Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 262

Tema: rekonvalescentica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se i ja. Djeca jako dobro skuze nas sumnjicavi i zatvoren pristup koji govori da ih se tretira po sistemu: problematican si dok se ne dokaze suprotno.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    i još jedno pitanje... što znači naslov topica ?! zar je u pitanju bolest ili se radi o prekršaju ?! :? :?
    Nisam sigurna, a i nemam sad gdje provjeriti: ali što nije rekonvalescent osoba koja se vraća počinjenju kaznenih djela?

ronin, ja sam kao mala bacala kelj u wc školjku

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Slazem se i ja. Djeca jako dobro skuze nas sumnjicavi i zatvoren pristup koji govori da ih se tretira po sistemu: problematican si dok se ne dokaze suprotno.
    Moram reći da se slažem. Mada, iskreno, nisam tako neki dan postupila: L. je udarila sestru i ja sam je upozorila da je ne udara i ona kaže : "Neću više", a ja: "Znam da hoćeš"
    Odmah mi je bilo žao, ali gotovo...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

to bi bio recidivist.

Ja mislim da je dobro da klinci osjete nekakvu posljedicu s.ranja koje naprave, nije mi tu ništa upitno. Kako će izgledati ta posljedica je drugi par rukava.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj mama courage prvotno napisa
    i još jedno pitanje... što znači naslov topica ?! zar je u pitanju bolest ili se radi o prekršaju ?! :? :?
    Nisam sigurna, a i nemam sad gdje provjeriti: ali što nije rekonvalescent osoba koja se vraća počinjenju kaznenih djela?
    Rekovalescent je osoba koja se oporavlja od bolesti.
    Recidivist je osoba koja ponavlja npr. kaznena djela.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    i još jedno pitanje... što znači naslov topica ?!
    mozda je trebao biti recidivistica

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kao sto Deaedi rece

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Rekovalescent je osoba koja se oporavlja od bolesti.
    Recidivist je osoba koja ponavlja npr. kaznena djela.
    Onda mi nešto krivo zvoni u glavi

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Ja mislim da je dobro da klinci osjete nekakvu posljedicu s.ranja koje naprave, nije mi tu ništa upitno.
    nije ni meni to upitno. upitna mi je jedino "posljedicna" veza izmedu posarane fasade i ukidanja npr. prava na gledanje TVa :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo to. Jedino sto ja u takvim situacijama uradim kao kaznu, tj. posljedicu je eventualno uvaljivanje krpe u ruke i zajednicko ribanje. (nije da nemam doma povremenu saracicu koja svaki put kaze da nece vise i omakne joj se....doduse sve rjedje i rjedje)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zorana, pa nije to kazna, jel da?

Ja issto tako radim- ono kad nešto prolije i slično, bilo da je namjerno ili slučajno, ne pravim problem, donesem krpu i onda (zajedno) popravimo.

Ja tu ne vidim ništa loše.
    Također ne vidim vezu između oduzimanja crtića i pošarane faze, konkretno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma ide li to pod kaznu. Obicno mi se cure same pridruze u rjesavanju problema. Nekako mi je bezveze nekoga kaznjavati i na taj nacin ga uciti savjesnom ponasanju. Mislim da se tome djecu treba uciti kroz poticanje suosjecajnosti, vlastitim primjerom, radom na sebi i ovim sto kanga kaze, vjerom u dobru namjeru.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

radom na sebi i ovim sto kanga kaze, vjerom u dobru namjeru.
    Opet
    Kako vjerovati u dobru namjeru kad znaš da će opet nešto napraviti.
    Grozno možda zvuči, no... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To bi znacilo zauzeti stav da dijete nesto radi ne zato sto ti zeli zlo i hoce da dobijes nervni slom pa ciljano ode i uzme flomaster i oboji fotelju. I da, koliko god nevjerovatno zvuci , prihvatis mirne duse da ce se odredjeno nepozeljno ponasanje mozda opet ponoviti i da, u globalu gledano, to nije tragedija sirokih razmjera nego dio svakodnevnog zivota u kojem dijete uci da je ljudski pogrijesiti, raditi na popravljanju losih navika i cak opet pogrijesiti. Mislim, koliko je uopce realisticno ocekivati da ce NE uvijek biti NE i da dijete vise nikad nece to nesto nepozeljno ponoviti? TO ni sami od sebe ne mozemo ocekivati.
    Drugo, svi mi ponekad napravimo problem, sebi ili drugima. Kaznimo li se, tko nas kaznjava za sve one svakodnevne stvari koje uradimo sebi ili drugima na stetu? A to sto su suptilne i nisu materijalne prirode (tipa unistimo nekome kauc) ne znaci da su te stvari manje vazne. Cak suprotno.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se.
    bilo kakvo uvjetovanje i zakuni se na bibliju ne znači da to toga opet neće doći.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zorana, tako i ja u biti nekako mislim.
    I sama, kao što ti kažeš, griješim. I ispričam se. Njima.
    I znam da je nerealno očekivati od djeteta od 4 godine da se kontrolira da ne zvekne sestru kad joj mala nešto otima... kad se i sama jedva kontroliram da se u istom tom trenutku ne izderem.

Nekad na to zaboravim. Pa se opet osvijestim. Kao sad nakon ovog tvog posta

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

To bi znacilo zauzeti stav da dijete nesto radi ne zato sto ti zeli zlo i hoce da dobijes nervni slom pa ciljano ode i uzme flomaster i oboji fotelju. I da, koliko god nevjerovatno zvuci , prihvatis mirne duse da ce se odredjeno nepozeljno ponasanje mozda opet ponoviti i da, u globalu gledano, to nije tragedija sirokih razmjera nego dio svakodnevnog zivota u kojem dijete uci da je ljudski pogrijesiti, raditi na popravljanju losih navika i cak opet pogrijesiti. Mislim, koliko je uopce realisticno ocekivati da ce NE uvijek biti NE i da dijete vise nikad nece to nesto nepozeljno ponoviti? TO ni sami od sebe ne mozemo ocekivati.
    Drugo, svi mi ponekad napravimo problem, sebi ili drugima. Kaznimo li se, tko nas kaznjava za sve one svakodnevne stvari koje uradimo sebi ili drugima na stetu? A to sto su suptilne i nisu materijalne prirode (tipa unistimo nekome kauc) ne znaci da su te stvari manje vazne. Cak suprotno.
    ovako i ja mislim.

iako, volim ispaliti tu i tamo neku kaznu tipa - ne možeš u park x dana.

ali, kako sam već na nekom topiku napisala - u našem parku, kazna tog tipa je kod djece "must have", on je to tako ponosno izgovarao prijateljima da je u kazni, da je i dragom bogu bilo jasno da kazna nema nikakvog dugoročnog efekta

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Malo odoste u širinu i dubinu, odnosno imam dojam da relativizirate.
    Kad sam ja bila dobi ko mala od flower, da sam to napravila prvi put, dobila bi batine i to bi sigurno bio i zadnji put da sam to napravila.
    Danas općenito ta metoda više nije prihvatljiva (meni također), e sad je samo pitanje što učiniti da bi čovjek bio siguran da se to neće ponoviti?
    Mislim da ipak neko ne treba ostati ne.
    Jer sasvim sigurno neće biti zabavno ribati fasadu četvrti put.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovo je tako lijepo napisano, ali malo je onih koji mogu živjet u skladu s tim. Ja mogu shvatiti da dijete ponovi pogrešku ( i sama ih ponavljam ) ali ne mogu prihvatiti činjenicu da je ta greška morala biti izražena pastelom po friško ofarbanim zidovima .

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ticalo se posta od Zorane ( tko bi rekao da će biti ovoliko odgovora )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tajchi, radi se o tome da tezimo takvom stavu, ne da smo hodajuce olicenje savrsenstva. Bas sam gore i napisala, ni sami nismo savrseni i grijesimo. Da se zakunem da vise nikad necu zagalamiti na djecu? A sta ako opet to uradim, tko ce me kazniti? :/ (gotovo sam sto posto sigurna da cu opet pogrijesiti)

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    Ja mislim da je dobro da klinci osjete nekakvu posljedicu s.ranja koje naprave, nije mi tu ništa upitno.
    nije ni meni to upitno. upitna mi je jedino "posljedicna" veza izmedu posarane fasade i ukidanja npr. prava na gledanje TVa :?
    xxx

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam sta da kazem na ovo Dijanino. Ja i sama imam doma malu saralicu i mogu ovaj tren staviti ruku u vatru da svako njeno saranje je bilo samo i iskljucivo odraz djecje radoznalosti i zaigranosti, nikako losih namjera. Kad nesto gadno zabrlja, probamo skupa ocistiti, pricamo o tome, objasnjavam, kad je steta momentalno nepopravljiva (npr. zasaran zid koji nema sanse da operem kao flomaster sa stola), onda mi je lakse to prihvatiti nego nas odnos opterecivati kaznama, prijetnjama itd.
    Kod nas doma su apsolutni NE iskljucivo opasne stvari, sve ostalo se uci u hodu. I djeca to jednostavno znaju. Kad su dovoljno mali da ne znaju, onda ih ni ne pitam nego uradim nesto i gotovo.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zanima me koju bi ti kaznu tu sad dala/provela.

ja ne vidim bas smisao u nekoj kazni - što bi rekao MM necu zbog neke j...fasade sad postat otac kakav sam rekao da necu bit. (tipa fizickog kaznjavanja ili emoc. prijatnji i sl.)
    I mene zanimaju prijedlozi kazni.
    I slazem se s Flower-manom.

Zorana, Kanga, Flo, ..
    potpis.

Mi smo definitivno raskrstili s kaznama jer jedini ucinak koji imaju je da se svi lose osjecamo i povrijedimo jedni druge.
    Kad prijestup ima logicnu posljedicu, primjenimo je, inace objasnim kako se osjecam, tupim zasto nesto ne smije, itd. nekad urlam i maknem se ohladiti u drugu prostoriju...
    Sto umjesto kazne i kad nema primjenjive posljedice za nju, jos uvijek ne znam.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

[
    quote="Zorana"]Ne znam sta da kazem na ovo Dijanino. Ja i sama imam doma malu saralicu i mogu ovaj tren staviti ruku u vatru da svako njeno saranje je bilo samo i iskljucivo odraz djecje radoznalosti i zaigranosti, nikako losih namjera.
    Pa ni ne mislim ja da su loše namjere, ni zločestoća u pitanju. Ja sam ko mala bacila s drugog kata kamen s balkona i razbila susjedu šoferšajbu. Nije tu bilo loše namjere, samo radoznalosti. Samo to ne mijenja da je tata morao kupiti novu šoferšajbu susjedu, niti ne mijenja kod flower da se fasada trebala čistiti, i da koliko god je čistiš, neće biti ista.

Imam i ja doma zašaranih zidova, mislila sam da smo to apsolvirali, jer je to radila ko stvarno mala, s dvije godine. Ali sa skoro pet, ne želim to.
    I jednom je i dosad nije više.
    A onda, opet je u pitanju i razmjer štete, nije isto pofarba li zid ili cijelu fasadu. Ma nisam ni ja tip od prijetnji i kazni, ali nisam ni bila u prilici da o tome odlučujem. Samo kažem što osjećam da jednostavno ne bih više dopustila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali, to je samo fasada. 8)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Sto umjesto kazne i kad nema primjenjive posljedice za nju, jos uvijek ne znam.
    Ništa.

Ili nada

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Kad sam ja bila dobi ko mala od flower, da sam to napravila prvi put, dobila bi batine i to bi sigurno bio i zadnji put da sam to napravila.
    Danas općenito ta metoda više nije prihvatljiva (meni također), e sad je samo pitanje što učiniti da bi čovjek bio siguran da se to neće ponoviti?
    dijana, ne mere i ovce i novce - bojim se da je ova metoda jedino 100% učinkovita, da si baš siguran da će NE zauvijek i ostati NE. nalemati dijete da dobro zapamti što će ga snaći ako to ponovi.

a inače, ostaje mi samo povjerenje u njih da će se držati dogovora, ostaje mi da nikako NE toleriram te njihove gluposti i svjesnost da ih unatoč svemu ipak mogu ponoviti.

kod juraja strašno cijenim da kad se radi o nekim stvarno ozbiljnim stvarima, moje povjerenje još nije stavio pod upitnik.
    strašno sam bila ponosna na njega prije nekih mjesec dana - u praku može biti sam, ali ne smije nikamo iz tog parka. preko obližnje ceste je mali dućan i sva djeca su išla u dućan kupiti sladoled, a on ih je čekao na rubu parka, s pomalo tužnjikavim izrazom lica, ali je ostao. ja sam slučajno izašla, isto u dućan, i to snimila i baš sam bila sretna.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

@cvijeta Bravo Juraj! Ma valjda su i djeca različita, neka su ipak više dokaziva nego neka druga.
    a šta da ti kažem, tvoja metoda je i moja, iako da se nešto ponavlja, razmislila bih i o kazni..Ko zna kako bi se tu snašla, ja koja nikad ni timeout nisam koristila

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nista nije zauvijek, sve je mijena... (jao sto pomazem )

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja kažem, bravo Juraj! Jesi li mu rekla koliko si bila ponosna na njega? Nije vrag da se i to podrazumijeva?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    I ja kažem, bravo Juraj! Jesi li mu rekla koliko si bila ponosna na njega? Nije vrag da se i to podrazumijeva?
    ne samo da sam rekla, nego je dobio dozvolu da ide i u drugi park što već jaaako dugo moli i kumi, na koji nemam direktan pogled s balkona. proširile su mu se ovlasti.

a ako nešto zezne, nemam ja, kako sam već napisala, ništa niti protiv kazni, ne mislim da će narušiti naš odnos, ali iskreno, sumnjam u njihovu učinkovitost.

i moju dosljednost.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a naziv je takav - mislili smo da se oporavila od bolesti saranja po fasadi...i sad smo opet u fazi oporavka.

kako znati da su oporavljeni?

nikako, ali vjera u dobre namjere po mom je iskustvu najbolja moguca investicija
    mi smo se opredjelili za ovo

kanga - dodala je - kad joj opet dojdje potrazit ce nekog odraslog za popricat

jos nemam primjer kazne - cekam tako da mogu reci - vau i aha koja super ideja ili da dam argumente za odbacivanje iste

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mene si direktno pitala, ali ja ti ne mogu dati savjet jer se naši stilovi odgoja bitno razlikuju.

što ne znači da smatram da je moj stil bolji, nego se ne snalazim u tvom stilu.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maria ne pitam ja tebe sto da ja uradim - nego sto bi ti uradila, bas me jako zanima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    jos nemam primjer kazne - cekam tako da mogu reci - vau i aha koja super ideja ili da dam argumente za odbacivanje iste
    znači, ništa od onog - majke mi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dala bih joj da opere, ako ne bi mogla ili znala, ispostavila bih joj račun za čišenje.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cvijeta, ne pratis - nema vise bojica - otisle su...ali mi to nije kazna, vise kao neka prirodna posljedica neadekvatne uporabe

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moralo se prati s razredjivacem i napola visiti s balkona (na vanjskoj je strani balkona) - nije za nju.
    Dala bih joj da opere, ako ne bi mogla ili znala, ispostavila bih joj račun za čišenje.
    koji racun ? kako? sat ciscenja 25 kn pa puta dva - jel da joj uzmem 50 kn iz kasice. to bi bilo to?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Zato jer će posljedica n-tog bojanja fasade biti oduzimanje sredstava za bojanje na neki rok te povrat sredstava uz rok kušnje od... (odredite kako vam paše).

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

cvijeta, ne pratis - nema vise bojica - otisle su...ali mi to nije kazna, vise kao neka prirodna posljedica neadekvatne uporabe
    meni je to ok- posljedica, kazna, kako god to nazoveš.

nema bojica ni ičeg sličnog bez nadzora neko vrijeme.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A ne, nego bih uračunala svoju duševnu bol, moje vrijeme, sredstva, vrijednost posla koji sam mogla obaviti umjesto čišćenja ....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ne bih joj uzimala iz kasice, nego joj ne bih priuštila sitne luksuze koji odgovaraju onoj cijeni koju sam istakla

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maria - duševnu bol, moje vrijeme, sredstva, vrijednost posla koji sam mogla obaviti umjesto čišćenja .... kolko para?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ona je još mala i ne možemo joj sad nabijati neke cifre....

300 kn ?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moralo se prati s razredjivacem i napola visiti s balkona (na vanjskoj je strani balkona) - nije za nju.
    koji racun ? kako? sat ciscenja 25 kn pa puta dva - jel da joj uzmem 50 kn iz kasice. to bi bilo to?
    to sve stoji ako vjerujes u to.

ako ne vjerujes, ostavi..

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je to ok- posljedica, kazna, kako god to nazoveš.

nema bojica ni ičeg sličnog bez nadzora neko vrijeme.
    slažem se.

moram priznati da ne kužim razliku između kazne i prirodne posljedice (biće to opet zato jer nisam čitala juula ).

zabrana odlaska u park u slučaju da ne poštuje dogovor - je li to kazna ili prirodna posljedica :?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

posljedica ako je nepoštivanje dogovora vezano uz odlazak u park 8)

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ako sam ja dobro skužila

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    (jao sto pomazem )
    a sad cu jos malo i ja, i to jos ponoviti vec receno : povjerenje u dijete tj. u njegove dobre namjere i zelju da suraduje, kao i u autenticnu sposobnost da nauci razlikovati dobro i lose, i u skladu s tim donositi odluke, je najbolja investicija za dugorocne odgojne ciljeve. mozda bi umjetna kazna u ovom konkretnom slucaju stvarno dovela do toga da je ne=ne za specificni slucaj fasade, ali ja tu ne vidim nekakvo pravo ucenje. ne saljem li joj time zapravo poruku da ce netko drugi umjesto nje preuzeti odgovornost za njezino ponasanje ("kad ne postupam ok, mama ce me kazniti, i sve ok, od mene se ne ocekuje da znam i mogu i vise")?

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •