ma znam da smo "klinke" al znas da danas nazalost zene kasnije radjaju i mozda misle da nebi nasle druge teme osim o djeci. al upoznala sam par cura preko rode sad slijedi KAVA.![]()
ma znam da smo "klinke" al znas da danas nazalost zene kasnije radjaju i mozda misle da nebi nasle druge teme osim o djeci. al upoznala sam par cura preko rode sad slijedi KAVA.![]()
danas sam bila kod psihologa mogu reci da ste vi najbolji psiholozi ZENA mi je rekla da je to normalno da ak hocu dat ce mi normabele i da bu me to proslo![]()
ma svašta, ta psihologica, baš ti je puno pomogla. :/
a muž? hoće li se uključiti malo u brigu o djetetu?
nadam se da će stvari krenuti na bolje za tebe! drži se!![]()
To mi baš i nije odgovor ozbiljnog psihologa.malo janje prvotno napisa
Gle NITKO nema savršenu bebu i živo. Za ove koji ti se čine kako imaju savršeno dijete mogu reći samo da su bolji u marketingu od nas ostalih, pa se bolje prodaju. Ist mislim da TM treba pomoći. Moj ode u 5 ujutro i vozi do 5 popodne, pa nađe vrijeme za oboje i još za mene. Ne znam od kud mu snaga, jer ja ju nemam, ali to su u njegova djeca pa se brine o njima.
A drugo, ja sam na svekra i svekrvu ljuta od prošlog tjedna i grizem sve oko sebe u zadnje vrijeme, pa nije čudno. A da čujem da je malom dala bananu ili pivu, mislim da bih ju udavila. Pogotovo za pivu.
Moraš naći nekoga za razgovor. I potraži drugog psihologa. Jel te možda opet naručila?
Draga malo janje evo javljam se ovdje da ti pružim malo podrške!![]()
Znam točno kako ti je (rodila sam sa 22 god.) i znam da nije lako ali proći će,cure su ti dale već puno dobrih savjeta tak da nemam što nadodati jer se u potpunosti slažem s njima!
Drži se!Uz tebe smo!![]()
![]()
nije me naricila rekla je da odem kod svog doktora i to je to. ma ici cu privatno i kad dam lovu znam da bude mi sve rekao. ma savjeti mama s rode su mi pomogli vidim da nisam jedina![]()
Ja sam krenula u sunce i cura koja radi je divna, doduše ne znam kako često ću si to moći priuštiti, ali jako mi se sviđa pristup. Ako nekog zanimaju detalji može na pp
stvarno nemam komentara. :shock:malo janje prvotno napisa
napravi ono što si napisala u sljedećem postu, privatno, ali pokupi savjet od cura iz Zg koje imaju iskustva, neka ti preporuče nekoga.
Ja znam za Ri.
cudno, psiholozi nemaju mogucnost propisivanja normabela ili bilo kojeg drugog lijeka. gdje si ti uopce bila :?
dom zdravlja pescenica zato je i rekao da idem svom doktoru da mi napise recept. nasla sam u zutim stranicama neke psihologe pa cu zvati u pon.
Policija na Djevičanskim otocima SAD-a uhitila je ženu (22) koju optužuju da je škarama na smrt izbola vlastito dijete staro samo 16 mjeseci. Tvrde da je žena mentalno bolesna. Šef tamošnje policije Oakland Benta potvrdio je da je policija u četvrtak uhitila ženu kada su u njenom dvorištu pronašli tragove krvi. Nesretnu bebu pronašli su mrtvu s nekoliko ubodnih rana od škara u kući. Policija nije željela objaviti detalje masakra ili ime majke ubojice. STRAH ME DA TAKVO STO I MENE NE UHVATI![]()
malo janje-! Ne brini o tome i ne razmišljaj o tome, neče ti se tako nešto desiti prvenstveno radi toga što si svjesna svog "problema" i radi toga si se i javila na forum. Da ti negiraš da imaš problem, e tek onda bi to bio PROBLEM... javljam se što sam i ja imala slično iskustvo kao i ti, zapravo moje još uvijek traje tu i tamo. Ali na vrijeme sam odlučila potražiti pomoč koju kod psihologa nisam baš i dobila. I meni je kao i tebi rekao da je sve to normalno :shock: i dao mi tri vrste tableta: prozac, helex i još jedne za spavanje. I to je bilo to! naš razgovor i moja ptreba za nečijom pomoči je završila prije nego što je i počela... :? A zapravo mi se događalo nešto slično kao i tebi, život mi se okrenuo preko noči od kako sam rodila, vjerujem da je tako svima. Vremena za sebe ništa jer sam po cijele dane bila sama sa Ninom ali MM nije radio nego je bio po vani. Uvijek sve sama, od hranjenja, kupanja, presvlačenja... čak sam i na wc moralaa sa njom na rukama...
... i sve to nosi svoje. Trpiš, trpiš... dok ti jednostavno ne padne mrak na oči kad vidiš kako neke druge obitelji lijepo i skladno žive. Žao mi je što nismo bliže (ja sam iz rijeke), vjerujem da bi si međusobno pomagale pa makar samo i razgovorom
![]()
kada je moj maleni imao 6, 7 mjeseci dogodio se slučaj sličan onom koji si opisala - istu večer u trenutku kada sam trebala ići spavati uhvatio me paničan strah i nisam se usudila zaspati pokraj svoje bebe koja se budi i po 10 puta po noći- strah je trajao kojih sat-dva - za to vrijeme otišla sam na forum, nakon toga prolistala neki časopis i polako se smirilamalo janje prvotno napisa
neki postupci su toliko užasni i neshvatljivi da je gotovo nemoguće distancirati se od njih- i strah koji si osjetila reakcija je na ono što si čula- iz onog što sam do sada pročitala mislim da ti možeš procijeniti da li ti je za opuštanje dovoljan časopis/knjiga/film/forum itd. ili stručna pomoć
čuvaj se i tako ćeš najbolje čuvati svoju bebu![]()
Psiholog ili psihijatar bi uz propisane lijekove morao provoditi i suportivnu terapiju, tj razgovarati s tobom. Ima njih dobrih i preko socijala, ali to bi ti trebao preporučiti netko iz Zagreba.
Ja sam jednom pročitala da ako te uhvati bijes, ljutnja ili što slično a beba plače, bebu bi trebalo staviti u krevetić i izaći iz sobe na 5-10min. Znači bebu ostaviti na sigurnom, a ti se malo pribereš. Njoj neće ništa biti od plača u tako kratko vrijeme, a tebi će se razbistriti mozak.
I ponavljaj da beba nije kriva, sve je to njoj šok, mora se snaći u ovom životu, a ti ipak imaš godina iza sebe, iskustva i nema svrhe ljutiti se na nju. Znam da je to teško, ali možda ti pomogne.
I potraži boljeg doktora.
narucila sam se 5.11 kod psihoterapeuta i to privatno uhvatilo me i da kad je miran dodje mi da ga stiskam i tresem CITALA SAM DA SE NESMIJE ALI U AFEKTU ga pocnem gnjaviti![]()
Isuse Bože, malo Janje, daj reci mužu , mami, tati, nekome bliskome ovo što si ovdje napisala. I traži pomoć. Može li ti muž uzeti kakav godišnji, bolovanje, bilo što...sutra, prekosutra...Svi smo mi prolazili kroz svojevrsne krize ali ovo što si sad napisala je prestrašno i preopasan način razmišljanja.malo janje prvotno napisa
NAZALOST MUZ POCINJE JOS VISE RADITI ovak je radio 2 sana pa 2 bio slobodan sad bu bez dana slobodnog radio
A tvoji roditelji? Postoji li ikakva mogućnost da ti mama bude uz tebe ili neka bliska prijateljica? Ti jednostavno ne smiješ sebi dopustiti onakve misli, razgovaraj s mužem o ozbiljnosti situacije
potpisujem trinu.Trina prvotno napisa
malo janje 5.11. je predaleko za tebe i za tvoje dijete.
SAD SAM PISALA NA REBRO DA ME NARUCE CEKAT CU DO SUTRA POPODNE PA CU NAZVATI AK NE ODGOVORE
cure iz Zagreba, zar nitko nema broj dobrog psihoterapeuta, privatnog, da joj tu napiše, da ga može ODMAH nazvati
malo janje, ako hoćeš ja ti dam broj svoje, makar je iz Rijeke
malo janje probaj ovdje
http://www.dpp.hr/hr/modus.php
http://www.zagrebinfo.net/zagreb/usl...ki_centar_tesa
društvo za psihološku pomoć 48-26-111
plavi telefon 48-31-677
Malo janje, probaj nazvati dr Borovečki iz Ploiklinike Vili.
Psihijatrija:
prevencija i dijagnosticiranje stresa, psihoterapija individualna, obiteljska i bračna
Voditelj djelatnosti: mr. sc. dr. Sanja Borovečki-Jakovljev
Brojevi telefona poliklinike Vili:
01 48 46 060,
01 48 46 061
ako joj kažeš da ti je frka valjda će te uzeti preko reda
ja sam o njoj čula najbolje.
![]()
vidim da si dobila još neke kontakte, zovi sve brojeve, netko će te primiti.
hvala vam svima cure sad cu ici nazvati mada me danas zvala socijalna radnica i rekla da moram doci njoj ili u protivnom mi mogu uzrti mihaela, objasnim vam navecer sad nemogu biti na komp, :?![]()
Vidim da su problemi puno ozbiljniji nego što si u početku pisala. Ajde sretno i samo piši ako ti je lakše.malo janje prvotno napisa
xTrina prvotno napisa
drži se draga, bit će bolje![]()
otkud sad socijalna :?malo janje prvotno napisa
joj, baš sam nekako zabrinuta za tebe. daj nam javi...
Malo janje, kak si danas? Jesi se uspjela negdje naručiti?
malo janje, čekamo te, nadam se da će se sve riješiti najbolje moguće![]()
netko s rode je citao i pricao a socijali je dosta ono REKLA-KAZALA tak da sutra moram kod njih u protivnom oni dolaze meni doma. danas sam prvi dan nakon 100 godina jako dobro valjda zato kaj smo bili u gradu a i on se smirio kao da osjeti da nekaj nije uredu
ti to ozbiljno?malo janje prvotno napisa
daj janje, reci, što je bilo?
zena me danas nazvala i rekla da ju je kontaktirala ANONIMNA osoba s rode o mom slucaju :D
ta anonimna tebe mora osobno znat, tko si i di živiš...
meni je ovo užasno, ako ti je netko htio pomoći, mogao ti je POMOĆI, a ne slati socijalnu službu
katastrofa.
dosla je preko e-maila do broja u t-comu. rekla je da da osoba sam mi je htjela pomoc ma ne optuzujem nikog to znaci da stvarno hoce pomoc
Ja mislim da je to nemoguće ali ajde![]()
Malo janje, želim ti da što prije riješiš svoje probleme i da ponovo budeš ona stara. Ljubni svog malog čovjeka i uživa u životu s njim![]()
Možda je baš netko iz Centra čitao ovaj topic ( ja znam puno socijalnih radnica sa malom djecom), pa je reagirao u interesu i djeteta i majke, iako mislim da je ova prijetnja oduzimanjem djeteta potpuno netaktična.
Njima sigurno nije teško provjeriti koji se Mihael rodio na taj dan...
Ali svejedno mislim da to nije način :/ Da sam tako detektivski došla do tebe (a to se ne bih ni sjetila tako izvest), sama bih ti pomogla...
Sad vidim da ti se mail sastoji od imena i prezimena pa ipak nije nemoguće.
ma sad i nije bitno otkud ta osoba, otkud joj podaci...već da se krenulo ženi pomoći, ovako ili onako.
drži se, sve će biti ok, pogotovo uz stručnu pomoć!![]()
![]()
nije mi ok kaj neko smatra da sam OPASNA PO OKOLINU meni je to smijesno treba mi SAMO MALO ODMORA a oni odmah UZET CEMO DIJETE
Malo janje nemoj sad sidit isprid kompjutera nego ako je beba zaspala ajde i ti spavat. Uhvati svaki trenutak kad možeš da se odmoriš. Hvataj njego ritam.
Želim ti sve najbolje.
UPRAVO SAM VAM HTJELA JAVITI DA IDEM POKUSATI SPAVATI. DRZITE MI FIGE ZNAM DA MI MIHAELA NEMOGU UZETI ALI MI JE GROZNO STO JE SOCIJALA NA VRATU KO DA GA ZANEMARIVAM I ZLOSTAVLJAM STO NEBI NIKAD RADIJE BI SI RUKE ODREZALA NEGO GA UDARALA![]()
malo janje, mislim da si nas sve ovdje jako zabrinula nekim svojim postovima![]()
odmori se, naspavaj i svakako razgovaraj s nekim psihoterapeutomuhvatilo me i da kad je miran dodje mi da ga stiskam i tresem CITALA SAM DA SE NESMIJE ALI U AFEKTU ga pocnem gnjaviti
jesi li se uspjela ranije naručiti?
jesi li zvala koji broj koje su ti cure preporučile?