Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 114 od 114

Tema: prehlada, bronhitis, astma ili...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

što se tiče ovog s lupkanjem nije to sam tak, ne znam dal je netko već opisao pravilno lupkanje, pa eto ovim putem pozivam nekog tko točno zna kak to ide da opiše pravilan postupak ( ja imam negdje doma u nekoj knjigici- kak bi MM rekao na sigurnom ).

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad vidla da je ana0206 opisala. Još da nadodam da ruka mora biti u položaju ko za kokanje ( ) i da bi tapkanje iliti lupkanje trebalo i izgledat kao da "kokate", naravno ne smije biti jako. Ima i vježba gdje dijete sijedi i diže bočno ruke iznad glave ali se ne sjećam dalje . Nek netko nastavi

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni moja doktorica već odavno pokazala kako se to radi...malac se polegne na trbuh, od struka na dole na povišenom i lagano se lupka prvo s jedne strane onda s druge strane ledja od sredine leđa prema glavi. Ruka tj. dlan moraju biti u tom položaju ko za "kokanje" onak...savinuti ko da se vodu iz pipe pije...za one koji ne znaju kaj je "kokanje"

Jel to to? Valjda je...meni je palilo svaki put kad smo morali riješiti se šlajma.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kate13 prvotno napisa
    Meni moja doktorica već odavno pokazala kako se to radi...malac se polegne na trbuh, od struka na dole na povišenom i lagano se lupka prvo s jedne strane onda s druge strane ledja od sredine leđa prema glavi. Ruka tj. dlan moraju biti u tom položaju ko za "kokanje" onak...savinuti ko da se vodu iz pipe pije...za one koji ne znaju kaj je "kokanje"

Jel to to? Valjda je...meni je palilo svaki put kad smo morali riješiti se šlajma.

a vi to već radili. hebi ga, ne pratim pozorno

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    a vi to već radili. hebi ga, ne pratim pozorno
    Radili, radili kad je bio maala beba...sad mi bježi. Smiješno mu je to, jako.

Moram vam se zahvaliti cure . Stvarno ste me smirile i ohladile mi usijanu tintaru....Ventolin radi i stvarno mu je lakše.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj Kate13 prvotno napisa
    Ovako je izgledalo: stavili smo Venotlin u babyhaler i stavili mu na lice...i on se ukipio. Čekala sam ja da prodiše, ali i kad je počeo definitivno se nisu micali ti plavi zalisci (filteri..štogod).
    ...
    Nema veze...dobili smo sirup i pije ga bez problema i koliko primjećujem sve manje kašlje.
    Nemojte odustati od davanja Ventolina preko Babyhalera, puno je bolje da djeluje lokalno nego na cijeli organizam.

Zalsci moraju raditi kad on (pro)diše. Jel se pomiču kad ti dišeš? Možda su loše sjeli ili su se slijepili na cijev.
    Probaj mu dati dok gleda omiljeni crtić, stavite prvo plišancu na njušku, divite mu se kako je lijep... A ako ništa ne upali, daj mu u snu.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa
    Zalsci moraju raditi kad on (pro)diše. Jel se pomiču kad ti dišeš? Možda su loše sjeli ili su se slijepili na cijev.
    Probaj mu dati dok gleda omiljeni crtić, stavite prvo plišancu na njušku, divite mu se kako je lijep... A ako ništa ne upali, daj mu u snu.

Ne, kad sam ja probala micali su se, ali kad je njemu bio na licu ništa se nije ni pomaknulo.
    Ovo sa plišancem bi moglo upaliti! U snu...teško, probudio bi se odmah.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

A jel' mu maskica dobro sjeda, jel' mu je dobro priljubiš?
    Mome je odnedavno fora štrajkati s disanjem, raditi grimase, pričati, brojati, pjevati, prtljati po pumpici...
    Uglavnom, prvo čekam da se izglupira a onda, kad krenu normalni udisaji, počnem brojati.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

USPJELI SMO!
    Probali smo staviti njegovom najboljem prijatelju crvenom psu (plišani pas, da ne bi bilo zabune ) babyhaler na njuškicu, ali Tin nije dao nego ga je zgrabio i SEBI stavio na lice i počeo diiiisaaatiiiii!!!
    To je bio čisti inat...eee, neeećeš ti pas, JA ću!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

:D
    Super!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

:D

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

cure moje, više niš ne pratim ko kakv lijek, "kokanje" i to sve...
    M. je guril za vikend, opet nosić radi, opet kašlje, zapravo kašlje stalno, ali se sad ponovo malo jače aktiviralo i stvarno sam prejadna...

spremam se uzeti pingvina i nadam se da mu bude bolje

totalno sam zmiješana od informacija na postovima :?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo da vam se konačno javimo, PREŽIVJELI smo upalu pluća, bakterije, upalu grla.....Sad je sve OK. U početnu terapiju sa injekcijama, na koju je Limačica jako loše reagirala, prešli smo na Sumamed, kućnu njegu, puno ljubavi i maženja i kao što rekoh sad je sve OK.
    Hvala vam svima na podršci i savjetima.

Dok smo bili u KBC "SM", dobili smo savjet da djeci koja su sklona čestim curenjima iz nosa svakodnevno treba 2 puta dnevno u nos špricnuti Sterimar.Pa možda nekome taj savjet pomogne.

Svima koji su bubani želim brzi oporavak.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš mi je drago da je mala ozdravila :D

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •