Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 114

Tema: prehlada, bronhitis, astma ili...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Treba li vam kakva pomoć? Ja sam danas gore od 12, a mm svaki dan.

možete biti s njom tamo?
    koliko znam još uvijek se drže svoje "politike", roditeljima je dozvoljeno samo od 12 do 20.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~ da uspijete biti sa djetetom.

Hitna je za hitna stanja, koja su naravno i ona bez povišene temperature. Teški napadi astme na koje ne djeluju bronhodilatatori.
    evo upravo ovako kako je Imga napisala.
    nakon sto maksimalna doza flixotida, singuair mini i ventolina nije djelovala nakon 24 sata i spazam se samo pojacavao (kasalj da i ne govorim), otisli smo na hitnu.
    nije bilo temperature, niti upale pluca kao prije godinu dana kad su nas primili.
    ali ako brohodilatator ne odradi svoj posao, nemam ja sto cekati - to je za hitnu.
    prije toga nazvala i objasnila simptome i receno mi je da ce vjerojatno trebati primiti injekciju solumedrola.

Mima, to je strasno sto si cekala 3 sata sa djetetom sa temperaturom 40. ja ne bi mogla odsutjeti, kao sto nisam odsutjela niti ovaj puta jer sam vidjela da primaju djecu koja su dosla poslije nas, pa sam dobila odgovor (onaj o hitnosti) koji sam gore napisala.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sinoć smo na ventolinu završili...nema druge...kašalj konsantan i pomoglo je...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Gago, nama je ventolin spasio situaciju dva puta u zadnjih mjesec dana - isto jak kasalj.
    Ali prosli tjedan nije pomogao, dala sam mu neke kortikosteroide (tabletice koje su nam preporucili u italiji u slucaju jakog napada) i to je pomoglo.
    Ne znam da li bi inhalacije pulmicortom pomogle kod tih jakih napada kaslja? Znam da ih Romi daje Dini, ali on ima ucestale laringitise, zar ne?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ljudi,
    jel normalno da dijete povraća zbog jakog napada kašlja?

po danu zakašlje tu i tam i po noći je sve ok do momenta kad popije mlijeko, e, i tad zakašlje i kašlje nemoguće jako, prvo je kašalj trajao sat vremena, onda sam mu stavila med na prsa i grijala s toplim krpama (recept moje bake i mame - tak su i meni)
    a sam zakašlje desetak puta al užas jako
    nakon tjedan dana Pholcodinom je ipak puno bolje

isto tak i curica: po danu ok, al simptomatično je da kad u jutro popije mlijeko krene kašljucat par puta i gotovo

nosići uglavnom cure, kapam fiziološku, ispumpavam, dajem sirup bijelog sljeza.....

možda nekaj nije u redu s mijekom???bočicom????

MOLIM VAS jel imate slična iskustva?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj irena bajrić prvotno napisa
    ljudi,

po danu zakašlje tu i tam i po noći je sve ok do momenta kad popije mlijeko, e, i tad zakašlje i kašlje nemoguće jako, prvo je kašalj trajao sat vremena, onda sam mu stavila med na prsa i grijala s toplim krpama (recept moje bake i mame - tak su i meni)

isto tak i curica: po danu ok, al simptomatično je da kad u jutro popije mlijeko krene kašljucat par puta i gotovo

nosići uglavnom cure, kapam fiziološku, ispumpavam, dajem sirup bijelog sljeza.....

dijete može povratit od jakog kašlja, e sad dal je to razlog i u tvom slučaju ne znam. Ne mogu se sjetit ali ima nešto sa sirupom bijelog sljeza dal jako topi sluz ili nešto drugo :? ( nama je nešto bilo s njim ali ne mogu se sjetiti ). Idi na temu bronhitičara i asmatičara pa tam postavi isto pitanje. Inače, što ti je rekao doktor?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imga
    Treba li vam kakva pomoć? Ja sam danas gore od 12, a mm svaki dan.

ne kužim :? , muž ti gore radi ili je iz nekog drugog razloga stalno gore

CURE, ste primjetile kak ima puno upala pluća koje ne odgonetnu pedijatri nego tek na hitnoj pulmolozi. Ne znam kaj da mislim, ili pedijatri nisu više tolko stručni ili ovi djele dijagnozu i prije nego što do upale dođe :? .

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tajchi obično se radi o atipčnim upalama pluća i ne mogu se čuti.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Žao mi je -tata- što se nisam sjetila prije ti reći da odete u neku bolnicu u kojoj se može platiti smještaj uz dijete. Osobito POSVOJENO dijete koje se tek adaptiralo na mamu i tatu jer posljedice razdvajanja mogu biti jako teške . Bolnice bi za ovakve slučajeve MORALE napraviti iznimku.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    Gago, nama je ventolin spasio situaciju dva puta u zadnjih mjesec dana - isto jak kasalj.
    Ali prosli tjedan nije pomogao, dala sam mu neke kortikosteroide (tabletice koje su nam preporucili u italiji u slucaju jakog napada) i to je pomoglo.
    Ne znam da li bi inhalacije pulmicortom pomogle kod tih jakih napada kaslja? Znam da ih Romi daje Dini, ali on ima ucestale laringitise, zar ne?
    ma idemo u klaićevu za 3 tjedna a do tada :?
    muči se on a i ja...po noči ne spavam zbog njega,a po danu zbog malog...hvala bogu mali je zdrav i spava po noći...ali je po danu budan naravno...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

a gle, ako mu je ventolin pomogao i kasalj je prestao, sacekaj ta 3 tjedna do klaiceve.
    no, ako i dalje kaslje, a na ventolinu ju, ja bi ga odvela doktoru.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vidim da smo se skupile, stara ekipica.
    Mogli bi stvarno dignut stari topic da tatinu temu ne razgranamo.

irena - može bit da je stvarno od mlijeka :/
    možda je alergija, a možda ih samo iritira i zgušnjava sekret pa im je teško progutati ili iskašljati

Gago, opet ista priča čim dođe jesen?

tajchi, o tome možemo preko pp

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa

CURE, ste primjetile kak ima puno upala pluća koje ne odgonetnu pedijatri nego tek na hitnoj pulmolozi. Ne znam kaj da mislim, ili pedijatri nisu više tolko stručni ili ovi djele dijagnozu i prije nego što do upale dođe :? .
    Mislim da nije lako dijagnosticirati upalu pluća samo slušanjem. Kad ju je Lea lani imala prvo ju je pregledao jedan pulmolog i dijagnosticirao bronhitis, pa nas poslao u dnevnu bolnicu. Tamo je doktorica rekla da misli da je i upala pluća, ali nije mogla biti sigurna pa je radila rtg.

A godinu dana prije toga je doktorica na Hitnoj (isto Srebrnjak) bila sigurna da je upala pluća (na slušalice), ali je CRP bio nizak, rtg nije radio jer je bio vikend, a do drugog dana je Lea već bila puno bolje pa nisu niti radili rtg.

Meni je čudnije kako upala pluća može ići sa ovakvim blagim simptomima, da je dijete OK, samo noću kašlje, čak iskašljava/povraća šlajm .. Lea je bila jako, jako bolesna ta dva puta, tada sam recimo naučila što znači 'neumorni kašalj' koji se spominje kao razlog za obavezni odlazak doktoru -- Lea je stvarno bez prekida ružno i suho kašljala.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

doktorici smo odlazili skoro svaki tjedan, i svaki puta je zaključila da mu nije ništa "pa zubi, pa slina od zubi, pa virus, pa bisolex ili ništa"

i tak, od bisolexa mu apsolutno nikako nije bilo bolje!

i onda sam sama preuzela stvar u svoje ruke sa pholcodinom i sad je puno bolje ali još uvijek se on zakašljava i muči, rijetko ali još uvijek

mislim da ću uzeti inhalator i kvit

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

doktorici smo odlazili skoro svaki tjedan, i svaki puta je zaključila da mu nije ništa "pa zubi, pa slina od zubi, pa virus, pa bisolex ili ništa"

i onda sam sama preuzela stvar u svoje ruke sa pholcodinom i sad je puno bolje ali još uvijek se on zakašljava i muči, rijetko ali još uvijek

Bisolex potiće iskašljavanje i razrjeđuje šlajm, a pholcodin djeluje na centar za kašalj i tako ga umiruje. Ali kod bronhitisa se pholcodin ne preporuća jer je dobro da dijete kašlje i da čim prije izbaci šlajm van. Oprezno sa lijekovima ako ih uzimate na svoju ruku.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

potpis pod rinamu

i ja sam se jednom zeznula tako. još prije astme.
    preporučila mi farmaceutkinja antitusik pa sam napravila samo još veće s.anje - trebao je iskašljavati, a ja mu to zaustavila sirupom protiv kašlja.
    Pazite s tim sirupima za i protiv kašlja.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ljudi,

Mi potpuno izbacujemo mlijeko u fazama bolesti. Važno je piti puno tekućine da šlajm bude viskozniji, znaći voćni čajevi, šipak, kamlica, sve mlako sobne temperature, ne preslatko.
    Hranu ne forsirati. Pileća juha je zakon.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Bisolex potiće iskašljavanje i razrjeđuje šlajm, a pholcodin djeluje na centar za kašalj i tako ga umiruje. Ali kod bronhitisa se pholcodin ne preporuća jer je dobro da dijete kašlje i da čim prije izbaci šlajm van. Oprezno sa lijekovima ako ih uzimate na svoju ruku.
    potpisujem u potpunosti.
    zato se bisolex i sl. daje kod mokrog kašlja kad sekret treba van, a on potiče kašljanje, a pholcodin i sl. kad je suhi kašalj, nema se šta iskašljat i treba kašljanje smiriti.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa kaj klinci to uopče smiju pit :? . Ja sam samo jednom ili dva put uspjela dobiti taj lijek a imala sam hrpu suhog nadražajnog kašlja ali kao preporuča se u iznimnim situacijama.Ili ipak nije riječ o istom lijeku :? .
    Iskreno, vidim da su ti klinci stvarno mali i ovo da im daješ lijek na svoju ruku mi je sorry ali :/ .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i onda sam sama preuzela stvar u svoje ruke sa pholcodinom
    pa kaj klinci to uopče smiju pit :?
    Ako dobro pamtim, ne smiju prije 2 godine starosti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    ljudi,

Mi potpuno izbacujemo mlijeko u fazama bolesti. Važno je piti puno tekućine da šlajm bude viskozniji, znaći voćni čajevi, šipak, kamlica, sve mlako sobne temperature, ne preslatko.

Hranu ne forsirati. Pileća juha je zakon.

potpisujem!

Cura je uvijek, ali uvijek kada je bila imalo bolesna i kasljala, svaki puta kada bi popila mlijeko prije spavanja, tijekom noci (prilikom kasljanja) ga ispovracala!!!

Zbog toga smo i navecer izbacili mlijeko!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ne ne ne nisam doslovno na svoju ruku

konzultirala sam doktoricu, normalna stvar - uostalom, a ko mi ga može propisati nego doktor???

totalno kužim razliku bisolex - pholcodin!!

dr. je rekla oprez s tim, poznato mi je, davala sam ga samo prije spavanja, tjedan dana i puno, puno mu je bolje, jedino me to mlijeko muči jer je povezano s tim, djete dobro napreduje, nije blijed, puno pije, zdravo se hrani i sve je ok.
    u momentu buđenja, nudim mu vodicu ili čaj, međutim, ne umiri se dok mu ne ponudim mlijeko, eto...

isto tako vrlo dobro znam da se u bolesti ne treba davati mlijeko, i to čak moja dječica sama odbijaju, tako da uopće i prije nego bolest bukne ponekad mogu naslutiti da će biti bubani.

nemojte molim tako paničariti

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

irena
    samo mi sada nije jasno što zapravo pitaš
    od čega povraćaju?

mogu povraćati od mlijeka ili jakog kašlja ili šlajma koji prolazi kroz grlo

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ha, sve pitam?
    taman mi se čini da ima pravila u njegovom kašlju i onda vidim da nema

:/

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

irena, tako je bilo kod nas. Samo kaj je MM alergičar stalno govorio da mu je taj kašalj sumljiv, a ja sam neprestano negirala.

U pravu je bio on - ima jaku alergiju na biljke ranog prolječa. Sada je dobro, a vidjeti ćemo što donosi sljedeća sezona.

Htjela sam reći- ima kašlja i kašlja. Moje oboje djece je sklono kašljanju, ali to prošle godine je ipak bio neki "drugi"kašalj.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne ne ne nisam doslovno na svoju ruku

konzultirala sam doktoricu, normalna stvar - uostalom, a ko mi ga može propisati nego doktor???

totalno kužim razliku bisolex - pholcodin!!

dr. je rekla oprez s tim, poznato mi je, davala sam ga samo prije spavanja, tjedan dana i puno, puno mu je bolje, jedino me to mlijeko muči jer je povezano s tim, djete dobro napreduje, nije blijed, puno pije, zdravo se hrani i sve je ok.
    u momentu buđenja, nudim mu vodicu ili čaj, međutim, ne umiri se dok mu ne ponudim mlijeko, eto...

isto tako vrlo dobro znam da se u bolesti ne treba davati mlijeko, i to čak moja dječica sama odbijaju, tako da uopće i prije nego bolest bukne ponekad mogu naslutiti da će biti bubani.

nemojte molim tako paničariti

ma ne paničarimo samo ispitujemo . Možda ti dijete povraća od sirupa ili pholcodina, pročitaj nus pojave od toga što koristi.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle...kopiram svoj prvi post na topicu kojeg sam jučer otvorila, ali mi je tajchi73 sugerirala da postavim ovdje pitanje..dakle:

Radi se o slijedećem: Tin je prošli mjesec počeo kašljucati, iz nosića je išao prvo proziran zatim zeleni šlajm.
    Doktorica nam je prvo dala Panatus sirup i Garasone kapi..kako nakon tri dana nije bilo promjene na bolje prebacili smo se na Fluimukan i Garasone.

Kada ni nakon te terapije nije bilo nikakvih pomaka dala nam je Klavocin koji smo popili bez ikakvih rezultata. Nakon toga ponovno slijedi red Fluimukana i Garasone da bi konačno to nekako prošlo.

Prošli tjedan, u srijedu samo 5 dana nakon što se smirilo ono od prethodnog mjeseca, krenuli smo opet iz početka..znači kašljucanje koje je prešlo u kašalj i iz nosića odmah nakon dva dana zeleno žuti gusti šlajm.
    Jučer smo dobili kao terapiju Flonidan i Pholcodine nakon kojih sam cijelu noć provela pokušavajući smiriti curenje iz nosa. Jutros sam opet otišla s njim do doktorice, dala mu je injekciju Solumedrola...
    On nema temperaturu cijelo ovo vrijeme, ali nije mi jasno...daju li se lijekovi protiv alergije ovako, na pamet? Daju li se lijekovi protiv alergija i kada iz nosića curi gusti, zeleni šlajm? Nikada prije nije imao ovakve simptome tako da zaista nisam pametna što sad...što dalje?
    Vidim da opet nema nikakvih pomaka na bolje, on je razdražljiv i promukao.
    Sutra smo naručeni za kontrolu...
    Pitala sam zašto nam ne napravi bris nosa, ali dobila sam odgovor da nema potrebe. Ne bih se željela posvađati sa doktoricom jer sam do sada bila izuzetno zadovoljna, ali bojim se da će sutra biti svega ne bude li mu bolje.
    Više sam vam se izjadala nego što sam nešto pametno pitala, ali lijepo molim mame koje imaju više iskustva sa tim lijekovima i alergijama da mi pomognu savjet

Samo da dodam da smo danas dobili Ventolin pumpicu..i savjet da mu dajemo 3 potiska dnevno. Ja mu Ventolin ne želim davati...

Suma sumarum moga pitanja je: da li se alergije mogu očitovati zelenim šlajmom iz nosa?

Malo sam odužila, ali nadam se da nećete zamjeriti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislila sam te već tamo pitati...
    zašto mu ne želiš davati ventolin ako tako jako kašlje, a prije par dana je dobio solumedrol injekciju?

iskreno, ako ga je doktorica poslušala i čula hropčiće ili fijuke, a sve mu je gore, ventolin je sasvim opravdan
    po mom mišljenju, ali nisam liječničke struke

nije ventolin najcrnji vrag na svijetu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kate odi na Srebrnjak sa djetetom ili kod dr. Richtera, reci doktorici da nećeš davati Ventolin bez pregleda pulmologa i nek ti da uputnicu. Meni se ovo šibanje lijekovima malo jedno malo drugi stvarno čini loše.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Mislila sam te već tamo pitati...
    zašto mu ne želiš davati ventolin ako tako jako kašlje, a prije par dana je dobio solumedrol injekciju?

iskreno, ako ga je doktorica poslušala i čula hropčiće ili fijuke, a sve mu je gore, ventolin je sasvim opravdan
    po mom mišljenju, ali nisam liječničke struke

nije ventolin najcrnji vrag na svijetu
    U tome i je problem...on ne kašlje toliko jako i često za Ventolin. Imam astmatičara (najstariji je astmatičar) i znam kako to zvuči...a ovaj kašalj to nije. Ovo je jedan produktivan kašalj izazvan (po onome što vidim) curenjem šlajma iz nosića u grlo.
    Kad nakapamo nos, curenje prestane i prestane i kašalj...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kate ako je dobio Ventolin znaći da za njega ima opravdani razlog kojeg je čula stetoskopom pri pregledu. Solumedrol zbog istog razloga. Čisto sumnjam da bi dijete filala svime time, a da za to nema razloga.
    Traži uputnicu za pulmologa, alergologa i za ORL pregled treće mandule.
    Sačuvaj dijete malo doma ako je moguće da se nekako oporavi od svega ovoga, a onda na preglede redom. Najvjerovatnije mu se zalomilo par viroza za redom, a ako ima sklonost da šmrcalje odvuće na pluća, onda nemora u pitanju biti bakterija, dovoljan je i virus da izazove reakciju bronha, a koja tada dovodi do svih ovih Ventolina i Solumedrola.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žene, hvala vam svima....smirile ste me.
    Pokušat ću mu dati Ventolin, imamo babyhaler, ali bojim se da on to neće nikako prihvatiti.
    Da pokušam sa sirupom ipak?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sirupom Ventolina? Ne, bolje babyhaler.
    dolazi odmah tamo gdje i treba djelovati i ne mora proći probavu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Savjetujem Ventolin u aerosolu jer ide direktno u pluća, sirup kod puno djece izaziva drhtavicu iz nekog razloga. Preko babyhalera si sigurna da će uzeti kak treba dozu, a djelovanje će biti odmah.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imga

Mi "doktorirale" na bronhitisima!

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, ništa...odoh izvaditi babyhaler i pokušati mu objasniti što treba.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo da se ne ponavljam stavljam ovjde topic, radi se od drenazi ledja i prsa

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...771487#1771487

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ana, veliko da za drenažu, ali tek kad kašalj "sazrije" i krene iskašljavanje. Prije nikako, bronhi prvo trebaju odradit svoje i neznam dal bi bilo pametno drenirat u onoj najgoroj fazi dok kašlju, a ne iskašljavaju ništa.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Drenira se kako bi se sluz odljepila od stjenki, ne moze nista stetiti....trebalo bi početi sto ranije vec kad se osjeti ono tesko disanje i pistanje, jer kada se sluz pocne odljepljivati i izlaziti van onda slijedi njeno iskasljavanje.... Bar sam to ja tako skuzila i tak radila....inace mi legica fizioterapeut tak da me je ona "poucila" tome uz naravno pedicin blagoslov.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nama su na srebrnjaku za drenažu rekli samo ne kad ima temperaturu, inače ok.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

žene hvala,

jedino još kaj ostaje je alergija....
    to i mene kopka

sreća on je sve bolje, al nekim puževim pomacima

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probali smo sinoć babyhalerom uzeti Ventolin.
    Nije nam uspjelo... nije htio ni mrdnut, nije se ni plakao ni protestirao...samo nije htio udahnut uopće, a kamoli onoliko jako koliko bi trebalo da se oni "filterići" pomaknu...

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh..nema ispravaka postova. Upravo se probudio i oko mu je zatvoreno! Puno je istoga šlajma kakav mu curi iz nosa, gustog i zelenog i suzi.
    Ja i dalje ne vjerujem da je to od alergije...Odoh do doktorice, opet.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

to mu se jadničku s nosa proširilo na okeco
    napravite bris ako doktorica da
    koliko je star?

ventolin ti nije samo za alergije, on puno pomaže i kod "običnih" bronhitisa da se lakše izbacuje šlajm

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Kate13 prvotno napisa
    Nije nam uspjelo... nije htio ni mrdnut, nije se ni plakao ni protestirao...samo nije htio udahnut uopće, a kamoli onoliko jako koliko bi trebalo da se oni "filterići" pomaknu...
    mi smo bebyhaler zvali trubica. pokušajte se igrati da trubi u njega, jel tako sigurno kad izdahne mora i udahnut, dovoljno je 10-15 udaha. ak ne uspijete probaj dok spava, lagano ga podigni i probaj. nije najbolji način ali bolje i to neg niš. sretno!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa
    Citiraj Kate13 prvotno napisa
    mi smo bebyhaler zvali trubica. pokušajte se igrati da trubi u njega,
    mi babyhaler i danas zovemo tuturututu. čim kažem tu magičnu riječ on trči bez problema.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

evo i nas od doktora..
    Ima upalu grla ili krajnika...nisam dobro razumjela doktora.. rekao je da vidi naslage na krajnicima.. dobila je tabletice sumameda jer sirupe organski ne podnosi..

Ako imate kakav konkretan savjet za davanje sirupa ili tabeleta 14 djetetu koje povraća na sve i svašta javite.
    Uzeo je i bris grla i u pon su rezultati..
    Za sad nema temperaturu i noćas je i nos gadno procurio..kihala je sve u 16 i sa svakim kihom hrpa sekreta je izašla..
    Ono što je potaklo peda na bris je činjenica da je maloj kad je kašljala smrduckalo iz usta.. odmah je znao o čemu je riječ...zato nikada ne preskačite ni jedan simptom pri pregledu ma kako vam izgledao beznačajan..

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    to mu se jadničku s nosa proširilo na okeco
    napravite bris ako doktorica da
    koliko je star?

ventolin ti nije samo za alergije, on puno pomaže i kod "običnih" bronhitisa da se lakše izbacuje šlajm

Evo nas nazad. Dobili smo Augumentatin i nastaviti sa Ventolinom.
    Tin ima 2,5 godine...dala sam mu lijekove i sada još više kašlje.
    Morat ću i ja staviti malca preko koljena i tup tup...grozno koje su to količine šlajma. Nije mogao zaspati sada, toliko kašlje. Stavi cicu u usta i valjda ga disanje samo kroz nos iziritira i krene hripanje.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    nama su na srebrnjaku za drenažu rekli samo ne kad ima temperaturu, inače ok.
    x-tako i nama. Vidim da nas je dosta bilo u školi za asmatičare .

Kate13

kak misliš nije htio :? , pa ne miči babyhaler dok ne udahne 10 puta ( il kolko vam je već preporučeno), nemre sigurno bit bez zraka 3 min.

Kate13
    Stavi cicu u usta i valjda ga disanje samo kroz nos iziritira i krene hripanje.
    vidim da još dojiš, špricni mu mlijeka u nos ( nama je to uz fiziološku pomagalo )

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kak misliš nije htio :? , pa ne miči babyhaler dok ne udahne 10 puta ( il kolko vam je već preporučeno), nemre sigurno bit bez zraka 3 min.
    Ovako je izgledalo: stavili smo Venotlin u babyhaler i stavili mu na lice...i on se ukipio. Čekala sam ja da prodiše, ali i kad je počeo definitivno se nisu micali ti plavi zalisci (filteri..štogod).
    Nije da nikad nije vidio kako se babyhaler koristi...najstariji mi je astmatičar tako da smo prije tako uzimali terapiju.
    Nema veze...dobili smo sirup i pije ga bez problema i koliko primjećujem sve manje kašlje.
    Jedino kaj se nikako nije dao da ga polegnem preko koljena i tupkam...mislim da ću za to morati čekati dok se pošteno ne umori i onda ga dohvatiti.

Vidiš..i to sa mlijekom mi UOPĆE nije palo na pamet...a dok je bio bebica špricala sam mu ga u okeco. Stara sam i totalno senilna već....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •