Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Slobodan dan za spec. pregled djeteta?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Slobodan dan za spec. pregled djeteta?

Sjećam se da sam nekad davno negdje čitala ili mi je netko rekao da bih za obavljanje specijalističkog pregleda s djetetom trebala dobiti slobodan dan.
    Ne sjećam se gdje je to bilo i/ili tko mi je rekao, pa lijepo molim pomoć za konkretan slučaj - vodim sina na kontrolu ortopedu i već znam da ću (iako smo naručeni i čekali smo termin više od mjesec dana) na red čekati cijelu vječnost, i zbilja mi se ne da odrađivati taj dan na poslu.
    Zna li netko imam li pravo na taj slobodan dan/dan bolovanja/whatever i (ako imam) gdje to piše.... ili ću morati opet odrađivati svojih 8 sati.... :?

Hvala

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Otvori si bolovanje za taj jedan dan. Pa nemože dijete samo na pregled. To ti daje tvoj pedijatar/pedijatrica. Onda si bar sigurna da ne moraš ništa odrađivati.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mirela, sve ovisi kako su ta prava regulirana kolektivnim ugovorom (ako radiš u firmi koja prava zaposlenika regulira kolektivnim ugovorom) ili pravilnikom o radu (ove koje nisu pod kolektivcem).

Ako ova prava nisu regulirana niti jednim od ova dva akta, učini kako ti je zvjerka rekla.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja ću samo navest da kod privatnika sigurno ne vrijede da dobiješ slobodan dan ( barem kod većine ). Ja npr. pokušavam specijalističke preglede ugurat u dane kad radim popodne, u suprotnom se mjenjam za smjenu i ak zakasnim slušam kak se doktori i sve ostalo obavljaju van radnog vremena . Ja npr. dignem dijete u 6 da bi kod dr. bili do pol 8 ( da smo prvi ), čekam do 9 pol 10 da dotični/a dođe i pogleda kojeg svog i onda nas, pa trkom doma ostavit dijete i trk na posao do 8 navečer, doma u 9 pol 10 i taj dan niti ne vidim drugo dijete. I zaboli to mog šefa, a i državu . Eto, ja se malo ispucala ( znam da sam na krivoj temi, al nisam mogla odoljet ).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala na odgovorima - mislim da ću šefu najaviti bolovanje za taj dan i pritom računati na njegovu samilost da me ne gnjavi za papirologiju.
    Naime, mislim da bih radije odrađivala taj dan nego otišla dr. opće prakse i čekala pola dana među hrpom penzionera dok dođem na red.... :shock:

Inače mi nemamo ni Pravilnik ni Kolektivni, a u Zakonu o radu nisam ništa pronašla...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mirela prvotno napisa
    Hvala na odgovorima - mislim da ću šefu najaviti bolovanje za taj dan i pritom računati na njegovu samilost da me ne gnjavi za papirologiju.
    Naime, mislim da bih radije odrađivala taj dan nego otišla dr. opće prakse i čekala pola dana među hrpom penzionera dok dođem na red.... :shock:

Inače mi nemamo ni Pravilnik ni Kolektivni, a u Zakonu o radu nisam ništa pronašla...

ma i da i imaš nikakve vajde , to ti čisto ovisi o tvom šefu. Jedno je zakon i prava radnika, a drugo je stvarnost. Opet ja ( al ne mogu si pomoć )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •