Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Problemi s međicom

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Problemi s međicom

Nova sam ovdje i nisam uspjela naći ovu temu,a da meni odgovara na pitanje. Ako slučajno već postoji,ispričavam se unaprijed.
    Problem je sljedeći:
    moja sestra ima 16 god i nedavno je imala prvi spolni odnos,nakon toga joj je pukla međica. Ona zaraste,ali opet nanovo pukne. Zašto se to događa?
    Koliko sam upoznata s tim,međica puca samo pri porodu kod velikih napora. Nikada nisam čula za ovo što se njoj dogodilo. Stoga
    tražim vašu pomoć ili neke savjete.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ni ja nisam čula za tako nešto; a da li je otišla ginekologu da joj to pogleda?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jel jako pukla? ili samo malo?
    Ako je malo, to se i meni znalo dogadjati. Nije nis strasno. Mozda mogu pomoci lubrikanti.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nije išla ginekologu jer je mislila da će to proći,ali pošto ne prolazi,morat će otići. A i njoj je neugodno reći mami da je imala odnos. Zato ja,kao starija sestra,moram uletjeti i pomoći.
    Ne znam da li je jako spucala jer nisam vidjela,ali po njenoj priči mislim da ne.
    Naime,ne živimo skupa,ja sam s dečkom,a ona sa roditeljima.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

odvedi je kod svog ginekologa

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Dobila sam savjet da koristi bepantem mast. Da li da onda i proba s lubrikantima ili samo mast?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    da,jedino da to napravim ako će htjeti pošto je moj ginekolog muško,a ona je u tim godinama da ju je sram.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ela_xs prvotno napisa
    da,jedino da to napravim ako će htjeti pošto je moj ginekolog muško,a ona je u tim godinama da ju je sram.
    može se rana zainficirati i uletiti u goreprobleme od minutu-dvi srama

čega se ima sramiti: sexa sa 16
    ili što će joj muško zaviriti među noge?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobila sam savjet da koristi bepantem mast. Da li da onda i proba s lubrikantima ili samo mast?
    lubrikant joj moze pomoci pri odnosu, da slijedeci put ne dodje do toga (nije garantirano, ali moze pomoci).

ako je to jako boli, nek ode ginekologu.
    ako je samo mala ranica, onda nije jako strasno i zacijeliti ce za koji dan.
    takodjer, ako ima gljivice, tkivo moze biti osjetljivije, i lakse se osteti.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kaže da je ne boli nego ju samo peče. a stalno puca tak da ni ne može zarasti normalno.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

može se rana zainficirati i uletiti u goreprobleme od minutu-dvi srama

čega se ima sramiti: sexa sa 16
    ili što će joj muško zaviriti među noge?
    ma toga se i ja bojim. čitala sam knjigu ˝Ginekologija˝ u kojoj piše da ako međica sama pukne može doći do komplikacija.Mada je to vezano za porod, mislim da je isti problem i za ovo.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svakako bi trebala kod ginekologa, samim tim sto je pocela sa spolnim odnosima.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni se to isto događalo kao curi, kad bi stalno imala odnose onda bi se nakon nekog vremena međica prilagodila. Nakon pauze opet bi se dogodilo isto. Nije posebno bolno nego pecka i nelagodan je osjećaj. Rodila sam dvoje djece i mislila da mi se to više neće nikad dogoditi, ali događa se još uvijek kad se radi o malo strastvenijem odnosu ili o položaju kad je pritisak na međicu. Međica nakon par dana zaraste bez nekih problema. Nisam nikad pitala ginekologa zašto se to događa, ali eto, događa se
    Odvedi seku ginekologu čisto iz razloga što je počela sa spolnim životom pa nek priupita zašto se to događa, ali po mojem osobnom iskustvu nije ništa zabrinjavajuće i stvar je u tkivu koje je nedovoljno elastično i puca.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je isto palo napamet da nema možda gljivice. Jer tad je sve hiperosjetljivo i može doći do pucanja. Inače, za prvi put kod ginekologa možda bi bilo dobro da joj nađeš neku žensku privatnicu i odvedeš je.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    svakako bi trebala kod ginekologa, samim tim sto je pocela sa spolnim odnosima.
    to sigurno, nek se posavjetuje o zastiti, obavi prvi pregled.
    porazgovaraj, objasni joj da je to normalno, da sve zene to rade...

ali, sto se medjice tice, mislim da ne mora previse brinuti - to sto se njoj dogodilo (ako je ono isto sto se meni znalo dogadjati) nije ni slicno pucanju medjice pri porodu. To je samo mala ranica, koja pece i smeta. Uz redovnu higijenu nije vjerojatno da ce se inficirati.
    Uz ucestale odnose, tesko ce i zarasti, doduse

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ima o bio&bio nekakvo ulje za masažu međice (kao priprema za porod, narafski), pa možda može pomoći i onima koje imaju ovakve probleme.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Svakako ju odvedi ginekologu jer je počela seksualni život. Za svaki slučaj da se ima kome obratiti zlu ne trebalo. Mene mama odvela prije nego sam stupila u odnose baš iz tog razloga.

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj SunčicaVŽ prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se to isto događalo kao curi, kad bi stalno imala odnose onda bi se nakon nekog vremena međica prilagodila. Nakon pauze opet bi se dogodilo isto. Nije posebno bolno nego pecka i nelagodan je osjećaj. Rodila sam dvoje djece i mislila da mi se to više neće nikad dogoditi, ali događa se još uvijek kad se radi o malo strastvenijem odnosu ili o položaju kad je pritisak na međicu. Međica nakon par dana zaraste bez nekih problema. Nisam nikad pitala ginekologa zašto se to događa, ali eto, događa se
    Odvedi seku ginekologu čisto iz razloga što je počela sa spolnim životom pa nek priupita zašto se to događa, ali po mojem osobnom iskustvu nije ništa zabrinjavajuće i stvar je u tkivu koje je nedovoljno elastično i puca.
    i meni se to događa pa se bojim da cu punknuti na porodu,. zanima me da li si ti pukla pri porodu ili su ti radili epi s obzirom da imamo iste simptome prije.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo ovako, prvi porod su mi radili epiziotimiju... Užas katastrofa oporavak trajao mjesecima...ožiljak mi je i danas bolan na dodir. Sašili su me pošteno, ali taj dio međice je jako tvrd..
    Drugi porod kad je krenuo, nasreću nitko nije imao vremena misliti na epi pa sam rodila bez rezanja...pukla samo malo - imala sam jedan šav I nitko sretniji od mene, odmah sam mogla sjediti.
    Treći porod -samo lagano površinsko pucanje ništa šavova..zaraslo sve do kraja...
    Između svih tih poroda kao i sad poslije trećeg...međica je i dalje jednako osjetljiva i pucanje za vrijeme odnosa se događalo i dalje, ali uvijek je sve samo zaraslo...bez posljedica, bez ožiljaka...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •