znam da se klincima do 3 godine ne daje med, zanima me kakvo je stanje s propolisom. Bruna ima 17 mj., pojavljuju joj se afte i rado bih ih pošpricala
znam da se klincima do 3 godine ne daje med, zanima me kakvo je stanje s propolisom. Bruna ima 17 mj., pojavljuju joj se afte i rado bih ih pošpricala
u apoteci mi rece isto to.
i to za onaj baby.
onaj za odrasle sadrzi alkohol i taj uopce ne. nikad![]()
zbog botulizmaleonisa prvotno napisa
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=202&Show=1990
Zbog opasnosti od alergije. To je barem bila preporuka za jaslicki/vrticki jelovnik.leonisa prvotno napisa
Ja sam svojima davala od navrsene prve godine, tj. od druge zime. Probala malo bagremovog meda na vrh zlice, pa u par dana malo pomalo. Pokazalo se da nisu alergicni, i od tada radije med nego secer, u svakom pojavnom obliku!![]()
Ima i za odrasle bezalkoholni.leonisa prvotno napisa
Djecja verzija je za 1-3g, a iznad 3g i za odrasle je isti. (neki Sppceh...nesto)
znam za botulizam, ali skroz do trece....
u tekstu govori o dojencadi te takodjer veli:
"Jedina stvar koju možete učinit kako bi spriječili rizik zaraze botulizmom, je da izbjegavate davati vašoj bebi med ili kukuruzni slad prije njenog prvog rođendana."
L. je med probala nesto prije 2. rodjendana, danas se davi u domacem od kadulje- svakodnevno.
nama je pedica rekla da bi do treće bilo dobro izbjegavati med
(vid nije išao u jasice i vrtić do 3 god., nije bio bolestan, da je bilo suprotno vjerovatno bih mu ranije dala med)
![]()
Do dojenačkog botulizma može doći kada dijete proguta Clostridium botulinum bakteriju, koja se može naći u prljavštini i prašini, i koja može onečistiti med. -citat...
dakle može dijete dobiti botulizam od BILO KOJE DRUGE HRANE ili ičega što dođe do usta ili na ranu ili sl.
možda je prije 50g bilo više toga,možda i danas, jer svaki drugi čovjek na selu ima 5 košnica i glumi "pčelara",a ko zna kakvi su higijenski uvjeti i dal su pčele i med pod veterinarskom kontrolom i nadzorom...
![]()
digli hajku na med....![]()
a što se alergija tiče-krenite sa najblažim medom,tj onim koji ima najmanju količinu peludnih zrnaca-BAGREMOV MED
nitko nije alergičan na med,već količinu peludnih zrnaca
bagremov mogu i dijabetičari i asmatičari u malim količinama,više puta dnevno!!
propolis se SAMO i ISKLJUČIVO otapa u posebnom alkoholu,a razlika "baby" je sam da su pustili da alk. ishlapi...ili prodaju pod proplis nešto u čem ima 3%propolisa![]()
ribica tina prvotno napisa
za dijabetičare ne znam, ali asmatičari smiju svaki pod uvjetom da nisu alergični, u suprotnom ne smiju ni jedan, ni u kakvim količinama. Roditelji djece sklone alergijama trebali bi pratiti savjet liječnika i ne davat med do 3 g. ( odnosno do kada savjetuje dr. ) osim ako imaju želju sami otkrit jel dijete alergično ili ne, bez obzira na dabronamjerne savjete sa strane.
pa ne postoji alergija na med,već na pelud!!!![]()
ko da kažete da je netko alergičan na kolače i torte,a u stvari je alergičan na bjelanjak![]()
Mirta, i L. je bila doma.
ja sam joj ga dala...a vidjela je, probala, svidio joj se.
a zdrav je.
ja ga ne podnosim, pa reko: neka mala jede dok ga jos voli![]()
dobro, dobro, ne moraš vikatiribica tina prvotno napisa
![]()
poanta je u tome da i najmanja količina peludnih zrnaca može izazvati reakciju kod alergičara
i kako to da bagremov med ima najmanje p. zrnaca?
ja sam mislila da je najblaži u smislu probave...
ribica tina prvotno napisa
je, al ti doktor ne savjetuje da klincu ne daš jest pelud već med i sve što ima meda.
ja sam obojici dala i nije bilo nikakvih problema, probaš pa vidiš .
Mislim da je puno gora stvar kada djeci daju kikiriki ili čokoladu s lješnjacima pa završe kao strano tijelo bronha![]()
Pa zar nije bilo riječi da to nije za naše područje već za ameriku gdje se med drugačije pakira? Ili sam ja to krivo skužila. :?
Ja sam evo Mislavu dala sada prvi put med. Sve ok. sad će 2 godine. Franu nisam do treće jer sam prije imala takvu info.
afte se mogu srediti i ozonom ali možda neće htjeti imati otvorena usta kod zubara :/
imga-je najlakši je i za probavu,ali više je razlog njegov jako blagi okus i nježan miris-zato ga vole i oni koji "ne vole med"![]()
ali po mjerenju, udio peludnih zrnaca u ne topivom sedimentu je manji od 20%, za razliku od kestena gdje ih je u ne topivo 85%.
pelud ne smeta alergičarima ako je otopljena![]()
ivančica-dobro si pročitala...ah ta amerika![]()
ivancica prvotno napisa
nema veze s alergijomMislim da je puno gora stvar kada djeci daju kikiriki ili čokoladu s lješnjacima pa završe kao strano tijelo bronha![]()
zanemari![]()
postala si ispod kinder pa je spalo da se podneblje odnosi na ljesnjak kikriki (koji isto spadaju pod alargente)
ribica-tina...oni koji ne vole med, ne vole ga, ma od cega bio (ja se osobno davim kao mala sam imala nagon na povracanje cm bi ga osjetila na jeziku)
htjela sam reći da puno ljudi med poznaje sam kao livada i ona je poprilično jaka i ima jaku aromu,pa se osjeti kada se otopi u čaju,a kad bagrem otopiš možeš ga "podvalit" dragoj kolegicikoja "ne podnosi" med
( i od tada uzima od mene sam bagrem)