Trebam neke recepte za pripremu morskih plodova.Gdje ih kupujete , naravno očišćene ...dajte sve to što jako ne smrdi...poslije pripreme ne mogu naizračiti kuhinju.
Trebam neke recepte za pripremu morskih plodova.Gdje ih kupujete , naravno očišćene ...dajte sve to što jako ne smrdi...poslije pripreme ne mogu naizračiti kuhinju.
Moj favorit su očišćene kozice i repići škampica...ja ih kupujem na placi, oni ih očiste!
Naravno za kupiti ih ima i u supermarketima, od Leda.
Repići škampi (ili kozice), vrhnje za kuhanje i tikvice narezane na tanke štapiše. Prokuhaš i preliješ preko njoka, riže, makarone, zelenih rezanaca...
ili
Morski plodovi u koje dodaš paradajza i začine i opet preko nečega.
Baš sam tuka. Napisala sam šta a nisam napisala kako...prava sam magarica...heheheh....
Dakle, prodinštaš kozice na kapuli, dodaješ peršin, možeš naribanu mrkvu, vino, masline, pelate...na kraju ukuhaš rižu, minutzu prije kraja češnjak na listiće, poklopiš i nakon minutu ugasiš. Pospeš parmezanom ako želiš............
meni su najdraze kozice kad se kratko poprze na maslinovu ulju i doda se malo luka tj cesnjaka mmmmm
sve ostalo mozes takodjer praviti na buzaru, malo vode, persina, bijelog luka i amslinova ulja, recimo musule za lizat prste...
jedino priznajme friske morske plodove, nisam nikad probala smrznute pa ni ne znam kako se oni tocno spremaju...
ako slucajno ovo ljeto prolazis blizu stona, an pocetku peljesca, nemoj ga zaobici i probati najukusnije morske plodove na jadranu![]()
Smrznute kozice nisu ni K od svježih.....
a šta tek mi tu u Salvoniji da kažemo ni s od svježe morske ribe
Nani, nemoj mi reći da u Rijeci čiste kozice????!!!!
Ja kupim svježe repove pa ih čistiim sama. Ili možda ti kuhaš sa neočišćenima?
U Rijeci sve čiste....ja ne pamtim da sam neku ribu doma čistila...sve srede u ribarnici!!
I ovdje čiste ribu, ali kozice...
Pa meni se doma ne da čistiti već ih jedem u ljuskama :iskrivljena faca:
I kozice i škampe možeš kupiti već očišćene...inače ih ja ne bi ni kupovala, ne volim ih neočišćene....sada se svi čudite.....heheheh
Da, preseliti ću u Rijeku.
Ma, meni je lakše čistiti kozice neg ribu. Obavim to časkom i čak mi malo smiruje živce (nešto kao heklanje, valjda)
vi cistite kozice prije friganja?
mi ne, mi ih operemo i bacimo na maslinnovo ulje, a cistimo ih dok ih jedemo, ono zagrnes rukave i jedes![]()
ali meni su uksnije kad ih ocistim poslije
ja ih mislavu ocistim nakon przenja....
A zašto to nsu radili kad sam ja živjela tamo?U Rijeci sve čiste....ja ne pamtim da sam neku ribu doma čistila...sve srede u ribarnici!!![]()
Uglavnom, ja radim rižot od morskih plodova, standardni. Nekad napravim bijeli umak (sa vrhnjem) pa sa njokima ili paštom.
Prije sam kupovala Ledove smrznute, ali nisu mi bili fini. Kao da su gumeni, i niš se ne osjeti okus, moraš natrpati začina...
Prošli put sam probala coop i bolje su mi.
Inače, sveki radi sa lososom iz konzerve (Eva ili Rio Mare), ja često dodam i malo tune.
Inače, najviše volim škampe i to neočišćene (onda je saft 100 puta intenzivniji), samo su poprilično skupi. Može se eventualno ubaciti par komada u brodet, pa bude "bogatiji" -a za prilog palentu.