Citiraj Pliska prvotno napisa
Citiraj marta prvotno napisa
Pliska, mislim da bi ti trebala reagirati, jer to nije neustrasivost i lukavstvo nego kradja. Sljedeci korak je valjda laziranje ocjena. Jasno mi je da je jos mali i da mozda ne shvaca u potpunosti da je to sto radi krivo, ali zato si ti tu da mu to objasnis.
Ma reagirali smo. Nazvala sam učiteljicu i rekla joj šta se desilo pa je i ona o tome pred razredom s njim prodiskutirala.

Mislim da malo pretjeruješ i preuveličavaš situaciju. To je ipak dijete od 8 godina koje još nije shvatilo ozbiljnost škole.
Ne mislim da pretjerujem.

Andrija se u prvom razredu sam potpisao na obavijest uciteljice koja je glasila: "Andrija ucestalo ne pise domace uratke." Lijepo je on oca svog imenom potpisao. Obicnom olovkom i tiskanim, kvrgavim slovima.
Mi smo se danima cerekali zbog toga. Ali nam nije promaklo da mu jasno damo do znanja da je laziranje potpisa zakonom zabranjeno i da je pogrijesio. Nedavno mi je dosao postar na vrata s preporucenom posiljkom. U trenutku kad sam se trebala potpisati zazvonio mi je tel. I postar ponudi Andriji da se potpise umjesto mene. Ne da se nije potpisao, nego mu je jos i ozbiljno objasnio zasto nece.

Ako ti malac moze shvatiti zasto se ne krade u ducanu, onda moze itekako shvatiti zasto se ne vara u skoli.