Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Spavanje u AS 9-36 ili 15-36

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Spavanje u AS 9-36 ili 15-36

Tražila sam i nemogu preko pretražnika naći a vjerujem da se već tipkalo o tome.

Dakle spavanje u AS 9-36 ili 15-36

Stariji sin je u sjedalici 9-36, manje više sve ok ali skoro svaki put zaspe i onda mu glava pada.

Prije par dana sam sama s djecom išla na put od 2h i nakon par minuta vožnje oba su zaspali.
    Manjem mišu super jer je u sjedalici 9-18 i fino zavaljen.
    Stariji :shock: užas, izludio me cijelim putem jer sam ga milijun puta morala vikati da lijepo sjedne.
    On odrvenio i voda mu curila iz usta.
    Došlo mi da mu zavežem glavu za AS.

Inače s MM idemo na dulje relacije i ja sjedim s djecom straga i popravljam glavice. Nek cijelim putem moram držati glavu jer mu pada

Šta raditi kad sam sama s djecom i nema šanse da ostane budan za vrijeme vožnje?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koju AS imate?

Mi smo morali zbog kilaže i visine preći u booster, imamo Romer Kid, jučer zaspao u autu, sat i pol spavao kao beba.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Spavanje u AS 9-36 ili 15-36

Citiraj monax prvotno napisa
    Šta raditi kad sam sama s djecom i nema šanse da ostane budan za vrijeme vožnje?
    Kupis im putne jastuke (one sta imaju oblik potkove ili slova U),stavis im oko vrata i neka spavaju.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Koju AS imate?
    Morali smo ranije preći u veću, jer je mlađi sin trebao naslijediti 9-18 tako se MM odlučio za ferrari 9-36.
    Ja sam užasnuta s tom AS, a mali i MM je obožavaju.
    Po meni na njoj ništa nevalja.

Citiraj M&A prvotno napisa
    Kupis im putne jastuke (one sta imaju oblik potkove ili slova U),stavis im oko vrata i neka spavaju.

Jastuk imamo ali nismo ga upotrebljavali.
    Mislila sam da su ti jastuci bezveze :?
    Glava mu pada prsa, sa strana se drži super.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Glava mu pada na prsa, sa strana se drži super.
    i meni su se u pocetku cinili glupi (jos moji imaju neke koji slice na gusjenicu...bljak)ali nakon duze upotrebe skuzila sam da nisu bezveze.
    stalno su mi u autu i nema sanse poci na malo dalji put a da im nisu oko vrata!
    ti jastuci su jako korisni ne samo kad djeca spavaju nego i inace npr. prilikom kocenja ili sudara,manja je sansa da dijete naglo trzne glavom.
    ako su odgovarajuce velicine (za bebe i malu djecu) sprijeda bude razmaknut jedva 1-2 cm,dovoljno da kad zaspi nasloni bradu i glava ne pada.
    ako je jastuk malo veci(kao za odrasle) pokusaj ga okrenuti tako da otvor dolazi na rame ili nazad i onda glava ne moze padati na prsa.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Glava mu pada na prsa, sa strana se drži super.
    ako su odgovarajuce velicine (za bebe i malu djecu) sprijeda bude razmaknut jedva 1-2 cm,dovoljno da kad zaspi nasloni bradu i glava ne pada.
    ako je jastuk malo veci(kao za odrasle) pokusaj ga okrenuti tako da otvor dolazi na rame ili nazad i onda glava ne moze padati na prsa.
    identičan problem imamo i mi.
    L. svaki put zaspe u sidalici i to izgleda prestrašno. klatara se na stranu i naprid ko pijanac, a onda je ja guram nazad u sidalicu. dobro je kad joj samo glava padne na prsa, ali kad se cila privali naprid ili bočno to je jeza jer joj onda sidalica uopće nema funkciju.
    ovaj jastuk imamo, ali ga ona stalno skida. ja poluđujem, a ona ga skida.
    i nama stoji stalno u autu.

joj lipo li je bilo u sidalici 9-18.
    sad je u ovoj 15-36 i nije mi jasno kako netko nije malo promozgao da i dica od 4+ godine isto čore u vožnji :? i da prilagode tom spavanju i sidalice.
    naša se može postaviti u neki malo polegnuti položaj (BC Moby ima mogućnost bit u dva položaja), ali onda mi nije priljubljena uz naslon zadnjeg sjedala.

i prosto mi je muka ići na dulji put i gledat kako se L. pati spavajući u ovoj većoj sidalici.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislila sam da su ti jastuci bezveze Confused
    Glava mu pada prsa, sa strana se drži super.

E vozali smo se prvi put s jastukom, nije odma zaspao ali je put trajao 2 sata i nije mu glava nijednom pada.

Super, sad mi je lakše kad idem sama na put s djecom.

M&A

I skinuli smo pojas koji je došao u AS i vezali s onim od auta, sad je lakše.
    Manje se nerviram dok ih vežem.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

E vozali smo se prvi put s jastukom, nije odma zaspao ali je put trajao 2 sata i nije mu glava nijednom pala.
    eto vidis da jastuci ipak necemu sluze
    I skinuli smo pojas koji je došao u AS i vezali s onim od auta, sad je lakše.Manje se nerviram dok ih vežem.
    koji pojas si skinula sa AS?
    nisi valjda one naramenice koje se kopcaju izmedju nogu? :/

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

stvarno, koje remene si skinula?

ako malac nema 18 kila (preporučljivo, a minimalno 15) NE SMIJEŠ ga vezati samo pojasom od auta
    i ako nije dovoljno visok da mu pojas ide pravilnom putanjom, isto ništa od pojasa auta

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sad ste me zabrinuli, skinula sam srednje remene.
    Oni što ste kopčaju između nogu.
    Sjedalica je 9-36 bar tako kupljena i kopčala s remenom od auta.
    Nemojte mi reći da sam zbrljala
    Nebih znala vratiti remen nazad

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ima 18kg a za visinu nisam sigurna

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako ima 18 kila onda je skoro OK

još samo provjeri da mu gornji pojas ide sredinom ključne kosti i dijagonalno otprilike preko sredine prsa (ako je previsoko ide mu preko vrata, ako je prenisko spada mu s ramena), a donji preko kostiju zdjelice (ne preko trbuha)

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

bez obzira na kilazu ja bih ipak sacuvala originalne pojaseve na AS.
    kad zakopcas njih dijete je "zalijepljeno" za AS i plus pojas od auta,ukupno pet siguronosnih tocaka.
    istina da je malo dosadno sve to pokopcati,ali tako je sigurnije.
    valjda imas uz AS neku uputu za uporabu,kako rastaviti i sastaviti cijelu AS (u slucaju da je peres,cistis...)pa po njoj ponovno namontiras pojaseve koje si skinula.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pojasevi AS grupe I namijenjeni su djeci do 18 kila i njma više nije sigurno vezati dijete ako pređe 18 kila

mislim, može se, ali nisu ispitani za tu kilažu i može doći do težih ozljeda nego da je dijete vezano samo pojasom auta

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    pojasevi AS grupe I namijenjeni su djeci do 18 kila i njima više nije sigurno vezati dijete ako pređe 18 kila
    AS grupa I je do 18 kg,znaci vise ne odgovara s pojasevima ili bez.

Ako sam dobro pratila monax pise o AS 9-36 znaci kombinirana grupa I/II/III.
    Ako dijete ima 18 kg spada u II grupu od 15-25 kg u obicnoj sjedalici II grupe bi se vezalo pojasevima auta,ali ako se radi o kombiniranoj AS grupe I/II/III koriste se originalni pojasevi na AS.

Ako imas uputstvo proizvodjaca AS pogledaj sta oni savjetuju jer nisu sve AS jednake.

A mozes pogledati i ovdje http://autosjedalice.info/cms/index....d=16&Itemid=63

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ako dijete ima 18 kg spada u II grupu od 15-25 kg u obicnoj sjedalici II grupe bi se vezalo pojasevima auta,ali ako se radi o kombiniranoj AS grupe I/II/III koriste se originalni pojasevi na AS.

Ako imas uputstvo proizvodjaca AS pogledaj sta oni savjetuju jer nisu sve AS jednake.
    imaš potpuno pravo, treba provjeriti upute, ali nažalost prilično sam siguran da u njima piše da se pojasevi autosjedalice skidaju kada dijete pređe 18 kg.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

da, ali samo do trenutka kada dijete 'natuče' 18kg. onda se skidaju

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ima 18 kg i rameni pojas mu prelazi preko ključne kosti.

Upute nisam ni dobila, ali planiram otići do tog dućana.
    Hvala

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Upute nisam ni dobila, ali planiram otići do tog dućana
    kad vec nisu dali nikakve upute,najbolje je otici do njih i pitati.

jucer sam bila u trgovini AS.
    tranutno koristimo AS 0/0+ koja se postavlja ledjima prema naprijed i prodavac mi kaze da je mogu jos koristiti bez obzira sto beba nogama gura u sjedalo od auta,ili savije noge jer prelaze preko AS,bitno je da od vrha bebine glave do vrha AS ima vise od 2cm,ali posto je beba teska skoro 8kg vec razmisljamo o kupnji kombinirane I/II/III jer izgleda brzo cemo dostici potrebnu kilazu.
    gledala sam jednu AS 9-36kg,i pitala prodavaca skidaju li se naramenice kad dijete napuni 18 kg.
    objasnio mi je da nije bitno 18 kg jer dijete moze biti nisko i bucmasto,da se naramenice mogu skinuti ako je visina djetetovih ramena iznad onih proreza na AS iz kojih izlaze naramenice.
    ako su prorezi ispod ili u visini djetetovih ramena,naramenice ne skidati.
    ako se dijete veze bez tih naramenica gornji pojas od auta mora djetetu ici preko kljucne kosti i preko prsiju,a donji pojas preko zdjelice i provjeriti da li su pojasevi priljubljeni za dijete ili ima prostora da se dijete izvuce ispod pojaseva odnosno da isklizne prilikom kocenja/udara.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Srećom kupila smo AS blizu u Baby m.shopu u Mercatoneu pa mogu provjeriti.

Jako sam ljuta i razočarana s AS.
    ferrari 9-36 i proizvodi nania ali je užasna.
    kad sam mu kupovala prvu AS isto je bila nania i sad služi manjem sinu i još nam je dobra a ova :/
    jedino valja boja na njoj
    da se radi o sjedalici od 200kn pa hajd ne bih pjenila ali ovako me ljuti

a dodatno ono skidanje naslona nevrijedi jer onda ostane dio plastike bez navlake :shock:

Al hajd bar mu se glava drži dok spava

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

jucer sam bila u trgovini AS.
    tranutno koristimo AS 0/0+ koja se postavlja ledjima prema naprijed i prodavac mi kaze da je mogu jos koristiti bez obzira sto beba nogama gura u sjedalo od auta,ili savije noge jer prelaze preko AS,bitno je da od vrha bebine glave do vrha AS ima vise od 2cm,ali posto je beba teska skoro 8kg vec razmisljamo o kupnji kombinirane I/II/III jer izgleda brzo cemo dostici potrebnu kilazu.
    prodavač ti je dobro rekao za nogice i za 2cm.
    ukoliko koritite autosjedalicu grupe 0/0+ onda stvarno ne morate žuriti sa nabavkom nove jel u tu grupu ide dijete do 13kg. ako je samo grupa 0 onda ide do 10kg.
    u tim grupama preporuka je da dijete izdrži što duže preko godine dana starosti, a mora imati minimalne uvijete za prelazak u grupu I (9kg i samostalno ustajanje na noge)

gledala sam jednu AS 9-36kg,i pitala prodavaca skidaju li se naramenice kad dijete napuni 18 kg.
    objasnio mi je da nije bitno 18 kg jer dijete moze biti nisko i bucmasto,da se naramenice mogu skinuti ako je visina djetetovih ramena iznad onih proreza na AS iz kojih izlaze naramenice.
    ako su prorezi ispod ili u visini djetetovih ramena,naramenice ne skidati
    ovo je problematičan savjet prodavača.

OBAVEZNO JE POGLEDATI BAŠ UPUTE OD AUTOSJEDALICE. nažalost, prodavači često daju i pogrešan savjet. treba provjeriti!
    općenita uputa za autsojedalice i remenčiće je da oni NE SMIJU ići ispod razine ramena djeteta kada se autosjedalice koristi U SMJERU VOŽNJE. opet ima 1 do 2 as koje takvu mogućnost dopuštaju i po uputama.

kombiniranim autosjedalica najčešće se skidaju remenčići kada dijete dosegne 18kg. to su pokazale dosadašnje takve autosjedalice koje smo imali priliku susretati (romer evolva, jedna recaro, bebe comfort, nania-ferrari...)

M&A koju autosjedalicu si ti gledala?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ima 18 kg i rameni pojas mu prelazi preko ključne kosti.
    onda je ok.

zapravo druge mogućnosti niti nemaš

a dodatno ono skidanje naslona nevrijedi jer onda ostane dio plastike bez navlake
    ovo baš i ne kužim :/

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Neznam dal ću se dobro objasniti, ali kad se skine naslon od AS.
    Ostane samo dio koji ide pod guzu i dio gdje je bio naslon uštekan ostane prazan i bez navlake tako da mi se to čini neudobno jer nema fini obli i udobni oblik.
    Ono baš se vidi da fali dio.
    Et ako me je tko skontao :/

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja te objašnjavam tako da imam sliku da ti skineš navlaku, a ostane plastika (naslon) preko koje ta navlaka ide i onda se dijete nasloni na tu plastiku :/

kako god.

ako skidaš remenčiće ne mora značiti da moraš skinuti i naslon. bilo bi i bolje da naslon ostane ako je u uputama tako dozvoljeno.

najčešće je na autsojedalicama (boosterima) navedeno da se nakon 25kg naslon može aliNEMORA skinuti. uvijek je bolje da naslon ostane ako ga nije obavezno skidati po uputama baš te as

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

naramenice se mogu skinuti ako je visina djetetovih ramena iznad onih proreza na AS iz kojih izlaze naramenice.
    ako su prorezi ispod ili u visini djetetovih ramena,naramenice ne skidati
    dobro mislim,krivo pisem!
    ako su naramenice iznad ili u visini djetetovih ramena - ne ih skidati.
    ako su ispod tj.iza djetetovih ledja - skinuti ih.

Citiraj Inesica prvotno napisa
    ovo je problematičan savjet prodavača.treba provjeriti općenita uputa za autsojedalice i remenčiće je da oni NE SMIJU ići ispod razine ramena djeteta kada se autosjedalice koristi U SMJERU VOŽNJE.
    ti si u pravu,mozda je i prodavac u pravu, ali ja sam zabrljala u pisanju.

Citiraj Inesica prvotno napisa
    M&A koju autosjedalicu si ti gledala?
    ovu,grupaI/II/III od 9-36kg,sa zvucnim alarmom ako se dijete odveze
    http://www.toysrus.fr/upload/zoom/prod_GLZ_703354.jpg

iako mislim da cu nakon ove 0/0+ koju trenutno mogu koristiti do 13kg,traziti neku grupe I/II od 9-25kg koja se moze postavljati u polulezeci polozaj.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

aaaaaa ti to ne gledaš u hr

ili gledaš.

zapravo i ove upute koje ti je dao prodavač su pretočne za naše prodavače :/ .
    ako je ipak kod nas u hr, onda jupiiiiiiii za prodavača.

kako god bilo pogledaj upute proizvođača. inače, ja sam se nadala da ćeš mi dati ime modela as pa da probam naći upute na netu pa da vidim što kaže kad idu remenčići dole. ovako sa slikice slabo vidim što piše.

al sve mi se čini da smo se razumjele

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I meni je nekako bolje i osjećam da je sigurniji kad sjedi u kompletnoj AS nego samo onaj dio pod guzom.
    Vjerojatno su to proizvođači fino zamislili ali u stvranosti nije tako.
    Navlaka nije u 1 komadu na AS već je u 2 dijela tako da dio pod guzom ima svoj dio kad se odvoji naslon. I na tom spoju sjedala i naslona kad se razdvoje nedostaje dio navlake, ne samo da ružno izgleda već i žulja pod guzom.
    Uglavnom neplaniram odvajati naslon od sjedala, kad bude bilo potrebno kupiću mu ono što bude bilo odgovarajuće.

Svima hvala i

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •