Results 1 to 34 of 34

Thread: Povraćanje kao stres

Default Povraćanje kao stres

jel to stvarno postoji? ne znam dal ovo spada pod psihologiju ili zdravlje, ali problem se manifestira fizički...

moja mala je prije godine dana krenula u vrtić (1.5god) i počela nenadano povraćati...
    s obzirom da je bila na profilaksi antibiotikom i od njega znala povraćati mislili smo da je od toga i ispisali je...

nakon toga smo ukinuli profilaksu i sada je već godinu dana bez antibiotika i nema povraćanja...

ali gle čuda, mi je opet upišemo u vrtić (2.5 god) i ona opet povraća... (jednom dnevno)
    a nema znakove bolesti...

uglavnom, u vrtiću su rekli da su imali već isti takav slučaj gdje je curica na prilagođavanju povraćala od stresa...
    valjda nervoza u trbuhu i to radi svoje...

i kako to umanjiti??? kako pomoći???? mislim fizički...

najbolja fora je da je sretna u vrtiću i ne plače, pa možda je baš zato to taj podsvjestan stres koji se čudno manifestira???

inače ne voli promijene, nikakve... teško joj padaju...

thalia's Avatar

meni je S. počeo ujutro povraćati jer neće u vrtić.

ja ću is-pa-lit.

antibiotik trajno unistava crijeva i moguce je da ima posljedice

moguce su i bakterije. pogle si vise o clostridia i e.coli

kako ti je mali reagirao na cjepiva?

kakva mi je stolica? da li je imao proljev prilikom uzimanja antibiotika? kakva mu je sad stolica?

I moj je sin imao takvih problema, ali mi smo to riješili kod homeopate. Mislim da je problem podsvjesan i da ga tako treba i treirat.

stray cat, stolica je okaj, normalna, redovita,
    pa to i ja mislim da je ostao mehanizam zbog antibiotika, kao npr. kod bulimije, prvo s prstom a kasnije organizam sam to radi...
    inače je sretna i super volje i voli papat...

inače protiv E.coli smo se i borili, zato je i pila profilaksu

mrkva, kako ste to riješili kod homeopate?

tajchi73's Avatar

Quote Originally Posted by stray_cat
    antibiotik trajno unistava crijeva i moguce je da ima posljedice

moguce su i bakterije. pogle si vise o clostridia i e.coli
    kako ti je mali reagirao na cjepiva?

kakva mi je stolica? da li je imao proljev prilikom uzimanja antibiotika? kakva mu je sad stolica?

kaj u želucu? bio je jednom nekakav dokumentarac gdje su neka djeca umrla jer su pila sok zagađen tom bakterijom, tak da sam ja bila uvjerena da djete nemre biti dobro ( bez npr. temp. i bog te pitaj čeg ) a imat tu bakteriju u želucu :? :? Kak se to skuži? daj malo više info.

ma svo to smece (e.coli, clostridia, candida) su cesto prisutni kod autisticne djece

iz nekog razloga cjepiva i oralna upotreba antibiotika pokrenu talozenje metala (tj napune metalima, pa se tijelo zblesira i prestane se detoksirati pa ako su u igri metali po meni su vise izrazeni sensory integration problemi, ko da informacija ne dopire do njih

porozna crijeva su pratnja oralne upotrebe antibiotika i koliko sam iz citanja skuzila kod takvih klinaca se stvaraju cuda po crijevima.

kako je cijelo tijelo u neravnotezi cest je manjak kalcija (koj izgleda potice stvaranje oxalata, tj vezanje metala sa kalcijem, i stvaraju se kristali ko u bubreznim kamencima ali mogu biti u crijevima, cak su nalazili i u mozgu kod autisticnih klinaca)

ruku pod ruku sa manjkom kalcija ide i manjak magnezija

e to je neobjasnjivo u jednom postu

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

povraćanje u jaslicama je bio jedan od razloga zašto smo margitu ispisali iz istih

ja sam povraćala svaki dan prije škole, 8 godina u osnovnoj

thalia's Avatar

ja na faksu , cijelu prvu godinu prije praktikuma

ma svo to smece (e.coli, clostridia, candida) su cesto prisutni kod autisticne djece

iz nekog razloga cjepiva i oralna upotreba antibiotika pokrenu talozenje metala (tj napune metalima, pa se tijelo zblesira i prestane se detoksirati pa ako su u igri metali po meni su vise izrazeni sensory integration problemi, ko da informacija ne dopire do njih

porozna crijeva su pratnja oralne upotrebe antibiotika i koliko sam iz citanja skuzila kod takvih klinaca se stvaraju cuda po crijevima.

kako je cijelo tijelo u neravnotezi cest je manjak kalcija (koj izgleda potice stvaranje oxalata, tj vezanje metala sa kalcijem, i stvaraju se kristali ko u bubreznim kamencima ali mogu biti u crijevima, cak su nalazili i u mozgu kod autisticnih klinaca)

e...mi smo imali na jednoj urinokulturi oxalate prije par mjeseci....

e sad, jel to povezano jer je uzimala profilaksu antibioticima pa ima te metale, ili sa tim bakterijama o kojima pričaš, ili to uzajamno djeluje? kako to?
    i kako se to rješava?

P.S. hvala na opsežnim informacijama

Quote Originally Posted by thalia

thalia's Avatar

Quote Originally Posted by maria71
    Quote Originally Posted by thalia
    ispričavam se na offtopicu, ali bila sam dovoljno glupa da ne promijenim faks u nešto što stvarno volim

prije par dana radili smo radi upisa u vrtić bris guze i analiza stolice, sve je sterilno, jel to znači da nema bakterije o kojima pričate?

Quote Originally Posted by Adrijana66

e...mi smo imali na jednoj urinokulturi oxalate prije par mjeseci....
    biomedicinski pristup autizmu (koj autizam objasnjava kao poremecaj imuniteta, probave, intolerancija na hranu, trovanje metalima i slicne radosti) preporuca za oxalate posebnu dijetu

http://www.greatplainslaboratory.com/home/eng/home.asp ima vise

meni je uz nalaze stigla preporuka da malog hranimo sa prehranom za oxalate. jednostavno ukucaj u google i kopaj

http://www.greatplainslaboratory.com...g/oxalates.asp tu imas osnovno i popis namirnica koje imaju visoke oxalate

moj lose jede i zhvaljujuci njegovom ne jedenju on je na prehrani bamirnicama sa malo oxalata a uz to je i na gluten free casein free diet

postoje takodjer dijete pokradene od dijete za crona i colitisa, takozvana SCD di se za izradu kruha koristi bademovo brasno

kak tebi mali stoji sa komunikacijom? sa igranjem sa drugom djecom? da li ima meltdown-ove (kad se toliko rasplace da ne zna prestati, gotovo je nemoguce zaustaviti ih i smiriti, puno intenzivnije od tantruma)

Hvala ti , budem sve to proučila...

inače je jako socijalna i mož zamislit, ona je tražila da ide u vrtić
    voli djecu...

a ovo s nalazima stolice, jel to znači da nema bakterije u crijevu?

brane's Avatar

dođe i prođe...
    u mojoj grupi u jaslicama je bila malena koja je povračala svaki put kad joj nešto ne bi bilo po volji
    obožavala je jaslice
    dolazila i odlazila s osmjehom ali svaki put kad nešto nije kako si je zamislila, ruke u usta i povraćanje slijedi

ma prema onom sto tvrde ameri na svijetu svega par labosa ima dovoljno sofisticiiranu opremu za pretrage, u euripo je najjaci neki labos u svicarskoj i nemam pojma koliko su ti tocni rezultat labosa iz hr

moj je isto socijalan, trazi ici u skolu, po cesti prica s ljudima ali zato ima tonu drugih problema povezanih sa probavom i intolerancijom na hranu

Quote Originally Posted by brane
    dođe i prođe...
    u mojoj grupi u jaslicama je bila malena koja je povračala svaki put kad joj nešto ne bi bilo po volji
    obožavala je jaslice
    dolazila i odlazila s osmjehom ali svaki put kad nešto nije kako si je zamislila, ruke u usta i povraćanje slijedi
    a koliki je po tvojoj teoriji normalan rok za "prodje"

klinka od poznate ce skoro 5 i povraca otkako su pocela cijepljenja skoro svako vece

ma prema onom sto tvrde ameri na svijetu svega par labosa ima dovoljno sofisticiiranu opremu za pretrage, u euripo je najjaci neki labos u svicarskoj i nemam pojma koliko su ti tocni rezultat labosa iz hr

moj je isto socijalan, trazi ici u skolu, po cesti prica s ljudima ali zato ima tonu drugih problema povezanih sa probavom i intolerancijom na hranu
    znaš li zbog kojeg razloga?

Moj sin je imao problema sa stomakom, kad god bi se mjenjale tete u vrticu, i kad god bi doslo do nekih promjena imao bi dugotrajne proljeve. Obicno bi napravili analizu stolice i bila bi sterilna. S obzirom da nismo znali sto napravit, odvela sam ga i na ultrazvuk abdomena. Kad smo iskljucili fizicke razloge, znaci kad smo se uvjerili da je fizicki zdrav, otisli smo kod homeopatice koja mu je odredila konstitucijsku terapiju. Osim homeopatskih kuglica, i mi smo se trudili da mu smanjimo razinu stresa (u suradnji s tetama) i pomoglo je.

Deaedi's Avatar

Ja sam u vrticu namjerno izazivala povracanje, jednostavno sam strasno mrzila vrtic.

inače od kad sam postavila pitanje više ne povraća
    valjda je došlo do kulminacije...

a sumnjala sam i da je od prežderavanja jer su joj tete dale 3 ručka :shock: i 4 užine , tražila je, ovaj tjedan joj ne daju toliko...
    i rekle su tete da guta hranu a ne žvače i da bi i to između ostalog mogao biti problem...

thx, mrkva, i mi ćemo probat naći alternativno rješenje

Quote Originally Posted by Deaedi
    Ja sam u vrticu namjerno izazivala povracanje, jednostavno sam strasno mrzila vrtic.
    kako? kako je to moguće? namjerno izazvat?

Deaedi's Avatar

Kasljala sam i kasljala i kasljala...dok nesto ne bi i izaslo

Ili sam ispljunula prozvakanu hranu a tetama rekla da sam povraćala

thalia's Avatar

Quote Originally Posted by Deaedi
    Kasljala sam i kasljala i kasljala...dok nesto ne bi i izaslo

Ili sam ispljunula prozvakanu hranu a tetama rekla da sam povraćala
    to moj sin radi isto.

Poslid's Avatar

Čisto je moguće da povraća od neke vrste stresa. Iako je željela ići u vrtić, njoj je to velika promjena i zato se to događa. Svi mi različito reagiramo na stres. Ja recimo jedem a MM uopće ne može jesti u takvoj situaciji. Klinci su svi na njega.
    A znam za susjeda preko puta koji je dobivao temperaturu i dosta visoku kad je bila frka u školi (i ne, nije jeo sirovi krumpir, stavljao toplomjer na radijator i sl.)

Evo i meni neki dan priča frendica kak je tražila premještaj u drugu grupu u vrtiću jer njena malecka je počela povraćati jer je dobila novu tetu u vrtiću.Ide već dvije godine u vrtić i nikada do sada se takvo nešto nije dogodilo.kad su napravili sve pretrage i vidli da je sve ok zaključili su da je to zbog tete koja je onak malo starija i kolko sam uspjela vidjet sa malo tanjim živcima.

pužić's Avatar

Quote Originally Posted by brane
    :/ e ovo moja radi...svaki put kad nešto nedam ili joj zabranim, kad joj nije po volji ona plače, gura ruke u usta i povraća...uopće više ne znam kako bi se postavila prema tome..kad je mlađa bila udarala je glavom u tvrdu pdlogu iz protesta a sad je "skužila"povraćanje...

eto rasplet događaja...

prestala povraćati i nakon par dana počela obilno kakati, 4-5 puta na dan... a navečer oko 37,3 temperatura koja drži oko pol sata i nestane temperatura...

i tako mi odosmo do pedice i ona veli prehrambeni šok zbog promijene prehrane, odnosno uvođenja vrtićke hrane...

samo neka 3 dana bude doma da joj se želudac oporavi i opet u vrtić...
    i kao bez mms - mliječnog, masnog i slatkog...

i tako... već je drugi dan i nema čestog kakanja...

inače cijelo ovo vrijeme je super duper dobre volje...

prehrambeni šok... :/

Serpentina's Avatar

T. je krenula u vrtić i bilo je sve ok :/
    Da b jedan dan ostala malo duže i došlo je do neke situacije sa tetom - od onda plače tužno, dođe u vrtić, ispovraća se i sve bude u redu.

Vi čiji klinci povraćaju, jeste li nastavili i čekali da prestane ili ste odgodili vrtić?

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

prošle godine smo je ispisali - jer mi je to bilo prvo iskustvo s takvom reakcijom
    a onda sam to povraćanje doživjela kod kuće u par navrata, i to iz čisto bezveznih razloga tipa ne dam joj gumene bonbone - pa sam malo oguglala
    ove jeseni je jednom povraćala, ali i ja i tete smo bile skroz kul na to i lijepo smo je zamolile da to više ne radi. i nije.

samo bih naglasila da prošle godine povraćanje jest bilo jedan od glavnih razloga odustanka, ali ne i jedini. jednostavno nismo bile spremne na jaslice ni ja ni ona i to se jako vidjelo.
    a ove jeseni je cijela prilagodba tekla puno puno lakše i mirnije.

Pitat ću i ovdje što mislite. Na mom V ne vidim nikakve fizičke promjene, nema temperaturu, nema šmrkav nos, sve je ok. Čuvam ga od gužvi i većih skupova, bojim se viroza i za sada je sve ok.

No, malac mi je čudan. Prije 10 dana kod bake i djeda je došao i drugi unuk, ima 6 mjeseci. Cure, moj V je doslovce bolestan, bolestan. Cendra, slabije jede, u stanju je po sat vremena ležati pored mene na krevetu.
    Najviše me zabrinjava što je počeo povračati. Ne često, ali dogodi se. Do njegovog povraćanja dolazi ovako. Hranim ga, sve 5, jede normalno. I jednom trenutku ne želi više jesti. Gurne prst u usta i sve povrati. Ili, sakupi hranu u ustima, recimo dvije žlice, zakašlje se i kašlje dok ne povrati.
    U zadnjih 10 dana to se je dogodilo najviše 3 puta.

Neki dan je bio toliko tužan da sam zvala sestričnu koja je ujedno i doktorica da vidim šta misli. Posumnjala je nekakvu virozu i savjetovala da stavim čepić, možda ga nešto boli, i da vidim što će se događati. Stavim ja čepić, prođe par sati.... a on isti! Navečer smo otputovali kod mojih. Došli tamo- a moj V onaj stari V. Ništa! Zdrav i sretan!

Zovem ja sestričnu ponovo, pričam sa mojima i sa mužem i konstatiramo da je naše dijete ljubomorno!

Da li je moguće? Kako da mu pomognem?

Jučer smo se šetali, sa nama je bila i ta bebica od 6 mj. Moj V u sat vremena nije izustio ni a. Čim smo se razišli, oživio je.

Imate li iskustva, kako da mu pomognem, kada će proći? Jesu li i vaša djeca ljubomorna?