pole sa slaninom, poslužene uz sir i vrhnje
Bučnica sa sirom. Jučer sam pekla prvi put pa sam pod dojmom kako je to fino.![]()
ivarice, zašto im se ne bi trebalo previše svidjet?
i da, OVO treba staviti pod recepte.![]()
Cak je i inspirativno.![]()
ovo ni meni nije jasno?Dijana prvotno napisa
mozda ne zeli da joj pocnu dolaziti svaki dan?
ako im se previše svidi, da kuha cijeli dan ne bi mogla nakuhati kolko gladna horda može pojestia zakaj prvotno napisa
![]()
ivarica prvotno napisa
:?apri, nekoliko puta tjedno su i kod drugih i ti drugi roditelji brinu
Pa kolko taj tjedan ima dana? Uz živu volju ne mogu hordu podjednako tjedno udijeliti svim roditeljima pomalo, a kamoli nekoliko puta tjedno. :/ Bogme sam majka aprinog kalibra, a jednom tjedno potrudim se speći pizzu, slane kifle sa šunkom i sirom ili toga tipa. Vidiš, i kiflice sam po Lindinoj preporuci znala zaleđivati i potom pećia ti još imaš i pekač.
Ispeci jedan dan puno palačinki, napuni ih nadjevom po želji (kod nas faširano i gljive) i ispanirane zaledi.
Kad se klinci skupe vadi, peci, služi uz zelenu salatu. Moji obožavaju.
AM, to je ekipa koja se intenzivno druzi svaki dan, znaci 7 dana u tjednu po nekoliko sati su kod jednog od njih
pod ono da im se ne svidi previse sam mislila da mi ne predlazete pizze i krumpirice
ja obicno ne razmisljam o takvom jelovniku unaprijed i onda uletim s njima u konzum i tu nastane masakr, ovaj bi sladoled, ovaj bi hrenovke, onaj bi coca colu, a cetvrti sve to skupa
ovaj topik mi treba da slozim neku listu onog sto prolazi - unaprijed
ima super prijedloga ovdje, hvala cure![]()
zamrzivac i slicno iz recepata otpada, nijedna od vas meni ne vjeruje kako je moja kuhinja mala![]()
Gibanicu možeš složiti večer ranije pa ju samo ubaciš u pećnicu kad stignete doma.ivarica prvotno napisa
I klinici obično vole svašta prženo pa možda razne popečke, isto možeš većinu pripremiti dan ranije.
Gladna sam ko vuk, a ne mogu van iz firme jer su svi otisli na teren, i onda mi iskoci ovaj topic. Aaaaa![]()
Dinstaj malo špeka i crvenog luka, zalij vrhnjem za kuhanje, dodaj malo parmezana i možda jaje ili dva, ovisno o količini. Kad se zgusne, prelij preko špageta. Brzo, jednostavno, jeftino i fino, moji klinci obožavaju.
Drugi odabir bi mi bio njoke ili tijesto s gorgonzolom.
Da ti nabacim neki link koji ubija apetit?marta prvotno napisa
![]()
ja bih sad ovoooaleksandra70vanja prvotno napisa
![]()
prokuhaš vrhnje, posoliš, naribaš nekog topivog sira unutra i ubaciš provansalskog začinskog bilja (ja uzimam od kotanya) ali ne previše jer bude preintenzivno, uf koji je to miris. pustiš još malo da ukuha.
preliješ preko širokih rezanaca i![]()
jednostavno, fino i brzo gotovo.
E, a lazanje?![]()
Gotova barilla, malo tijesto navlažiš, (ne moraš kuhati tijesto, ne znam jesi radila) nadjev od povrća ili mesa, brzo i svi vole. Za kompletan obrok, uz to salata.
meni su lazanje najkompliciraniji rucak koji uopce kuham.AdioMare prvotno napisa
prvo napraviti bolonjez (sat vremena, ako ne i vise).
i besamel - da bi bio bez grudica, treba polako.
pa slaganje (tu sam pak picajzla)
pa ribanje sira.
pa da se jos ispece...
ali radim genijalne lazanje.
samo rijetko.
može i bez sira.Tashunica prvotno napisa
pileci paprikas. samo batci i zabatci, pa nema tranciranja pileta. luk samljeti u multipraktiku skroz sitno da je brzo dinstan.
uz to riza, ili pire, ili tjestenina.
ako je suditi po mom (izbirljivom) klincu, ne bi proslo :/Tashunica prvotno napisa
Jel vi ovdje svi pisete o onim jelima koja bi zeljeli jesti al vam nema ko skuhat (il vam se ne da) ili se to meni samo tako cini?![]()
Paprikas - bravo! Moji bi se zadavili.... JOs njoki uz to i parmezan!
nitko ti ne vjeruje ni da ne planirašAdioMare prvotno napisa
![]()
[quote="a zakaj"]meni su lazanje najkompliciraniji rucak koji uopce kuham.AdioMare prvotno napisa
prvo napraviti bolonjez (sat vremena, ako ne i vise).
i besamel - da bi bio bez grudica, treba polako.
quote]
otkad miješam bešamel onom žičanom metlicom (nemam pojma kako se to zove) nema više grudica
Ma da? :/a zakaj prvotno napisa
Ni kada radim bolonjez ne dinstam meso sat vremena (dva puta faširani juneći but, pa to je prah, ne meso), a kod lazanja je pola sata čisto dosta, obzirom da se još pirja u pećnici.
Bešamel nek napravi u jutro, popodne ga samo razrijedi s mlijekom. Vidi vraga, pa i meso može zdinstati večer ranije i držati u frižideru. Nema tu, po meni, posla duljeg od 40 minuta + toliko za pečenje.
a zašto a zakaja zakaj prvotno napisa
![]()
kad smo na vikendici i imamo hrpu klinčadije, od toga dvoje 12-godišnjaka i jednu 15-godišnjakinu, mi odrasli uspijemo samo lonac polizati.
probaj.
nemojte nista sto se treba dva dana kuhati
pogotovo ne ujutro :/
pa mene ivar budi u panici par minuta prije skole
onda trcim sa glavom ko rodinim gnijezdom, krmeljava i gola prevest ga preko ceste. brzinsko tusiranje i oblacenje je jedino sto mogu napraviti prije posla.
tashunice, kompliciran mi je sin, ne voli bijele umake![]()
ali meni ovo tvoje super zvuci.
Jesam zazvučala ko Flajlejdi? Jesam, vidim i sama.a zakaj prvotno napisa
No, htjela sam i tebi skratiti muke dinstanja.![]()
Jbt Ivarice, napravi onda sve u jednom danu!![]()
a ova neka polugotova jela što se reklamiraju, a onda neka teta doktorica kaže kako je to super zdravo?
neko povrće s piletinom i svašta nešto?
Da ne kazem da u ovo moze mljeveno meso, blitva i/ili spinat...bude kao pita....Amalthea prvotno napisa
...Jel neko predlozio pogacice od lisnatog tijesta, koje pet mozes puniti po zelji...
Ako ti se da prziti...imas one riblje krokete...
Pita vulgaris...
Povrce i piletina iz woka plus njoki....
(Ponekad pizze iz kucne dostave)
Ja ne kuham na narudzbu, ak hoces jesti, jedi, ak neces, ne moras.
A stvari koje pripremam za horde, pripremam na brzaka, jer za drugo nemam vremena.
Tople sendvice od sira (dvije snite kruha, snita sira izmedu, u principu cheddar, pa na teflonku)
Obicne krekere (one tanke, bez nekog posebnog okusa), uz snitice sira i snitice jabuka pa si ih slazu kao sendvice (jedan od favorita)
Muffini
Povrce u zdjelu s nekim brzinskim umakom od jogurta ili kiselgo vrhnja, ili putra od kikirikija
Sendvici s putrom od kikirikija i bananom ili pekmezom
Nasjeckano voce (ili u komadu).
Evo par recepata nabrzaka, brzo se napravi, količinski puno a trebalo bi im se svidjeti:
Lažna gibanica
tijesto (pužići), jogurt, ulje, sol, zaliješ mlijekom do vrha smjese u nekoj posudi, izliješ u protvan i pečeno je za cca 30 min. Uz to zelena ili neka već salata
Špagete bolonjez-to uvijek prolazi kod klinaca
Meksička pita- sve se isto smulja u jednoj posudi( meksički mix povrća iz konzerve, jaja i još neke stvari što svi imamo u friđu). Isto brzo ispečeno.
Pita krompiruša sa tijestom za savijače- naribaš sirov krompir, jaja, sol, biber, malo ocijediš i umotaš u kore. Ispečeš za tili čas.
Rižoto od npr. lignji je isto brzo gotov - da nije opet i samo sa tjesteninom.
Nabavi peku pa im možeš raditi brzinske pizze od kupovnog tijesta.
Kod nas klinci obožavaju i palentu- s mlijekom, jogurtom...(uvjeriš ih da je to zdravo)![]()
Ako trebaš neke recepte od ovoga, reci.![]()
bolonjez za lazanje dinstam dva sata, kao i svaki drugi bolonjez.
Meni su lazanje isto dosta komplicirano jelo, ali istina je i to da se dosta može unaprijed pripremiti, ja ih kad imam goste obično unaprijed složim pa čekaju u frižideru.
Kad već radim lazanje, onda ih radim ooogromnu količinu, paralelno dinstam meso i kuham bešamel, rasporedim po manjim porcijama i dobar dio zamrznem pa još nekoliko puta samo zalijem vrhnjem i ispečem u pećnici. Isto tak radim i štrukle i ćufte jer mi je tak lakše, a znam da imam nešto za rezervu u škrinji (to su, u biti, jedina jela - uz juhu - koja su mi fina iz škrinje).Mima prvotno napisa
Mima, zašto dva sata?
Ja NIŠTA ne dinstam tako dugo :?
A za lazanje prodinstam petnaestak minuta (radim s mljevenom puretinom), još pečem pola sata i - dosta.
fakat, zašto mljeveno meso dinstati dva sata :? ?
ne znam jel netko spomenuo musaku, to je zasitno, relativno brzo gotovo, može i sa mesom i sa povrćem, a pretpostavljam da to svi vole
uz to neka salata i super ručak !
Zato što se tako dobije fini bolognese umak
Ah, to!![]()
Onda ok, mi nemamo vremena čekati dva sata; moj ručak mora biti gotov u maksimalno jedan sat.![]()
Ali jel ti stvanro dosta 15 minuta za pureći bolognese? Ja baš dugo dinstam puretinu (sama sameljem pureći file), ne dva sata, ali sat sigurno.
Ne, samo kad radim za lazanje, onda dinstam petnaestak minuta (jer se dokuhaju u pećnici), kad radim kao preljev, onda 45-60 minuta.
Pa ni mom ništa ne fali.Mima prvotno napisa
![]()
Ne znam, po toj logici kockicu junetine imaš dinstati 5 sati, uzevši u obzir da je komadić mljevenog u promjeru 2, 3 mm.
Ali, sve za fini bolonjez.![]()
Pa ostane li ista hranjivo u necemu sto se tako dugo kuha?![]()
Nema to veze sa termičkom obradom ili time da je meso skuhano nego sa okusom jela. Ako je tebi dobar sa manje dinstanja, super, meni nije.
Ne bi se ti kod mene najela, ha? /tj. ne bi ti bilo onda baš fino :lol
(ali sad već offtopičarimo)
I to mi je palo na pamet. Uvijek ću dati prednost dostatnoj termičkoj obradi jer se bojim boleščura, ali povrće u bolonjezu se lijepo da usitniti i štapnim mikserom, ne mora se raspasti, šta ne?Zorana prvotno napisa
AdioMare, koje povrće stavljaš u bolonjez?