Krajem lipnja moja cura navršava godinu dana i ja bih malo pomalo prestala dojiti.
Naravno postepeno( nadam se da ću to uspijeti kroz ljeto).
Zanimaju me savjeti onih koji su uspavljivali djecu na ciki,kako su uspjeli prestati dojiti,odnosno kako su naučili djecu da zaspu bez cike??

Odgovori s citatom
). starijeg sam prestala dojiti sa oko 14 mjeseci, ali to je prošlo bez ikakvih problema, mislim da upravo zato što se nije uspavljivao na cici i cicao je u zadnjih mjesec dana samo ujutro poslije buđenja i navečer prije spavanja (ali prije spavanja, a onda bi zaspao tako što mu je dovoljno bilo da ležim pokraj njega i da se mazimo - držao me je za uho)
)
) i da im pusu za laku noć
):
), kada bi tražila ciku rekla sam da cika spava, da je mama umorna, vani je mrak i može papati ujutro kada se probudi. Kroz nekih tjedan dana više nije spominjala ciku za uspavljivanje ali se zato budila u 7 i konstantirala da je dan i može papati ciku.
Ne znam što da radim. Ni jedno drugo mlijeko osim mog ne prihvaća. Voljela bih postepeno smanjivati i istovremeno je privikavati na bočicu ali bojim se da će bočicu prihvatiti tek kad cice skroz nestane. Hoće li nagli prestanak biti šok za nju? Dajte mi neki savjet. Savjeti da nestanem na 3 dana i ostavim je sa tatom i bakom (stalno je s njima, tu ne bi bio problem) su mi nekako prebolni i preteški. Što da radim?