-
Dojenje i obilno krvarenje
Naime, 11 mjeseci nakon poroda prva menstruacija od 17 dana uz ooobilno krvarenje, naredna dva ciklusa nepravilna, ali normalnije krvarenje, a sada opet već 10 dana preobilno.
Telefonski ginekolog predlaže prestanak dojenja i "nešto" , nisam upamtila koja terapija je u pitanju, ali u svakom slučaju kemija i prestanak dojenja. Ja sam skeptična, ali ne mogu funkcionirati ovako.
Hoćemo li zaista prekinuti na ovakav način?
-
Ja bih ti predlozila da obavis ginekoloski pregled prije bilo kakve odluke. Ne znam moze li dojenje bas u tolikoj mjeri utjecati na menstruaciju. :/
-
Pa da i idem na pregled, ali želim čuti neka iskustva ili savjet od mama koje su to prošle....
-
Ja sam prvih šest mjeseci nakon poroda, dok je beba bila isključivo dojena, imala potpuni haos u ciklusu. Par dana po par kapi krvi, pa onda ništa, pa za 15-ak dana ponovo, pa za 17-ak dana ponovo, pa za 30-ak dana ponovo i tako nekako ukrug. Moj ginekolog je rekao da je to zbog dojenja, ali nije se uznemiravao niti predlagao neke akcije. Mene je malo brinuto što se to dešava tako često, a sa druge strane - samo par kapljica krvi. I to je uznemirujuće, ali mogu misliti kako bih se uplašila da je bilo obilno krvarenje.
U svakom slučaju, kada smo krenuli sa dohranom, od 6 mjeseca Lenonog života, pretpostavljam da je nešto manje sisala, mjesečnica se ustalila kao i prije, točno na 28 dana, po obilnosti isto kao i prije.
-
Frendica je imala bas ovo sto opisujes... ali je pocelo puno ranije, 2-3 mjeseca nakon poroda.
Ona je izdrzala do bebnih 6 mjeseci jer nije htjela prije dat adaptirano.
Al joj je bilo koma, pala je na kost i kozu.
Neki hormonalni disbalans koji je potpuno prosao nakon terapije (tijekom koje ne smijes dojiti).
Druga frendica - isti simptomi. Doktor joj nije nista predlagao, nego - proci ce samo od sebe. :?
Al ona se nije osjecala slabo, samo je krvoliptala. Koliko znam, jos su joj ciklusi u banani.
Naravno, obje su isle na pregled da se iskljuci neka izraslina ili puknuti sav...
-
Očito je moja situacija doktoru pomalo "čudna" jer dojim djete od 15 mjeseci i odbijam prestati. Jučer sam ponovo razgovarala s njim i odbila terapiju, jer me nije htio ni pregledati kad sam rekla da prestanak dojenja ne dolazi u obzir. Vidjet ću kako ću se osjećati danas i za još koji dan pa ću onda odlučiti. Sestra mi je rekla da još jednom dobro razmislim, jer o MENI se ovdje radi (svjesna sam, ali...
), bez fizičke aktivnosti, puno tekućine, možda dodatak kalcija i željeza....
A meni ni danas nije bolje, lipti iz mene, nemam nekih bolova, ali osjećam slabost. Proći će, vjerujem u to....
-
Slabost je od gubitka krvi. Samo jako pažljivo prati kako se osjećaš. Dojenje je važno, ali postoji granica. Probaj se naručiti kod nekog drugog na pregled.
-
Osoblje foruma
moji ciklusi su sa L. 24mj. postali desetodnevni.
prvi dan je krvarenje slabo.
drug dan ode paket i kusur najvecih ulozaka, s tm da se ulozak prepuni (znaci curi oko njega) za 2h.
treci dan, ista stvar, samo ode paket.
sljedecih 7 su, ajmo reci, kao normalni.
ali dva-tri dana je pravi potop.
i krvarenje traje 10 dana.
jos mi se ciklus skratio na 20.
narucena sam na UZV nakon sljedece menge.
da, prva menga nakon L. 7mj.
i jos dojim.
ja znam da se kod mene readi o hormonalnom dsbalansu. vidim po tenu, zmedju ostalog.
-
Evo i mene u ovoj grupi :/
Prva menga nakon 14 mj., druga 3 mjeseca od toga, obje normalne, treća točno 28 dana nakon a krvarenje prepreobilno, deset dana. Osmi dan sam bila na pregledu, dr. rekao da je to zbog dojenja, da mi može dat neku terapiju ali da ne može garantirat kako će to utjecati na dojenje (valjda je mislio da ću izgubiti mlijeko, nemam pojma), odbila sam to. Nije mi savjetovao da prestanem dojit iako se čudio, ali je rekao da zapravo ne može ništa učiniti ako je žena još uvijek "zainteresirana za dojenje".
Samoinicijativno sam kupila Retafer (željezo) u apoteci i popila par komada i pijem još uvijek Revitu sa željezom.
-
Krvarenje trajalo 17 dana (od 10.10. do 27.10).
Nisam otišla kod dr. jer su mi (njih trojica) telefonom rekli da ne trebam dolaziti ako dojim. Poremećaj.
Eh, bila sam mirna cijelih.....7 dana. Prekjučer opet počelo.
Sutra ujutro idem kod dr. i sjedim dok me ne primi i pregleda.
Ovo je koma.....
-
Bila, pregledao me, UZV, dugo smo pričali, uzroka nismo našli.
Poslao me vaditi KKS i Betu, Fe i još čudo stvari, ali sve je OK, neke vrijednosti na granici, ali ništa alarmantno. Čak je mislio da sam bila trudna (odatle Bata) pa da sam imala spontani. Ništa.
Kaže vjerojatno hormoni. Ako se na smiri po ljekovima do subote, pravac bolnica. A čudo za dojenje nije rekao jedna ružne riječi. Čak i ove lijekove koje mi je prepisao mogu uz dojenje.
Nadam se da će proći....
-
Držim fige da bude sve OK
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma