Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: kada iz 9-18kg u 15-36kg ili 9-36kg

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno kada iz 9-18kg u 15-36kg ili 9-36kg

malac je 100cm

ima 18kg

2god i 9 mj.

što je bitno za prelazak iz manju u veću ; kilaža ili visina :/

sada je u mc priori xp vrlo smo zadovoljni
    no ove veće su mi malo ipak za veće klince

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kilaža je bitna
    s 18 kg mora u sjedalicu 18-36 (ili ako imate kombiniranu 9-36)

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

lutonjice molim za mišljenje što sada :/

što bilo bolje one od 15-36 ili kombinirana 9-36? :?

imamo sada maxi cosi 9-18

navikli smo da sjedalica i malac u njoj su [i]bedem[/i

no gledala sam njihovu rodi i nisam oduševljena njenom pokretljivošču

koliko su ove 15-36 s isofixom bolje ?(npr romer)

kako se konkretno učvrščuju ove kombinirane i kako je dijete vezano u njima od 18kg.

imaju li kombinirane s isofixom?koje?

hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo dvije roemer 18-36 s isofixom i one su stvarno fiksirane, čvrste i nepomične. ali je dijete vezano samo pojasom. e sad, meni u njima sjedi petogodišnjakinja pa mi to nije problem, ali da se radi o djetetu mlađem od 3, ja bih osobno izabrala kombiniranu sa svojim pojasevima.

na druga pitanja ne znam odgovor

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Toncice

Neki dan sam u Brežicama poredao jednu pored druge King Plus (9-18kg), Kidfix (sa Isofixom, ima i Kid Plus bez isofixa) (15-36kg) i Evolva (9-36kg) sve su Römer-Britax.

Meni su se ove dvije prve činile stvarno bolje jer je 9-18 kg dublja i komotnija nego Evolva kad se koristi kao 9-18.

Isto tako, Kidfix nije tako 'nezgrapna' kao Evolva (jer ipak mora biti povišena kad se koristi kao 9-18 kg, a to više nije potrebno kad se koristi kao 15-36).

Nakon što smo ih dobro isprevrtili i isprepipali (a prodavačica je stvarno ljubazna i uopće nas nije mrzila, i što je najbitnije ZNA sve o sjedalicama), zaključili smo da se ne isplati kupovati kombiniranu.

Ne znam kako je s ostalim tipovima sjedalica, gledali smo samo Römer (naravno, zbog ADAC-ovih testova).

Najbolje bi bilo da pogledaš (s klincem) i Evolvu i Kidfix, ako ti malac ne stane u sjedalicu do 18 kg, onda ti neće stati niti u Evolvu nego ćeš Evolvu odmah koristiti kao 15-36 kg sjedalicu, pa ne kužim smisao zašto bi je kupovala.

Ako si pod pokretljivost mislila prebacivanje iz auta u auto, i tu kombinirana Evolva gubi.

Moj savijet, nazovi prodavaonu, pitaj za sve modele koji te zanimaju i nek ih poslažu sve ispred tebe, klinca unutra - pa usporedni test.

Naravno i sladoled klincu nakon što donesete odluku.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala vam puno na odgovorima :D

svakako planiram dobro proučiti modele i njihove testove

klincu će se ipak najviše svidjeti sladoled

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj toncica prvotno napisa
    hvala vam puno na odgovorima :D

svakako planiram dobro proučiti modele i njihove testove

klincu će se ipak najviše svidjeti sladoled
    He, he, znam kako ti je. Nama je pregledavanje sjedalica bila čista zezancija, i Vila (upravo 9 mjeseci) je uživala.

Jako smo zagledali i Kiddy. Meni se čini da stvarno stoji to što o toj sjedalici (stručnjaci) pišu, tj. da je sigurnija od sjedalica s pojasevima. No odmah se upalio alarm da mora da je u njoj jako vruče. Uz to je prodavačica rekla da te sjedalice baš i ne idu ... pa smo odustali. Vjerojatno se dobro prodaje sjevernije od nas.

A klincu će se svidjeti i priča da mu idete kupiti trkaču sjedalicu i da mora odabrati onu u kojoj najbolje vidi kroz prozor i najbolje 'vozi'... Ma, napravite od toga cijeli spektakl. I sladoled za kraj.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kod kupnje ove MC 9-18
    nismo puno dvojili
    kad smo ju vidjeli to je bilo to

no kod odabira ove veće nisam sigurna ove veće ne uljevaju puno sigurnosti kao stara. :/

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pa ako je ADAC mjera sigurnosti, a mislim da je, evo ti izbor.
    2008.
    BÉBÉ CONFORT Moby
    CYBEX Solution X
    CASUALPLAY Protector
    KIDDY Discovery Pro

2007.
    RÖMER Kidfix
    MAXI COSI Rodi XR
    RÖMER Kid Plus
    CONCORD Lift Evo PT
    WAVO Junior

2003. - 2006.
    CYBEX Solution Plus (CYBEX Solution) (2006)
    CONCORD Lift Protect (2005)
    RÖMER VIP (2005)
    CONCORD Lift evo (2004)
    MAXI COSI Rodi XP (2004)
    Römer Kid (2003)

Neke nisu dobavljive kod nas i u bližoj okolici, pa odmah eliminiraš, a neke stvarno izgledaju svemirski (i sigurno). Sve ove su 'zelene' (ocjena gut, više od toga niti jedna nije dobila). Znači - sigurne su koliko to mogu biti. Mislim da niti s jednom od tih ne možeš promašiti - vidjeti, probati, montirati u auto ... Uživaj.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ponekad mi se čini da nema loše autosjedalice

kao i kod automobila

mercedes bi ima sigurno ++gut

a ne vozi ga svako

polo je znatno lošiji no svako malo nas odveze do bistrice i radi ko sat

koliko para toliko muzike

svaka autosjedalica bolja je od nijedne

a boljei polo nego pješaka

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A ne ne! Polo bu te dopelal do Bistrice isto kak i Mređo, samo kaj je Merđo fejst skuplji.

Kod sjedalica je to +- 50 eura max. I onda tu biraš - koja je lakša za namjestiti, koja ti se više sviđa... Stvarno je razlika u cijeni zanemariva, ali razlika u sigurnosti mislim da nije baš zanemariva. Osobno, nisam niti gledao sjedalice koje nisu u zelenom. Ipak je sigurnost (i komfor djeteta) na prvom mjestu.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

:D

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

podižem temu.
    G ima 2 godine i 1 mjesec, ima cca 15 kg, dakle još nije za prelazak u veću AS. Ono što me muči je što joj je vrh glave u ravnini sa vrhom AS. Je li to problem ili možemo ostati u ovoj do 18 kg?

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kod AS 9-18kg se može ostati u njoj do 18kg odnosno dok rub sjedalice ne dođe do sredine ušiju. Dakle , sve je OK.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mi imamo dvije roemer 18-36 s isofixom i one su stvarno fiksirane, čvrste i nepomične. ali je dijete vezano samo pojasom. e sad, meni u njima sjedi petogodišnjakinja pa mi to nije problem, ali da se radi o djetetu mlađem od 3, ja bih osobno izabrala kombiniranu sa svojim pojasevima.
    Tu treba provjeriti kada se miču pojasevi na kombiniranoj AS. Ako se sa 18kg miču pojasevi onda nema smisla kupovati AS 9-36kg.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

cowgirl, hvala. i činilo mi se da mi je nešto promaknulo, a nikako ne bih htjela da bude u neadekvatnoj AS.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj cowgirl prvotno napisa
    Kod AS 9-18kg se može ostati u njoj do 18kg odnosno dok rub sjedalice ne dođe do sredine ušiju. Dakle , sve je OK.
    Do 18 ili i sa 18? Mi koračamo prema 18,možda neće tako brzo ali bojim se i vagat ju .
    Visine mislim da imamo još dosta,vrh glave joj nije ni do ruba AS (romer).
    Sljedeća nam je kupnja Romer kidfix,ali ...a i ima tek 2g i 3 mj.
    Možemo se oslonit na visinu? AS joj nije tjesna,ali nas kile brinu. :/

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

što je bitno vrh ruba ili 18kg
    težina ili visina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oboje je bitno
    dijete treba u vecu sjedalicu ili kad postane previsoko ili kad postane preteško

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kad dijete pređe 18kg, mora u veću AS (booster) bez obzira na visinu.
    Kombinirana tu, nažalost, ne igra neku ulogu, jer se s prelaskom granice od 18 kg na njoj moraju izvaditi pojesevi, pa se dijete opet mora vezati pojasom automobila.
    Isofix booster je fiksiran na karoseriju automobila, tako da ne mrda nikamo, ali ne mijenja način vezanja djeteta, on ostaje isti - pojasom automobila.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

težina ili visina
    kao što su cure već rekle, gleda se i težina i visina.

maksimalna težina je 18kg

maksimalna visina ima dva pokazatelja:

1 - pojasevi autosjedalice, na najvišem utoru, ne smiju biti prenisko. oni su ok dok izlaze iz utora ispod ušiju djetteta i u visini ramena. kada počinju izlaziti ispod razine ramena onda su prenisko

ili

2 - dijete je preraslo autosjedalicu kada sredina ušiju doseže rub autosjedalice.

ovisi o modelu (izradi) autosjedalice koji će uvijet biti prihe dostignut. kad dijete pređe bilo koju od navedene tri granice ono je preraslo AS

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cure hvala

ovisi i o autosjedalici i o djetetu :D

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi kupili i montirali R.Kidfix. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    težina ili visina
    .....
    maksimalna visina ima dva pokazatelja:
    1 - pojasevi autosjedalice, na najvišem utoru, ne smiju biti prenisko. oni su ok dok izlaze iz utora ispod ušiju djetteta i u visini ramena. kada počinju izlaziti ispod razine ramena onda su prenisko.....
    Ovo je Makov slucaj. Pojasevi mu izlaze daleko ispod razine ramena ( radi se o MC Tobi..grrr, da sad ne duljim)
    A ima samo 15,2 kg . Nema sanse da u njoj doceka 18 kg. I sta sad da radim? Da kupujem DRUGU, stoput BOLJU ( roemericu) 9-18-icu? Novu novcatu samo za taj prelaz do 18 kg? ( ako nemate pametniji prijedlog, sklona sam i takvom ludilu). Ne kupuje mi se kombinirana NIKAKO, za vezanje pojasevima od auta ( tj booster) je totalno prelagan, help!?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Napominjem da je sa svojih 15ak kg i 97 cm visine sa 3 godine i 3 mjeseca skoro TOČNO u sredini percentilnih krivulja, tj 50 % djecaka njegove dobi je vece i teze, a 50% manje i lakse od njega. Ja ne razumijem kam su ti mc tobijevci gledali kad su radili tu sjedalicu?? kak su zracunali tezinu i visinu te djece..ma, i opet njima grrr

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ružice, Tobica bi trebala imati 7 položaja visine naslona. 97 cm mi se čini stvarno premala visina za prerastanje sjedalice grupe I. Provjeri da li si stvarno postavila u najviši položaj. Ako jesi a remenčići i dalje izlaze prenisko, nema ti druge nego preči u drugu sjedalicu. Grupa II/III je od 15 kg tako da možeš preči u višu grupu (s obzirom da dijete ima više od 15 kg). Ukoliko se odlučiš za tu opciju, prilikom kupnje provjeri da li je putanja pojasa ispravna tj. da li je dijete dovoljno visoko. Mi savjetujemo ostanak u grupi I do 18 kg, ali to nije uvijek moguće.

Smijem pitati zašto ne dolazi u obzir kombinirana sjedalica grupe I/II/III?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Provjeravala sam vise puta, i opet cu, samo da jos moze u njoj duze ostati! Znam da vec polako moze u grupu II/II, ali mi je tek nesto preko 15 kg, tako da bih se osjecala dosta nesigurno.
    A cini mi se da sam citala da su kombinirane nekako najlosija opcija, to je mozda samo moj dojam, da su za sve pomalo, a ni za sto savrsene..sam u krivu? Ima neka koju bi preporucila, daddy, sa isofixom?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma povlacim ovo pitanje o preporuci za as, znam da moram sama traziti i isprobavati,

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

..pokorno javljam da sam digla remene na tobici za jos 2 (slovima: DVA) mjesta...lazno ih optuzila za krivu metriku...(smajlic se poklopil z vuhima i crveni se)

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

bitno da je problem riješen :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tko prizna, pola mu se prašta, zar ne?
    Super za pronađeno rješenje!

Datum pristupanja
    Nov 2005