-
Refluks III, operacija ili ne
Bog ,nova sam na forumu.Mojoj djevojcici je sa 3 mj.dijagnosticiran reflux 3 stupanj, lijevo,(megauretra) uradjena mikcija. Bile smo u klinici i od tada je redovno na antibiotskoj th.Upala se ponovila nakon 7mj,gdje smo ponovo zavrsile u klinici sa urinarnim infektom(e.coli) temp-preko 40.Promjena antibiotika ,uzv pokazao poboljsanje.Danas sam dobila poziv od Dr.da Gloria mora za 1mj na OP .posto je na konziliju odluceno da nema izgleda za potpuno izljecenje bez op.---molim vas ako imate iskustva sa refluksom i eventualnim operativnim zahvatom da mi pomognete. :?
-
Joj Glori stvarno neznam šta da kažem.
Znam da nije mjesto kada si ti u brigama ali ako bi mogla da te pitam.
I mi smo pod sumnjom da moj sin ima refluks. Dr. mi kaže da se radi neki nalaz na rentgenu pa se onda vidi vraća li se ta mokraća nazad. Kako se zove taj nalaz je li to mikciona :?
-
-
Da.tako je to je mikciona-Gloriji su to u martu radili kada je imala 3 mj.tacno se postavi koji je stupanj refluksa.-- tada su joj dali sansu do god,dana da ce se to samo os sebe tokom rasta ispraviti ,medjutim ona je dobila infekciju pod antibiotskom th .i odluceno je da mora na op.
-
s ref II se normalno živi bez lijekova... uz pažnju naravno, moja ima obostrano, a znam i jednu mamu čija s III živi normalno bez lijekova i operacije...
ako te zanima javi se na pp
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma