Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: bolovanje i prijevoz

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno bolovanje i prijevoz

curke, ne zna je li nesto na slicnu temu vec pisano pa se ispricavam ako je

radim u srednjoj skoli u krapinsko-zagorskoj zupaniji, a zivim u zg.zupaniji. dobivmo prijevoz npr. oko 20. u mjesecu za iduci mjesec. bila sam na bolovanju zbog djeteta, starog 18 mjeseci, 3 dana u 9 i 3 dana u 10 mjesecu. jucer sam dobila prijevoz za 11 mj. umanjen za 470 kn pod izgovorom da me nije bilo 6 dana u protekla 2 mjeseca, a prethodne sam mjesece dobila puni prijevoz. :shock:

ima li skola to pravo napraviti? stima, dobila sam te dane placen prijevoz, a nisam ga koristila jer sam bila doma s djetetom. ali takodjer znam da u zg. zupaniji dobijes lovu u iznosu npr. mjesecne karte busa (li najjeftinijeg prijevoza) i da ti ne oduzimaju iduci mjesec lovu jer si bio na bolovanju.
    nikako da im u skoli objasnim slijedece: da sam isla na posao vlakom ili busom za 11 mj. bih morala platiti punu cijenu mjesecne karte (kao i u 9. ili 10. mj) i nitko me ne bi pitao jesam li ja 3 dana bila doma ili nisam. ovi u skoli mi kazu da bi mi u tom slucaju, da sam stvarno imala mjesecnu kartu, isplatiili puni iznos.
    nije li to diskriminacija? ako idem autom na posao jer mi medjugradski prijevoz ne pase u odnosu na raspored sati, pusim lovu?? to je uredu???

ima li gdje kakvo slovo zakona po tom pitanju?

drugim rijecima, mene se kao majku djeteta mladjeg od 3 godine prisiljava da ne idem na bolovanje, ako zelim iduci mjesec, u kojem necu biti na bolovanju, doci na posao??

cure, ako sto znate po tom pitanju, pomozite, jer mislim da nije u redu da skola tako postupa. pogotovo sto mi prijevoz placa ministarstvo, a ne skola, pa nista ne ide iz njihovog dzepa.
    a ne usudim se bas optuzivat da u skoli dobiju za mene puni iznos love, ali da maznjavaju ostatak...

puse i hvala

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da ovisi po kom principu obračunavaju prijevoz.

Kod mene (državna firma), dobivamo cijenu mjesečne karte, bez obzira bila na bolovanju ili ne.

Kod moje mame(isto državna služba) dobivaju prijevoz po danima. Znači, koliko radnih dana x otprilike 25,00 kn. Njima se umanjuje ako su bili na bolovanju.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama oduzimaju od iznosa za prijevoz, za svaki dan koji nismo bili na poslu. Dakle, bolovanja, godisnji, slobodni dani... nema prijevoza. Za cijeli mjesec proveden na poslu daju nam tocan iznos mjesecne pokazne karte za grad Zagreb.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Baš sam ja postavila slično pitanje (ja radim u OŠ), samo ja sam bila u nedoumici jer ću na porodiljni.
    Baš sam čitala u kolektivnom, ako je bolovanje do 45 dana imaš pravo na prijevoz za te dane. (Svakako još provjeri)

(Pa dobijemo puni iznos prijevoza i za 7. mjesec, a godišnji službeno počinje oko 10.7.)

Ja isto idem automobilom, ne kupujem mjesečnu kartu i još nikada mi nisu odbili niti kune za prijevoz, svaki mjesec u godini dobijem puni iznos, osim za 8. mjesec.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I mene isto zanima. Škola mi kupuje godišnji pokaz kojeg su mi oduzeli prvi dan bolovanja u trudnoći (u trajanju od 38 dana), a da nisam išla na bolovanje nego samo na porodiljni uzeli bi mi ga također odmah čim bi otvorila dopust.
    Tijekom ljeta nitko me nije pitao da vratim pokaz?

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Prepisujem iz Kolektivnog:
    ...naknada troškova mjesnog i međumjesnog prijevoza na posao i s posla ne isplaćuje se u slučaju godišnjeg odmora, porodnog dopusta i bolovanja dužeg od 42 dana.
    Dakle, za sve ostale slučajeve se isplaćuje.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Franny, obavezno se žali, meni su se slične stvari dogodile x puta, svaku platnu listu seciram u detalje i skoro uvijek im dolazim s nekom reklamacijom .

Super mi je što MM i ja radimo isti posao pa uvijek uspoređujem naše liste. Lani sam nakon 4 mjeseca skužila da dobivam oko 100 kn manje od MM-a, a na kraju je žena skužila kako mi računa neki odbitak koji uopće nemam. Uredno sam dobila sve zaostatke.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jooj, cure, puno vam hvala na odgovorima!!! svima po redu, da sad ne nabrajam

dosla ja jucer u skolu, sva nabrijana i naspanana, nakon sto sam postavila ovdje ovo pitanje, a babe u racunovodstvu su inace rospije pa sam ih ovaj put izbjegla jer mi se nije dalo s njima natezat. bila sam spremna ici do ravnateljice, al je na seminaru, pa odoh tajnici koja mi isto iskopa taj kolektivni po kojem se tek preko 42 dana oduzima od prijevoza. zlatna zena! a ove babe u racunovodstvu su u stanju oduzet istu sekundu nekaj love, ali kad to treba vratit na racun, e onda kazu "budemo ti vratili slijedeci mjesec". pa onda ak ih ne podsjetim, zaborave vratit. tak su mi tek u 9. mjesecu isplatile nekiostatak od 5. i 6. mjeseca. nije mi ovo prvi puta da se moram borit za svoju lovu! ponasaju se kao da uzimam iz njihovog dzepa?? :shock: :? nije mi se cak ni ispricala jucer!

lima, i nama ne plateza prijevoz za 1 mjesec po ljeti, a dok sam radila u zg. zupaniji u oš tko je htio godisnji pokaz za zet, lijepo je dobio i vozio se i onda kad je bio i na pranicima, dok smo mi s autima isto bili zakinuti za taj 1 mjesec. to je pak politika ministarstva, a isto mislim da nije fer. ali, kaj je tu je...

puno vam svima jos jednom hvala

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa
    lima, i nama ne plateza prijevoz za 1 mjesec po ljeti, a dok sam radila u zg. zupaniji u oš tko je htio godisnji pokaz za zet, lijepo je dobio i vozio se i onda kad je bio i na pranicima, dok smo mi s autima isto bili zakinuti za taj 1 mjesec. to je pak politika ministarstva, a isto mislim da nije fer. ali, kaj je tu je...
    godišnji pokaz za ZET košta koliko i 10 mjesečnih pokaza, tak da je MZOŠ s tim pokazima još i na dobitku (čudi me da nisu odredili da svi zaposlenici škola u ZG MORAJU imati taj pokaz )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •