-
-
Držim fige da ti ovo uspije
-
pp preko soc. skrbi ako si nazaposlena možeš ostvariti samo statusom njegovateljice jer inače pp ide preko Zakona o radu.
-
mene zanima....imam sina s pojacanom skrbi imao meningitis a ima i vur stalno je na urinoprofilaksi i imat ce neke operacije ugl upitno za zivot do zadnje operacije zanima me gdje se obratiti i kaj sve treba do sada uvijek su mi vrata bila zatvorena a nasa socijalna je tak skrta kao da ide iz njenog djepa a ne od drzave i koga vec
-
socijalna ti mora reći koji su ti papiri potrebni jer za svaku diagnozu su drugačiji papiri koliko ja znam.meni je naša socijalna rekla koje papire moram prikupiti. sam da kažem da su nas odbili al me to ne čudi jer ga doktorica na komisiji nije ni pogledala kak spada,poslušala mu je pluća, stavila ga da stane na 3 sek i posjela ga na 3 sek i to je bio njen pregled.
-
ne, papiri nemaju veze s dijagnozom nego sa starošću djeteta.
Za komisiju je potrebno:Osoba prije podnošenja zahtjeva ili služba (centar za socijalnu skrb ili služba nadležna za ostvarivanje prava na doplatak za djecu ili županijski odnosno gradski ured za rad, zdravstvo i socijalnu skrb) prije pokretanja postupka po službenoj dužnosti za ostvarivanje prava iz socijalne skrbi ili prava na doplatak za djecu ili prava na zdravstvenu zaštitu, dužni su pribaviti medicinsku i drugu dokumentaciju:
– za djecu do navršene 3. godine života potrebno je pribaviti nalaze neuropedijatra, fizijatra, otorinolaringologa i okuliste;
– za djecu od navršene 3. godine života do navršene 7. godine života potrebno je pribaviti medicinsku dokumentaciju o primarnoj bolesti, te nalaze logopeda i psihologa,
– za djecu i mladež od navršene 7. godine života do navršene 21. godine života potrebno je pribaviti medicinsku dokumentaciju o primarnoj bolesti, nalaze oftalmologa, otorinolaringologa, psihologa i defektologa odgovarajućeg usmjerenja,
– za odrasle osobe medicinsku dokumentaciju o primarnoj bolesti
-
pp
Produljeni porodiljni,za djecu koja imaju čl.38 i koja zahtijevaju pojačanu roditeljsku skrb,mogu ostvariti i nezaposlene majke,i to prema novom Zakonu rodiljnom dopustu,koji je stupio izmijenjen na snagu od 1.1.2009.Uvjet je da je oSOBA TJ. MAJKA PRIJAVLJENA na Zavodu za zapošljavanje,a ostale informacije možete pronaći na stranici HZZO-a.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma