Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 222

Tema: kako nahraniti hordu muske djece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    pole sa slaninom, poslužene uz sir i vrhnje

  2. #2
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Bučnica sa sirom. Jučer sam pekla prvi put pa sam pod dojmom kako je to fino.
    ivarice, zašto im se ne bi trebalo previše svidjet?
    i da, OVO treba staviti pod recepte.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Cak je i inspirativno.

  4. #4
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    Citiraj Dijana prvotno napisa
    ivarice, zašto im se ne bi trebalo previše svidjet?
    ovo ni meni nije jasno?
    mozda ne zeli da joj pocnu dolaziti svaki dan?

  5. #5
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Citiraj Dijana prvotno napisa
    ivarice, zašto im se ne bi trebalo previše svidjet?
    ovo ni meni nije jasno?
    mozda ne zeli da joj pocnu dolaziti svaki dan?
    ako im se previše svidi, da kuha cijeli dan ne bi mogla nakuhati kolko gladna horda može pojesti

  6. #6
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno Re: kako nahraniti hordu muske djece

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    nekoliko puta tjedno poslije skole kod mene doma dodje horda djecaka
    apri, nekoliko puta tjedno su i kod drugih i ti drugi roditelji brinu
    :?
    Pa kolko taj tjedan ima dana? Uz živu volju ne mogu hordu podjednako tjedno udijeliti svim roditeljima pomalo, a kamoli nekoliko puta tjedno. :/ Bogme sam majka aprinog kalibra, a jednom tjedno potrudim se speći pizzu, slane kifle sa šunkom i sirom ili toga tipa. Vidiš, i kiflice sam po Lindinoj preporuci znala zaleđivati i potom peći a ti još imaš i pekač.

    Ispeci jedan dan puno palačinki, napuni ih nadjevom po želji (kod nas faširano i gljive) i ispanirane zaledi.
    Kad se klinci skupe vadi, peci, služi uz zelenu salatu. Moji obožavaju.

  7. #7
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    AM, to je ekipa koja se intenzivno druzi svaki dan, znaci 7 dana u tjednu po nekoliko sati su kod jednog od njih


    pod ono da im se ne svidi previse sam mislila da mi ne predlazete pizze i krumpirice
    ja obicno ne razmisljam o takvom jelovniku unaprijed i onda uletim s njima u konzum i tu nastane masakr, ovaj bi sladoled, ovaj bi hrenovke, onaj bi coca colu, a cetvrti sve to skupa

    ovaj topik mi treba da slozim neku listu onog sto prolazi - unaprijed
    ima super prijedloga ovdje, hvala cure

  8. #8
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    zamrzivac i slicno iz recepata otpada, nijedna od vas meni ne vjeruje kako je moja kuhinja mala

  9. #9
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    zamrzivac i slicno iz recepata otpada, nijedna od vas meni ne vjeruje kako je moja kuhinja mala
    Gibanicu možeš složiti večer ranije pa ju samo ubaciš u pećnicu kad stignete doma.
    I klinici obično vole svašta prženo pa možda razne popečke, isto možeš većinu pripremiti dan ranije.

  10. #10
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Gladna sam ko vuk, a ne mogu van iz firme jer su svi otisli na teren, i onda mi iskoci ovaj topic. Aaaaa

  11. #11

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    744

    Početno

    Dinstaj malo špeka i crvenog luka, zalij vrhnjem za kuhanje, dodaj malo parmezana i možda jaje ili dva, ovisno o količini. Kad se zgusne, prelij preko špageta. Brzo, jednostavno, jeftino i fino, moji klinci obožavaju.

    Drugi odabir bi mi bio njoke ili tijesto s gorgonzolom.

  12. #12
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Gladna sam ko vuk, a ne mogu van iz firme jer su svi otisli na teren, i onda mi iskoci ovaj topic. Aaaaa
    Da ti nabacim neki link koji ubija apetit?

  13. #13
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Rucak je gotov.

  14. #14
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    pole sa slaninom, poslužene uz sir i vrhnje
    ja bih sad ovooo

  15. #15
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    prokuhaš vrhnje, posoliš, naribaš nekog topivog sira unutra i ubaciš provansalskog začinskog bilja (ja uzimam od kotanya) ali ne previše jer bude preintenzivno, uf koji je to miris. pustiš još malo da ukuha.
    preliješ preko širokih rezanaca i

    jednostavno, fino i brzo gotovo.

  16. #16
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    E, a lazanje?
    Gotova barilla, malo tijesto navlažiš, (ne moraš kuhati tijesto, ne znam jesi radila) nadjev od povrća ili mesa, brzo i svi vole. Za kompletan obrok, uz to salata.

  17. #17
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    danas nisu kod nas

  18. #18
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ti se pripremaj za sutra.

  19. #19
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    E, a lazanje?
    Gotova barilla, malo tijesto navlažiš, (ne moraš kuhati tijesto, ne znam jesi radila) nadjev od povrća ili mesa, brzo i svi vole. Za kompletan obrok, uz to salata.
    meni su lazanje najkompliciraniji rucak koji uopce kuham.
    prvo napraviti bolonjez (sat vremena, ako ne i vise).
    i besamel - da bi bio bez grudica, treba polako.
    pa slaganje (tu sam pak picajzla)
    pa ribanje sira.
    pa da se jos ispece...

    ali radim genijalne lazanje.
    samo rijetko.

  20. #20
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    Citiraj Tashunica prvotno napisa
    prokuhaš vrhnje, posoliš, naribaš nekog topivog sira unutra i ubaciš provansalskog začinskog bilja (ja uzimam od kotanya) ali ne previše jer bude preintenzivno, uf koji je to miris. pustiš još malo da ukuha.
    preliješ preko širokih rezanaca i

    jednostavno, fino i brzo gotovo.
    može i bez sira.

  21. #21
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    pileci paprikas. samo batci i zabatci, pa nema tranciranja pileta. luk samljeti u multipraktiku skroz sitno da je brzo dinstan.
    uz to riza, ili pire, ili tjestenina.

  22. #22
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Citiraj Tashunica prvotno napisa
    prokuhaš vrhnje, posoliš, naribaš nekog topivog sira unutra i ubaciš provansalskog začinskog bilja (ja uzimam od kotanya) ali ne previše jer bude preintenzivno, uf koji je to miris. pustiš još malo da ukuha.
    preliješ preko širokih rezanaca i

    jednostavno, fino i brzo gotovo.
    može i bez sira.
    ako je suditi po mom (izbirljivom) klincu, ne bi proslo :/

  23. #23
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Jel vi ovdje svi pisete o onim jelima koja bi zeljeli jesti al vam nema ko skuhat (il vam se ne da) ili se to meni samo tako cini?

  24. #24
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Paprikas - bravo! Moji bi se zadavili.... JOs njoki uz to i parmezan!

  25. #25
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ti se pripremaj za sutra.
    nitko ti ne vjeruje ni da ne planiraš

  26. #26
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    [quote="a zakaj"]
    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    E, a lazanje?
    Gotova barilla, malo tijesto navlažiš, (ne moraš kuhati tijesto, ne znam jesi radila) nadjev od povrća ili mesa, brzo i svi vole. Za kompletan obrok, uz to salata.
    meni su lazanje najkompliciraniji rucak koji uopce kuham.
    prvo napraviti bolonjez (sat vremena, ako ne i vise).
    i besamel - da bi bio bez grudica, treba polako.
    quote]

    otkad miješam bešamel onom žičanom metlicom (nemam pojma kako se to zove) nema više grudica

  27. #27
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj a zakaj prvotno napisa
    meni su lazanje najkompliciraniji rucak koji uopce kuham.
    Ma da? :/

    Ni kada radim bolonjez ne dinstam meso sat vremena (dva puta faširani juneći but, pa to je prah, ne meso), a kod lazanja je pola sata čisto dosta, obzirom da se još pirja u pećnici.
    Bešamel nek napravi u jutro , popodne ga samo razrijedi s mlijekom. Vidi vraga, pa i meso može zdinstati večer ranije i držati u frižideru. Nema tu, po meni, posla duljeg od 40 minuta + toliko za pečenje.

  28. #28
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Citiraj Tashunica prvotno napisa
    prokuhaš vrhnje, posoliš, naribaš nekog topivog sira unutra i ubaciš provansalskog začinskog bilja (ja uzimam od kotanya) ali ne previše jer bude preintenzivno, uf koji je to miris. pustiš još malo da ukuha.
    preliješ preko širokih rezanaca i

    jednostavno, fino i brzo gotovo.
    može i bez sira.
    ako je suditi po mom (izbirljivom) klincu, ne bi proslo :/
    a zašto a zakaj

    kad smo na vikendici i imamo hrpu klinčadije, od toga dvoje 12-godišnjaka i jednu 15-godišnjakinu, mi odrasli uspijemo samo lonac polizati.
    probaj.

  29. #29
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    nemojte nista sto se treba dva dana kuhati

    pogotovo ne ujutro :/
    pa mene ivar budi u panici par minuta prije skole
    onda trcim sa glavom ko rodinim gnijezdom, krmeljava i gola prevest ga preko ceste. brzinsko tusiranje i oblacenje je jedino sto mogu napraviti prije posla.

  30. #30
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    tashunice, kompliciran mi je sin, ne voli bijele umake
    ali meni ovo tvoje super zvuci.

  31. #31
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    adiomare, kad narastem bit cu kao ti

  32. #32
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj a zakaj prvotno napisa
    adiomare, kad narastem bit cu kao ti
    Jesam zazvučala ko Flajlejdi? Jesam, vidim i sama.
    No, htjela sam i tebi skratiti muke dinstanja.

    Jbt Ivarice, napravi onda sve u jednom danu!

  33. #33
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a ova neka polugotova jela što se reklamiraju, a onda neka teta doktorica kaže kako je to super zdravo?

    neko povrće s piletinom i svašta nešto?

  34. #34

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Zapečena tjestenina?

    Ubaciš u vatrostalnu posudu brdo tjestenine (može i ostatke razne - malo pužića, malo fussila i tako), preliješ potpuno bešamelom, na to naribaš malo gaude i zapečeš pola sata u pećnici...

    (možeš i za vrijeme dok se pećnica grije malo tjesteninu prokuhati, ako ne vole al dente)
    Da ne kazem da u ovo moze mljeveno meso, blitva i/ili spinat...bude kao pita....
    ...Jel neko predlozio pogacice od lisnatog tijesta, koje pet mozes puniti po zelji...
    Ako ti se da prziti...imas one riblje krokete...
    Pita vulgaris...
    Povrce i piletina iz woka plus njoki....
    (Ponekad pizze iz kucne dostave)

  35. #35
    Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,421

    Početno

    Ja ne kuham na narudzbu, ak hoces jesti, jedi, ak neces, ne moras.

    A stvari koje pripremam za horde, pripremam na brzaka, jer za drugo nemam vremena.

    Tople sendvice od sira (dvije snite kruha, snita sira izmedu, u principu cheddar, pa na teflonku)

    Obicne krekere (one tanke, bez nekog posebnog okusa), uz snitice sira i snitice jabuka pa si ih slazu kao sendvice (jedan od favorita)

    Muffini

    Povrce u zdjelu s nekim brzinskim umakom od jogurta ili kiselgo vrhnja, ili putra od kikirikija

    Sendvici s putrom od kikirikija i bananom ili pekmezom

    Nasjeckano voce (ili u komadu).

  36. #36
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Evo par recepata nabrzaka, brzo se napravi, količinski puno a trebalo bi im se svidjeti:

    Lažna gibanica
    tijesto (pužići), jogurt, ulje, sol, zaliješ mlijekom do vrha smjese u nekoj posudi, izliješ u protvan i pečeno je za cca 30 min. Uz to zelena ili neka već salata


    Špagete bolonjez-to uvijek prolazi kod klinaca

    Meksička pita- sve se isto smulja u jednoj posudi( meksički mix povrća iz konzerve, jaja i još neke stvari što svi imamo u friđu). Isto brzo ispečeno.

    Pita krompiruša sa tijestom za savijače- naribaš sirov krompir, jaja, sol, biber, malo ocijediš i umotaš u kore. Ispečeš za tili čas.

    Rižoto od npr. lignji je isto brzo gotov - da nije opet i samo sa tjesteninom.

    Nabavi peku pa im možeš raditi brzinske pizze od kupovnog tijesta.

    Kod nas klinci obožavaju i palentu- s mlijekom, jogurtom...(uvjeriš ih da je to zdravo)

    Ako trebaš neke recepte od ovoga, reci.

  37. #37
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    bolonjez za lazanje dinstam dva sata, kao i svaki drugi bolonjez.

    Meni su lazanje isto dosta komplicirano jelo, ali istina je i to da se dosta može unaprijed pripremiti, ja ih kad imam goste obično unaprijed složim pa čekaju u frižideru.

  38. #38
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    bolonjez za lazanje dinstam dva sata, kao i svaki drugi bolonjez.

    Meni su lazanje isto dosta komplicirano jelo, ali istina je i to da se dosta može unaprijed pripremiti, ja ih kad imam goste obično unaprijed složim pa čekaju u frižideru.
    Kad već radim lazanje, onda ih radim ooogromnu količinu, paralelno dinstam meso i kuham bešamel, rasporedim po manjim porcijama i dobar dio zamrznem pa još nekoliko puta samo zalijem vrhnjem i ispečem u pećnici. Isto tak radim i štrukle i ćufte jer mi je tak lakše, a znam da imam nešto za rezervu u škrinji (to su, u biti, jedina jela - uz juhu - koja su mi fina iz škrinje).

  39. #39

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Mima, zašto dva sata?
    Ja NIŠTA ne dinstam tako dugo :?


    A za lazanje prodinstam petnaestak minuta (radim s mljevenom puretinom), još pečem pola sata i - dosta.

  40. #40
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    fakat, zašto mljeveno meso dinstati dva sata :? ?


    ne znam jel netko spomenuo musaku, to je zasitno, relativno brzo gotovo, može i sa mesom i sa povrćem, a pretpostavljam da to svi vole

    uz to neka salata i super ručak !

  41. #41
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Zato što se tako dobije fini bolognese umak

  42. #42

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ah, to!
    Onda ok, mi nemamo vremena čekati dva sata; moj ručak mora biti gotov u maksimalno jedan sat.

  43. #43
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ali jel ti stvanro dosta 15 minuta za pureći bolognese? Ja baš dugo dinstam puretinu (sama sameljem pureći file), ne dva sata, ali sat sigurno.

  44. #44

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ne, samo kad radim za lazanje, onda dinstam petnaestak minuta (jer se dokuhaju u pećnici), kad radim kao preljev, onda 45-60 minuta.

  45. #45
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Zato što se tako dobije fini bolognese umak
    Pa ni mom ništa ne fali.

    Ne znam, po toj logici kockicu junetine imaš dinstati 5 sati, uzevši u obzir da je komadić mljevenog u promjeru 2, 3 mm.
    Ali, sve za fini bolonjez.

  46. #46

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Pa ostane li ista hranjivo u necemu sto se tako dugo kuha?

  47. #47
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Nema to veze sa termičkom obradom ili time da je meso skuhano nego sa okusom jela. Ako je tebi dobar sa manje dinstanja, super, meni nije.

  48. #48

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ne bi se ti kod mene najela, ha? /tj. ne bi ti bilo onda baš fino :lol

    (ali sad već offtopičarimo )

  49. #49
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Zorana prvotno napisa
    Pa ostane li ista hranjivo u necemu sto se tako dugo kuha?
    I to mi je palo na pamet. Uvijek ću dati prednost dostatnoj termičkoj obradi jer se bojim boleščura, ali povrće u bolonjezu se lijepo da usitniti i štapnim mikserom, ne mora se raspasti, šta ne?

  50. #50

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    AdioMare, koje povrće stavljaš u bolonjez?

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •