Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: kad su prebolesni za vrtić?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno kad su prebolesni za vrtić?

OK, naravno da neću u vrtić poslati dijete s temperaturom, klonulo, u bolovima, s proljevom...

Ali, što s kašljanjem? Curenjem nosa?

AA ide u vrtić 2 tjedna, jedan petak smo ostali doma jer su ga boljele glava i grlo, a danas ne ide jer se probudio s nekakvim glasnim suhim promuklim kašljem od kojeg ga boli grlo (samo dok kašlje, inače ne). Pa se pitam jesam li ga možda trebala poslati jer nema temperaturu, a nije ni slab. Ostavila sam ga jer je ujutro nakon buđenja bio izbezumljen od tog kašlja i rasplakao bi se svaki put kad bi zakašljao.

Stvarno ne znam koji su kriteriji za (ne)slanje djece u vrtić - ne želim mu prekidati adaptaciju, a još manje želim da mu se bolest zakomplicira ili da zarazi drugu djecu.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nedavno mi je frendica pričala da su oni imali neko predavanje u vrtiću od strane medicinske sestre i ona je rekla da djete kojemu curi nos ne smije u vrtić.
    Odnosno ako mu curi onako žuto ili zelene, i da ne mora imati temperaturu i da svejedno ne smije u vrtić.
    A mislim da većini djece tako preko zime zna često curiti nos i nemaju temperaturu i idu u vrtić.
    A opet sa druge strane za to nemaš kaj ići doktoru,a ako ne odeš doktoru kak možeš dobiti ispričnicu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene:
    ostaje se doma ako nešto boli, i/ili ako ima temperaturu, i/ili ako cure guste zelene i žute šmrklje, i/ili ako je opće stanje loše

ako samo kašlje, ima prozirne šmrklje, opće stanje više nego sjajno - ide u vrtic (kašljucanje i prozirne šmrklje traju skoro cijelu zimu...)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

glavni kriterij je neki tvoj feeling

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tetana ima dobar pristup trijaže

mislim da je odgojiteljica u vrtiću

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad mu curi prozirno ide, kad curi žuto ili zeleno ili kad ima temp ne ide

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Prozirne sline su stvarno kod većine djece prisutne cijelu zimu. Takva djeca mogu doći u grupu, naravno ako nemaju temperaturu. Ja tada savjetujem roditeljima da nos ispiru fiziološkom(aquamaris) ili propolisom za nos i nešto za jačanje imuniteta.
    Simptomi s kojima mi ne primamo djecu u vrtić:
    - temperatura
    - žute-zelene sline=bakterije u nosu
    - proljev ili povraćanje
    - antibiotici
    Naravno ima svakakvih roditelja koji djecu kući "našopaju" antipireticima pa dovedu u vrtić...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpis pod oba Lutonjicina posta.
    Juče je nisam odvela jer je u nedelju imala napade suhog kašlja (imali smo epizode bronhopstrukcije prije godinu dana), i baš sam se zabrinula. Juče je bila super, jela, veselila se i igrala, uz zreo kašalj i curenje nosa koje se prema večeri smanjivalo. Nisam je ni doktoru vodila. Danas još kašljuca i curi joj nos, ali ništa strašno. nekako se vodim za vlastitim osječajem, jer znam da je večinom pretjeran

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    kad mu curi prozirno ide, kad curi žuto ili zeleno ili kad ima temp ne ide
    Pa da sad budem pametna... Prošli tjedan je povremeno imao te žuto-zelene guste šmrklje, a bio je super raspoložen, živahan, odličnog apetita. Danas kad kašlje ima potpuno prozirne šmrklje.

No dobro, valjda sve ovo spada pod normalno vrtićko uhodavanje

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U našem vrtiću se smatra da su temperatura, loše opće stanje, proljev, povraćanje (i naravno još teže bolesti) stanja s kojima se ne dolazi u vrtić. Žuta i zelena slina i pijenje antibiotika ne moraju biti razlog za ostajanje kući.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Upravo sam shvatila da nam na roditeljskom sastanku nitko nije dao upute kako postupiti u slučaju bolesti, kao što vidim na ovom podforumu da se inače radi u vrtićima. Morat ću to jasno pitati.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pijenje antibiotika nama rekli da dijete na antibiotiku nikako u vrtić dovest nit će tete dat antibiotik..

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa mi nismo zapravo odmah dobili upute. Ovo je otprilike bio naš stav i kad smo vidjeli da se u vrtiću to normalno prihvaća tako smo nastavili. Tek prošle godine sam čula gazdu (on je pedijatar) da na roditeljskom sastanku govori isto jednoj mami koja se uzrujala jer je vidjela šmrkavo dijete u vrtiću.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    U našem vrtiću se smatra da su temperatura, loše opće stanje, proljev, povraćanje (i naravno još teže bolesti) stanja s kojima se ne dolazi u vrtić. Žuta i zelena slina i pijenje antibiotika ne moraju biti razlog za ostajanje kući.
    pijenje antibiotika bi trebalo značiti da dijete ima bakterijsku infekciju, a tada dijete ne bi trebalo ići u vrtić pod broj jedan zbog njegovog zdravlja, a pod broj dva zbog druge djece.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

šmrkav može, ostalo ništa ne.
    Jučer je kašljao,ali samo dok leži, kad mu se slije šmrkljica, uzela sam dan godišnjeg, jutros nije, otišao je u vrtić s napomenom teti da javi ako kašlje.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    pijenje antibiotika bi trebalo značiti da dijete ima bakterijsku infekciju, a tada dijete ne bi trebalo ići u vrtić pod broj jedan zbog njegovog zdravlja, a pod broj dva zbog druge djece.
    Pa, kao što vidiš, ne slažu se svi s time, pa ni neki pedijatri.
    Mama iz mog primjera to nije mogla provariti i ispisala je dijete (zapravo, ne znam je li samo zbog toga).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moraju to reći. Na prvi roditeljski sastanak (znaju organizirati zajedno za sve nove roditelje iz svih grupa) dolazi ravnatelj/ica, zdravstveni voditelj i ostali iz stručnih službi.

Mislim da je kod nas čak bio letak s tim informacijama (evo iz glave):

NE davati dijete u vrtić
    - ako ima temperaturu
    - ako ima zelene bale ili gnoj u očima
    - ako jako kašlje
    - ako ga boli uho/grlo
    - ako ima proljev ili povraća
    - ako ima bilo kakvu zaraznu bolest
    - ako pije antibiotike
    - (sorry ako sam nešto bitno ispustila)
    Gore je pisalo i da su jedini lijekovi koje će odgajatelj/zdravstveni voditelj dati u vrtiću PARACETAMOL za spuštanje temperature (ako je frka, dok čekaju roditelja) i mislim da je bio solumedrol za alergičare, ali to je već druga kategorija.

Može se dogoditi da tete i zdravstvena voditeljica odbiju primiti dijete (nisam se nikad našla u takvoj situaciji) ali i da zovu roditelje doma ako dobije temperaturu, proljev i sl. (eh, u takvoj sam se našla nekoliko puta...)

Mi smo davali djecu u vrtić ako su bili samo prehlađeni (vodene sline iz nosa, lagani kašalj) i to kad su već bili veći - 3godine+ tj kad su si znali sami oprati i obrisati nos. Prije toga - nema teorije... Jednostavno, dijete se tamo muči, to je loše za njega, a i rizik za svu drugu djecu. Često smo ostavili djecu doma na prvi znak bolesti da se ne bi okrenulo na gore, pogotovo dok su bili u jaslicama. Tada ih ne bih vodila liječniku, nego javila samo odgajateljicama da ih ostavljam doma preventivno. U takvim slučajevima ako bi se stvar sama popravila (npr. preko vikenda) nisu mi tražili liječničku potvrdu o zdravstvenom stanju. Ako bi stvar krenula na gore - otišli bi liječniku i vratili se u vrtić s potvrdom. Sve je zapravo stvar savjesti i vlastite procjene...

Želim svima što manje bolesti!

Eh, još jedna stvar - roditelj SMIJE I TREBA upozoriti zdravstvenog voditelja ako primijeti tuđu djecu sa jasnim znakovima bolesti!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim, svi se slažu da se antibiotik pije zbog bakterijske infekcije. Ali ne misle svi isto o funkcioniranju pod antibiotikom (kad više nema općih znakova bolesti).

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nama je kod zadnjeg antibiotika pedica rekla da krenemo u vrtić, ali da tetama ne spominjemo da ona i dalje 2X dnevno pije antibiotik!! :?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja ga ne bi poslala u vrtić pod antibioticima...još se i može ako pije 2 puta dnevno...al tako može pokupit još tko zna što a i zbog druge djece ga ne bi slala..krećem od sebe, ni ja ne želim da dolazi bolesno dijete, a ako je potreban antibiotik onda bolest nije bezazlena..

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

J cijelu jasličku godinu curi nos, prozirni ili žućkasti šmrklji, a ujutro malo kašlje jer joj se to nacijedi preko noći.
    Samo je jednom pila antibiotik, a i to mislim da je bilo bez veze jer sam radila briseve u svim stanjima šmrkanja. Nema patogenih bakterija. Dakle ide u vrtić.
    I tako nažalost sve dok ne izvadi treću mandulu

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

žuti i zeleni šmrklju NISU uvijek znak bakterije u nosu/grlu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Možda žuti i zeleni iscjedak iz nosa nisu uvijek oda bakterija, ali iz prakse znam da takva djeca u roku nekoliko dana zakure na 39. A to sto brisom nisu našene patogene bakterije ne znači da nisu prisutne (tako meni objasnila moja dr.). Zato mi takvu djecu uputimo pedijatru da ih pregleda i da svoje mišljenje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Svenu curi nos otkad je krenuo u vrtic. Kad smo prvi dan dosli primjetila sam da su bas sva djeca smrkava. Ostao je doma tjedan dana jedino kad je imao virozu i temp. Sad normalno ide iako ima i prozirne i zelenkaste smrkljice jer je dobrog opceg stanja, nema temp. U nedjelju je malo poceo kasljucat ujutro ali se to smirilo tokom dana uz pomoc meda i caja od sljeza tako da je u ponedjeljak normalno isao u vrtic.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Pa, kao što vidiš, ne slažu se svi s time, pa ni neki pedijatri.
    Mama iz mog primjera to nije mogla provariti i ispisala je dijete (zapravo, ne znam je li samo zbog toga).
    da, vidim.
    zato mi je drago da imamo pedijatra kod kojeg idemo na kontrolu kad potrošimo antibiotik i tek onda dobijemo zeleno svijetlo za vrtić, ili ne, ovisno o stanju djeteta.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moj je čak prvu godinu imao non stop temp. od bakterija u nosu, a nikad nije imao ni žute ni zelene bale iz nosa ( sve mu se slijevalo u grlo ).
    nema zapravo pravila
    evo moja kolegica je s malim koji je jasličar išla i otorincu na rebro i ovom uopće nije palo na pamet vaditi bris ( to se radi samo ukoliko dijete ima više od tri dana temp, pa se onda i daje antibiotska terapija :? )
    pa ti budi odgovoran roditelj

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tetana prvotno napisa
    A to sto brisom nisu našene patogene bakterije ne znači da nisu prisutne (tako meni objasnila moja dr.). Zato mi takvu djecu uputimo pedijatru da ih pregleda i da svoje mišljenje.
    Ako je bris pravilno uzet ne vidim razloga da se sumnja u nalaz. Jedino što neki infektolozi i pedijatri više ne traže bris nosa jer bakterije koje su tamo nađene u male djece većinom budu normalna flora dječje dobi i primjena antibiotika u principu nema smisla.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo ovak, Iva trenutno ima neke žute šmrklje, zvala sam sestru da pitam da li da dolazimo na pregled jer nema temperaturu i opće stanje joj je ok.
    Rekla je da ne, da ne mogu dobiti bolovanje na to, jer dijete nije bolesno, nema temperaturu. A ako bude imala temperaturu, da dođemo.
    I da je to normalna prehlada kod tako male jasličke djece. Kapanje, kapanje i samo kapanje nosa. Ništa antibiotik ili sl. Inače naša dokotrica ne daje antibiotik olako i to mi se sviđa.
    Tako da evo, ide u vrtić već više od mjesec dana.
    Dijete pod antibiotikom ne bih nikada vodila u vrtić i mislim da nije u redu da se to radi.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da razjasnim ja sam protiv nepotrebnog davanja antibiotika, zato postoje laboratoriji da se utvrdi je li uzročnik bolesti bakterija.

Imam jedan primjer: dijete došlo u vrtić sa zelenim slinama i konjuktivitisom, vraćeno kući. Majka nazvala pedijatricu i rekla samo za konjuktivitis i pita kada da dođe na pregled.Doktorica joj je odgovorila da nije potrebno da dolazi, već da će ju čekati napisani recept za kapi za oči i ispričnica da se može vratiti za dva dana u vrtić. Je li to ok?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

24 sata od uzimanja antib. ako je dobro pogodjen nije vise zarazan, tako bude i kod nas za konjuktivitis - cim krene terapija, za koji dan su u vrticu.
    nije ok da je mama presutila zelene smrklje iz nosa.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    E zanima me ovaj gnoj u ocima. To si mislila na krmelje jel da? Danas mi se malac probudio sav krmeljav kao da je plakao 6 sati. Vec je neko vrijeme smrkav.
    Sta ustvari znace ti krmelji tj. gnoj?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znaci da ima upalu ociju, virusnu ili bakterijsku

margita ih dobije uvijek kad je prehlađena, jer dira prstima šmrklje pa nakon toga trlja oči i tako ih zarazi

uvijek pustim da prođe samo od sebe, iako liječnici nekad daju antibiotske masti

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    znaci da ima upalu ociju, virusnu ili bakterijsku

margita ih dobije uvijek kad je prehlađena, jer dira prstima šmrklje pa nakon toga trlja oči i tako ih zarazi

uvijek pustim da prođe samo od sebe, iako liječnici nekad daju antibiotske masti
    Pokazala sam sveki kakve su mu oci (doktorica je) i ona kaze da to nije nista strasno da je povezano sa nosom tj. suznim kanalicima. Ima laganu temp 37.3 Nocas je jako malo spavao, stalno se budio u placu a u plucima mu se jako culo hroptanje. Sveki ga je poslusala ali kaze da ne cuje znakove bronhitisa ili neceg takvog.

Mene ustvari najvise zanima zasto krmeljavo dijete nesmije u vrtic? Mislim, nece ni ic zbog temp ali ako su ti krmelji povezani s nosom, koji mu ionako neprestano curi ali puno manje dosad, cak je vise prozirno nego zeleno, moze li on prenjet nekom tu upalu ociju ili sta to vec je? I sta bi ja sad trebala, ici pedijatru ili ne?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moze prenijeti zarazu

ja ne bih išla doktoru (ne idem za tako banalne stvari), ali dijete ne bih slala u vrtić

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, nisam ni ja planirala ici. Samo mi nije jasno, ako je to upala, virusna ili bakterijska, nebi li trebala nesto poduzet? Kapat mu oci, mazat s necim? Neznam, upala ociju mi nikako ne zvuci banalno. Nebi mu davala antibiotike ako netreba ali mogu mu, recimo, malo ispirat s kamilicom? Ma osjecam se bespomocno, to me muci, a mrzim kad je tak sav jadan.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    E zanima me ovaj gnoj u ocima. To si mislila na krmelje jel da? Danas mi se malac probudio sav krmeljav kao da je plakao 6 sati. Vec je neko vrijeme smrkav.
    Moji su znali dobiti bakterijsku upalu (žutozeleni gnoj, puno gadnije nego obicni krmelji...) Za to smo dobivali antibiotik u kapljicama (Bivacin dok ga je bilo, kasnije Tobrex).

Nisam paničarila - uvijek bih probala prvo s kamilicom (jer to može biti i kod obične prehlade, ali tada nije tak grdo) ali ako bi curilo iz unutarnjeg kuta oka - trk doktorici! To se događalo dok su bili u jaslicama. Ponovilo se možda 2-3 puta u 2 godine. Kad su se prestali puno igrati na podu i to se riješilo. Iako, moram odati priznanje vrtiću - tepih se mijenja svake godine, a parketi se redovito lakiraju, tako da je manji rizik.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni sve jasno, i za antibiotike - dok ne zavrsi kura od 10 dana, bakterije su jos uvijek zive i mogu nekog zarazit.
    Al za smrklje :?

Možda žuti i zeleni iscjedak iz nosa nisu uvijek oda bakterija, ali iz prakse znam da takva djeca u roku nekoliko dana zakure na 39. A to sto brisom nisu našene patogene bakterije ne znači da nisu prisutne (tako meni objasnila moja dr.).
    Naime, moj cijelu proslu zimu smrka. Smrklje guste i zelene.
    I kaslje, al samo nocu kad mu se to cijedi.
    Bris nosa ok.
    Pedijatrica ga gledala xy puta i sljeze ramenima "mama, cistite nos, to vam je to".
    Zakurio samo 1 put, kad su zle smrklje izazvale upalu uha.

Evo vec par dana opet te zelene smrklje, temp nema.
    Danas je isao u vrtic, al sam ja u dilemi... Dat ga sutra ili ne?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Moji su znali dobiti bakterijsku upalu (žutozeleni gnoj, puno gadnije nego obicni krmelji...) Za to smo dobivali antibiotik u kapljicama (Bivacin dok ga je bilo, kasnije Tobrex).

Nisam paničarila - uvijek bih probala prvo s kamilicom (jer to može biti i kod obične prehlade, ali tada nije tak grdo) ali ako bi curilo iz unutarnjeg kuta oka - trk doktorici! To se događalo dok su bili u jaslicama.
    E sad vise nis neznam...jucer su mu ti krmelji bili onak normalne boje, blijedo zeleni, ispirala sam mu sinoc s kamilicom. Jutros su bili zuti, skoro pa naranđasti i vecinom samo oko lijevog oka. Curi mu stalno iz unutarnjeg kuta oka ali su nekakvi bijeli i ne curi jako. :? A nos mu curi strahovito jako, srecom pa je napokon poceo iskasljvati sluz pa mu se ne cijedi u pluca. Temp nema i sve je ostalo normalno, zaigran je, jede normalno.
    Da idem k pedici ili ne?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lovro ide u vrtić ako se radi samo o nosiću i "šmukecima" koji su prozirni ili kompaktni, ali ne žuto-zeleni i ako nema niti blizu povišenu temperaturu.

Ako mu je ujutro temperatura granična, uz opisano, ostaje doma. Kod nas obično prozirni šmukeci dovedu do upale uha ako se ne tretiraju kapima.

Povišena temperatura uz neku virozu - ostaje doma barem još 3-4 ako ne i 5 dana nakon temperature.

Antibiotik - doma je još barem 3-4 dana nakon popijenog antibiotika. (npr. trenutno ima gnojnu anginu. S antibiotikom završava u iduću srijedu i u vrtić će ići tek idući ponedjeljak).

Mi se držimo toga da iza temperature, viroze (adeno, želučane ili bilo koje druge) barem 3-4 dana doma. Ne želim ga slati odmah u grupu, jer je šansa da pokupi novo s.ranje hiljadu posto veća. I s takvim pristupom i njegovim dvogodišnjim vrtićkim stažom mogu reći da nikad nije (pljuc - pljuc - pljuc) imao konstatno "pun i šmrkav" nos kroz cijelu zimu.

PS
    Trenutno smo i u očekivanju kozica. Njegov najbolji frend je bio u vrtiću cijeli dan sa osipom. Mama ga je poslala u vrtić, makar je sumnjala prethodnu večer da ima koze...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda žuti i zeleni iscjedak iz nosa nisu uvijek oda bakterija, ali iz prakse znam da takva djeca u roku nekoliko dana zakure na 39. A to sto brisom nisu našene patogene bakterije ne znači da nisu prisutne (tako meni objasnila moja dr.). Zato mi takvu djecu uputimo pedijatru da ih pregleda i da svoje mišljenje.
    Ne mogu se sloziti s ovim. Moja djeca izmjenjuju zimi prozirne, zute i zelene i to su im ujedno jedini simptomi bolesti. I nisu jedini takvi koje znam.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dal postoji neka krema ili kapi za oci koje mu mogu kupit? Zvala sam pedicu, kaze da ce mu prepisat nesto i neka dodem ali je i napomenula da je velika guzva. Stvarno mi se neda vuc ga u cekaonu punu bolesne djece ako bas nemoram...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dal postoji neka krema ili kapi za oci koje mu mogu kupit? Zvala sam pedicu, kaze da ce mu prepisat nesto i neka dodem ali je i napomenula da je velika guzva. Stvarno mi se neda vuc ga u cekaonu punu bolesne djece ako bas nemoram...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi se vraćamo na režim do spavanja. Meni se čini da je upravo otkad spava u vrtiću Di pokupila štošta. Imamo dedu pa nek odšeće po nju u pola 1 ako ja ne stignem. Ima ih 25 u grupi i spavaju kao male sardine. Barem do proljeća.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi smo dobili letak u kojem piše ovako:

Ukoliko Vaše dijete pokazuje jedan ili više navedenih znakova bolesti, preporuča se da ostane kod kuće:
    - temperatura od 37,5°C
    - proljev ili povraćanje jednom ili više puta u jednom danu
    - neuobičajene mrlje ili kožni osipi, osim ako se ne radi o osipu od pelena
    - jaki kašalj od kojeg dijete pocrveni ili poplavi
    - otežano ili ubrzano disanje
    - upaljeno grlo ili poteškoće kod gutanja
    - ukočeni vrat
    - konjuktivitis
    - zarazni kožni osipi (npr. vodene kozice ili dr.)
    - uši, svrab ili znakovi drugih nametničkih bolesti

U jaslice/vrtić ne smije ići dijete koje uzima antibiotik, jer je to znak da je dijete bolesno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Naša savjesna pedijatrica je bezbroj puta rekla da ostavim dijete doma kada su joj curile žućkaste ili zelenkaste šmrklje i kada je kašljala, a bez obzira što nije imala temperaturu, niti bi je naknadno dobila. Uvijek poštujem njezino mišljenje i zbog svog djeteta a i druge djece koliko god mi zbog posla bilo teško izostajati. I da, odvedem ju svaki put kod pedijatrice čim joj iz nosa počne curiti žućkasta slina i kad uz to kašlje i svaki put pedijatrica kaže da ne može u vrtić i za takve virozice uvijek mi piše bolovanje, a djetetu da samo sirup. Moja malena inače vrlo rijetko završi na antibiotiku, možda jednom, najviše dvaput godišnje. I moram priznat da ne bi volila da drugi roditelji dijete sa žuckastim i zelenkastima šmrkljama, uz izliku da nemaju temperaturu, ostavljaju u vrtiću, a bez potvrde pedijatra.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi opet imamo upalu ociju, bio je u jaslicama svega 3 dana u zadnja 2 tjedna. Cini se da je pokupio u grupi, kad sam dosla po njega oci su mu bile pune krmelja i vidno je curilo a teta uopce nije primjetila, pa sam ju upozorila da malo obrati pozornost dal mozda jos neko dijete to ima. Iskreno, imam osjecaj kao da me i nije bas dozivjela :/
    Jel ima netko iskustva s tim upalama? kolko dugo su vasi klinci izbivali zbog toga?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lorans prvotno napisa
    I moram priznat da ne bi volila da drugi roditelji dijete sa žuckastim i zelenkastima šmrkljama, uz izliku da nemaju temperaturu, ostavljaju u vrtiću, a bez potvrde pedijatra.
    Ali tako je. Moje šmrkavo dijete ide u vrtić.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj lorans prvotno napisa
    I moram priznat da ne bi volila da drugi roditelji dijete sa žuckastim i zelenkastima šmrkljama, uz izliku da nemaju temperaturu, ostavljaju u vrtiću, a bez potvrde pedijatra.
    kad u vrtiću neprestano viđaš OZBILJNO bolesnu djecu (visoka temperatura, bolovi u uhu), onda te ti žuto-zeleni šmrklji nekako ne diraju. onda misliš da je super što je samo to prisutno u grupi u koju ide tvoje nešmrkavo dijete.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dali se u vašim jaslicama/vrtiću mora svaki puta donijeti potvrda pedijatra ako dijete izostane zbog bolesti? Kod nas da, isključivo to vrijedi za jasličku grupu. Smeta me to jer ne vodim dijete za svaku stvar doktoru već jednostavno čekam da ozdravi. Izgleda da ću morati.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne mora. Ni mi ne idemo doktoru za svaku temperaturu ili šmrkanje. Ostanemo doma dok ne ocijenim da je ozdravila.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •