http://img56.imageshack.us/img56/1507/dsc4210zt4.jpg
Biskvit:
5 jaja
12 dag šećera
10 dag brašna
5 dag kakaa
1 žlica mlijeka
Krema:
70 dag kestena
1,5 žlica ruma
10 dag šećera u prahu
1 slatko vrhnje (2 dl)
Glazura:
60 g čokolade
20 g maslaca
Izmutiti žumanjke sa šećerom, dodati brašno, kakao i žlicu mlijeka i sve dobro izmiksati. Nježno kuhačom dodati snijeg od bjelanjaka.
Tijesto izlijati u niski protvan (obično dođe uz pećnicu; ako ste dobili dva - uzmite manji, peći na 180oC 15-20 minuta. Pečeni biskvit ne bi trebao biti viši od 1 cm.
Za kremu istucite slatko vrhnje; miksati kesten pire sa šećerom i rumom i dodati tučeno slatko vrhnje.
Biskvit prerežite na dva jednaka dijela; na jednu polovicu rasporedite kremu i poklopite drugom polovicom.
Stavite u frižider na dva sata da se kolač stisne.
Nakon 2 sata izvadite kolač iz frižidera, rastopite čokoladu i maslac i prelijte kolač.
Dobar tek!
![]()