Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: M U Č N I N A

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno M U Č N I N A

Kako ne nalazim nijednu temu sa ovim naslovom, a čini mi se da je to jedan od češćih i žešćih problema u T, otvaram.
    Ako ima, pliz pošalji mi link i zatvori me

Elem:
    T sam valjda ne više od 5-6 tjedana, ako i tolko. U srijedu idem tek na 1. uzv. Ali mučnine!!! Nešto strašno.

I zato pitam i tražim pomoć: što da radim sa sobom. Radim dakle, tj. sjedim u uredu, trpim tuđe parfeme, deziće, zahod

Doc mi je dao nešto što se zove ... hm kako se zove ... čepići za rektalnu uporabu, ali piše unutri da se u trudnići ne preporuča, premda je on rekao da je to za plod bezopasno. Ali ne usudim se. Recanol ili nešto slično (doma je, nemogu provjeriti).

Znate li stoga neke prirodne, 'bapske' metode? Pliiz plizzzzz....

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mucnina je bas cesto raspravljana tema na ovom forumu, ima dosta tema, potrazi malo bolje.

evo ti nekoliko:

pitanje za one koje su imale mucnine
    jutarnje mucnine
    mucnina

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cure, jel možda koja imala problem s mučninom i povraćanjem koja je počela kasnije u trudnoći? Naime, sad sam u 25 tjednu i već 10 dana se ne osjećam najbolje, prošli tjedan sam dvije noći jurila povraćati - žekudac uopće nije preradio hranu, prošli tjedan sam od četvrtka do subote bila na dijetnoj prehrani i odmarala sam misleći da se najvjerojatnije radi o virusu. U nedjelju i jučer sam normalno jela, a jutros se opet probudila s kamenom u želucu i strašnom mučninom...pojela sam klipić i malo krekera i opet mi je bilo užasno slabo tako da sam povraćala...sad više ne znam što da mislim Virus obično potraje 2 do 3 dana stalnog povraćanja i prođe, a meni želudac kao da je prestao preraiđivati hranu kako treba.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jel imaš možda žgaravicu? Izrazito prekomjerno lučenje kiseline može izazvati probleme.

Ja bih se na tvom mjestu javila ili ginekologu ili dr. opće prakse, pa makar da krvnu sliku provjeriš da se vidi da nije kakva upala ili što.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne muči me baš previše žgaravica, a prema hrani koju sam povraćala, želudac u roku 4-5 sati uopće nije ni najmanje probavio hranu. Bojim se da žuć ili gušterača ne rade kako treba. Ići ću poslijepodne kod doktorice, a sutra ujutro idem na vađenje krvi pa ćemo vidjeti

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sunčice, ja imam isti problem kao i ti. ja sam sada u 31. tjednu a taj problem imam povremeno već neko duže vrijeme. točno znam kako se osječaš jer i ja isto imam feeling da mi se hrana ne probavlja saatima jer mi se vraća kada pokušavam podrignuti. osim toga imam strašnih problema sa žgaravicom pa onda u kombinaciji toga svega i ja često povraćam i to uglavnom noću kada više ne mogu podnositi tu situaciju u želucu. jedina stvar koja pomaže u takvim (ja ih nazivam lošim) danima je ne jesti, tj. otići spavati gladna (kolikogod to zvučalo loše i fuuuj).
    već sam se pomirila s tim da je to moja pokora u trudnoći, sve drugo ide prilično dobro pa ću i to izdržati.
    baš me zanima što će ti liječnica reći pa javi kada budeš imala informacije.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mamaShe, pomoc u vezi "smradova" dezica i parfema, ne znam, osim da zamolis kolege da ne stavljaju tonu na sebe. Naravno ako si im uopce rekla, s obzirom da si kratko trudna. Sto se opcenito mucnine tice, ja nisam smjela biti gladna, tako da sam si kupovala kifle, perece i sl. i grickala tokom prijepodneva ili poslijepodneva, zavisi kako sam radila. I onda mi je bilo dosta bolje. Zelim ti da ti mucnine sto prije prodju

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Frida, hvala.
    ja sam te iste linkove stavila gore, ali izgleda da se curama ne da citati...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    izgleda da se curama ne da citati...
    ili im je možda premučno da bi iščitavale dvadesetak ili više stranica...

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala ti puno Frida, ali pročitala sam sve to, ali naišla sam na klasične probleme s mučninama u trudnoći. Ja nisam imala neke posebne mučnine od početka, niti sam povraćala. Ima naveden problem povraćanja zbog ljetnih vrućina. Meni su se mučnine pojavile niotkuda i ne gadi mi se hrana, dapače imam dobar apetit, ali kad nešto pojedem, želudac ne prerađuje, hrana tako neko vrijeme stoji u želucu i onda povraćam.
    Inače, bila sam jučer kod doktorice, zbunjeno me gledala i nije znala što mi reći što bi mi moglo biti, dala mi je uputnicu za sve moguće pretrage krvi tako da sam jutros izvadila krv i dala mokraću i napravila OGTT test pa ćemo vidjeti nalaze.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

joj stvarno me zanimaju nalazi, ja tome nisam pridavala neki veliki značaj, a možda sam trebala :/

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja te čepiće ne smijem uzimat jer sam sklona konvulzijama
    Povraćam svaki dan -uglavnom mi je navečer zlo.
    skužila sam da mi je najgore kad ručam, tj nekoliko sati nakon ručka, kad god da taj ručak je.Tako da jedem puuuuuuuuno manje pa u nekoliko puta....tako mi je barem malo bolje...
    Narukvice (akupresurne) pomažu.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam stavljala te čepiće,i puno su mi pomogli!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cure , ja sam povracala prva 4 mjeseca konstantno.
    Onda sam ginicu spomenula da pijem prenatal pa mi je rekao da su to marketinske gluposti.Pa sam prestala.i prestalo je povracanje.

Povracala sam samo kada bih ga ipak popila.

Ja sam si prikazala to u vezi.Mozda nije!
    Ali to je moje iskustvo. :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja potpisujem anatom..tako je i meni bilo..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •