Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 222

Tema: kako nahraniti hordu muske djece

  1. #151
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    pa sad, jel rijetko ili gusto?
    jednoj curi samo, drugoj ide tesko, a iste spatle
    istina. mene odma zabolila ruka od protiskivanja.

  2. #152
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    naravno varivo od lece, ovisno o leci skuhano izmedu pola sata i 45 minuta.
    pasta fazol - to manje vise svi vole...

  3. #153
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ovaj recept je na kutiji od prese. Po njemu ispadne dosta rijetko(sa žlicom se stavlja na presu). Meni ispadnu savršeni.

    U biti možeš staviti manje vode(piše jedna čaša), ja stavim 2,5dl, ali možeš i 2dl- ovisno koliko imaš veliku čašu.

    Ne znam zašto ne bi bilo dobro ako je rjeđe, pa bolje da je u konačnici mekano a ne kao gumeno. :?

  4. #154
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ajme, kako zanimljiv topic :D
    da ga prebacimo na Recepte?

    (ja u bolonjeze obavezno stavim celer; bez njega mi to nije pravi okus)

    a da svi krenemo kod ivarice: gdje ima za 6-7, bit će i za još toliko 8)

  5. #155
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ajme, kako zanimljiv topic :D
    da ga prebacimo na Recepte?

    (ja u bolonjeze obavezno stavim celer; bez njega mi to nije pravi okus)

    a da svi krenemo kod ivarice: gdje ima za 6-7, bit će i za još toliko 8)
    moje novo otkriće je prosenjak (valjda se tako zove) izgleda kao nešto između peršina i celera.

  6. #156
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    kad mm pravi ista s mljevenim mesom, ja dolazim doma nakon sto zacini udju u jelo, prije tog smrdi gore od svinjca i kokosinjca :/

  7. #157
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Bojim se da će reći kako uz malu kuhinju pašu mali lonci , pa nema u čemu kuhati za hordu odraslih...

    Jel list tog prosenjaka daje miris poput Vegete?

  8. #158
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Znaš kaj mi pada na pamet da bi moglo biti zgodno za klince- nešto meksičko tipa tortilje. Pa onda radiš razne imake u koje možeš svašta zakamuflirati.

    To bi mogla biti inspiracija za TMa

  9. #159
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    mm ti je (za)ostao na jelima koja je kuhala njegova teta
    a ta nije bila u meksiku

  10. #160
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa

    Jel list tog prosenjaka daje miris poput Vegete?
    Ne znam, kupila sam korijen. Ali je prodavačica spominjala vegetu, kada sam pitala što je to. Vegetu ne koritim niti ja niti je koristila moja mama, tako da ne znam bi li prepoznala.

  11. #161
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    u moj bolonjeze ide malo susenih vrganja i ja ga pravim od mljevenog govedeg mesa za tatar. i bome nista ne smrdi, vrlo fino mirise...
    ponekad stavim i malo finog speka.

  12. #162
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa nije prosenjak, nego pastrnjak :?

  13. #163
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ma fino mirise kasnije
    ali onih prvih xy minuta kad se meso taman pocne grijati....
    koja god vrsta mesa, koliko god svjezeg, prestrasno smrdi

  14. #164
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Ima neka zelenjava nalik celeru (listu) što moja sveki zove vegeta. Meni to ima prejak miris u odnosu na celer, tj. celer mi je puno bolji.

  15. #165
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    pa nije prosenjak, nego pastrnjak :?
    Mi to zovemo paškanat.

  16. #166
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Prosenjak je gljiva!!!

  17. #167
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Što nije pasternjak?

  18. #168
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    pa nije prosenjak, nego pastrnjak :?
    je, je hvala.

    Vidi se da previše listam enciklopediju gljiva.

  19. #169
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    apropo pastrnjaka, juha od njega je jako fina.

  20. #170
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    daj recept

  21. #171

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    za hordu ljudi

  22. #172
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj seni prvotno napisa
    u moj bolonjeze ide malo susenih vrganja
    Mmmmm

  23. #173

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    (ja u bolonjeze obavezno stavim celer; bez njega mi to nije pravi okus)
    celer, kažeš?
    Ok. Isprobat ću danas. Nek se krčka kad ću čistiti i pasirati kestene

  24. #174
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Taške s pekmezom, knedle ( napraviš više pa izvadiš iz zamrzivača), štrudla sa sirom,višnjama, tjestenina sa sirom - može i slanina i šećer, ovisi o željama malih hahara,faširano meso (strpaš u rernu pa ne moraš stajati kraj štednjaka, a brzo je gotovo ),
    riblji štapići s krumpirićima
    razmišljam......

  25. #175

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj Dijana prvotno napisa
    Ima neka zelenjava nalik celeru (listu) što moja sveki zove vegeta. Meni to ima prejak miris u odnosu na celer, tj. celer mi je puno bolji.
    to je ljupčac
    i meni je prejak

  26. #176
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    kad mm pravi ista s mljevenim mesom, ja dolazim doma nakon sto zacini udju u jelo, prije tog smrdi gore od svinjca i kokosinjca :/
    Ni ja ne volim taj miris (iako ga moj muz obozava, a bogme su i djeca okrenula na njegovu stranu).

    Doskocila sam tako da sve utrpam u express lonac na brzu brzinu, pa smrdi puno manje, a i brze je gotovo. I ne dira me ako meso nije preprzeno, tak je i bolje! Sve unutra i gotovo je za 10-15 min, ovisno o kolicini.

    Doduse, sad se moj mladji docepao kuhace (dobio Kuharicu za djecu) pa priprema bolonjez sam u woku :D a mi ostali (tj. ja) trpimo miomirise. Za koju godinu necu se morati brinuti cime ih nahraniti - taj je rodjeni kuhar!

  27. #177

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    E, apri, imaš pravo.
    Bolji je s celerom!

    mada ne znam zašto ga nisam prije koristila, kad ga inače ribam u sve i svašta

  28. #178
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    ivarice jel horda sita?

  29. #179
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    nije bas bila horda ali im se svidjelo, iako je u pocetku ivar rekao: kad kuhas nesto prvi put, nije ti bas pametno napraviti tako veliku kolicinu

    ali kad se pasta malo ohladila, svidjelo im se


    zapekla sam tjesteninu sa sirom i vrnjem u pecnici
    (mislim, pravim ja to ali nikad ne zapecem :/ )

    poboljsivac recepta: stavila sam zobeno vrhnje za kuhanje, ne obicno, mmmmmmmm, daje neki orasast okus i ne pada tesko na zeludac

  30. #180

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    poboljsivac recepta: stavila sam zobeno vrhnje za kuhanje, ne obicno, mmmmmmmm, daje neki orasast okus i ne pada tesko na zeludac
    Je, ja stavljam u bešamel malo muškatnog oraščića

  31. #181
    jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    1,568

    Početno

    OT
    ovaj topic je jos jedna potvrda da sve topice koje otvori Ivarica vrijedi procitati

  32. #182
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa

    Da, rukom. Mora ići dosta teško. Duuuugo nisam to radila, valjda otkad sam se udala. Koristila sam davno stari ribež za jabuke (plosnati), al nemam pojma gdje je taj. Nije spretno jer treba ipak jako pritisnuti (ne valja ako je tijesto premekano) i nije zgodno za veće količine. Sorry ako smo zabrazdili offt ja sam kriva za to!
    Mislim da Peterlin govori o tarani, to je tijesto bez vode, a špecle su najpoznatije s lećom čini mi se (linsen-spaezle)

    http://commons.wikimedia.org/wiki/Im...Spaetzle_2.jpg
    http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=72


    A kad smo već kod leće, a da ti njima napraviš gravče na tavče?
    Ili one popoečke od slanutka ili neih drugih grahorica?
    Ili jednostavno dan ranije skuhaš lončinu graha, pa kad dečki navale, ti imaš spremno i samo ugriješ.

  33. #183
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Bravo Rene!

    To je taran, i ona se riba na ribež. To je super kad se skuha na mlijeku, mljac.


    Ajme, gravče na tavče. Kako je to dobro. Nisam to jela 100 godina. Taman imam graha koji čeka da bude skuhan. Dobra ideja za sutrašnji ručak.

  34. #184
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    jucer sam zujala u mulleru sto ono trebam kupiti i nikako se sjetiti :/
    a vise puta sam presla sve police samo da mi sine


    neki dan ih mm pokupio, dolazim ja doma nesto kasnije i oni jedu - bombone.
    pitam ja pa kakvi crni bomboni, sto im nisi nesto skuhao.
    on kaze da ih je pitao oce li griz ili bombone
    ja mu kazem pa tko bi pored bombona izabrao griz, a on: pa ja bi

  35. #185
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    ja mu kazem pa tko bi pored bombona izabrao griz, a on: pa ja bi
    pa i ja bih
    mislim da bi cak i moji klinci.

  36. #186
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Eto ti ga na, od silnog dumanja što bi, nakraju ispadoše bomboni.

  37. #187

    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    pod stresom
    Postovi
    1,827

    Početno

    kod mene ne prigovaraju nego pojedu sve što im se servira :? znaš onu u društvu se i pop oženi ? e pa jede se i paštafažol i biži s mesom i gusta juha.... sve... kad mi dođu neplanirano onda imam plan B (čitaj dalje)...


    zamrzni neka tijesta i po potrebi izvadi i ispeci -
    savršene kiflice by kejt (Iridana), klipići by Almathea itd. moji klinci i svi njihovi prijatelji - obožavaju i imam smrznutu zalihu u količini za nedajbožerata... u tople klipiće mažemo namaz po volji - ali svima je najdraža kombinacija maslo sa san geronimo šunkom...

    kada imam hordu na ručku često napravim špagete carbonara ili tijesto zapečeno sa sirom, kukuruzom itd.

    povrtni ražnjići s puretinom na grill tavi su brzo gotovi...

    pohano meso i krumpirići ...

    lonac juhe (samo povrće i kost)

    salata od mesa, jaja i luka


    i stvarno - dal se itko od tih roditelja sjeti pitat jel ti treba nešto pomoć s obzirom da im par puta tjedno hraniš djecu?

  38. #188
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    strigice, ne citas
    ne hranim ja niciju djecu
    moje se dijete igra kod njih i jede kod njih i spava kod njih i ide u kino s njima kao sto i oni idu s nama i ja znam da nitko to ne broji, kao sto ni ja ne brojim

    zasto stvari ne mogu biti samo lijepe i dobre nego uvijek treba kopati neke lose osjecaje i brusiti nabrusenost na druge

  39. #189
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    ja sam neki dan, evo, fulala.
    dosao je antunu prijatelj (nama ne dolazi horda, nego obicno po jedan), napravila sam rizoto od racica (to moji obozavaju) - mali je pojeo par zlica i onda pristojno rekao da ne bi vise

    (da ne velim da je komentirao i da bi nam trebao odred za cistocu, time me je skroz oborio s nogu 8) )

  40. #190
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Aj ti daj recept za taj rižoto, kad takve stvari vole nečija djeca, što ja ne bih voljela?

  41. #191
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj a zakaj prvotno napisa
    ja sam neki dan, evo, fulala.
    dosao je antunu prijatelj (nama ne dolazi horda, nego obicno po jedan), napravila sam rizoto od racica (to moji obozavaju) - mali je pojeo par zlica i onda pristojno rekao da ne bi vise

    (da ne velim da je komentirao i da bi nam trebao odred za cistocu, time me je skroz oborio s nogu 8) )
    ja sam jucer isto zezla, divlja riza i mrkva, mmmmm, ali jedan od njih je slozio facu ko da je napoj za svinje i nije bilo sanse da itko to proba
    zato ono moje na pocetku da ne bi preodgajala, nego im se prilagodila, ne zelim da me pamte po napoju

  42. #192
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Aj ti daj recept za taj rižoto, kad takve stvari vole nečija djeca, što ja ne bih voljela?
    moj je jednostavan, bez vrhnja i kerefeka.

    podinstam luk (vecu glavicu, ili dvije manje), nesto cesnjaka na maslinovom ulju. na to racice (idealno na moru - friske ociscene kozice; ovako u zg neke smrznute). list lovora, malo vina. kad su racici skoro gotovi, ubacim rizu, podlijem vodom. na kraju riza mora biti mekana, ali mora biti jos socno, ne suho. i na kraju umijesas jos malo maslinovog i sjeckani persin.

  43. #193
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Mljac, ako to neću već danas raditi!

    Koliko treba račićima da se zdinstaju i koje kupiš (točno), ja to nikada nisam kupovala, koji omjer račića na koliko riže?
    Riža integralna ili neka malo bolja za rižoto?

  44. #194
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    aaaa, jeste vi citale kako se ti racici uzgajaju?

  45. #195
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    aaaa, jeste vi citale kako se ti racici uzgajaju?
    neee
    kaj sad, da te pitam, ili da dalje uzivam u neznanju?

    adiomare, ja obicno kupim pola kile u lokalnoj ribarnici (na to mi ide jedna velika salica rize). ledovi su mi zilavi, ostali - lutrija. mozes i na placu npr. kupiti friske kozice, ali onda to vise nije brzi rucak.

  46. #196
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    riza - malo bolja za rizoto (ja volim scotti)
    racici se dinstaju kratko, desetak minuta.

  47. #197
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ako ih zelis dalje jesti, ne pitaj me nista

  48. #198
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ja ne bih voljela znati. Bar dok riješim današnji ručak.

    Sori što tupim, jel prvo malo prokuhaš račiće pa onda na luk, ili samo opereš. Jel se tu ima šta čistiti?
    Hvala, neću više.

  49. #199
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Sori što tupim, jel prvo malo prokuhaš račiće pa onda na luk, ili samo opereš. Jel se tu ima šta čistiti?
    Hvala, neću više.
    samo operem, ne prokuham, pogledam jel mozda ostao neki komadic oklopa.
    luk dinstaj neko vrijeme prije nego nego dodas racice, da se stigne raspasti.

  50. #200
    Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    1,318

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    aaaa, jeste vi citale kako se ti racici uzgajaju?
    kako?
    je li to mislite na neke riječne račiće,jer kozice su iz mora nema uzgoja
    i su

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •