Citiraj Brunda prvotno napisa
Možda je stvar u tome da što se ne boje posljedica. Mislim, ne znam kako tome doskočiti jer mi nije cilje da me se dijete boji pa zbog toga nešto ne napravi nego da njegov razum prevlada. Možda je stvarno još rano to i očekivati od njih. Jedino se nadam da će razum proraditi u neko skorije doba pa da će se i sam moći kontrolirati u nekom situacijama bez da ga stalno upozoravamo.

to je tocno - ne poznaju posljedice, ne mogu ih pojmiti niti projicirati na sebe - i zato ne razumiju

al do kad? kad je mozak djeteta spreman da nesto ispercipira samo kao teoriju?

kad je ida u jednom trenutku pocela sa spikom zasto se samo ona veze a nitko od poznatih ne, ja sam je uzela, upalila komp i pokazala joj snimke crash testova sjedalica. procijenila sam da je dovoljno zrela za takav pristup. i je bila. nikad vise nije posumnjala u potrebu vezivanja i nikad nije dopustila ikome pored sebe da "zamijauce" protiv istog...

al ne mozes sve tako rjesavati... vi ste imali situaciju koju ste isto iskoristili u svrhu osvjescivanja problema, al neces ici dijete namjerno vodit u bolnicu da gleda unesrecene e da bi napokon prokontalo sto znaci opeci se vodom, posjeci nozem i ostalo...

ili ga vodit x dana na posao da gleda koliko tata/mama mora radit da bi nadoknadio stetu koju je dijete prouzrocilo saranjem/busenjem/loptanjem... :/

dakle, jel zna netko - kad ce bit moguce osvijestit bez "prakse"? da pocnem brojat dane