Molim vas ako netko ima policistične jajnike da se javi. Zanima me koliko je to opasno. Šogorici je ginekologica rekla da ima policistične jajnike i da će teško ostati prirodnim putem trudna. Ima 24 god i naravno da želi djecu. Dobila je nekakvu terapiju i ne gubimo nadu. Da li netko ima policistične jajnike a ipak je ostala trudna?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: Policistični jajnici

Citiraj KATALENIĆ prvotno napisa
    Molim vas ako netko ima policistične jajnike da se javi. Zanima me koliko je to opasno. Šogorici je ginekologica rekla da ima policistične jajnike i da će teško ostati prirodnim putem trudna. Ima 24 god i naravno da želi djecu. Dobila je nekakvu terapiju i ne gubimo nadu. Da li netko ima policistične jajnike a ipak je ostala trudna?
    Ja! :D Rekli mi da imam 2 plodna dana godisnje i da su sanse da pogodim bas na taj dan jako male zbog neredovite menge. Zatrudnila sam od prve!
    Doduse, tu bebicu smo izgubili ali to nema veze s mojim jajnicima. Drugi put sam zatrudnjela za 6 mjeseci. uzmi u obzir da mi je i muz terenac i da je rijetko kad doma....
    Sretno sogorici i reci joj da se ne predaje!
    I ja sam plakala 2 tjedna kad mi je to ginekolog rekao a ustvari nepotrebno.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i ja! a evo, sad čekam drugu bebu...

istina, išlo je malo duže jer nikad nisam znala kad imam ovulaciju, ali uspjelo je! bez lijekova...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I meni su rekli da imam policistične jajnike...

Krenula sam s homeopatijom... riješila se cisti i imam prekrasnog sina

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

imam policistične jajnike.
    i dvoje djece.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pa nije opasno, zaboga. Pa to ima svaka 2. žena takoreći, pa tko vas je tako isprepadao?
    Koliko su u braku? Ako ne ide nakon nekog vremena neka ode ginekologu, uz terapiju i praćenje ovulacije UZV puno se toga može riješiti. I naravno da može ostati trudna

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Šogorica ide ginekologici u Varaždin. Ona joj je to rekla. Bila je na ultrazvuku. Dosta dugo je pila kontracepcijske pilule,Diane 35 i Dabrostone jer nema redovitu menstruaciju. Sad će biti godinu dana kako su u braku.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja!
    Konstatirali su mi policistične jajnike sa 16 god.
    Pila sam Dabrostone, Diane, Andracur(?)
    Nakon godinu dana sam kada je moje tijelo trebalo prihvatiti taj ritam ovulacije, hormona itd. sve se pošemerilo.
    ostala sam trudna od prve, bili smo udaljeni 300km i viđalili se vikendima.
    Tako da doktori....ne mora značiti da će imati ikakvih problema!
    Doslovno!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja!!! Rekao ginekolog da ću teško ostatu trudna(imam 24g),pa smo muž i ja prestali paziti i idući mjesec sam saznala da sam trudna-prije dva mjeseca rodila sam prekrasnog dečkića :D

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i ja, od svoje 18 godine, pila Diane, tri doktora rekla da ću teško ostati trudna, da će trebati hormonska terapija, a ostala trudna prvi mjesec kak sam prestala piti Diane :D :D :D

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala curke. Malo ste ju utješile. Ali još se brine. Jučer je išla na razgovor kod privatnog ginića negdje u Zg,jer stanuje u Zagrebu pa joj je predaleko putovati iz Zg-a za Vž. Dal vi znate kakvog dobrog ginića u Novom Zagrebu? :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Policistični jajnici

Masu ekipe s potpomognute je s policističnima ostao trudan, što uz liječenje, što čisto prirodno. U pravilu, ako se ima problem s plodnošću (par pokušava godinu dana), trebalo bi se obratiti stručnjacima za liječenje neplodnosti - Vuk Vrhovec, Sv. Duh, Petrova, ili privatno - Poliklinika IVF ili Poliklinika Vili. Tj. neplodnost se baš liječi kod ciljanih dr-ova - nisu svi specijalisti za to. Doduše, tvoja frendica je mlada, vjerojatno je dobila klomifen pa će joj malo pratiti ciklus, ali, iz moje perspektive bolje je da joj to ipak radi kužer jer s PCOS-om može doći relativno lako do hiperstimulacije i komplikacija ako se olako shvati. Neka proba sad kod toga kojeg je ciklus ili dva, ali ako ne ide - neka ne gubi vrijeme nego se javi kod ovih gore, ionako će kod državnih čekati - jedno godina dana će joj otić' samo na pretrage, navjerojatnije. Nema niti jedan specijalist u Novom ZG-u da se bavi neplodnošću.

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Samo da vam javim veselu vijest. Kao što sam rekla, ginica u Varaždinu je rekla šogorici da ima teži oblik policističnih jajnika i da će teško ostati trudna prirodnim putem, najmanje 2 godine. Prebacila se kod nekog privatnog ginića u Zagrebu, kaže da je super. Bila je prije 10 dana na pregledu,ultrazvuku i rekao joj je da NEMA policistične jajnike nego da joj je lijevi jajnik malo manji nego desni ali da to ne predstavlja nikakvi problem za trudnoću. I tako je ostalo. Trebala je dobiti menstruaciju i poslije nje doći opet kod njega na pregled, 10.-i dan nakon ciklusa. Pošto ju nije dobila od 26.9.jučer je napravila test i pokazalo se da je POZITIVAN!!!! :D Naručila se za sutra na pregled i ultrazvuk da vidimo da li je trudna. Jako smo svi sretni i nadamo se pozitivnom odgovoru!!!!! :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa stvarno fantastična vijest, čestitam :D !!!

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

POSTAT ĆU UJNA!!!!!!!! :D :D :D :D
    ŠOGORICA JE BILA DANAS KOD GINIĆA I POTVRDIO NAM JE RADOSNU VIJEST!!!!!! :D SVI SMO JAKO SRETNI!!!!!!

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

čestitke!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bravo super vijest!!!! :D

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

super!!!
    toliko o policističnim jajnicima i teškom začeću

kud ćeš bolji dokaz da je ginekolog bio u krivu...kao i moj uostalom 8)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i moj bivši ginekolog

liječio mi je folikule sumamedom uvjeravajući me da su ciste...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zalosno je da zene moraju ici privatnicima i skupo placati tocnu dijagnozu...

KATALENIC super za dobre vijesti :D

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I zalosno je da te doktori tako isprepadaju Moja ginekologica je po tom pitanju super. Odavno mi je rekla da su mi oba jajnika policisticna ali da to nije nista strasno, da je malo teze pogoditi ovulaciju ali ne i nemoguce. Nama je trebalo 9-10 mjeseci i evo, avatar sve govori

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Čestitam Katelenić na nećaku ili nećaci :D :D

I ja imam policistične jajnike.. već dvije godine ništa od T..
    Hormoni su u lošem omjeru, Inzulin nizak.. itd..
    Izgleda da js ne sazrijevaju, pa i ne dolazi do oplodnje.. :/

ja spadam u onaj dio žena koji ima (ozbiljnih) problema s PCOS..

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja imam sve moguće komplikacije, ali u zadnja dva ciklusa....mislim da ovuliram, vidjet ćemo

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ČESTITAM!!!

Evo još jedna policistična, ostala trudna prirodnim putem(mala pomoč čajeva) !

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    I ja imam sve moguće komplikacije, ali u zadnja dva ciklusa....mislim da ovuliram, vidjet ćemo
    linolina...

nadam se da će i tebi testić uskoro pokazati plusić.

Hvala na čestitkama. Šogorica je sad trudna 10 tjedana, za sada je sve dobro, samo ju ponekad boli trbuh. Nadam se da to nije ništa strašno. Ne povraća, za sada joj ništa ne smeta. Samo da tako ostane i dalje. Na bolovanju je, ginić je rekao da joj preporuča mirovanje jer je imala iscjedak. Dobila je vaginalete i sad je dobro. :D

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja iscjedak imam gotovo uvijek, evo upravo idem na bris da se todno odrede koje gljivice uzgajam pa da ih pokusamo eliminirati. A pogotovo sam imala iscjedak u trudnoci. Mislim da to nije nista zabrinjavajuce. Ja sam radila do mjesec dana prije poroda. Tako da se ne brinete!

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    linolina...

nadam se da će i tebi testić uskoro pokazati plusić.

D
    tnx, još nismo u pravoj akciji, ali nadam se i ja

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imam pitanje, curke. I ja imam PC jajnike i ciklusi su mi 30-40 dana. Zanima me da li vrijedi i za tako zbrkane cikluse da je druga faza (lutealna) oko 14 dana? Pretpostavljam da O često uopće izostane, a do krvarenja ipak dolazi.
    To sigurno negdje i piše pa moja velika isprika. Molim vas samo link.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cestitke :D

moram vam ispricati sto sam cula od svog ginica, koji inace radi u svicarskoj .
    meni oduvijek govore da imam policisticne jajnike i pila sam hrpu tableta da to rijesim.
    ali, moj ginici z svicarske mi je rekao da su neki jajnici policisticne strukture, odnosno da samo izgledaju policisticno.
    tako primjerice moj jedan jajnik izgleda kao da je sav obrubljen perlicama (a ja stalno tvrdim da su to swarowski kristali i da je to moderno ), a drugi je normalan.
    endometrij uvijek ok, imam normalne ovulacije na oba jajnika i zanijela sam bez problema.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj bejb prvotno napisa
    cestitke :D

meni oduvijek govore da imam policisticne jajnike i pila sam hrpu tableta da to rijesim.
    ali, moj ginici z svicarske mi je rekao da su neki jajnici policisticne strukture, odnosno da samo izgledaju policisticno.
    .
    Da, to se zove "jajnici nalik na policistične", ako se ne varam, znam dosta žena s tim problemom, ako je uopće problem, jer pcos je veća zapreka

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Inače, stigli mi nalazi, jako dobri (nismo radili ništa, pa....), samo da potraje

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Imam pitanje, curke. I ja imam PC jajnike i ciklusi su mi 30-40 dana. Zanima me da li vrijedi i za tako zbrkane cikluse da je druga faza (lutealna) oko 14 dana? Pretpostavljam da O često uopće izostane, a do krvarenja ipak dolazi.
    To sigurno negdje i piše pa moja velika isprika. Molim vas samo link.
    Meni je ciklus 30-45 dana. O mi je obicno bila oko 30. dana ciklusa, znaci kad bi, da imam normalne cikluse trebala dobit M.
    Ja sam to skuzila po pojacanom iscjetku, bolnim grudima i probadanju u jajnicima. A i zatrudnila sam 30. dan ciklusa... Zato sam i imala nekoliko termina poroda jer svi racunaju prema zadnjoj M.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koksy,

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da ne otvaram novu temu, tu ću vam se malo požaliti.
    Imala sam oduvijek neredovite cikluse, jajnici mi izgledaju ko švicarski sir, ali nekim sam čudom ostala trudna od prve bez ikakvih pomagala i metoda.
    Nakon poroda ciklusi uredni točno 30 dana, ovulacija je dolazila sa svim školskim simptomima. BIla sam sva ponosna na sebe.
    Jako sam htjela bebača, ali MM nije tad. Konačno smo se dogovorili i otkad radimo na bebi zadnja četiri mjeseca, meni ciklusi podivljali. To 60 dana. Završila sam na Dabrostonima jer M nisam mogla dobiti. Jajnici na UZ nikad veći i rupičastiji. Nemam više pojma kad je O i dal je uopće ima. To je sve valjda od napetosti i stresa zbog začeća, meni je to jasno, ali...
    Sad mi je 17. dan i ništa. Ne moram niti LH trakice koristiti jer znam da će biti negativne.
    Htjela bih izbjeći hormone pa se pitam postoji li čarobni štapić da se vratim na lijepe točne cikluse? (Ovo je retoričko pitanje )

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t=41052

proguglaj još na netu taj čaj, dosta se piše na ostalim forumima.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sve rode s pcos neka pogledaju temu Lijek za pcos-Inofolic retard. Tamo smo se našle sve rode s istim problemom a i s rješenjem našeg problema. Naime, pojavio se novi lijek na tržištu namjenjen upravo za lječenje pcos. Ako ste zainteresirane pogledajte.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je li itko probao sa uljem noćurka? Meni fali omega k., navodno, pa mi preporučuju (specijalno zbog pcos)...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i ja se javljam evo i 2 put trudna sa istom dijagnozom bez terapija i bilo kakvih preparata

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cizma prvotno napisa
    i ja se javljam evo i 2 put trudna sa istom dijagnozom bez terapija i bilo kakvih preparata
    Smijem pitati kakve si imala cikluse? Naime, znam puno cura s tom dijagnozom, a imaju ciklus od 28 dana. Moji se više ne mogu izbrojati koliko su dugi.

Čestitke u svakom slučaju! :D

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

prije prvog poroda ciklusi uzas od40 -60dana.poslije prvog od 30-35 a dva puta mi se desili za dvije god i tacno na 28 dan.sad se nadam da ce poslije drugog ostati tako da ne ce opet poludit

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Slično je bilo i meni. Prije trudnoće ciklusi 35-65 dana, a četiri godine nakon trudnoće ravno 30. Super je sve bilo do unazad 4 mjeseca. Sad sam imala zadnji ciklus od 59 dana s Dabrostonom. Užas. To mi se sve poremetilo kad smo počeli raditi na drugoj bebi. Više ne znam kad će ovulacija i dal će je uopće biti.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prekjučer sam počela bilježiti bazalnu temp. LH trakice mi se ne isplate jer bi ih trebala po ciklusu 40. :/ Uopće niti ne znam kad da krenem s njima jer mi je iscjedak konstantno isti (žućkasti, ljepljiv i oskudan). Prije je bio baš lijep, proziran i kao rastezljiv. Baš kakav mora biti. Osim toga, imam PMS simtome čitavo vrijeme.
    Sorry, cure, puno kukam, ali se nadam da će mi tako biti malo lakše.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kroz godinu dvije moj dragi i ja planiramo imati dijete ali ne znam kako će se sve to odvijati jer i ja imam polic. jajnike.

Od samih početaka nemma redovitu mengu, dođe svaka 2,3 mjeseca, ponekad dođe i nakon 30,40 dana, ali kroz godinu ih imam prosječno 6 što uopće naravno nije normalno.

Nekoliko godina sam pila i Diane i cilest ali zbog nekih drugih tegoba sam ih prekinula prije 4 godine.

Tu i tamo pijem jednu biljnu mješavinu čajeva pa mi dođe nešto ranije, ali to nije to. Rekao mi je gin. da sada idemo u akciju: hormone niti želim niti ih smijem više piti, protivnik sam bilo kakvih tableta.

Evo primjera radi, zadnju M sam imala u 11.mj i čekam...kada dođe idem na vađenje spolnih hormona i hormona štitnjača pa će pogledati u kojim su razinama za vrijeme same M.

ne znam kako će se to dalje razvijati, ali nije dobro....
    Tražim "lijek" i znam da postoje veelike šanse za probleme sa začećem

Imam 27 god. i 1. M sam dobila dosta kasno, sa 17 god.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Draga Natalija, voljela bih da te mogu utješiti, ali onda bi i sebi riješila probleme. U potpunosti te razumijem.
    Ja sam kroz srednju školu i faks imala cikluse svakavih dužina, redom iznad 35 dana. Pila sam povremeno kontraceptive i super su mi djelovali. I ten mi je bio dobar. Sve pet. Pokušala sam nedavno ponovno, ali nisam izdržala. Cijelo vrijeme sam imala krvavi iscjedak i onda su s tim došle i druge beštije...
    Odustala sam i htjela bih ih izbjeći pod svaku cijenu.
    Ja bih sad voljela trudnoću i slijedeći tjedan sam naručena kod ginića. Postoji ta folikulometrija kojom mjere folikule i traže vodeći koji bi mogao ovulirati pa se ja s tim tješim. Statistika mi ne ide u prilog, ali tko zna. Prvu trudnoću sam pogodila od prve (doslovno) pa ima i za nas nade. :D
    Sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

draga Natalija,

ja sam prvu mjesečnicu dobila s deset godina i NIKAD mi nisu bile redovite, nikad. jajnici su mi policistični, kaže doktor da izgledaju ko ementaler 8)

nikad nisam pila hormone, jednostavno nisam htjela bezveze to piti (pogotovo što je moja sestra imala gadne probleme zbog njih). mjesec dana prije nego što sam zatrudnila bila sam na pregledu kod ginekologa i rekao mi je da nema šanse da zatrudnim, a da kad se odlučim na trudnoću moram doći k njemu da mi propiše neku hormonsku terapiju i da napravim mali milijun pretraga.

mene nije bilo posebno briga jer nisam namjeravala imati djece (bar ne u iduće 2-3 godine). mm i ja se nakon toga više nismo pazili, jer čemu pažnja kad i onako ne mogu zatrudnjeti? :/

I eto, prošlo mjesec dana a ja trudna :shock:

tako da je na tvom mjestu stvarno ne bih očajavala...neredoviti ciklusi i policistični jajnici nisu nužno razlog da ne možeš zatrudnjeti. možda ćeš se morati malo više potruditi, a možda i ne

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    draga Natalija,

mjesec dana prije nego što sam zatrudnila bila sam na pregledu kod ginekologa i rekao mi je da nema šanse da zatrudnim, a da kad se odlučim na trudnoću moram doći k njemu da mi propiše neku hormonsku terapiju i da napravim mali milijun pretraga.
    Ovo ko da sebe čitam. 8)
    Meni je taj isti dan tumačio sve u šesnaest što sve moramo napraviti prije planirane trudnoće bla,bla,bla...

Onda mi je napravio UZ i svi smo zinuli u čudu. Na ekranu nam je mahala mrvica od 7 tjedana.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma ti doktori nisu normalni!!! Tako isprepadati zene, gdje im je pamet? Kao da im pored policisticnih jajnika treba jos i pomutnja u glavi. Ja odavno znam da ima POJ ali je to moja ginekologica rekla onako usput. Uopce nije pravila veliki problem oko toga. Nama je trebalo nekih 9 mjeseci a sve do godinu dana je normalno!!! Dok sam se ja sekirala-nista, kad sam se opustila-trudna!!

Ja bih samo dala savjet: probati pratiti kako se osjecas, znaci biljeziti nekakve promjene-drukciji iscjedak, bolovi itd. i onda kad M jednom dodje vidjeti koliko je ovo dana bilo prije pa pokusati povezati. Recimo ja sve te mjesece nisam kuzila da kad osjecam bol u lijevom jajniku-to je ovulacija. A ja bas taj dan izbjegavam imati odnos, jer mi bas i nije do njega kad boli. I kad sam prvi put pomislila, pa mozda je stvarno to to-ostala sam trudna.

Naravno, treba te promjene pratiti kroz vise mjeseci i dati si vremena. Mozda svatko ima nekakve simptome kojih mozda nije ni svjestan

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa
    Recimo ja sve te mjesece nisam kuzila da kad osjecam bol u lijevom jajniku-to je ovulacija.
    Često spominju bol u lijevoj jajniku. Jel to slučajno? Mislim, logično mi je da i desni mora kad tad doći na red da boli. :?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

#PrekinimoŠutnju #OstavimoTrag
    Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Citiraj sonata prvotno napisa
    Recimo ja sve te mjesece nisam kuzila da kad osjecam bol u lijevom jajniku-to je ovulacija.
    Često spominju bol u lijevoj jajniku. Jel to slučajno? Mislim, logično mi je da i desni mora kad tad doći na red da boli. :?
    mene boli desni

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •