Vidi rezultate ankete: da ili ne

Glasači
239. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
Stranica 2 od 8 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 357

Tema: epiduralna

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam glasala za!
    i htjela sam rodit uz epiduralnu al spletom okolnosti, rodila bez..bolnica nema anesteziologa pri radjaoni.
    mislim da je odluka tvoja.
    sad sam ponosna sto sam rodila bez epiduralne jer bi u mom slucaju to bila indukcija..pa sam se zadnjih 2 dana i premisljala..
    da skratim, drago mi je da je ovako ispalo..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i, da, zelim ti puuno srece i brz porod..da bude sto lakse.(ako vec nije proslo}

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Glasala sam za NE iako sam protiv takvih odrješitih odluka "pro et contra" pa već stvoriš sliku da ti ne možeš podnijeti porod, a nisi ni trudove imala. Ili, kao što Krumpirić kaže, ako je porod induciran, podvrgnuta si svakakvim intervencijama, a ti odbijaš iako misliš da ćeš umrijeti od bolova.
    Ja ju ne želim. Ali ne želim ni drip, ni prokinuće vodenjaka. Nek porod teče svojim tokom. Krene li nešto van planova... ne znam.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilo bi idealno da mozes odluciti u toku poroda. sad ne znas kako ce izgledati, kako ces podnositi bolove, a to posebno ovisi i o dripu i drugim intervencijama.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Glasala sam za NE iako sam protiv takvih odrješitih odluka "pro et contra" pa već stvoriš sliku da ti ne možeš podnijeti porod, a nisi ni trudove imala. Ili, kao što Krumpirić kaže, ako je porod induciran, podvrgnuta si svakakvim intervencijama, a ti odbijaš iako misliš da ćeš umrijeti od bolova.
    Ja ju ne želim. Ali ne želim ni drip, ni prokinuće vodenjaka. Nek porod teče svojim tokom. Krene li nešto van planova... ne znam.
    x

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Citiraj klia prvotno napisa
    Apsolutno ne. Lišava ženu spoznaje koliko je njezino tijelo moćno (svemu usprkos).
    Ova rečenica je presavršena. Moram je zapamtiti, a tebi autorice hvala od

Ja sam isto glasala za NE!!!
    Imam se poroditi za malko više od mjesec dana i idem prirodno. Što god bilo traje samo jedan dan, a to svaka žena može izdržati (tako ja sebe tješim).
    Ma bit će to sve više nego super

Sretno na porodu, što god odlučila
    Hvala tebi na razumijevanju. Ja sam se prije prvog poroda tješila da je 6 milijardi žena rodilo, pa cu i ja 8) I onu čuvenu: kako je ušlo, tako će i izać.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da dodam - moj je odgovor vezan za neinducirani (makar i dripani) porod. Što bi bilo u induciranom, ne znam. Mislim da bih se i tada bojala uboda u leđnu moždinu više nego indukcije.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U prvom porodu dobila sam drip i to jaki, nije mi bio bolniji od drugog poroda s prirodnim trudovima.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I takva se iskustva moraju čuti da ohrabre one koje se možda neće moći (ili htjeti) boriti protiv dripa. Ne sviđa mi se ideja da bi priprema žene za porod trebala izgledati kao priprema za borbu. Kontraproduktivno za tijelo žene. Ali ne ni da se ide kao ovca na klanje. Informirano i staloženo, no u glavi pripravno na sve.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Iako sam rodila uz pomoc epiduralne,glasala sam protiv.
    Jedino u slucaju kad je stvarno neophodna i kad je rizik za bebu veci od samog rizika od epija.
    Nazalost tako je bilo kod mene.
    Od prvog dana prizeljkivala sam prirodan porod,gutala sve sto sam mogla o njemu-a na kraju gorko razocaranje.
    Nakon 3 dana ludackih trudova(prvi dan moji,druga dva dana na dripu zbog neotvaranja ),napokon pristajem na epi da uspijem predahnut od bolova i izgurat bebu.
    Nakon 2,5 sata potpuno sam se otvorila,epi je popustila,skroz osjecam trudove i za 15 minuta rodio se moj andeo.
    Moram priznati da sam imala OGROMAN strah od epiduralne,jer sam dobro znala koje sve posljedice ona nosi i da stvarno nisam bila na rubu od bolova,(a jos je veci bio problem zbog plodne vode koja je istekla jos na pocetku,pa je bila bebe ugrozena),ne bi je nikada uzela.
    Da nije bilo nesretnog dripa,mislim da ne bi ni do toga doslo.
    Eto,koliko god sam bila protiv i 3 dana trpjela stravicne bolove,na kraju sam ipak popustila jer je bilo neizdrzivo.

Al kaj ces kad je takav zivot ,nije uvijek kako bi trebalo biti,a jos manje kako mi planiramo...

Ja sam nakon epiduralne 2 dana imala uzasne glavobolje,misla sam da ce mi mozak prsnuti,bila sam nekako sva omamljena i izgubljena.
    I koliko god se ja trudila i voljela to malo mirisljavo stvorenje koje je lezalo samnom na krevetu,nekako sam mrzila samu sebe jer je nedostajao onaj prvi povezujuci faktor-ona navala emocija,ljubavi i radosti.
    Cak nisam ni plakala.A cijeli sam zivot nekako zamisljala kad rodim svoje djetesce da cu od srece plakati satima.
    Al eto,epiduralna mi je oduzela taj najcarobniji trenutak radanja,oduzela mi je mene samu i moje osjecaje,ostala je samo neka tupost.
    I zato ju mrzim vise od svega.
    Oduzela mi je moj porod.I to necu nikada prezaliti.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

evo bila jucer na pregledu
    i odem na odjel
    cist informativno pitam doktoricu kolko zena uzima epiduralnu
    ona kaz oko 90%
    pa di su sad sve te zene :?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisu tu

Ili i ako jesu uzeli (znam cure iz svoje okoline), sljedeci put ne bi.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja_mama, o kojoj se to bolnici radi?
    90% mi se čini skroz nerealno za epiduralnu u jednoj HR bolnici, baš me zanima dal je i i gdje stvarno tako :/ .

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja je se zbilja bojim, više epiduralne nego CR

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam glasala. ne mogu odgovoriti samo da ili samo ne...
    Da, ukoliko postoji indikacija, da uz informiranost...
    Ne, sve je već rečeno u postovima mojih prethodnica...
    Uz komplet što dolazi s indukcijom mogu vjerovati da netko uz nizak prag boli lakše prolazi s epiduralnom...

Haydi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo da se i ja javim. Glasala sam ZA iako smatram da je to samo tvoj odabir. Jako sam se bojala poroda i unaprijed sam znala da cu tražiti epiduralnu. Strah me je igli, ali to je bila jedina igla koje se u životu nisam bojala. Porod je trajao 8 sati i nakon 2 doze su mi ukinuli epiduralnu (I DALI DRIP). Nisam bila izmorena i imala sam snage za sat i pol istiskivanja. Nemam nikakve nuspojave i mislim da bih tražila epiduralnu i sljedeći put.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    90% mi se čini skroz nerealno za epiduralnu u jednoj HR bolnici, baš me zanima dal je i i gdje stvarno tako :/ .
    vinogradska

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja glasala NE...

uspjela sma spavat između trudova pod dripom....pola minute mi je bilo dovoljno za nastavak..

i potpisujem kliu

brz i lagan porod ti želim

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ja_mama prvotno napisa
    Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    vinogradska
    A do prije 2 godine uopće nisi mogla dobiti epiduralnu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

evo relativno nove mame iz Vinogradske koja spada u taj prosjek koji spominješ!glasala za veliko ZA! uz drip koji nisam htjela li sam ga dobila jer ko prvorotkinja nisam ni u snu mislila da to može tako boljeti, mislim da bi umrla, iz epiduralnu koju sam dobila i izričito tražila samo da spomenem (nisu me nutkali to je bila moja i isključivo moja odluka), porod sam odhendlala super. Cijelo vrijeme sam osjetila trudove, znala sam kada imam poriv za tiskanje i kada moram piškiti što sam sve obavljala bez ikakvih problema, osjetila sam cijelo tijelo ali intenzitet bolova je bio recimo 20 %, no ipak dovoljno da osjetim svog prekrsanog sina kako mi se spušta prema dolje i pritišće glavicom da oće van....to je feeling koji bi mi bilo žao da nisam iskusila...i onda par tiska i evo ga vani....oboje dobro fala na pitanju!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

2 puta nisam i ne bi ni 3. put. ti procijeni kad vidiš kako će teći porod

a da boli boli. i btw. nitko nije umro od boli

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

glasala za DA...

nije da baš znam o čemu pričam, prvi put sam je tražila, ali nisam dobila...
    a ovaj puta mi se piše carski rez, tak da ni ovaj puta ništa...
    u našoj bolnici mislim da je dobiti epiduralnu jako teško...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa

nisu svi ljudi imali jednak porod :/
    pa nije tako lako reći-a da boli-boli.
    Ja sam prekonekoliko puta gubila svijest, imala 4,5 satno prelazno doba i rodila dijete s ogromnim hematomima na glavi-nastalima udaranjem o moju zdjelicu (i imala nagnječena crijeva i mjehur)...to ništa nije bila normalna i ljudska bol.
    Otvaranja do 9cm bi mogla preživljavat svaki treći dan :/
    tako da....

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa

Ja sam prekonekoliko puta gubila svijest, imala 4,5 satno prelazno doba i rodila dijete s ogromnim hematomima na glavi-nastalima udaranjem o moju zdjelicu (i imala nagnječena crijeva i mjehur)...to ništa nije bila normalna i ljudska bol.
    to nije bio ni normalan porod. žao mi je da si tako prošla i napatila se
    kod tebe su možda prije trebali hitan carski nego epiduralnu

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa

Otvaranja do 9cm bi mogla preživljavat svaki treći dan :/
    tako da....
    uf, jesam ja ono negdje napisala da je meni bilo isto kao i tebi?

nije, nije-majko moja, sva sam se naježila. meni je bilo samo do ovih 9 cm isto,a onda sam rodila u dva - tri truda.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam glasala ZA.

Moje iskustvo sa epi je bilo super. NIsam imala nikavih posljedica nakon.

Sad znam kako bole trudovi, kako boli drip i kako NE boli kad se dobije epi, a opet boli pred izgon.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    ja sam glasala ZA.

Moje iskustvo sa epi je bilo super. NIsam imala nikavih posljedica nakon.

Sad znam kako bole trudovi, kako boli drip i kako NE boli kad se dobije epi, a opet boli pred izgon.
    I ja sam glasala ZA, ali ne znam ni kako bole trudovi,ni kakav je to osječaj sa dripom a moram priznati da me nije bolio ni izgon..kad danas pogledam film sa poroda ko da gledam američku komediju "žena kaže ahhh i nasmije se i drži bebu u naručju" :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam za, ako su uvjeti kakvi su bili kod mene - dogovorena indukcija. ne znam kako bih inače s tri boce dripa, bušenjem vodenjaka i sličnim izdržala, i beba od 4300g. ovako nemam ama baš nikakvu traumu od poroda. o da je išlo samo od sebe, s prirodnim trudovima, otišla bih u bolnicu i vidjela kako ide pa na licu mjesta odlučila

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tri put sam rodila, prvi porod je bio s dripom i epiduralnom, ja sam progurala, čak i odspavala, tada sam bila zadovoljna što su mi je dali ali! E. je 24 sata spavala, a još 24 bila zdrogirana i padala na kilaži, a sve zbog silne kemije koju je dobila. Tada mi je bilo žao što sam primila epiduralnu, da sam znala kako će utjecati na dijete ne bih nikad.
    Druga dva sam prošla bez ičega, samo prokidanje vodenjaka, djeca su bila odmah super, a ja sam se oporavila od trudova dok si rekla keks!
    Dakle NE!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Apsolutno ne. Lišava ženu spoznaje koliko je njezino tijelo moćno (svemu usprkos).
    Ova rečenica je i mene kao Pepitu potpuno "zdrmala" mislim u pozitivnom smislu, zanijemila sam :shock: . Pa da, to je to i da to propustim, nema šanse!!!

Mislim da je presudila mojoj odluci (iako porod još nije blizu tek 1.5.), nastojat ću da to bude potpuno prirodan porod.

Iako mislim da ne trebamo osuđivati niti kritizirati nikoga tko odluči drugačije, mi žene trebamo biti jedne drugoj podrška.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lili75 mene je ova rečenica totalno potakla da napravim ono za što je žena stvorena, rodim svoje dijete onako kako je to priroda od žene davno zatražila. Ne pričam bezveze, jer mi je termin za 14 dana. Svaki dan mogu u rodilište

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

evo i mene
    mada sam nakon ovog topica bila skepticna , kad su trudovi krenuli ja se odlucila za epi
    ginic kaze nemoze jos jer sam otvorena samo 3
    a onda kad je doso na pregled opet kaze ne jer sam 7na 8
    i tako rodila bez nje

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

zakljucak
    mada sam u tim trenutcima boli htjela epi
    sad mi je drago da je nisam dobila
    mada sam ko budala lezala na stolu i pjevala old mc'donald had a farm

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

čestitke, ja_mama

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja_mama, kakav je bio porod? jesi dobila drip? nešto protiv bolova? jesi mogla mjenjati položaje ili su te "vezali" na leđa/bok?

da old mcdonald vjerujem da tebi nije bilo smiješno u tim trenucima ali mora ga staviti

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

dobila ricinusovo ulje
    prvi trudic u 23.53 zavrsilo u 2.15
    nebo i zemlja s prvim porodom
    doktor me sluso a i babica je bila super i uz mene
    polozaji ledja bok ledja
    stol katastrofa , nema nogare i nema se za sto primit
    u 2.10 sam dobila nesto u ruku ,babica je rekla da je to da mi ubrza porod i ublazi bolove, da ce trajat jos pola sata a ja rodila za 5 min
    mislim da sam bila jedina budala koja je pjevusila u boxu

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja ti sugeriram da ne razmisljas puno prije da li bi ili ne bi nego da vidis na samom porodu ja sam mislila da nikad ne bi uzela epiduralnu, a na samom porodu mi je lijecnik odmah sugerirao na pregledu da sam jako osjetljiva iznutra (jer me samo pregled prestrasno bolio) i da mi on sugerira da je svakako uzmem..i dalje nisam mislila uzeti medjutim trudovi su postali jos intenzivniji i bol je bila prestrasna- trudovi jaki, a mali razmaci pa se nisam stizala ni odmoriti izmedju. Na kraju sam molila da mi je daju i spasila me jer sam zadrzala snagu i cim je prestala epiduralna i kad sam dobila drip sam jako brzo mogla istisnuti bebu..naravno, bitno je da anesteziolog bude dobar..u petrovoj je stvarno zena bila super, nisam imala bas nikakvih nuspojava..da idem sljedeci put opet bi napravila isto, probala bi bez, a ako bi bio isti scenarij opet bi uzela

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e da..ja nisam vidjela nikakvu posljedicu na mojoj bebi...jela je ko malo prase od pocetka i odmah me gledala, nije previse spavala ni nista..doduse, ja sam dobila malu dozu epiduralne i dali su mi je samo jednom, nisu produljivali dalje jer su poceli trudovi za izgon..

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo da i ja podijelim sa vama svoje iskustvo sa epiduralnom...
    Imala sam inducirani porod i to 16 dana nakon termina, dobila pripidil gel u ponoć, uslijedilo visoko puknuće vodenjaka i otvorila se 4 cm, u 7 sati ujutro me premjestili u box. Pokidali vodenjak do kraja i tad su počeli trudovi, međutim bili su neujednačeni pa su mi uključili drip da ih kao "ujednače" i doslovno me nagovorili da mi treba epiduralna jer da ovo što me sada boli da je ništa kako će tek biti, i ja sam naravno u strahu pristala. :shock:
    Anesteziologica i tehničar su me pikali 12 puta, nikako nisu mogli namjestiti taj kateter, ovo je definitivno meni ostao najgori dio poroda, još i sad me zna boliti taj dio kičme.
    Epiduralna mi je zaista pomogla do potpunog otvaranja ali tada su je skinuli i uslijedila su dva sata pakla - trudovi su bili toliko intenzivni i jaki, da sam ja gubila svijest između njih, što od boli što od velikog pada tlaka zbog epiduralne, doslovno sam spavala i budila se, ne sjećam se dobrog djela poroda uopće. :?
    Naravno nakon svega nije izostalo ni nalijeganje na trbuh i to ne jedne osobe već dvije, i dalje se čudim kako mi rebra nisu potrgali.
    Naravno imala sam i epiziotomiju, ali začudo malu, ali zato puno unutarnjih šavova.
    I na kraju rodila sam maloga, opseg glavice 37 cm...apgar 10/10, ali kasnije je primjećeno,kod pregleda fizijatra i uzv mozga, da je ipak ostao negdje u cjeloj toj priči bez kisika i imao je krvarenje II stupnja, nema nekih velikih motoričkih problema, ali očekuje nas vježbanje do prohodavanja...eto ti divnog induciranog poroda sa epiduralnom koja je kod nas glavni krivac za probleme moga sina...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo, ja sam rodila u lipnju. 24 sata prije samog poroda sam dobila lagane trudove. To je bilo ujutro u 6 sati. Odradila sve taj dan, navečer otišla na rođendan djetetova kuma. Nakon ročkasa otišla u bolnicu. U 23 h sam bila u boksu. Otvarala sam se super. Sama bez dripa. U neko doba ( oko 3 ujutro ) me počelo jače boljeti i malo sam se bojala jer sam bila prvorotka. Kako je MM bio sa mnom, nisu me često obilazili. Od straha i neznanja koliko će to dugo trajati i hoće li se bol povećevati, zamolila sam epiduralnu. Dali su mi je , a onda me pregledali. Bila sam 8 cm otvorena. Rekli su da je inače ne daju kod 8 cm ali kad su je već dali, nek se malo odmorim uz nju. Dali su mi jednu majušnu dozu. Po meni je to odlična stvar. Odmorila sam se i zadnjih sat i pol imala snage bez problema odgurati porod. No, da sam znala da će epiduralna malo usporiti porod, možda bih se strpila i progutala bol. No, to ti je to kad ne znaš jer nemaš pojam o porodnim bolovima. Meni je epid. bila ok, bez kasnijih poteškoća, glavobolja, ičega. No, drugi put bih(ako bude kao ovaj put) pokušala bez. Ja nisam protiv epiduralne.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čitam vaše postove i jedino što mogu zaključiti je da mi tuđa iskustva nimalo ne pomažu
    Upravo sam pogledala dvd Mi smo trudni - zovite me šmizlom ali tresla sam se samo gledajući. Što se porod više bliži, to se više bojim. Naravno da bih voljela biti narodni heroj koji će roditi uz pjesmu i osmijeh ali nisam sigurna u kolikoj mjeri će mi to uspjeti.
    Zasad sam za epiduralnu. Možda se predomislim. Možda ću kad sve to krene shvatiti da i nije tako strašno i da ja to mogu. A možda su u šumi.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Što se porod više bliži, to se više bojim.
    Cega se tocno bojis?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mozda su u bunaru

porod je predivno iskustvo kada slusas sebe i svoje tijelo i vjerujes u to. ponekad je bed samo kad se drugi uplicu, a u danasnje doba se cesto netko bezveze uplice. ali postoji i za to lijek, i zove se--ignoriranje

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam za

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Cega se tocno bojis?
    Nepoznatog. Dakle svega vezanog uz porod

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    mozda su u bunaru

porod je predivno iskustvo kada slusas sebe i svoje tijelo i vjerujes u to. ponekad je bed samo kad se drugi uplicu, a u danasnje doba se cesto netko bezveze uplice. ali postoji i za to lijek, i zove se--ignoriranje
    potpisujem!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cega se tocno bojis?
    Nepoznatog. Dakle svega vezanog uz porod

Ajde ti onda umjesto da si na ovom podforumu, lijepo odi na ovaj podforum, pa tamo malo citaj.

I svakako procitaj ove teme, pod OBAVEZNO

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=25434

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=70063

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=48313

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=62420

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tek sad citajuci svoj post vidim da se zaista moze grubo protumaciti. Nije mi bila svrha biti gruba

Svojim postom sam samo htjela uputiti na price koje pokazuju koliko porod moze biti lijep, i kako je to priroda zamislila u svojoj sustini. Cisto kao smjer u kojem da se krecete da bi otklonile strah.

Ja razumijem taj strah od poroda, pa pobogu ja sam sama za vrijeme trudnoce barem 100x cula pitanje "jel te strah poroda?".. hebemu misa, i da me nije bilo strah, nakon 100 put istog pitanja, pomisli covjek "a mozda bi se i ja trebala bojati?" Pa se onda bojimo a ni neznamo cega se bojimo, al svi nas pitaju dal se bojimo, pa to onda samo potencira da se stvarno necega trebamo bojati 8) Razumijem u potpunosti vase dvojbe i dileme, bijah tamo...

Ja cu vam samo reci da zavim svakoj od vas koju ceka porod. Porod moze biti toliko divno i osnazujuce iskustvo da je to totalno nevjerojatno. A ona bol koja ima svoju svrhu, i kad dijete izadje i u milisekundi nestane bol i nastupi hrpa hormona srece - ihaaaaj, nema boljeg osjecaja na svijetu. Totalna ekstaza. I stvarno je steta propustiti to zbog lijekova.

Zavidim svakoj od vas, i iste sekunde bi se mijenjala s vama, samo da jos jednom osjetim taj feeling samog izlaska djeteta

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja cu vam samo reci da zavim svakoj od vas koju ceka porod. Porod moze biti toliko divno i osnazujuce iskustvo da je to totalno nevjerojatno. A ona bol koja ima svoju svrhu, i kad dijete izadje i u milisekundi nestane bol i nastupi hrpa hormona srece - ihaaaaj, nema boljeg osjecaja na svijetu. Totalna ekstaza. I stvarno je steta propustiti to zbog lijekova.
    x

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

glasala ZA
    prvi porod cjelodnevno mučenje inducirani poprd na dripu nakraju završen IPAK carskim ali u općoj tako da svakako mislim da je bolja opcija s epiduralnom..

koja je razlika spinalne i epiduralne?

Stranica 2 od 8 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •