Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 194 od 194

Tema: jel vam idu na zivce

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

trudim se da bu bilo bolje a zena valjda me ne zeli kljukati tabletama. javit cu vam se za par dana da vidim hoce li biti napretka :D

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jel dojiš?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne dojim NAZALOST to jos nemogu prezaliti i to sam prvo zeni rekla kaj me muci

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nemoj se grist zbog toga.

nije majcinstvo samo dojenje, majcinstvo je puno, puno, puno, puno vise od dojenja.

samo budi hrabra i super je sto si potrazla pomoc.

zelim ti da se sto prije rijesis strahova i problema.

sretno malo janje!

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

bas sam sinoc citala sve ovo,i nekako mi se srce stegnulo....malo janje,zao mi je sto sve to moras prolaziti sama,ali znaj da nisi,imas rodice...svi mi nosimo svoj kriz u zivotu,i moras vjerovat da ce to sve sjesti kad-tad na svoje mjesto...sve smo mi to prosle ,svaka na svoj nacin.....
    odi na psihoterapije,izbaci sto imas iz sebe tamo,tako da si svojoj bebici smirenija.....to ce ti pomoci,vidjet ces.....pricaj i pricaj,isplaci se,samo izbaci to van.....pusa jedan veliki draga tebi itvome zlatu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Eto nadam se da si bolje. Jako je teško kad od nikog nemaš pomoći i kada se sama moraš brinuti o djetetu i sumnjaš da ispravno radiš sa svojim djetetom i to te još više frustrira, ali molim te nikad, ali nikad ga nemoj tresti. To mu može ostaviti teške posljedice...Radije ga stavi na sigurno, iziđi iz sobe i isprazni se (plači, vići, razbij tanjur ili nešto...) Beba će za to vrijeme negodovati (plakati), ali od par minuta plaća neće mu biti ništa. Ja mislim da bi se teško našla majka koja nikad nije poželjela barem na kratko pobjeći od svoje djece i imati barem malo mira i to je normalno. Nadam se da će ti psiholog pomoći, a bilo bi dobro, kad bi to ikako mogla, i oca odvesti psihologu (mislim da odete zajedno) jer i njemu bi neka stručna osoba trebala pojasniti neke stvari. On bi ti trebao biti oslonac, a ne uteg.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

E da molim te prosurfaj temu shaken baby sindrom, mislim da će biti dovoljno (i meni je došlo da svoje protresem ), nakon što sam to pročitala više nikad, ni u ludilu, šaljem vam veliko

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Malo janje, zao mi je sto moras prolaziti kroz ovako tesko razdoblje sama i jako mi je drago da si potrazila strucnu pomoc. Sto se tice izrazavanja osjećaja, posebno ljutnje i bijesa probaj dobro osvijestiti zbog koga si ljuta (sigurno to nije tvoja beba) i to reci toj osobi, vristi ako treba, ako gutamo u sebi i presucivamo neke stvari koje ne bi trebali to nas jede iznutra i kad-tad pocnemo pucati.

Cinjenica da si svjesna svog problema i da trazis pomoc i od strucnjaka i na forumu je znak da si na dobrom putu da se izvuces iz krize. PUUUUUno pusa i dobrih zelja tebi i malom bebacu.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    jel dojiš?
    to sam te pitala samo zato jer sam mislila da ti možda zbog dojenja nije dala terapiju.
    kako si danas ?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hy evo dobro sam naspram onoga kak sam bila. al nasla sam smirenje uzmem mikija u ruke upalim rodu i on miran a ja sretna kaj me podrzavate

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala na clanku o SHAKEN BABY SIDROMU nisam znala sto sve moze proizaci iz ttresnje dijeteta SAD SAM ZAGRLILA MIKIJA I OBECALA da ga mama vise nece tresti i da svaki put umjesto toga ce dobiti pusu

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

drago mi je da ide na bolje

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

odlucila sam se uclaniti u rodu i ici po standovima prezentirati i izaci iz kuce bit ce mi lakse i ugodnije nego doma 8)

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bravo draga, that's the spirit!

bebolino_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Draga malo_janje, već neko vrijeme pratim kako si i čitam ovaj topic. Drago mi je da se stvari razvijaju nabolje i mislim da si ti jedna snažna žena. Možda toga nisi ni svjesna, vidim da si sposobna puno toga napraviti za svoj bolji život. I samo misli pozitivno, osmjeh na lice, sve ti to možeš.

I još nesto ti moram reći, radi tebe i ove teme sam se ja registrirala na rodu. Bit će sve ok, drži se ovih svih dobrih savjeta od cura i uživaj s Mihaelom.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

malo janje, žao mi je što prolazite teško razdoblje.
    moram priznati da su meni prva 4 mjeseca bila izrazito teška i stresna. g je stalno plakala, imala večernje nervoze, nije spavala po danu duže od 15 min, nije htjela biti u kolicima ... a stalno smo bile same.
    ono što me dodatno ubijalo je što nisam isključivo dojila, a činilo mi se da to rade sve mame oko mene. sada vidim više onih s bočicom nego onih što doje, percepcija se promijenila.
    mene moja zadnjih mjesec dana izluđuje, ali ona je već "velika" i to je faza prkosa. ali svejedno ponekad poželim iskočiti iz kože.
    potraži pomoć, društvo za šetnju.
    mene su jako opuštale šetnje po botaničkom, uvijek bi ponijela knjigu ili neki časopis za slučej da zaspi pa makar i 5 minuta.
    a u kojem si dijelu zagreba? možeš i na pp.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

molim da ne savjetujete uzimanje lijekova i sl. tesko da smo osposobljeni za propisivanje istih.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

HY NISAM MOGLA da vam ne pisem. evo prosao jos jedan dan bez ikakvih problema spavali,setali i mazili se po cijele dane prica na svom gu-gu jeziku na rebro idem tek 12.12 nemaju prije mjesta jer imaju puno zena s tim problemom. cure recite mi jel opasno ak se igramo điha điha konjica on ja ga stavim na koljeno pa idemo điha konjic sad kad sam procitala onaj članak strah me :?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo se tog konjica poceli igrati nesto kasnije, kad je vec malo poodrasla.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa
    HY NISAM MOGLA da vam ne pisem. evo prosao jos jedan dan bez ikakvih problema spavali,setali i mazili se po cijele dane prica na svom gu-gu jeziku na rebro idem tek 12.12 nemaju prije mjesta jer imaju puno zena s tim problemom. cure recite mi jel opasno ak se igramo điha điha konjica on ja ga stavim na koljeno pa idemo điha konjic sad kad sam procitala onaj članak strah me :?
    premali je za konjića.
    inače, jako mi je drago što si dobro.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajoj mi konjica vec neko vrijeme radimo i sam skace hoce jos konjica

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa možda će me sad netko popljuvati, ali ako mu se to toliko sviđa ja mislim da može malo, ali ne previše.Primi ga dobro ispod pazuha i neka ne sjedi punom težinom, pa lagano điha, điha. Sve ovisi kakvo je koje dijete netko prije, netko kasnije.Po knjigama i savjetima liječnika definitivno nebi smio.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

od sada nema điha điha mada on sam skace kad ga stavim u krilo i lamace rukama

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opcenito je dobra mjera - ono sto on hoce ako to radi sam, a ne da ga ti drmusas

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne tresem ga jako stavim na koljeno i onak lagano mada se njemu trese glavica pa me strah necu jos barem 2-3 mj to mu rdaiti

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa opčenito vrijedi pravilo što dijete samo može napraviti znači da je za to spremno jer su mu kosti i mišiči za to dovoljno zreli, sve prije toga je preuranjeno. Ali evo možda ti malo pomognem, bebe ti stvarno vole ozbiljnu muziku. Moj sin je obožavao violinu, a kćer voli Bethovena i Mozarta, to ih je doista smirivalo. Za to ti netreba neka kolekcija ozbiljne glazbe samo potraži neku stanicu s ozbiljnom muzikom ili kupi neki jeftini CD na kiosku, eto možda ti pomogne. Isti tako obožavaju igru s prstićima, maziš im rukice i prstiće. Pozdrav

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bebe uopste vole kad im mama peva. Mamina pesma ne mora biti ulepsavana nikakvim pokretima niti drmusanjima - ona je lepa sama po sebi. Polegnes bebu pored sebe, drzis je za rucicu ili je jednostavno nezno zagrlis i pustis tihu pesmu iz grla. Nema veze sto nemas glas ili sluh - tvojoj bebi ta muzika je andjeoska

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam kupila baby kolekciju klasike.meni je super ali g je beskrajno živciralo. cura je htjela slušati vaya con dios, jinx-e, i šo mazgune. dobro ima dijete ukusa
    ali da, muzika u toj dobi uglavnom dobro pali, pronađi što mu se sviđa.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bebama se svidja ono sto je mama slusala dok je bila trudna.

Ja sam radila u PC igraonici do 28. sedmice i slusala Sistem Of a Down i slicne nebuloze . Toxicity im je bila omiljena stvar od 6-og meseca pa do drugog rodjendana. I to im nisam ja pustala vec su hvatali na TV-u gde su se mami vrteli spotovi jer joj nije padalo na pamet da i deca gledaju. Zamislite samo osmomesecne blizance kako stoje svaki u svojem vrticu i ne trepcuci pokusavaju da prate desavanja na spotu

Posle sam se presaltala na gothic metal (Lacuna Coil rules 8) )

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sad derem po Oliveru, ali starom, Infiša san u te, Dišperadun i to.
    Mali se smije već na prve taktove, ne toliko na muziku koliko na moje pjevanje 8)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hy da vam se javim SVE JE OK :D . danas je imao ubitacan dan nije oka sklopio probudio se u 3 ujutro i evo sad jedva sam ga uspavala ospava 10-15 min i to je to. al nije mi smetalo niti se nisam osjecala iscrpljeno. sad cu ici spavat jer ko zna kaj me ceka. svima

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Malo janje, drago mi je da je bolje. Nemoj se sada gristi u vezi onoga sto je bilo, npr. sto si ga njihala na djiha-djiha, odsad to ne radis i to je to.

S vremenom ce ti biti jos lakse, daj sebi vremena da se prilagodis na dijete i daj djetetu vremena da se prilagodi na tebe, doci ce sve na svoje.

I ne vjeruj filmovima u kojima se dotjerane majke uvijek nasmijane igraju s veselim, gugutavim bebama.

Dopusti sebi i los dan, bit ce i takvih, ali ti ces tada znati da ce proci i da te tvoje dijete i dalje voli i da ti volis njega, a to je najvaznije od svega, vjeruj mi.

Cuvaj ga i ljubi

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

malo janje

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hay svima da vam se javim sve je super :D uzivam u mihaelu sad je bubani pa ga jos vise moram paziti . nisam vec 4 noci spavala i jucer me bilo strah da necu izdrzati ali uspjela sam jer mi je bilo zao da jos mucim mihaela ak ja nisam spavala. BUM SE NASPAVALA KAD SE OZENI . IMA TKO DOBRU MLADU? zezem se. psihologica je rekla da je najgore iza mene i narucila za 2 mj osim PP prije. rekla da pokusam dati ga ipak na cuvanje nekom makar sat vremena i neka si sama prosetam ak nemam drustva i uzivam u tisini. a i kaze da preko zime zene su cesce u PPD-u jer nemogu puno setati po vani,pa bozic i stres. al ja jedva cekam prvi bozic s novim clanom

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hay svima da vam se javim sve je super :D uzivam u mihaelu sad je bubani pa ga jos vise moram paziti . nisam vec 4 noci spavala i jucer me bilo strah da necu izdrzati ali uspjela sam jer mi je bilo zao da jos mucim mihaela ak ja nisam spavala. BUM SE NASPAVALA KAD SE OZENI . IMA TKO DOBRU MLADU? zezem se. psihologica je rekla da je najgore iza mene i narucila za 2 mj osim PP prije. rekla da pokusam dati ga ipak na cuvanje nekom makar sat vremena i neka si sama prosetam ak nemam drustva i uzivam u tisini. a i kaze da preko zime zene su cesce u PPD-u jer nemogu puno setati po vani,pa bozic i stres. al ja jedva cekam prvi bozic s novim clanom
    Ma super, mi smo svi znali da će to tako završiti. Ma ti si mama kao i svaka druga. Sa vrlinama i manama. i Mihaelu si sigurno najbolja.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

baš me vesele dobre vijesti

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala vam svima. rekla sam da mi je najbolja terapija kad mi je tesko da dodjem na rodu pa je psihologica rekla da svatko nadje sta mu godi.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ti si svom mihaelu najbolja mama na svijetu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Podižem malo temu.
    Baš sam se rastužila čitajući postove. Naime, moj problem je sljedeći. Kad je D. bio star 6 tjedana zbog stalnog dojenja danju i noću (uvučene bradavice, borba sa šeširićima), prestala sam spavati noću, izgubila sam apetit. Treću noć nespavanja, ujutro kad sam se digla iz kreveta, nekontrolirano sam plakala i odlučila otići kod doktora. Ja sam si odmah dijagnosticirala ppd.
    Uglavnom, popričala sam sa sestrom, rekla mi je da je to normalno, da sam iscrpljena, neispavana...dolazila sam na vitaminske injekcije i dobila normabel. Odmah taj dan sam otišla kod svojih (velik problem je bio i taj što sam stalno bila sama), tata je čuvao maloga, ja sam otišla na frizuru, otvoreno razgovarala sa svojima, našla se s prijateljicama i moram priznati da sam odmah bila bolje. Srećom pa su svi imali razumijavanja i davali mi punu podršku. Sestra mi je savjetovala da uvedem barem jednu bočicu da imam malo "predaha". Izdajala sam se, kombinirala bočicu i izdojeno i nažalost nekako smo završili samo na bočici.
    E sad, stvar je u tome da je jedno vrijeme bilo ok, ali eto, ja opet nemam apetita i ne spavam noćima. Sinoć sam od očaja uzela prvi put normabel i nije mi nimalo pomoglo, ništa od spavanja. Zaspim ja, ali se budim cca svakih sat vremena, nekad i nakon nekoliko minuta i uopće nemam osjećaj da sam spavala.
    MM čak i u zadnje vrijeme spava s malim u drugoj sobi da se ja mogu odmoriti jer bih skakala na svaki njegov šum, a ovak sam kao u tišini. Imam osjećaj da što se više trudim zaspati, tek onda ne mogu spavati. Jel ima netko s takvim problem? Već sam pisala o tome na drugim postovima, ali morate mi oprostiti jer sam stvarno očajna.
    Već prvi puta sam razmišljala da odem kod psihologa, a sad sam sve bliže da to i konačno ostvarim. Nemam problema s djetetom, bez brige zadovoljim sve njegove potrebe, ali ponekad zbog tog nespavanja postanem bezvoljna, niš mi se neda i bude mi žao što se tako osjećam, što nisam vesela i ne uživam punim plućima u majčinstvu.
    Oprostite što sam se raspisala, ali odmah mi je nekako lakše.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Straško
    Pa nije sramota potražiti pomoć.
    Moj je savjet da ju potražiš ako i sama imaš taj osjećaj da ti je potrebna.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi smo po cijele dane vani to me i spasava. obozavam setati al sve koje upoznam cure smatraju me klinkom jer imam TEK 25 godina a one su vec s vise djece i ja ne spadam tam :/
    malo janje., i ja imam 25 godina, a rodila sam sa 23. Ocito se druzis sa krivim ljudima

to sto osjecas je prolazna faza, samo ti treba strucna pomoc da izadjes iz nje., nije sramota traziti pomoc!
    Imala sam i ja faza gdje ujutro jedva cekam da stavim malog u krevet... ali to prodje, dan po dan, polako ali prodje.. ja sam se preporodila kada mi je mali progovorio, od tada se super slazemo :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ni ne smatram da je sramota potražiti pomoć, dapače.
    Jedino me muči nesanica i ne znam kak se uhvatiti u koštac s tim. Predvečer postanem nervozna jer bliži se vrijeme odlaska u krevet, a ja samo razmišljam dal ću moći spavati. Znam je to pogrešno, ali nikako da se othrvam tome, opustim...
    Hodam na aerobic, kao da se malo izmorim, bit će lakše, ali nije.
    Kako si mogu pomoći? Kako se riještiti nesanice bez uzimanja lijekova (jednom pokušala i nije mi pomoglo)?Išla bih ja i na autogeni trening, kod homeopate, ali kaj kad živim u Zagorju...,a do Zg ne mogu zbog bebice, predaleko mi.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da je dobar savjet za riješiti se nesanice bez lijekova da se budiš svaki dan u točno određeno vrijeme, bez obzira na to kad si zaspala. Znači, makar zaspala u 6:30, digneš se u 7. Nakon nekog vremena, organizam bi si sam trebao 'naštimati sat' po tom buđenju i zaspati u isto (normalno) vrijeme. A treba to, naravno izdržati.
    Također sam negdje čitala da ako ne uspiješ zaspati nakon 15-ak minuta (a onda već možeš procijeniti da ni nećeš tako skoro), da je bolje ustati, raditi neke lagane aktivnosti, koje su ti drage i opuštaju te (poput čitanja npr.) pa nakon nekog vremena probati ponovno. U svakom slučaju bolje nego se vrtiti nervozno po krevetu.
    Ja sam problema sa nesanicom znala imati kad bi me nešto mučilo, a najčešće kad bih prevrtala po glavi neke stvari iz davne prošlosti. Najpametnije je prošlost ostaviti tamo gdje pripada i živjeti danas.
    Sretno!

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •