Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 262

Tema: rekonvalescentica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi.

da 300 kn. :shock:da oduzmem djetetu koje dobije od zubic vile 50 kn za prvi zub i odvede nas sve na sladoled ili od djeteta koje kad pise pismo djeda mrazu na kraju kaze - imam jos zelja ali znam da ti imas puno djece.

seni - naravno da ostavljam.

mi zivimo u uvjerenju da nije u soldima sve, neka je tu kraj mene...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    biće to opet zato jer nisam čitala juula ).
    Molim te da ti pošaljem svog poštom!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i veliki x na Kangu.

i pliz Kanga ako smo se zaj... daj obecaj da cemo se za nekih 20 god. uzajamno tjesiti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kazna. Prirodna posljedica bi bilo ono sto se MORA napraviti kako bi se sanirala nastala steta i direktno je vezano uz prekrsaj. (npr. pranje isaranog zida) Iako, i tu je tesko imati dobru mjeru pa mi se cini najbolje sve skupa izbjegavati osim ako se ne procijeni drugacije. Npr. cini mi se totalno bezveze natjerati dijete da brise pod ako je slucajno prosulo mlijeko. Ali, ako uzme casu i uz osmijeh dojavi da ce mlijeko prosuti, unatoc upozorenju to i uradi, onda je vec ok propisati radnu terapiju.
    Meni je bilo tesko raditi ovakve procjene kad je bijes u pitanju. Npr. kod nas se nekad znalo desiti da cure doruckuju, Zorka odluci da bi bilo fino probati mlijeko iz Jasenine case, Jasena u trenutku pobjesni, uzme casu i u totalnom bijesu sve baci. :shock: Tu sam je jednom ili dvaput natjerala da pocisti, ali na kraju sam odustala od toga jer sam vidjela da motivacija nije takva da opravdava moje reagiranje jer ona to radi iz cistog neznanja kako da rijesi frustraciju. Na kraju je, uz puno objasnjavanja, naucila kako malo pomalo kontrolirati takve emocije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije sve u fasadama.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a što ako s vaše fasade prijeđe na susjedovu ?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Je, a možda i ukrade nešto susjedu, a onda je malen korak do ubojstva.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa negdje moraju postojati granice.
    Dijete posaralo fasadu, a vec se i ubojstvo spominje.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja bi rekla da je flower ohladila , ipak je na kraju "svezlobiloutom".

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da ponovim, što ako zašara susjedovu fasadu ?

Pa ti onda platiš farbanje.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Citiraj flower prvotno napisa
    cvijeta, ne pratis - nema vise bojica - otisle su...ali mi to nije kazna, vise kao neka prirodna posljedica neadekvatne uporabe
    meni je to ok- posljedica, kazna, kako god to nazoveš.

nema bojica ni ičeg sličnog bez nadzora neko vrijeme.
    uf, mi obicno skupa (dijete i ja) dodemo do nekakvog takvog dogovora, u tome je razlika (i to ne zovemo kazna, nego mjere prevencije )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maria, onda bi me cula. 8)

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A šta ako Marko po cijele dane bude prigovarao učiteljici?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa dobro.
    Ako je tebi važna fasada (u izvornom smislu riječi, Zorana ) onda će shvatiti smisao "važnosti" kada bude uskraćena u nečemu što je njoj važno, (odlazak na rođendan ili u kino) ali ako tebi nije važna fasada, nou big dil - nije greda čekati hoće li se dogoditi četvrti put.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A evo i moje prijateljice , pa gdje si mi ti ?

A gle, probat ću to spriječiti razgovorom i sankcijama ako bude trebalo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

SAd ozbiljno....da se takvo nesto desi, otisli bi smjesta susjedu na izvinjavanje, pomogli sanirati stetu ili platili istu, nekako ljudski pokusali sa susjedom izgladiti nastali problem, lekcija u vidu razgovora prilicno ozbiljnim tonom, mozda prijetnja da iduci put ako se ponovi lova za stetu ce se odbiti direktno od kupovine igracaka ili odlaska negdje, oduzimanje "radnog" alata.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i veliki x na Kangu.

i pliz Kanga ako smo se zaj... daj obecaj da cemo se za nekih 20 god. uzajamno tjesiti
    ili vec i ranije, kad ih budemo posjecivale u nekom domu za maloljetne delikvente

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Ali vjerojatno ne misliš da će stvari ić tim tokom? Odnosno, ja nekako očekujem da će Marko radit neku razliku između tebe i učiteljice, a flowerina kćer između svoje i susjedove fasade.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Adiomare X.

maria, sad znam što ti podrazumijevaš pod "permisivnim odgojem". Jesam u pravu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vertex je bas u sridu pogodila. Zasto se misli da dijete ne pozna granice izmedju svog i tudjeg zivotnog prostora?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    i veliki x na Kangu.

ili vec i ranije, kad ih budemo posjecivale u nekom domu za maloljetne delikvente

I meni su već prognozirali popravni dom. Jer ako sa 7 nekoga poprska vodenim pištoljem (usred ljeta, član šire obitelji), šta će raditi sa 20?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Ali vjerojatno ne misliš da će stvari ić tim tokom? Odnosno, ja nekako očekujem da će Marko radit neku razliku između tebe i učiteljice, a flowerina kćer između svoje i susjedove fasade.
    pa i ja očekujem ,ali ... nikad ne znaš što može doći djetetu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Vertex je bas u sridu pogodila. Zasto se misli da dijete ne pozna granice izmedju svog i tudjeg zivotnog prostora?
    iskustvo

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

vertex, kratko, jasno i 90% da si u pravu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa ček malo..kaj dijete od šest godina ne može shvatiti vezu uzrok-posljedica?

zbilja pitam?

na kraju krajeva, radi se o djeci koji bi već mogli biti školarci (vidim da je godište male od Flower 2002)?

jer ako je to napravila već tri puta, a vidim da točno zna koja je procedura i koje će biti posljedice (nikakve osim deranja, a deranje nikad nije nikoga ničem naučilo) onda je to meni cimanje s djetetove strane

nama je Sof otvorila vrata od frižidera..sve se živo otopilo, s lokvetinom vode..MM se počeo automatski derati na nju, a ona je valjda, micek, htjela vidjeti što će se dogoditi ak to napravi

nakon kaj sam zamolila MM da se ne dere, dovela sam je za ručicu do frižidera, objasnila da se hrana pokvarila bla-bla, truć-truć i ona fakat nikad više nije to napravila..a imala je onda nešto preko tri godine

ak je ona skužila uzrok-posljedicu, onda nema šanse da to ne kuži šestogodišnjakinja

pitanje je samo što bi napravila da je ona nastavila otvarati vrata frižidera...a nije mi ni prihvatljivo ni simpatično da konstantno bacam hranu i brišem vodu...znači ne radi se o fasadi ili frižideru, nego o situaciji

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maria, iskustvo u cemu?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

SAd ozbiljno....da se takvo nesto desi, otisli bi smjesta susjedu na izvinjavanje, pomogli sanirati stetu ili platili istu, nekako ljudski pokusali sa susjedom izgladiti nastali problem, lekcija u vidu razgovora prilicno ozbiljnim tonom, mozda prijetnja da iduci put ako se ponovi lova za stetu ce se odbiti direktno od kupovine igracaka ili odlaska negdje, oduzimanje "radnog" alata.
    da sam ja susjeda rekla bih: to što smije vašu fasadu šarati, ne znači da smije i moju!

jel bi tad smijela reći: dijete vam je neodgojeno ?!

i opet se daje šansa za idući put... jel opet susjedova fasada ?!

prava kazna/posljedica il što već bi bilo da dijete samo opere fasadu. i da upražnjavam(o) takve metode možda bi netko i pustio dijete da sa razređivačem, po cijeli dan čisti fasadu koju je uprljalo u stilu: ne mičeš se odatle, dok sve ne bude čisto!

to bi bila primjerena, al po meni /za dijete njenih godina/ izrazito okrutna kazna. al bi imala tu posljedičnu vezu koja je vama tooolikoooo bitna.

al ovako nam se svima (koji upražnjavamo kazne) čini ipak primjerenije da ukinemo ili bojice ili tv ili nešto što je djetetu bitno i eto vam posljedične veze s fasadom. kad se toliko isčuđavate.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u radu s velikim brojem djece

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ali ... nikad ne znaš što može doći djetetu
    sto jes, jes. ne znam ni sto moze doci meni, da ne pricam o mm-u... ...

(kaze moj Jerko: "auto od mog dide ima 5 m, a o cm da ti i ne pricam - to je ta analogija )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M. courage, koliko sam shvatila sto je flower napisala, traziti da dijete cisti fasadu u njihovom slucaju bi bilo i opasno?
    Od susjede bi ocekivala i primjerenu reakciju i spremnost na dijalog bez obzira na to tko je u pravu, tko u krivu. Da mi pocne popovati o neodgoju i slicne recenice, vjerovatno bih uz lekciju o nesaranju tudjih fasada dodala i lekciju o nerazumijevanju i nespremnosti drugih da uz razgovor, toleranciju i uvazavanje rjesavaju ovakve situacije. Ono, zamisli slucajno ides ulicom, ugazis prolaznikovu nogu, fino mu se izvines, a on ti pocne sve po spisku....Ne moramo pretjerivati.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Gledaj, mc. Meni kazne nisu apsolutni ne. Za razliku od Kange, neću milsiti da sam debelo podbacla ako kaznim dijete. Isto tako, jedan period smo s A. kazne i koristili, u smislu uskraćivanja privilegija (slatkiši, crtići). Kako je A. dinamitan, nismo uvijek bili najpametniji i baš odmah znali što i kako. Kad nam se učinilo da stvari postaju pretjerane, došli smo do kazni. I na kraju do kazni svaki dan. I do gropa u želucu. Do sve većeg prkosa. I do toga da konačno na kaznu kaže: E, pa?
    Onda smo izbacili kazne. I dobili poslušnije dijete. Pa još poslušnije dijete. Jednu potpuno novu razinu odnosa, koja je jednostavno dublja i ljudskija i efikasnija.
    Dogodi se i blokada u komunikaciji, da me ne želi čuti i recimo prestati s nekim ponašanjem (Nekako se ne mogu sjetit nečega što bi bilo blisko ovoj situaciji od flower. Ali s druge strane, on još ima situacija kad se "lansira u orbitu" i teško ga je spustit). Onda ja kažem: Slušaj, to sad jednostavno treba prestat, pa sad na bilo koji način. Ako me ne čuješ, morat ću naći način da me čuješ. I tu mi dolazi u obzir i neka kazna, s tim da smo u tome opet na neki način zajedno, odnosno on kuži da je kazna glupa, zna da ja milsim da je kazna glupa, ali nisam uspjela drugačije. S tim da se ne sjećam kad se ta kazna zadnji put uopće dogodila.
    U ovakvom slučaju, oduzimanje bojica mi je ok - dijete, ti se ne možeš suzdržat, je ne želim pošaranu fasadu, moram maknuti bojice.
    Sasvim mi je ok i poželjno da počisti, ako je moguće.
    Možda bih razmislla i o nekom drugom tipu kazne, onako kako piše AdioMare.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sofke, citaj ponovno - mi se nismo samo derali (a to deranje je bilo porilicno kratko i vise ventilana nego u namjeri kaznjavanja, to je ono u pm, sto je ovo nama trebalo, kukavna nam majka...), oduzeli smo i bojice (dogovorno), raspravili sto se desilo i zasto (zanjelo ju pa se opiturao i dio koji se ne radi), dogovorili sto kad je sljedeci put krene zanositi...i dali puno nade u nju i nas da je ova epizoda iza nas.
    a bojice je nanosila na fasadu - tu je meni poslj. veza.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kad bi to prvi put napravila ja bi počistila sama i objašnjavala joj top se ne radi zbog toga i toga ...bla..bla...bla...Kad bi to drugi put napravila brisala bi skupa sa mnom uz objašnjavanja da se to ne radi zato i zato i da umjesto da se sad fino igramo moramo čistiti (njoj je igra s roditeljima jaaako bitna). A ako bi to i treći put napravila ja bi njoj zašarala njezin crtež i ništa više ne bi objašnjavala jer očito nema smisla.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni kazne nisu apsolutni ne. Za razliku od Kange, .
    ma kanga ih samo drugačije zove - mjere prevencije

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Meni kazne nisu apsolutni ne. Za razliku od Kange, .
    ma kanga ih samo drugačije zove - mjere prevencije

Ma ja mislim da ja kužim Kangu, tj da imamo istu podjelu u glavi.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U ovakvom slučaju, oduzimanje bojica mi je ok - dijete, ti se ne možeš suzdržat, je ne želim pošaranu fasadu, moram maknuti bojice.
    Sasvim mi je ok i poželjno da počisti, ako je moguće.
    Ovo je i meni ok.
    Ja sam neki dan tako oduzela kišobran
    Jer je njime opalila sestru po licu. Kišobran je bio otvoren.
    Ne znam ja jel to kazne ili mjera prevencije ali je u datom trenutku opasna tvar.

A Zorana, što je loše u ovome:
    cini mi se totalno bezveze natjerati dijete da brise pod ako je slucajno prosulo mlijeko.
    ne u smislu da tjeraš, već bez puno objašnjavanja daš krpu i bok. :/

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ubola si u sridu 8)

ja govorim iz iskustva u radu s malim brojem djece,
    kad se ima mogucnosti, vremena i energije individualno
    posvetiti svakom djetetu i svakom problemo ponaosob.

mc, to sto su meni posljedicne veze same po sebi razumljive,
    ne znaci da cu ih primjenjivati dosljedno i po svaku cijenu.
    dosljednost je ionako precijenjena

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislila sam na brojnost uzorka s kojim sam radila / radim

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sigurna sam da vidiš štošta. Znam i iz prve i iz druge ruke. Sasvim sigurno u odgoju mnogih školaraca nešto nedostaje. Samo, jesu li to baš kazne?
    Recimo, moji su odgojili nas troje bez kazni. Primjerni đaci, pohvalnice, bla,bla...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maria, toking tu mi...o brojnosti djece i sl. utjecaja, zivotnih prica...ja iz svega toga nisam skupila dovoljno dokaza da kazne ista pomazu, i zapravo najneposlusniji su najcesce oni koji su jako cesto u kaznama...mozda dok dodju do tebe oguglaju oni, a rod. se umore od svega.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

M. courage, koliko sam shvatila sto je flower napisala, traziti da dijete cisti fasadu u njihovom slucaju bi bilo i opasno?
    pa pretpostavljam ne samo u njihovom slučaju. ja bih dopustila čišćenje fasade (i da to nije opasno) samo u slučaju da se radi o pubertetliji koji zna hendlati sa razređivačem, a i tad bih bila oprezna.

Od susjede bi ocekivala i primjerenu reakciju i spremnost na dijalog bez obzira na to tko je u pravu, tko u krivu. Da mi pocne popovati o neodgoju i slicne recenice, vjerovatno bih uz lekciju o nesaranju tudjih fasada dodala i lekciju o nerazumijevanju i nespremnosti drugih da uz razgovor, toleranciju i uvazavanje rjesavaju ovakve situacije. Ono, zamisli slucajno ides ulicom, ugazis prolaznikovu nogu, fino mu se izvines, a on ti pocne sve po spisku....Ne moramo pretjerivati.
    al otkud ti ideja da tražiš od susjeda toleranciju ?! ovo se nije dogodilo slučajno ni prvi put, susjed je bio svjedokom da ste vi već tri puta čistile fasadu i niste uspjele odgojiti šestogodišnje dijete da to više ne čini. dapače, sad je krenula i na tuđe fasade. kakav razgovor ?! s kim ?! razgovaralo se već tri puta. koja je razlika između primjerene reakcije na šaranje prvi put zida i na šaranje 4. puta zida (ovaj put susjedovog) ? pošaraju ti zid i onda još moraš držati jezik za zubima da dijete ne bi imalo traumčice il da se roditelji ne bi osjećali povrijeđenim. ne velim da se maler ne može svakom dogoditi, al ovdje se upravo ne radi o tome. ovim naravno ne velim da susjed treba držati pridiku djetetu, al da može opravdano škrgutati zubima i ne vjerovati roditeljima kad vele: to se susjed više neće ponoviti, to da.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    cini mi se totalno bezveze natjerati dijete da brise pod ako je slucajno prosulo mlijeko.
    Loše je ako pogrešku tretiraš kao prijestup, pa istjeruješ sankciju. Ako stvoraš naviku da se počisti za sobom, jednostavno zato da bude opet čisto, i to uz dobru atmosferu, onda super.
    Mislim da je to mislila. U svakom slučaju, ja to mislim .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

maria, toking tu mi...o brojnosti djece i sl. utjecaja, zivotnih prica...ja iz svega toga nisam skupila dovoljno dokaza da kazne ista pomazu, i zapravo najneposlusniji su najcesce oni koji su jako cesto u kaznama...mozda dok dodju do tebe oguglaju oni, a rod. se umore od svega.
    da govorimo o drugačijem uzrastu....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Loše je ako pogrešku tretiraš kao prijestup, pa istjeruješ sankciju. Ako stvoraš naviku da se počisti za sobom, jednostavno zato da bude opet čisto, i to uz dobru atmosferu, onda super.
    Mislim da je to mislila. U svakom slučaju, ja to mislim .
    Pa i ja.
    Ono, nešto što se prolije, obriše se. Bez nečega "to je zato što si blabla...".
    Isto kao kad izvadi 10 knjiga s police, onda ih i vrati. Nekad

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maria, lose je stvarati zakljucke na osnovu starije dobi o opravdanim reakcijama u mladjoj dobi - odnosno ja bi sigurno drugacije da ona ima 16 god.

ono sto bi bilo ok je da vidimo sto su radili rod. one djece koja su samosvjesna i odgovorna za sebe i druge u 16. sto su oni radili kad bi naisli na problem.

i mc...kud vec na tudju fasadu...nije to slucaj, malo mi je bespredmetno govoriti o tome sto bi bilo kad bi bilo.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mc...kud vec na tudju fasadu...nije to slucaj, malo mi je bespredmetno govoriti o tome sto bi bilo kad bi bilo.
    Ma baš...
    Mi smo ko djeca bjesomučno skakali po kaučima i krevetima. Znali smo da ne smijemo, ali bilo je taaako dobro. Pa se nekako nadaš da će se vrijeme zaustaviti i da ono poslije neće doći.
    Nije mi nikad palo napamet doći u goste pa skakati ljudima po kauču. A ni po krevetu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

govorimo hipotetički, cure.

prije dvije godine smo bile u posjeti kod neke moje frendice i njena mala je počela skakati po bračnom krevetu svojih roditelja, a moja zxuja za njom. i na svu sreću sam ja stajala pored tog kreveta (nisam ni stigla prozboriti da to ne čine), jer je nakon već drugog skoka zxuja se tako zamahnula da bi pala drito na leđa i glavu da ja nisam bila iza nje i dohvatila je.

zanimljivo mi je gledati kako vjerujete svojoj djeci (čak i u ovom slučaju kad je život tri puta pokazao da nema baš razloga za vjerovati). ja mojoj ne vjerujem (tj. svjesna sam da joj svašta nešto može pasti na pamet, nešto što joj do sada nikad nije palo na pamet), a pola toga nije učinila kao što se ovdje često može pročitati da druga djeca čine.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo su dva dijametralna gledišta.
    Jedno u kojem roditelji smatraju da će se dijete sigurno pokvariti ako ne budu čvrsti. I drugo gdje roditelji misle da će sve bit ok samo ako oni sami ne zabrljaju.
    Takve smo otprilike jedna moja dobra prijateljica i ja. S tim da obje ulažemo puno truda u odgoj.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    i na svu sreću sam ja stajala pored tog kreveta (nisam ni stigla prozboriti da to ne čine), jer je nakon već drugog skoka zxuja se tako zamahnula da bi pala drito na leđa i glavu da ja nisam bila iza nje i dohvatila je.
    Pa nije ni čudo, kad ne smije sama ni niz stepenice

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

inspirirano juulom:

„Reci NE, je pametno, onda kada to NE znaci reci DA sebi, svojim najdubljim stavovima i uvjerenjima. NE je danas prilicno nepopularno, jer budi losa sjecanja na prijasnji tvrdi odgoj u kojem je maltene sve bilo preventivno ne.
    Danas imamo drugu krajnost, pa preventivno gotovo svemu kazemo DA. Pametno NE nema puno zajednickog sa onim vec pohabanim „djeci postaviti granice“. Radi se o tome da se roditelji pobrinu za uspostavu i brigu o svojim granicama. Reci necemu NE, znaci reci svojim vrijednostima, stavovima i u krajnjoj liniji svojoj osobnosti DA.
    NE je jedan odgovor pun ljubavi i njeznosti, ako iza njega stoji vasa autenticnost. Jedno pravo DA i pravo NE su samo dvije strane iste medalje- i obadvije trebaju biti izgovorene i upotrebljene iz sustava vrijednosti koje zivimo.
    Ako to ne radimo, mi cinimo medvjedu uslugu nasoj djeci. Gubimo nasu sigurnost, nas integritet, slabimo povjerenje i bliskost sa nasom djecom i partnerom, te propustamo nesto jako vazno:
    Biti primjer svojoj djeci, kako se zalagati za sebe i za ono u sto vjerujemo – kako zivjeti ono vjerujemo i sto jesmo.”

U ovoj diskusiji koja je otisla dalje o fasade ima jako zanimljivih pointa (vertex, kanga, zorana), ali mislim da smo opet otisli na “tehnike”, koje se prirodom stvari, razlikuju od osobe do osobe i od situacije do situacije.
    Ono sto smo zaboravili, jest to da “saranje fasade” za svakog ponaosob znaci nesto drugo, a to mislim da je bit. Vidimo i sami kako su jedni zgranuti idejom da dijete 4 puta pofarba fasadu, a drugi se smjeskaju i primaju to sa dozom humora.
    Jos davno i prije nego sto sam upoznala juula, ponukana svojim djetinstvom i gomilom ne i nemoj, rekla sam sebi da ce moje ne, mojoj djeci, biti ono ne, u koje zaista vjerujem da treba biti ne.

To znaci, da ako to saranje fasade nije nesto sto dubinski uznemirava nase vrijednosti, da cemo se onda po tome i ravnati.
    Ako pak to saranje budi u nama iz raznih razloga jaki i debeli Ne, onda mislim da to trebamo djeci zaista dati do znanja. Iskreno receno, ja mislim da ona to itekako dobro osjecaju i razumiju.

U tom smislu je logicno da ce jedni izabrati razgovor, drugi ce oduzeti bojice, treci traziti protuvjednost od 300 kuna, cetvrti….i svi ti “odgovori” mogu biti ok, ako iza njih stoji autentican i jasan sustav nasih zivotnih vrijednosti i uvjerenja.

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •