Na jednom topicu o (prevelikoj) potrošnji jedan dio vas je izjavio da vi i vaši muževi imate zajednički račun.
Mm i ja smo do sada funkcionirali tako da je svaki imao svoj tekući račun, s time da smo bili opunomoćeni na račun onog drugog. Otprilike se znalo koje troškove tko podmiruje, a jednom-dvaput mjesečno bi se provjerilo kako stojimo i po potrebi presipalo s viška na manjak (... nekad bilo, sad možemo samo presipavati iz šupljeg u prazno ... ali to je za neku drugu priču).
Da skratim, čini mi se da bi nam bilo lakše administriranje da imamo jedan račun, od toga da provjerimo koliki nam je trenutni zajednički minus, koji su sve računi plaćeni preko e-zabe..., pa me zanima i kako to tehnički izvesti, je li dovoljno da jedno od nas zatraži u firmi da mu se plaća isplaćuje na račun onog drugog (može li se to?), tko je u tom slučaju vlasnik računa i ima li tu još kojekakvih 'pravnih' posljedica koje mi ne padaju na pamet?
I htjela bih čuti vaša mišljenja, razloge i iskustva na temu 'za ili protiv zajedničkog računa'.