Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456
Pokazuje rezultate 251 do 262 od 262

Tema: rekonvalescentica

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Citiraj mama courage prvotno napisa
    i na svu sreću sam ja stajala pored tog kreveta (nisam ni stigla prozboriti da to ne čine), jer je nakon već drugog skoka zxuja se tako zamahnula da bi pala drito na leđa i glavu da ja nisam bila iza nje i dohvatila je.
    Pa nije ni čudo, kad ne smije sama ni niz stepenice
    sad smije. naravno, uz "pazi", "drži se za gelender", "de, molim te gledaj ispred sebe, ne zvjernjaj okolo!" "ne skači niz stepenice!" "aha, jesi vidjela kako se možeš spotaknuti!" itd. al' no frks, djeca rođena bez oksitocina bolje podnose ovakve matere poput mene.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

djeca rođena bez oksitocina

A znaš ga spustiti

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pih, pa nisam ti ja zagrižena za oksitocin!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajaj koliko stranica.. ja pročitala uvodni post pa sam samo htjela reći flo da često onuda prolazim i ne vidi se s ceste, a ja sve gledam da vidim neke fleke crne i šljkičaste..
    kad ju ulovi opet art attack dovedi ju k meni, kod nas sve može i fasada i zidovi i ograda, volimo boje šarene, vesele - jedino s crnom imamo malo problema, al ljudi smo - dogovorit ćemo se

kako je ono išlo - "lako odgojiva djeca rijetko mijenjaju svijet" - ja od do očekujem velike stvari

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    i mc...kud vec na tudju fasadu...nije to slucaj, malo mi je bespredmetno govoriti o tome sto bi bilo kad bi bilo.
    Ma baš...
    Mi smo ko djeca bjesomučno skakali po kaučima i krevetima. Znali smo da ne smijemo, ali bilo je taaako dobro. Pa se nekako nadaš da će se vrijeme zaustaviti i da ono poslije neće doći.
    Nije mi nikad palo napamet doći u goste pa skakati ljudima po kauču. A ni po krevetu.
    moja se naskakala doma, pa ne skace po tudim kucama.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Meni kazne nisu apsolutni ne. Za razliku od Kange, .
    ma kanga ih samo drugačije zove - mjere prevencije
    ne samo ja, i djeca su mi zabrazdila s terminologijom

mc, bez prirodnog ili umjetnog oksitocina?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

seni, da se osvrnem na tvoj predzadnji post.
    Mislim da ono što neke brine (ili možda nas i svih brine) je to da dijete ne živi samo u svojoj obitelji, nego i u puno široj zajednici.
    I što ako mamine i tatine širokogrudne granice shvati kao poziv da mu je dozvoljeno bilo što bilo gdje?
    Što se mene tiče, mislim da smo ok po tom pitanju. Uostalom, i konkretno ih odgajam da poštuju druge. Školu, vrtić i druge ljude koristim kao nekakve kontrolne faktore same sebe. Pošto "institucije" hvale moju djecu na sva usta, onda mi je to možda neki plus u očima nevjernih?
    mc, ovo moje povjerenje u djecu nije povjerenje u smislu da im neće neka spačka past napamet i da apsolutno vjerujem svemu što kažu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da ono što neke brine (ili možda nas i svih brine) je to da dijete ne živi samo u svojoj obitelji, nego i u puno široj zajednici.
    I što ako mamine i tatine širokogrudne granice shvati kao poziv da mu je dozvoljeno bilo što bilo gdje?
    Što se mene tiče, mislim da smo ok po tom pitanju. Uostalom, i konkretno ih odgajam da poštuju druge.
    x
    Moje recimo smiju jesti na kauču u dnevnoj sobi, ono jogurt, breskve, čokoladu i tako.
    Kad je moja mama kupila novu kutnu garnituru, dovoljno je bilo reći jednom da sjednu za stol. Bez natezanja i pregovaranja.

Mislim da poštuju tuđe. Tako ih odgajamo.
    Mislim, nastojimo da poštuju i svoje , no moje granice su tu drugačije nego kod nekog drugog.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim, nastojimo da poštuju i svoje , no moje granice su tu drugačije nego kod nekog drugog.
    Kod nas doma su svi zidovi išarani. Nigdje drugdje joj nije palo napamet to raditi. Rekla sam joj jednom da može šarati doma, a drugdje ne.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Što se mene tiče, mislim da smo ok po tom pitanju. Uostalom, i konkretno ih odgajam da poštuju druge.
    x
    Moje recimo smiju jesti na kauču u dnevnoj sobi, ono jogurt, breskve, čokoladu i tako.
    Kad je moja mama kupila novu kutnu garnituru, dovoljno je bilo reći jednom da sjednu za stol. Bez natezanja i pregovaranja.

a što još dodati na ova dva posta - upravo tako i ja mislim.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

seni, da se osvrnem na tvoj predzadnji post.
    Što se mene tiče, mislim da smo ok po tom pitanju. Uostalom, i konkretno ih odgajam da poštuju druge. Školu, vrtić i druge ljude koristim kao nekakve kontrolne faktore same sebe. Pošto "institucije" hvale moju djecu na sva usta, onda mi je to možda neki plus u očima nevjernih?
    mc, ovo moje povjerenje u djecu nije povjerenje u smislu da im neće neka spačka past napamet i da apsolutno vjerujem svemu što kažu.
    kuzim te.
    mislim da djeca u principu razumiju da su granice razlicitih ljudi razlicite. ako im mi na to ukazujemo, te ako i sami postujemu tude granice, ukljucujuci i granice nase djece.
    mi kao roditelji smo prvi koji im pokazujemo (ako im pokazujemo) da imamo svoje granice i zelimo da ih ostali, ukljucujuci i nasu djecu postuju.
    i prvi koji mozemo djetetu pokazati kao postujemo i njegove granice.
    to je prva i osnovna skola o granicama.

moje se dijete kad je bilo malo, uredno penjalo na nas stol u kuhinji. kod bake to nije radila, jer smo o tome razgovarali, a i skuzila je da se baki na to dizu sve kose na glavi.

da i moje dijete hvale u instituciji skole. sto mi je drago. jer shvacam da smo napravili (zasada ) dobar posao u smislu da curka razumije smisao odnosa sebe u odnosu na grupu/kolektiv i obrnuto. i da tezi zdravom balansu. te da razumije da moze postovati neka pravila i onda ako ima drukcije misljenje o njima, nego npr. skola.
    doduse ona je 8 i pol, i to je malo drgacija privca, nego kod manje djece.

moj post je isao tome, sto su se ljudi cudili jedni drugima, kako drugacije reagiraju na samo saranje fasade. a ja htjedoh reci da je to "drugacije" sasvim ok (dakle nije jedno krivo, a drugo pravo) dok je proizvod sustava vrijednosti.

ja npr. ne mislim da je svaka kazna losa, niti da ce djeca koja odrastaju s povremenim, i ne pretjeranim kaznjavanjem imati zbog toga probleme.

ja osobno zbog raznoraznih razloga (da o njima ne duljim) kaznjavanje ne upraznjavm, jer bih bila apsolutno nevjerodostojna i mislim da curka to jako dobro kuzi.
    u tom smislu mi je drago da zasada ( ) u stvarima koje smatram bitnim i vaznim, mi kao roditelji i nasa curka kao dijete nemamo nekih osobitih problema. i da nas zaista respektira u nasem vodstvu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ovdje kod kazne, mislim vise na posljedicu.
    ja npr. bas ne kuzim tu vezu posaras fasadu, pa nema crtica tjedan dana ili slicno.. (mada teoretski, mozda to i djeluje, ne znam...)
    vise kuzim: posaras fasadu, ciscenje kosta x kuna, trebas sudjelovati u tih x kuna.
    i sve naravno ovisi i o starosti djeteta, te tome kako procjenjujemo cijelu situaciju...

Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •