Results 1 to 19 of 19

Thread: kreativne mame

donna's Avatar

Default kreativne mame

a znam da ih ima puno lijepo molim za pomoć...za ideje kako uljepšati što je više moguće djetetov život kroz dan..što raditi,što stvarati,što graditi,ideje,ideje...ideje...puuuno hvala

Mukica's Avatar

klikni na Kreativni kutak - Ideje za kreativnije provodjenje vremena s djecom

sigurna sam da ces tamo pronaci pregrst dobrih ideja

ivancica's Avatar

Sve što se može mijesiti, lijepiti, rezati, spajati moji obožavaju. Plastelin, kolaž, tijesto(tu mislim na razne figurice ali i pravljenje pravih kolačića).

Npr. moj Fran sad trenutno obožava opcrtati voćku na papir pa onda od komadića kolaža lijepiti i stvarati sliku istoga.

Muljanje rukama(imaš baš takve boje u TL pa muljate po velikim arcima papira.

ima toga još, čekaj da se sjetim...

Balarosa's Avatar

Mi smo jučer napravili ljepilo od brašna i vode, onda smo uzeli kutiju od cipela i neki papir za zamatanje sa životinjama pa smo taj papir kidali, močili u ljepilo i slagali po kutiji. Sad se to suši na balkonu pa ćemo pokloniti nećakinji (koja će sigurno biti oduševljena , ali T. inzistira da je to za Ellu).

A neki dan smo na zid zalijepili A3 papir, ja sam rezala ribe, zvijezde i morsku travu od papira, Tin ih je bojao temperama i sad imamo akvarij na zidu

Inače, preporučila bih ti knjigu Igre stvaralice, puna je ideja.

Anci's Avatar

Ja nisam baš neka kreativna mama, ali, eto, djeca imaju kreativnog tatu: radi im kućice za lutke, zološki vrt od kartona, one bojaju i onda stavljaju svoje figure unutra i tako...

donna's Avatar

ako ima super ideja uzela bi tu knjigu.sad sam kupila ovu novu

http://www.booksa.hr/knjige/5212

pa kod nas tata ima veću kreativnost definitivno,umjetnička duša
    njih dvoje zajedno fotografiraju.ona već ima svoju torbu i svoj mali pravi fotić pa zajedno gradom slikaju...
    voli plastelin ali nema puno strpljenja...
    sad ćemo nabaviti bundevu pa ajd zajedno malo se zabaviti s njom možda ju bude zanimalo..
    btw kako bi ove godine mogli ukrasiti božićno drvce a da nisu klasične plastične kuglice nego da svi zajedno radimo ukrase za bor?

sasana's Avatar

L. je u vrticu radila ukrase od smjese brasna i soli. Sada se to susi pa ce kasnije bojati a onda na bor

donna's Avatar

jučer su MM i mala rezali kolaž pa ljepili na veliki papir kao rade poster uživala je kaže ..baš mi je drago!

Raditi skupa ručak, rezati valjkom tijesto, dodavati začine....
    Rezati kolaž, lijepiti, raditi ukrase, bojati, otiske.
    Praviti dvorac. kućice, garaže, kuhinje, pjevati, plesati...

Raditi lampione, lance(ukrase), rezati pahulje...

Dijana's Avatar

Mi smo ovaj vikend radili s ljuskama od jaja i baš je bilo dobro. Oprane ljuske od jaja smo obojali, onda sam isprintala neke slike, cvjetiće (iako moglo se ovo i nacrtati, ali ajde), pa ljepilom označila gdje ćemo ljepiti, i onda ljuske lijepili na papir. Okolo smo još obrubili ljepilom sa šljokicama i stvarno je vrlo efektno.
    Eh, da, radili smo još i gusjenicu od rola wc papira. Isto ih pobojali, osušili, pa sam se ubola u prst par puta dok sam bušila rupe na rolama, povezala ih koncem i evo. Za glavu sam stavila ljusku od jajeta i zalijepila je za rolu superljepilom. Nacrtali oči i usta, i baš je zgodna.

Bipsić's Avatar

mi smo pred koji tjedan radili "jesenski šešir"...

kupili čvrsti papir (frajer si je izabrao roza boju ) a dan prije toga u parku skupili puno šarenog lišća, češere, žirove, kestene... i sa silikonskim ljepilom to poljepili po šeširu... super je ispalo i roko je uživao... ja sam bila malo nespretna s tim ljepilom pa mi je onak vruće kapnulo na prst i jaukala sam valjda dobrih 10 min...

Balarosa's Avatar

Quote Originally Posted by Dijana
    Mi smo ovaj vikend radili s ljuskama od jaja i baš je bilo dobro. Oprane ljuske od jaja smo obojali, onda sam isprintala neke slike, cvjetiće (iako moglo se ovo i nacrtati, ali ajde), pa ljepilom označila gdje ćemo ljepiti, i onda ljuske lijepili na papir. Okolo smo još obrubili ljepilom sa šljokicama i stvarno je vrlo efektno.
    Dijana, s kakvom vrstom ljepila si radila? Koliko vremena treba proći da se ljuske čvrsto stoje?

Quote Originally Posted by Bipsić
    ... i sa silikonskim ljepilom to poljepili po šeširu... super je ispalo i roko je uživao... ja sam bila malo nespretna s tim ljepilom pa mi je onak vruće kapnulo na prst i jaukala sam valjda dobrih 10 min...
    Kakvo je to silikonsko ljepilo?

donna's Avatar

super ideje

moja cura je danas sama predložila da izrezujemo likove i ljepimo na veliki poster :D tako da smo uzeli časopis princeza i sve lijepo rezuckali i napravili svoju veliku priču i stavili na vrata sobe eto zanimacija uspjela
    a šta sutra?

Balarosa's Avatar

Evo, mi smo jučer radili životinje od plastelina i slagali ih u kutiju gdje smo još napravili drvo, jezero, sunce i cvijeće.

Dijana's Avatar

Balarosa, s običnim ljepilom za papir. Ljuske se odmah zalijepe, samo treba uzeti veće komade, pa ih na papiru razlomiti da se ne okrene bijela boja ljuske.

Dijana's Avatar

Inače, već dugo planiram da ćemo krenuti s kaširanjem, npr. na balonu, pa izraditi neke figure, možda kasicu prasicu, ali to treba stajati preko noći da se osuši kako koji sloj se nanosi, pa nikako da se upustim u to.
    evo jedan zgodna stranica za kreativne aktivnosti: www.enchantedlearning.com (pogledati kod pre-school activities).

Bipsić's Avatar

Quote Originally Posted by Balarosa
    Kakvo je to silikonsko ljepilo?
    ma, nisam baš sigurna da se tak zove... to su ti ustvari one silikonske patrone kaj se stavljaju u onaj kao pištolj, zaštekaš u struju u za par minuta ljepiš svašta... to ti cvjećarke najčešće imaju, a mi slučajno imamo doma pa sam ja s tim (nekad daaavno) svašta znala raditi... npr. ljepiti školjkice i kamenčiće na ramice za slike itd...

Balarosa's Avatar

T. mi je premalen za ljuske, strah me da nesto ne zavrsi u ustima, ali radili bismo cestitke s lećom, graškom i slično pa mi se čini preteško za ljepilo za papir.

I ovaj silikon će nas pričekati još neko vrijeme.

Što se kaširanja tiče, T. i ja smo napravili onu pastu od brašna i onda iskidali papir za zamatanje s nekim životinjama i s tim ukrašavali kutije za cipele... on baš uživa, s toliko pažnje bira mjesto i to lijepi. Probat ćemo i s balonom.

Balarosa's Avatar

Sad tek vidim da smo na 3-6, a ne na kreativnom kutku. Možda bi temi ipak bilo bolje na kutku, puno tih aktivnosti se preklapa ili jedna inspirira drugu...