Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Moja beba u bolnici

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Moja beba u bolnici

Drage mame i one koje će to postati,
    svi smo bar nekad u životu izazvani da nešto učinimo da stvari budu bolje!
    Moja druga beba bila je dva dana u bolnici i to je povod da učinim sve što treba da se barem jedno ili sva druga djeca spase

(cvrčak spojila u istu temu)

Prvi put pišem na forumu pa sam nešto zeznula... Nastavak: Moja druga beba bila je dva dana u bolnici, odlučna sam učiniti nešto da se spriječi NEPOTREBNA patnja ijednog drugog djeteta koje će morati proći to isto. Govorim nepotrebna, jer svi smo svjesni da niti jedna bolest nije nešto bezbolno i lako pa naravno da i mi roditelji znamo da treba izvaditi krv, dati lijek i odvraćati djetetu pažnju dok mu daju infuziju u privezanu rukicu i sve ostalo. Ali...
    Moje mlađe dijete je staro deset i pol mjeseci, sisa i nikada se nije odvajalo od mene tijekom noći ili dulje od uobičajenih nekoliko sati. Za mene je Juraj moja beba koja je ovisna o meni i ja o njemu. Fizički i psihički. To je moje majčinsko i njegovo djetetovo pravo. Pravila kliničke bolnice u Osijeku su takva da djecu, pa time i prava njihovih majki kategoriziraju do 6 mjeseci i od 6 mjeseci. Da pojasnim. Ja kao majka bebe koja se doji nemam pravo na smještaj u bolničkom internatu preko noći jer je moje dijete starije od 6 mjeseci premda ga dojim kao što se doje djeca do 6 mj. U tom internatu bilo je još nekoliko slobodnih postelja ali pravila su pravila!? Ljubaznošću nekoliko sestara uspjela sam si priskrbiti smještaj, (na koncu su rekli da može ali ću morati platiti) koji je ionako skoro neiskorišten jer sam probdjela kraj bebe koja se stalno budila. Druga stvar koja me je izbezumila i koju želim potaknuti na promjene, je to što dojeći dijete u bolničkoj sobi u najboljem slučaju sjediš na drvenom stolcu, bez ikakvog oslonca i tako 12 sati dnevno. Ja sam dojila i stojeći nagnuta preko ograde od krevetića dok je mali bio na infuziji jer je to bilo potpuno teško u tim uvjetima. Ne želim ovim pismom nikoga vrijeđati niti prozivati. Dosta mi je već opravdanja i vađenja da je kod nas to tako. Hajmo učiniti
    nešto da bude bolje, humanije, normalnije. Da nam djeca ne pate zbog glupih zastarjelih pravila. Šta vrijedi argument da se nema novaca, koliko košta nekoliko fotelja za bolničke sobe? Štta košta nekoga da majka smije sjediti noću uz krevet svog djeteta, olakšalo bi se svima, i sestrama koje mogu predahnuti i djeci i mamama koje luduju od brige. Već dva dana sam u traumi od tog boravka u bolnici, od zapomaganja djece da hoće mamu i taju, da hoće kući...od strpnje hoću li moći ostati preko noći u blizini svog malog bolesnika. Nisam spremna odvajati se od bebe kad to neko od mene traži bez razloga!!! Hajdemo nešto učiniti da bude bolje, mi to možemo za svoju djecu i za sebe!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Dobrodošla.
    Žao mi je što si to morala proći, nešto slično sam prošla i ja. Ja sam uzela onaj apartman što se plaća i spavala s njim u sobi. Na svu sreću je bio slobodan.
    No evo u udruzi se već dosta radi na tu temu, a čak je neki dan bilo jedno izvrsno predavanje na tu temu. Na žalost, posjećenost je bila slaba što samo pokazuje kako su ljudi nezainteresirani općenito za bilo što.
    Evo ti link pa se možeš priključiti.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=67677

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    ...a čak je neki dan bilo jedno izvrsno predavanje na tu temu. Na žalost, posjećenost je bila slaba što samo pokazuje kako su ljudi nezainteresirani općenito za bilo što....
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=67677
    Ja bih radije rekla neinformirani - nisam imala pojma o predavanju...
    Oglašavaju li se takve stvari na forumu?? Trebale bi. A možda sam samo ja čorava...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nisu neinformirani. Koliko vidim ti si iz Zagreba, a ovo se radi o Osijeku, dakle malo pažljivije čitati Link o obavijesti ti stoji, samo treba kliknuti na njega. A i visili su plakati po svim vrtićima, bilo oglašeno u novinama itd.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga bina, i meni je žao što vam se to dogadjalo...to su teška iskustva koje je dosta roditelja i djece, nažalost, prošlo i još uvijek prolazi. Pretraži malo po forumu i portalu i vidjet ćeš dosta rasprava na tu temu, dosta iskustava roditelja, ali i što je sve Udruga do sada poduzimala po tom pitanju. Namjeravamo nastaviti i dalje, a ukoliko imaš volje i želje, možeš nam se priključiti

Što se radionice tiče, obavijesti su bile i na portalu i na forumu, na nekoliko pdf-ova, a stajao je i banner. Nadam se da će slijedeći put obavijesti biti bolje zamjećene i da će biti bolji odaziv. Inače, radionice na ovu temu bi se uskoro trebale održavati i u nekim drugim gradovima, između ostalog, i u Zagrebu

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma vjerojatno sam onda ja to krajičkom oka i primijetila, ali nisam reagirala kad je Osijek.
    Isprike...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bina, dobrodošla!

ja se naježim kada prođem pored plakata "manje boli kad je mama blizu".
    zar je to tako teško ostvarivo!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala svima na razmišljanjima i utjesi!
    Stvarno je okrepljujuće saznati da se puno radi na tu temu u RODI. Priznajem da o tome nisam puno znala dok "te ne zadesi u vlastitoj koži". Stvarno podržavam sve vaše akcije, a voljela bih i pridonijeti. Zapravo sam još uvijek u šoku od ovog iskustva, vidim da je bilo predavanje koje će se nadam se ponoviti.
    Ma stvarno koliko su to pametne i važne stvari - trebalo bi imati tabor na glavnom trgu i emisiju u top terminu, a ne slušati svakodnevno bezbroj banalnih političkih naklapanja... [/img]

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •