Sjećam se da sam nekad davno negdje čitala ili mi je netko rekao da bih za obavljanje specijalističkog pregleda s djetetom trebala dobiti slobodan dan.
Ne sjećam se gdje je to bilo i/ili tko mi je rekao, pa lijepo molim pomoć za konkretan slučaj - vodim sina na kontrolu ortopedu i već znam da ću (iako smo naručeni i čekali smo termin više od mjesec dana) na red čekati cijelu vječnost, i zbilja mi se ne da odrađivati taj dan na poslu.
Zna li netko imam li pravo na taj slobodan dan/dan bolovanja/whatever i (ako imam) gdje to piše.... ili ću morati opet odrađivati svojih 8 sati.... :?
Hvala![]()

Odgovori s citatom
). Ja npr. pokušavam specijalističke preglede ugurat u dane kad radim popodne, u suprotnom se mjenjam za smjenu i ak zakasnim slušam kak se doktori i sve ostalo obavljaju van radnog vremena
. Ja npr. dignem dijete u 6 da bi kod dr. bili do pol 8 ( da smo prvi ), čekam do 9 pol 10 da dotični/a dođe i pogleda kojeg svog i onda nas, pa trkom doma ostavit dijete i trk na posao do 8 navečer, doma u 9 pol 10 i taj dan niti ne vidim drugo dijete. I zaboli to mog šefa, a i državu
. Eto, ja se malo ispucala ( znam da sam na krivoj temi, al nisam mogla odoljet
, to ti čisto ovisi o tvom šefu. Jedno je zakon i prava radnika, a drugo je stvarnost. Opet ja