Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Educirati i trgovce?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Educirati i trgovce?

Nova sam na forumu, a pišem brzinski jer žurim spavat pa se ispričavam ako je slična tema bila...

Naime, jeste li razmišljale krenut s nekom akcijom osvješćivanja prodavača bebi opreme?
    Nekidan sam u uglednom, velikom i dobro opskrbljenom dućanu djećje opreme, čije prodavačice čak važe za educiranije i informiranije, vidjela kako na svim autosjedalicama 0 i 0+ uredno piše - NOSILJKA i cijena.

I dok sam ja bila unutra baš se jedna trudnica raspitivala za 'nosiljku' koja je trenutno na akciji i prodavačica nije rekla ni a ni be o tome kako je to autosjedalica!

A nebrojeno puta sam čula prodavačice kako 3u1 kolica prodaju sa motom kako se u tom kompletu dobije sve - kolica za stariju bebu, košaru u kojoj je skroz mala bebe, a u kojoj se ujedno vozi u autu i praktičnu i laganu nosiljku!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam par puta došla reći tetama u adax da su nam krivo namjestili sjedalicu, da se ne smije kopčati s obje strane i da sutra ili preksutra Rode imaju akciju pa da se mogu doći raspitati i pitati.
    nisu nikad došle.
    razumijem s jedne strane, to su žene koje rade i subotama i nedjeljama i do 22 h navečer i nije im do toga da još vikendom idu okolo. da ih se plati za to ili da im se na neki način kompenzira, možda i bi.

vjerujem da je u TL još gora situacija. prema tome, jedino da se netko dogovori s nekim vlasnikom dućana pa dođe sa zakonima i dobrom voljom, ali to zahtijeva vrijeme i predanost. ja znam da ne bih stigla /mogla.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svojedobno sam poslala mail u pevec s upitom da li educiraju svoje prodavace i da li provjeravaju da li njihovi prodavaci imaju neko znanje o autosjedalicama. (jer sam bila svjedok objasnjavanja kupcima kako ?ionako prvih nekoliko mjeseci necete voziti bebu u autosjedalici, naravno'). nikad mi nisu odgovorili.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kaj u Pevecu ima AS?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Svjedoćila sam ja u TL-u kako su roditeljima šestomjesečne bebe prodali AS 9-18 kg, bez
    ijednog pitanja ili objašnjenja

Ne razumijem da se npr. traži iskustvo i znanje u prodavanju obuće ili odjeće
    a za nešto ovako važno nema veze koliko su prodavači informirani.

Jednom prilikom sam i u Adaxu napomenula prodavačici o konfuznim uputstvima proizvođača Jane AS/košare.
    I da je njena dužnost roditelje upozoriti i informirati u kojem će položaju dijete voziti u autu.
    Ne znam baš da sam imala uspjeha.

Također sam saznala jučer, kako se susjeda koja radi u knjigovodstvu Adaxa žalila mojoj strini kak imaju problema sa Rodama :?

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo nedavno u TL kupovali Marku buster AS i prodavačica nije imala ni kako se isofix kopče izvlače van. Ali bila je voljna raspakirati upute pa smo sami pogledali i dala nam je da probamo sjedalicu montirati u auto prije kupovine. Skužila sam da nema pojma i kad nam je nudila kombiniranu sjedalicu 9-36kg i rekla da se u njoj može M vezati pojasevima AS. A ne može kad ima preko 18 kg. A za top tether se čudila i rekla da to nikad nije vidjela, a kasnije sam u drugom TL pitala i na kompu su mi našli da baš u tom imaju :?
    Evo to su moja iskustva.
    Pretpostavljam da bi sa upravom dućana trebalo dogovoriti edukaciju prodavača, ne možeš od prodavačica očekivati da samoinicijativno idu na Rodine preglede. To bi im poslodavac trebao omogućiti u sklopu edukacije. Moje iskustvo je da puno prodavača u raznim dućanima nema blage veze o proizvodima koje prodaje. Nisu krivi prodavači već sistem, tj vlasnici.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Edukacija prodavača trebala bi biti u interesu vlasnika dućana. I trebala bi postojati nekakav prirodna tržišna selekcija da kupci sami prepoznaju kvalitetu dućana i trgovaca. Nažalost, kod nas još uvijek to nije razvijeno. A nije baš ni u SLO, iako su prodavačice u npr. Baby Centru bolje upućene od naših, ipak ja mogu reći da sam bolje educirana. Vjerojatno zato jer sam se ciljno educirala upravo o toj skupini proizvoda, dok prodavačice pokrivaju cijeli asortiman. U TL imaju djelatinice koje su na dječjoj opremi, ali stvarno jako malo znaju o AS. Da ne govorim o Baby Media shopu ili Adaxu.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Također sam saznala jučer, kako se susjeda koja radi u knjigovodstvu Adaxa žalila mojoj strini kak imaju problema sa Rodama :?
    to sam i ja čula puno puta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma da mi je znati kakve probleme imaju s Rodama... :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

informirani su uvijek "problem"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi prije rekla da kupac kad dobije razlicit odgovor od onoga sto je negdje procitao kaze ja sam procitao na Rodama da je ...

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

problem je i u nezainteresiranosti ali iskreno i da se žele educirati
    gdje to mogu uraditi

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    To i mene zanima.
    Mislim, pa zar im nije cilj informirati kupce?
    Samo da razmisle, da ako roditeljima koji npr. dođu kupiti kolica, savjetuju,
    odnosno kažu - po tom i tom zakon vi MORATE dijete voziti u AS i ako im argumentirano i educirano ponude istu
    - neće li se i ti roditelji zamisliti nad tim i u većini slučajeva odlučiti za AS.
    Što je odmah i za dotični dućan i prodača/icu + na dnevnom prometu.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    To i mene zanima.
    Mislim, pa zar im nije cilj informirati kupce?
    Samo da razmisle, da ako roditeljima koji npr. dođu kupiti kolica, savjetuju,
    odnosno kažu - po tom i tom zakon vi MORATE dijete voziti u AS i ako im argumentirano i educirano ponude istu
    - neće li se i ti roditelji zamisliti nad tim i u većini slučajeva odlučiti za AS.
    Što je odmah i za dotični dućan i prodača/icu + na dnevnom prometu.
    aha
    i onda te prostrijele pogledom i promumlaju i to nam želi uvaliti
    morate shvatiti da ljudi koji su na ovom forumu ne pokazuju realnu sliku
    prosječnog potrošača u Hrvatskoj
    u mom mistu npr nikada nikog nije kaznilo zbog AS-zaključak je zašto da trošim novce i na tu novotariju

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jednom sam čula ženu u adaxu kako objašnjava roditeljima da je nosiljka/krevetić super za bebe i da im autosjedalica ne treba. da je kupe kad dijete bude imalo 6 mjeseci :shock:
    kasnije sam dotičnoj prodavačici pokušala objasniti da se dijete ne bi trebalo voziti u košari nego u autosjedalici, i da u sljedeću grupu as može tek kad prvu preraste, što sa 6 mjeseci baš i nije slučaj. gledala me ko da sam pala s marsa, rekla da je ona svoju djecu vozila u košari i da im ništa nije, da se danas svašta izmišlja, da eto neka žena prije par dana nije htjela kupiti madrac za krvetić jer ima federe a oni djeluju na magnetsko polje i bla bla bla. zapravo je rekla da roditelji u zadnje vrijeme briju na neke gluposti ali da će i to proći...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja na žalost znam primjer gdje se beba od 4 mj. vozila, nevezana u tzv. košari, na
    zadnjem sjedalu -- sletili su u grabu s 40 km/h -- bebica je poginula

Nažalost neki ljudi nikako da prestanu izazivati sudbinu
    a za ovakve situacije misle -- to se događa drugima

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kada sam radila kao trgovac u vulgaris dućanu sa odjećom sam se "educirala" o onome što prodajem.
    Stoga očekujem i od svakog drugog prodavača isto.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja na žalost znam primjer gdje se beba od 4 mj. vozila, nevezana u tzv. košari, na
    zadnjem sjedalu -- sletili su u grabu s 40 km/h -- bebica je poginula

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Kada sam radila kao trgovac u vulgaris dućanu sa odjećom sam se "educirala" o onome što prodajem.
    Stoga očekujem i od svakog drugog prodavača isto.
    ajde molim te reci gdje se to može educirati o AS?
    i tko uopće educira o AS osim RODA

može se pročitati na internetu ali to nije dovoljno

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svjedoćila sam ja u TL-u kako su roditeljima šestomjesečne bebe prodali AS 9-18 kg, bez
    ijednog pitanja ili objašnjenja
    I što da se dogodi da to dijete strada u sudaru zbog neprimjerene AS, tko je kriv?
    Neinformirani roditelji ili prodavač/ica koji prodaju krivi proizvod?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    ajde molim te reci gdje se to može educirati o AS?
    i tko uopće educira o AS osim RODA

može se pročitati na internetu ali to nije dovoljno
    mogu se pročitati upute na sjedalicama, za početak. mislim da na njima piše kako se koriste, koji su minimalni i optimalni uvjeti za korištenje itd...
    Kad ima volje ima i načina.

Citiraj Matilda prvotno napisa
    I što da se dogodi da to dijete strada u sudaru zbog neprimjerene AS, tko je kriv?
    Neinformirani roditelji ili prodavač/ica koji prodaju krivi proizvod?
    dobro pitanje

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Arwen - sa obzirom na sadašnje stanje informiranosti, i to bi bio veliki napredak :/
    I upute i internet su dobar početak. Kako je Puntica rekla: Kad ima volje ima i načina.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ovako ja sam jedna od tih trgovaca tj bila
    i osim rode i novije super stranice http://autosjedalice.info/cms/
    ni nema nekih informacija
    upute su u 99% slučajeva na engleskom a za rad u trgovini u hrvatskoj nemoraš znati engleski
    i ja šta se više informiram sam svjesnija da ubiti jako malo znam

a u krajnjem slučaju zašto bi neka prodavačica npr iz TL gubila svoje slobodne vrijeme na edukaciju pa plaća joj je ista znala-neznala
    prodala-neprodala

nemojte me krivo shvatiti i meni bi bilo normalno da onaj tko prodaje nešto i zna šta prodaje i kako se koristi ali s obzirom na stanje kod nas :/

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    a u krajnjem slučaju zašto bi neka prodavačica npr iz TL gubila svoje slobodne vrijeme na edukaciju pa plaća joj je ista znala-neznala
    prodala-neprodala
    živa istina.
    znam da ja ne bih mogla prodavati nešto što ne poznajem, i znam da bih se informirala, čisto da ne ispadnem glupa pred kupcima i da znam odgovoriti na njihova pitanja.
    slažem se da nisu svi kao ja i da se neće potruditi saznati nešto što ne moraju. ali isto tako mislim da bi edukacija osoblja trebala biti u interesu trgovine...što upučeniji prodavači to bolji profit. 8)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja očekujem kad idem kupiti novi fotoaparat ili veš mašinu da mi trgovac zna objasniti o čemu se radi i kako se radi s dotičnim aparatom
    isto i farmaceut u apoteci
    i nema veze što postoje uputstva na hrvatskom

trgovac mora znati što prodaje

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    ja očekujem kad idem kupiti novi fotoaparat ili veš mašinu da mi trgovac zna objasniti o čemu se radi i kako se radi s dotičnim aparatom

pa očekujem i ja
    i ono šta prodajem nastojim šta više znati o istome iako neznam baš o svemu sve
    ali mi se često dogodi kad idem kupiti nešto od tehnike da prodavači pojma nemaju
    a tko je kriv neznam

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa

Istina.

Ma i da se o tim AS ne informiraju ne znam gdje,
    barem da pročita kaj piše na njoj pa nek veli roditeljima ak vidi da
    nemaju pojma.
    Mislim, pa na svakoj piše od koliko do koliko kg i okvirno za koju je dob.
    Zar ne?
    Pa da si baš takav dibidus i "ladovina" da ne pročitaš ono osnovno što piše -- e to mi nije jasno.

Konkretno, na svim AS 9-18 kg piše da je za cca od 9 mj. - 4 god.
    A dotična gđa. prodala je istu za dijete od 6 mj bez ijednog pitanja
    Ustvari, pitala je ona - koliko je staro dijete? i onda ništa.
    Ne kužim onda zakaj je uopće pitala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •