Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 51 to 100 of 222

Thread: kako nahraniti hordu muske djece

  1. #51

    Default

    pole sa slaninom, poslužene uz sir i vrhnje

  2. #52
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Bučnica sa sirom. Jučer sam pekla prvi put pa sam pod dojmom kako je to fino.
    ivarice, zašto im se ne bi trebalo previše svidjet?
    i da, OVO treba staviti pod recepte.

  3. #53

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,467

    Default

    Cak je i inspirativno.

  4. #54
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    Quote Originally Posted by Dijana
    ivarice, zašto im se ne bi trebalo previše svidjet?
    ovo ni meni nije jasno?
    mozda ne zeli da joj pocnu dolaziti svaki dan?

  5. #55
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by a zakaj
    Quote Originally Posted by Dijana
    ivarice, zašto im se ne bi trebalo previše svidjet?
    ovo ni meni nije jasno?
    mozda ne zeli da joj pocnu dolaziti svaki dan?
    ako im se previše svidi, da kuha cijeli dan ne bi mogla nakuhati kolko gladna horda može pojesti

  6. #56
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default Re: kako nahraniti hordu muske djece

    Quote Originally Posted by ivarica
    nekoliko puta tjedno poslije skole kod mene doma dodje horda djecaka
    apri, nekoliko puta tjedno su i kod drugih i ti drugi roditelji brinu
    :?
    Pa kolko taj tjedan ima dana? Uz živu volju ne mogu hordu podjednako tjedno udijeliti svim roditeljima pomalo, a kamoli nekoliko puta tjedno. :/ Bogme sam majka aprinog kalibra, a jednom tjedno potrudim se speći pizzu, slane kifle sa šunkom i sirom ili toga tipa. Vidiš, i kiflice sam po Lindinoj preporuci znala zaleđivati i potom peći a ti još imaš i pekač.

    Ispeci jedan dan puno palačinki, napuni ih nadjevom po želji (kod nas faširano i gljive) i ispanirane zaledi.
    Kad se klinci skupe vadi, peci, služi uz zelenu salatu. Moji obožavaju.

  7. #57
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    AM, to je ekipa koja se intenzivno druzi svaki dan, znaci 7 dana u tjednu po nekoliko sati su kod jednog od njih


    pod ono da im se ne svidi previse sam mislila da mi ne predlazete pizze i krumpirice
    ja obicno ne razmisljam o takvom jelovniku unaprijed i onda uletim s njima u konzum i tu nastane masakr, ovaj bi sladoled, ovaj bi hrenovke, onaj bi coca colu, a cetvrti sve to skupa

    ovaj topik mi treba da slozim neku listu onog sto prolazi - unaprijed
    ima super prijedloga ovdje, hvala cure

  8. #58
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    zamrzivac i slicno iz recepata otpada, nijedna od vas meni ne vjeruje kako je moja kuhinja mala

  9. #59
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by ivarica
    zamrzivac i slicno iz recepata otpada, nijedna od vas meni ne vjeruje kako je moja kuhinja mala
    Gibanicu možeš složiti večer ranije pa ju samo ubaciš u pećnicu kad stignete doma.
    I klinici obično vole svašta prženo pa možda razne popečke, isto možeš većinu pripremiti dan ranije.

  10. #60
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Gladna sam ko vuk, a ne mogu van iz firme jer su svi otisli na teren, i onda mi iskoci ovaj topic. Aaaaa

  11. #61

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zg
    Posts
    744

    Default

    Dinstaj malo špeka i crvenog luka, zalij vrhnjem za kuhanje, dodaj malo parmezana i možda jaje ili dva, ovisno o količini. Kad se zgusne, prelij preko špageta. Brzo, jednostavno, jeftino i fino, moji klinci obožavaju.

    Drugi odabir bi mi bio njoke ili tijesto s gorgonzolom.

  12. #62
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by marta
    Gladna sam ko vuk, a ne mogu van iz firme jer su svi otisli na teren, i onda mi iskoci ovaj topic. Aaaaa
    Da ti nabacim neki link koji ubija apetit?

  13. #63
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Rucak je gotov.

  14. #64
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    pole sa slaninom, poslužene uz sir i vrhnje
    ja bih sad ovooo

  15. #65
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    prokuhaš vrhnje, posoliš, naribaš nekog topivog sira unutra i ubaciš provansalskog začinskog bilja (ja uzimam od kotanya) ali ne previše jer bude preintenzivno, uf koji je to miris. pustiš još malo da ukuha.
    preliješ preko širokih rezanaca i

    jednostavno, fino i brzo gotovo.

  16. #66
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    E, a lazanje?
    Gotova barilla, malo tijesto navlažiš, (ne moraš kuhati tijesto, ne znam jesi radila) nadjev od povrća ili mesa, brzo i svi vole. Za kompletan obrok, uz to salata.

  17. #67
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    danas nisu kod nas

  18. #68
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Ti se pripremaj za sutra.

  19. #69
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare
    E, a lazanje?
    Gotova barilla, malo tijesto navlažiš, (ne moraš kuhati tijesto, ne znam jesi radila) nadjev od povrća ili mesa, brzo i svi vole. Za kompletan obrok, uz to salata.
    meni su lazanje najkompliciraniji rucak koji uopce kuham.
    prvo napraviti bolonjez (sat vremena, ako ne i vise).
    i besamel - da bi bio bez grudica, treba polako.
    pa slaganje (tu sam pak picajzla)
    pa ribanje sira.
    pa da se jos ispece...

    ali radim genijalne lazanje.
    samo rijetko.

  20. #70
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    Quote Originally Posted by Tashunica
    prokuhaš vrhnje, posoliš, naribaš nekog topivog sira unutra i ubaciš provansalskog začinskog bilja (ja uzimam od kotanya) ali ne previše jer bude preintenzivno, uf koji je to miris. pustiš još malo da ukuha.
    preliješ preko širokih rezanaca i

    jednostavno, fino i brzo gotovo.
    može i bez sira.

  21. #71
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    pileci paprikas. samo batci i zabatci, pa nema tranciranja pileta. luk samljeti u multipraktiku skroz sitno da je brzo dinstan.
    uz to riza, ili pire, ili tjestenina.

  22. #72
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    Quote Originally Posted by Tashunica
    Quote Originally Posted by Tashunica
    prokuhaš vrhnje, posoliš, naribaš nekog topivog sira unutra i ubaciš provansalskog začinskog bilja (ja uzimam od kotanya) ali ne previše jer bude preintenzivno, uf koji je to miris. pustiš još malo da ukuha.
    preliješ preko širokih rezanaca i

    jednostavno, fino i brzo gotovo.
    može i bez sira.
    ako je suditi po mom (izbirljivom) klincu, ne bi proslo :/

  23. #73
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Jel vi ovdje svi pisete o onim jelima koja bi zeljeli jesti al vam nema ko skuhat (il vam se ne da) ili se to meni samo tako cini?

  24. #74
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Paprikas - bravo! Moji bi se zadavili.... JOs njoki uz to i parmezan!

  25. #75
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare
    Ti se pripremaj za sutra.
    nitko ti ne vjeruje ni da ne planiraš

  26. #76
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    [quote="a zakaj"]
    Quote Originally Posted by AdioMare
    E, a lazanje?
    Gotova barilla, malo tijesto navlažiš, (ne moraš kuhati tijesto, ne znam jesi radila) nadjev od povrća ili mesa, brzo i svi vole. Za kompletan obrok, uz to salata.
    meni su lazanje najkompliciraniji rucak koji uopce kuham.
    prvo napraviti bolonjez (sat vremena, ako ne i vise).
    i besamel - da bi bio bez grudica, treba polako.
    quote]

    otkad miješam bešamel onom žičanom metlicom (nemam pojma kako se to zove) nema više grudica

  27. #77
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by a zakaj
    meni su lazanje najkompliciraniji rucak koji uopce kuham.
    Ma da? :/

    Ni kada radim bolonjez ne dinstam meso sat vremena (dva puta faširani juneći but, pa to je prah, ne meso), a kod lazanja je pola sata čisto dosta, obzirom da se još pirja u pećnici.
    Bešamel nek napravi u jutro , popodne ga samo razrijedi s mlijekom. Vidi vraga, pa i meso može zdinstati večer ranije i držati u frižideru. Nema tu, po meni, posla duljeg od 40 minuta + toliko za pečenje.

  28. #78
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    Quote Originally Posted by a zakaj
    Quote Originally Posted by Tashunica
    Quote Originally Posted by Tashunica
    prokuhaš vrhnje, posoliš, naribaš nekog topivog sira unutra i ubaciš provansalskog začinskog bilja (ja uzimam od kotanya) ali ne previše jer bude preintenzivno, uf koji je to miris. pustiš još malo da ukuha.
    preliješ preko širokih rezanaca i

    jednostavno, fino i brzo gotovo.
    može i bez sira.
    ako je suditi po mom (izbirljivom) klincu, ne bi proslo :/
    a zašto a zakaj

    kad smo na vikendici i imamo hrpu klinčadije, od toga dvoje 12-godišnjaka i jednu 15-godišnjakinu, mi odrasli uspijemo samo lonac polizati.
    probaj.

  29. #79
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    nemojte nista sto se treba dva dana kuhati

    pogotovo ne ujutro :/
    pa mene ivar budi u panici par minuta prije skole
    onda trcim sa glavom ko rodinim gnijezdom, krmeljava i gola prevest ga preko ceste. brzinsko tusiranje i oblacenje je jedino sto mogu napraviti prije posla.

  30. #80
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    tashunice, kompliciran mi je sin, ne voli bijele umake
    ali meni ovo tvoje super zvuci.

  31. #81
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    adiomare, kad narastem bit cu kao ti

  32. #82
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by a zakaj
    adiomare, kad narastem bit cu kao ti
    Jesam zazvučala ko Flajlejdi? Jesam, vidim i sama.
    No, htjela sam i tebi skratiti muke dinstanja.

    Jbt Ivarice, napravi onda sve u jednom danu!

  33. #83
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    a ova neka polugotova jela što se reklamiraju, a onda neka teta doktorica kaže kako je to super zdravo?

    neko povrće s piletinom i svašta nešto?

  34. #84

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,512

    Default

    Quote Originally Posted by Amalthea
    Zapečena tjestenina?

    Ubaciš u vatrostalnu posudu brdo tjestenine (može i ostatke razne - malo pužića, malo fussila i tako), preliješ potpuno bešamelom, na to naribaš malo gaude i zapečeš pola sata u pećnici...

    (možeš i za vrijeme dok se pećnica grije malo tjesteninu prokuhati, ako ne vole al dente)
    Da ne kazem da u ovo moze mljeveno meso, blitva i/ili spinat...bude kao pita....
    ...Jel neko predlozio pogacice od lisnatog tijesta, koje pet mozes puniti po zelji...
    Ako ti se da prziti...imas one riblje krokete...
    Pita vulgaris...
    Povrce i piletina iz woka plus njoki....
    (Ponekad pizze iz kucne dostave)

  35. #85
    Ancica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    4,421

    Default

    Ja ne kuham na narudzbu, ak hoces jesti, jedi, ak neces, ne moras.

    A stvari koje pripremam za horde, pripremam na brzaka, jer za drugo nemam vremena.

    Tople sendvice od sira (dvije snite kruha, snita sira izmedu, u principu cheddar, pa na teflonku)

    Obicne krekere (one tanke, bez nekog posebnog okusa), uz snitice sira i snitice jabuka pa si ih slazu kao sendvice (jedan od favorita)

    Muffini

    Povrce u zdjelu s nekim brzinskim umakom od jogurta ili kiselgo vrhnja, ili putra od kikirikija

    Sendvici s putrom od kikirikija i bananom ili pekmezom

    Nasjeckano voce (ili u komadu).

  36. #86
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Evo par recepata nabrzaka, brzo se napravi, količinski puno a trebalo bi im se svidjeti:

    Lažna gibanica
    tijesto (pužići), jogurt, ulje, sol, zaliješ mlijekom do vrha smjese u nekoj posudi, izliješ u protvan i pečeno je za cca 30 min. Uz to zelena ili neka već salata


    Špagete bolonjez-to uvijek prolazi kod klinaca

    Meksička pita- sve se isto smulja u jednoj posudi( meksički mix povrća iz konzerve, jaja i još neke stvari što svi imamo u friđu). Isto brzo ispečeno.

    Pita krompiruša sa tijestom za savijače- naribaš sirov krompir, jaja, sol, biber, malo ocijediš i umotaš u kore. Ispečeš za tili čas.

    Rižoto od npr. lignji je isto brzo gotov - da nije opet i samo sa tjesteninom.

    Nabavi peku pa im možeš raditi brzinske pizze od kupovnog tijesta.

    Kod nas klinci obožavaju i palentu- s mlijekom, jogurtom...(uvjeriš ih da je to zdravo)

    Ako trebaš neke recepte od ovoga, reci.

  37. #87
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    bolonjez za lazanje dinstam dva sata, kao i svaki drugi bolonjez.

    Meni su lazanje isto dosta komplicirano jelo, ali istina je i to da se dosta može unaprijed pripremiti, ja ih kad imam goste obično unaprijed složim pa čekaju u frižideru.

  38. #88
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by Mima
    bolonjez za lazanje dinstam dva sata, kao i svaki drugi bolonjez.

    Meni su lazanje isto dosta komplicirano jelo, ali istina je i to da se dosta može unaprijed pripremiti, ja ih kad imam goste obično unaprijed složim pa čekaju u frižideru.
    Kad već radim lazanje, onda ih radim ooogromnu količinu, paralelno dinstam meso i kuham bešamel, rasporedim po manjim porcijama i dobar dio zamrznem pa još nekoliko puta samo zalijem vrhnjem i ispečem u pećnici. Isto tak radim i štrukle i ćufte jer mi je tak lakše, a znam da imam nešto za rezervu u škrinji (to su, u biti, jedina jela - uz juhu - koja su mi fina iz škrinje).

  39. #89

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Mima, zašto dva sata?
    Ja NIŠTA ne dinstam tako dugo :?


    A za lazanje prodinstam petnaestak minuta (radim s mljevenom puretinom), još pečem pola sata i - dosta.

  40. #90
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    fakat, zašto mljeveno meso dinstati dva sata :? ?


    ne znam jel netko spomenuo musaku, to je zasitno, relativno brzo gotovo, može i sa mesom i sa povrćem, a pretpostavljam da to svi vole

    uz to neka salata i super ručak !

  41. #91
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Zato što se tako dobije fini bolognese umak

  42. #92

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Ah, to!
    Onda ok, mi nemamo vremena čekati dva sata; moj ručak mora biti gotov u maksimalno jedan sat.

  43. #93
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ali jel ti stvanro dosta 15 minuta za pureći bolognese? Ja baš dugo dinstam puretinu (sama sameljem pureći file), ne dva sata, ali sat sigurno.

  44. #94

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Ne, samo kad radim za lazanje, onda dinstam petnaestak minuta (jer se dokuhaju u pećnici), kad radim kao preljev, onda 45-60 minuta.

  45. #95
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by Mima
    Zato što se tako dobije fini bolognese umak
    Pa ni mom ništa ne fali.

    Ne znam, po toj logici kockicu junetine imaš dinstati 5 sati, uzevši u obzir da je komadić mljevenog u promjeru 2, 3 mm.
    Ali, sve za fini bolonjez.

  46. #96

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,467

    Default

    Pa ostane li ista hranjivo u necemu sto se tako dugo kuha?

  47. #97
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Nema to veze sa termičkom obradom ili time da je meso skuhano nego sa okusom jela. Ako je tebi dobar sa manje dinstanja, super, meni nije.

  48. #98

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Ne bi se ti kod mene najela, ha? /tj. ne bi ti bilo onda baš fino :lol

    (ali sad već offtopičarimo )

  49. #99
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by Zorana
    Pa ostane li ista hranjivo u necemu sto se tako dugo kuha?
    I to mi je palo na pamet. Uvijek ću dati prednost dostatnoj termičkoj obradi jer se bojim boleščura, ali povrće u bolonjezu se lijepo da usitniti i štapnim mikserom, ne mora se raspasti, šta ne?

  50. #100

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    AdioMare, koje povrće stavljaš u bolonjez?

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •