Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Grudnjak?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Grudnjak?

Nagde sam procitala da je bolje da se nosi grudnjak,da cak neke trudnice i ne skidaju ga.Ali ja sam u krevetu zbog mirovanja vec 2 mjeseca,a vjerojatno cu bit do kraja i ne mogu da me steze i da ga nosim.Dali to utice na dojenje posle i na opustenost dojki?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ne moraš nositi grudnjak, nosi topić? oni ne stežu, a drže grudi na mjestu

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Sto se dojenja tice, grudnjak koji te steze ti moze napraviti samo stetu, nikako korist. Sto se estetike tice, to je vec druga prica, ali buduci da lezis, ne bi ti se grudi trebale previse opustiti.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno grudnjak

Mislim da grudnjak nema nikakvog utjecaja na kasnije dojenje. Bitno je kako se ti osječaš najugodnije. Nemoj nositi grudnjak sa žicom jer bi mogao stisnuti tkivo dojke. A kad mlijeko krene žlijezde i kanalići nesmiju biti stisnuti( koliko ja znam). Ja dojim već 10 mjeseci, najugodniji mi je grudnjak za dojenje i dovoljno je čvrst.
    Čitala sam da na opuštenost dojki utječe koliko se udebljaš u trudnoći i kakvo je tkivo. Tako da nošenje grudnjaka također ne bi smjelo utjecat.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

molnja, grudnjak nije potrebno nositi u vrijeme trudnoće osim ako je tebi tako udobnije. obzirom da si doma nema potrebe nositi grudnjak cijelo vrijeme. pusti kožu neka diše, a i tebi će biti udobnije.

Kako god odlučila to neće utjecati na dojenje, na proizvodnju mlijeka (ako si to mislila) niti na opuštenost tkiva. Za proizvodnju su zaduženi hormoni i isključivo dojenje djeteta na zahtjev. Nošenje grudnjaka (pogotovo onog sintetičkog sa žicom) neposredno nakon poroda može na više načina nepovoljno utjecati pa ga je bolje izbjegavati. Ako je moguće najbolje je da majka koja s djetetom tek uči vještinu dojenja hoda po kući bez grudnjaka. Za izlaske su najbolji oni pamučni bez žice.

Na opuštenost dojki najviše utječe genetika i vrijeme x gravitacija.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    molnja, grudnjak nije potrebno nositi u vrijeme trudnoće osim ako je tebi tako udobnije. obzirom da si doma nema potrebe nositi grudnjak cijelo vrijeme. pusti kožu neka diše, a i tebi će biti udobnije.

Kako god odlučila to neće utjecati na dojenje, na proizvodnju mlijeka (ako si to mislila) niti na opuštenost tkiva. Za proizvodnju su zaduženi hormoni i isključivo dojenje djeteta na zahtjev. Nošenje grudnjaka (pogotovo onog sintetičkog sa žicom) neposredno nakon poroda može na više načina nepovoljno utjecati pa ga je bolje izbjegavati. Ako je moguće najbolje je da majka koja s djetetom tek uči vještinu dojenja hoda po kući bez grudnjaka. Za izlaske su najbolji oni pamučni bez žice.

Na opuštenost dojki najviše utječe genetika i vrijeme x gravitacija.
    Potpisujem!!!

Mene su savjetovali da svakako pazim na grudnjake sa žicom, da slučajno ne bi stezali dojke, jer navodno nije dobro kada su pritisnute.
    Ja sam u 34. tjednu trudnoće i grudnjak nosim samo kada idem vani (ako ga se sjetim obući )

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja ču sad naručiti baš trudnički, jer evo ima više od 3 mjeseca da uopče ne nosim :shock: od kad sam na mirovanju..

Kako sam i inače obdarena, strah me da se ne objese pa da ne izgledam ko krava muzara kasnije...al brijem da če dvije bebe sve to iscuclat iz mene nadam se

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

E bas super....mama mi je kupila pamucan topic,pa cu ga od vreme na vreme stavljati preko dana.Hvala vam na savjetima najbolje ste

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U početku trudnoće su me grudi boljeleeeee i dobar, čvrst grudnjak mi je bio melem na ranu! Sad me više ne bole, ali, nerado sam bez grudnjaka... Bitno mi je da me ne steže, da ne žulja....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •