curke, ne zna je li nesto na slicnu temu vec pisano pa se ispricavam ako je![]()
radim u srednjoj skoli u krapinsko-zagorskoj zupaniji, a zivim u zg.zupaniji. dobivmo prijevoz npr. oko 20. u mjesecu za iduci mjesec. bila sam na bolovanju zbog djeteta, starog 18 mjeseci, 3 dana u 9 i 3 dana u 10 mjesecu. jucer sam dobila prijevoz za 11 mj. umanjen za 470 kn pod izgovorom da me nije bilo 6 dana u protekla 2 mjeseca, a prethodne sam mjesece dobila puni prijevoz. :shock:
ima li skola to pravo napraviti? stima, dobila sam te dane placen prijevoz, a nisam ga koristila jer sam bila doma s djetetom. ali takodjer znam da u zg. zupaniji dobijes lovu u iznosu npr. mjesecne karte busa (li najjeftinijeg prijevoza) i da ti ne oduzimaju iduci mjesec lovu jer si bio na bolovanju.
nikako da im u skoli objasnim slijedece: da sam isla na posao vlakom ili busom za 11 mj. bih morala platiti punu cijenu mjesecne karte (kao i u 9. ili 10. mj) i nitko me ne bi pitao jesam li ja 3 dana bila doma ili nisam. ovi u skoli mi kazu da bi mi u tom slucaju, da sam stvarno imala mjesecnu kartu, isplatiili puni iznos.
nije li to diskriminacija? ako idem autom na posao jer mi medjugradski prijevoz ne pase u odnosu na raspored sati, pusim lovu?? to je uredu???
ima li gdje kakvo slovo zakona po tom pitanju?
drugim rijecima, mene se kao majku djeteta mladjeg od 3 godine prisiljava da ne idem na bolovanje, ako zelim iduci mjesec, u kojem necu biti na bolovanju, doci na posao??
cure, ako sto znate po tom pitanju, pomozite, jer mislim da nije u redu da skola tako postupa. pogotovo sto mi prijevoz placa ministarstvo, a ne skola, pa nista ne ide iz njihovog dzepa.
a ne usudim se bas optuzivat da u skoli dobiju za mene puni iznos love, ali da maznjavaju ostatak...
puse i hvala![]()

Odgovori s citatom
.
pa onda ak ih ne podsjetim, zaborave vratit. tak su mi tek u 9. mjesecu isplatile nekiostatak od 5. i 6. mjeseca. nije mi ovo prvi puta da se moram borit za svoju lovu! ponasaju se kao da uzimam iz njihovog dzepa?? :shock: :? nije mi se cak ni ispricala jucer!