Vidi rezultate ankete: da ili ne

Glasači
239. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 357

Tema: epiduralna

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne bih ja traženje epiduralne nazvala kukavičkim. Netko vidi spas u totalno prirodnom porodu, a netko u epiduralnoj. Tako bismo i prirodni porod mogli nazvati kukavičkim naspram poroda sa dripom. Naravno samo karikiram, ali stvarno nekako tužno zvuči nazivati bilo koji rodiljin trenutak slabosti kukavičkim.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da vidjela sam da si stavila taj filmic tamo na temu zadak,ali ja ga ne mogu otvorit,ne znam zasto... :?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kate111 prvotno napisa
    Da vidjela sam da si stavila taj filmic tamo na temu zadak,ali ja ga ne mogu otvorit,ne znam zasto... :?
    Moraš se registirati na youtube.
    Sad sam pročitala tvoje koma iskustvo s prvim porodom, ali jednostavno sam morala reagirati na neistinu da se dijete na zadak ne može roditi bez dripa i da je to najprirodnije moguće.
    Ova trudnoća ti je prilika da se malo prešaltaš na pozitivniju literaturu. Krasnih preporuka za knjige ima tu na forumu.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Ne bih ja traženje epiduralne nazvala kukavičkim. Netko vidi spas u totalno prirodnom porodu, a netko u epiduralnoj. Tako bismo i prirodni porod mogli nazvati kukavičkim naspram poroda sa dripom. Naravno samo karikiram, ali stvarno nekako tužno zvuči nazivati bilo koji rodiljin trenutak slabosti kukavičkim.
    mislim da si krivo shvatila fidji--i ja sam, ali sam 2 puta procitala pa mi je bilo jasnije. kukavicki se odnosilo na stanje u glavi te zene koja rada , npr. ja sam bila ta koja je brijala na prirodni porod i onda na pola kukavicki trazila epi. dobro, ja sam bila skoro 8 sati na dripu pa hajde , ali znam koliko sam htjela prirodni porod i kako sam imala sliku u glavi da sam kukavica kad sam pocela vapiti za analgeticima. doduse, kod mene je to bilo dosta prije tranzicije, jer sam jedva jedvice podnosila trudove na dripu. pravu tranziciju na prvom porodu opce nisam ni imala, ili je se ne sjecam. zato mi je drugi porod bio "popravni" , tada sam sve dozivjela i preporodila se

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Citiraj Kate111 prvotno napisa
    Moraš se registirati na youtube.
    Sad sam pročitala tvoje koma iskustvo s prvim porodom, ali jednostavno sam morala reagirati na neistinu da se dijete na zadak ne može roditi bez dripa i da je to najprirodnije moguće.
    Ova trudnoća ti je prilika da se malo prešaltaš na pozitivniju literaturu. Krasnih preporuka za knjige ima tu na forumu.
    Nadam se da mi nece trebat i da mi ovaj drugi djecacic nece zadat toliko muka....ali ako opet bude na zadak....
    Potrudit cu se jos vise educirat,jer ocito nisam dovoljno i sebe sam odmah osudila...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Prosle god u ovo vrijeme sam radjala....haha mom zlatu je danas rodjendan....a on sad pajki

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    mislim da si krivo shvatila fidji--i ja sam, ali sam 2 puta procitala pa mi je bilo jasnije. kukavicki se odnosilo na stanje u glavi te zene koja rada , npr. ja sam bila ta koja je brijala na prirodni porod i onda na pola kukavicki trazila epi. dobro, ja sam bila skoro 8 sati na dripu pa hajde , ali znam koliko sam htjela prirodni porod i kako sam imala sliku u glavi da sam kukavica kad sam pocela vapiti za analgeticima. doduse, kod mene je to bilo dosta prije tranzicije, jer sam jedva jedvice podnosila trudove na dripu. pravu tranziciju na prvom porodu opce nisam ni imala, ili je se ne sjecam. zato mi je drugi porod bio "popravni" , tada sam sve dozivjela i preporodila se
    Ma znam, Mikka da F.nije mislila ništa loše. I meni je jednostavno ostala ta misao u glavi kad sam nakon 5 sati na dripu tražila epi i pomislila da sam kukavica. Nisam dobila epi, ali mi je i dalje ostao taj grozan osjećaj kukavičluka. Iako sam svjesna da niti jedan zahtjev rodilje nije kukavički jer žena nije ista osoba u tim trenutcima kad rađa, svejedno me zbog toga obuzme neugodan osjećaj. Još kad to pročitam ovako sa strane od nekoga, dobro da me herc ne strefi

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma da, i meni je ostao gorak okus u ustima nakon prvog poroda, jos i sada zalim, iako mi nije tako tesko kako mi je bilo prije nego sam se preporodila na drugom. ali znam da je tu najvise kriva ta rutina, taj pristup trudnoci i porodu kao da je bolest. kad se sjetim trenutka u kojem su mi gurali kateter da se popisam prije izgona muka mi je. dokle je to sve doslo da se kod normalnih zdravih zena i poroda upotrebljava kateter, a jos je gora stvar da je to vecini zena normalno. kakva zalost meni kada citam takve stvari. pogotovo kada znam kako porod moze biti divan, ispunjujuc, ljekovit za duh i tijelo, samo nazalost to se rijetko do nikad dogodi u rodilistu.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je u jednom trenutku stvarno bilo tog ležanja preko glave i ne znajući kako da se izvučem (kasnije sam ustajala bez pitanja ) pitam ja da odem na wc. A oni meni da će mi kateter staviti. Kako sam imala grozna iskustva sa kateterom još od operacije, glatko sam odbila i rekla da nema šanse da mi ga stave! I kad je poslije poroda sestra čekala u wc-u kraj mene da se pomokrim (a meni u psihi da će me bolit jer sam šivana, a još i sestra mi tu drži svijeću), a ja ne mogu pa ne mogu...i sestra mi nakon 20 minuta kaže da ako se ne pomokrim će mi morati staviti kateter. Eh, kojom brzinom je izletilo iz mene

Ma u biti, ja sam sigurna da epiduralnu ne bi ni izmislili da nisu izmislili drip, ležanje i slične nepotrebne intervencije. Epi mi u moru toga nepotrebnog izgleda kao jedina svijetla točka moderne medicine

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ma u biti, ja sam sigurna da epiduralnu ne bi ni izmislili da nisu izmislili drip, ležanje i slične nepotrebne intervencije
    nije epiduralna izmišljena radi obezboljenja poroda,
    postoje brojne "ozbiljne" indikacije pri kojima se ona primjenjuje

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    Ma u biti, ja sam sigurna da epiduralnu ne bi ni izmislili da nisu izmislili drip, ležanje i slične nepotrebne intervencije
    nije epiduralna izmišljena radi obezboljenja poroda,
    postoje brojne "ozbiljne" indikacije pri kojima se ona primjenjuje
    daa? koje?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Znam. Htjedoh reći da je ne bi ni sjetili se primjeniti u porodu da nije dripa. Ne bi bilo tolike potrebe za njom.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

znam što si mislila ,ali eto,zbog drugih..

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja ne znaam a stvarno me zanima.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

velike abdominalne operacije (najčešće ginekološki ili kirurški karcinomi) pogotovo kod hemodinamski nestabilnih bolesnika
    terapija boli kod malignoma u terminalnoj fazi

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ma da, i meni je ostao gorak okus u ustima nakon prvog poroda, jos i sada zalim, iako mi nije tako tesko kako mi je bilo prije nego sam se preporodila na drugom. ali znam da je tu najvise kriva ta rutina, taj pristup trudnoci i porodu kao da je bolest. kad se sjetim trenutka u kojem su mi gurali kateter da se popisam prije izgona muka mi je. dokle je to sve doslo da se kod normalnih zdravih zena i poroda upotrebljava kateter, a jos je gora stvar da je to vecini zena normalno. kakva zalost meni kada citam takve stvari. pogotovo kada znam kako porod moze biti divan, ispunjujuc, ljekovit za duh i tijelo, samo nazalost to se rijetko do nikad dogodi u rodilistu.
    Istina za kateter i meni je ostao u gorkom sjecanju.Stvarno ne znam koliko mi ga je puta samo stavila...mislila sam da vise nikad necu svrsit,a pecenje i pustanje kad kihnem da i ne spominjem!Tri mjeseca sam se od toga oporavljala,a rez mi je prosao za 2 tj.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

proučila sam vaša razmišljanja i komentare na epi. i mislim da ću otići na
    razgovor kod anesteziologa i uplatiti epi. pa ako bude trebalo... ako ju ne iskoristim vraćaju novce, nigdje nisam našla cijenu epi. navodno u mjestu
    gdje ću ja roditi plaća se 1200 kn radnim danom,a ako rodiš za praznik ili noću penje se cijena do 2200 kn. ZANIMA ME KOLIKO STE PLATILE vi koje ste imale epi. na porodu? hvala ali nigdje nisam našla taj podatak.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ništa. u rijeci besplatno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Mordana prvotno napisa
    nisam našla cijenu epi. navodno u mjestu
    gdje ću ja roditi plaća se 1200 kn radnim danom,a ako rodiš za praznik ili noću penje se cijena do 2200 kn. ZANIMA ME KOLIKO STE PLATILE vi koje ste imale epi. na porodu? hvala ali nigdje nisam našla taj podatak.
    ne znam u kojem cijeniku bi trebao biti taj podatak

ako ti je tu informaciju pružio ginekolog,onda ta lova vjerojatno završava u njegovom džepu

anesteziologu rijetko tko i zna ime,a kamoli da je u điru nekakav novac

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mordana, na formu nije dozvoljno poticanje mita i korupcije, epiduralna analgezija se u našim rodilištima ne naplaćuje, barem koliko je meni poznato.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Frida, kakvo mito i korupcija???? pa informaciju smo dobili na trudničkom tečaju svi u grupi jasno i glasno od sestre koja vodi tečaj, epiduralna se plaća, morate dogovorit prije poroda s anesteziologom!
    kad sam počela razmišljat o epi. razgovarala sam s jednom kolegicom koja je rodila i Zg uz epi. te mi je ona rekla da nije ništa platila, tako
    sam došla na forum provjeriti jel se plaća ili ne??

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U Sisku analgezija kao u privatnim rodilištima
    Kako su nam u sisačkom rodilištu i potvrdili, analgeziju naplaćuju 1.200 kuna ukoliko se porod događa za redovitog radnog vremena, odnosno 2.200 kuna ukoliko je riječ o dežurstvima. Na pitanje zbog čega naplaćuju nešto što bi trebalo biti besplatno, odgovaraju kako u slučaju analgezije anestezilog mora dolaziti s, obližnje, kirurgije u rodilište, i to ima svoju cijenu?! U drugim je hrvatskim rodilištima, prema nama dostupnim podacima, epiduralna analgezija besplatna, a u privatnim se rodilištima naplaćuje koliko i u državnoj bolnici u Sisku, oko 2.000 kuna.

MALO SAM IŠLA PROSURFAT PO NETU I EVO ČLANKA KOJI SAM NAŠLA
    IZ NOVOG LISTA ( 6 mjesec 2009. godine), mora da su u Sisku anesteziolozi zlatni.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Frida, čini mi se da opomenu trebate dati sisačkom rodilištu, a ne Mordani

Stvarno u Lijepoj Našoj svega ima

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U Sisku analgezija kao u privatnim rodilištima
    Nije mi jasno kako oni to pravdaju, pokrivaju, izdaju li račun... Ma nevjerojatno.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cubana, neznam pojedinosti, ali otići ću ovaj ili sljedeći tjedan baš da vidim kak su oni to smislili. Nije da ću sigurno koristiti epi. ali me ovaj podatak baš fascinirao.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ako je tako ispričavam se Mordani.

Iskreno, nisam imala pojma da se igdje naplaćuje epiduralna :/.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Cubana, neznam pojedinosti, ali otići ću ovaj ili sljedeći tjedan baš da vidim kak su oni to smislili. Nije da ću sigurno koristiti epi. ali me ovaj podatak baš fascinirao.
    Pitaj hoćeš li dobiti račun na ime da ga možeš priložiti na poreznu prijavu

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Razgovarala sam s nekoliko pravnika iz HZZO-a te njihovih liječnika koji rade kao kontrolori. Informacija koju vam dajem je provjerena, za razliku od gore objavljenog članka.

Ukoliko postoje medicinske indikacije (koje utvrđuje liječnik prilikom poroda), troškove epiduralne analgezije refundira HZZO. Ukoliko liječnik smatra da nema potrebe za time i ne želi ugroziti vaše i bebino zdravlje, a vi ipak inzistirate na epiduralnoj - dobit ćete ju uz zaračunate troškove. Moram napomenuti da je procedura ista u svim državnim bolnicama te sisačka nije iznimka.

Ako je postojala medicinksa indikacija, a vama su ipak zaračunati medicinski troškovi, podnesite zahtjev HZZO-u da vam refundira troškove, potrebno je samo priložiti otpusno pismo ili drugi dokument u kojem je jasno vidljivo da je epiduralna analgezija bila potrebna.

OVO SAM NAŠLA NA JEDNOM NAŠEM LOKALNOM FORUMU U SISKU, DA LI JE TO ISTINA NEZNAM. FRIDA, nemoraš se ispričavat, krivo smo se skužile

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ukoliko liječnik smatra da nema potrebe za time i ne želi ugroziti vaše i bebino zdravlje, a vi ipak inzistirate na epiduralnoj - dobit ćete ju uz zaračunate troškove.
    Ovo se isto ne bi smjelo događati, naime liječnik je taj koji odlučuje. Nije epiduralna analgezija trajna ili minival pa da se bira i shodno tom naplaćuje.
    Ograđujem se od debate o pravu na izbor, samo pobijam ispravnost gore navedenog; to nije razlog za naplatu.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Iskreno, nisam imala pojma da se igdje naplaćuje epiduralna :/.
    Ni ja, ali me više ništa ne može iznenaditi

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Stvarno svasta,ovo prvi put cujem.Koliko ja znam to snosi hzzo.
    Bas sam se razocarala. U rijeckoj je koliko znam besplatno...

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ukoliko postoje medicinske indikacije (koje utvrđuje liječnik prilikom poroda), troškove epiduralne analgezije refundira HZZO. Ukoliko liječnik smatra da nema potrebe za time i ne želi ugroziti vaše i bebino zdravlje, a vi ipak inzistirate na epiduralnoj - dobit ćete ju uz zaračunate troškove. Moram napomenuti da je procedura ista u svim državnim bolnicama te sisačka nije iznimka.
    Nama je na tečaju predavanje o EPA-i držao glavni anesteziolog. Niti riječi o ikakvoj naplati, ili o ugrožavanju zdravlja bebe i majke, dapače, svi podaci koji si iznešeni govore u korist EPA-e - manje lijekova se koristi pri porodu sa EPA-om (princeza puffy vam to može potvrditi, mada sumnjam jer ju ne voli - EPA-u...)
    Uglavnom, došla sam ujutro, digla dva prsta u zrak, 'znate, ja bih epiduralnu', odgovorili se da nema problema i nakon par sati sam ju dobila, sve ok.
    kakva lova, kakvi bakraći?
    pravo svake žene je da ima izbor! da, na račun države!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tko kaže da ja ne volim epiduralnu ?
    volim,ali ne na sebi

prije desetak godina se u šibenskoj bolnici naplaćivala epiduralna
    novac je išao bolnici,a nešto jako,jako simbolično anesteziololozima
    na kojem je to principu funkcioniralo-nemam pojma,
    ali ne vjerujem da je bilo nezakonito
    ta praksa je ukinuta

mislim da se to radi po principu ako nije u pitanju npr.distocija ili neka druga med.indikacija,onda je u pitanju komoditet majke,pa neka plati
    ali,to je moje razmišljanje na glas

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pismenim putem sam dobila odgovor od službene osobe bolnice ,
    netočna je informacija da se u drugim Bolnicama u Hrvatskoj epiduralna analgezija ne plaća.
    - eto, a koliko ja vidim niti jedna od vas nije platila.. sad mi ništa nije jasno..

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A koliko ja znam trudnicama je u hrvatskoj sve sto je vezano uz trudnocu i porod besplatno...ili se varam?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mamal prvotno napisa
    Niti riječi o ikakvoj naplati, ili o ugrožavanju zdravlja bebe i majke, dapače, svi podaci koji si iznešeni govore u korist EPA-e - manje lijekova se koristi pri porodu sa EPA-om
    pa neće si valjda raditi anti-propagandu.
    a epiduralna je sama po sebi lijek

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

u Rijeci se ne placa, barem je ja na prvom porodu nisam platila, a trazila sam je i dobila

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

netočna je informacija da se u drugim Bolnicama u Hrvatskoj epiduralna analgezija ne plaća.
    Naravno. Plaća ju HZZO.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Niti riječi o ikakvoj naplati, ili o ugrožavanju zdravlja bebe i majke, dapače, svi podaci koji si iznešeni govore u korist EPA-e - manje lijekova se koristi pri porodu sa EPA-om
    pa neće si valjda raditi anti-propagandu.
    a epiduralna je sama po sebi lijek
    da pojasnim, a princess puffy nek to stručno objasni...

1. drip se dobiva kao pojačivač trudova, kada se procjeni da majčini trudovi nisu dovoljno jaki da istisne dijete - U KRVOTOK

2. tijekom poroda dobivaju se još neki analgetici za ublažavanje boli - U KRVOTOK

3. EPIDURALNA ANALGEZIJA ubrizgava se u područje između kralješka i leđne moždine (epiduralnu zonu), ne znam točno koji je kemijski sastav tekućine koja se ubrizgava, ali ona služi SAMO kao BLOKATOR RECEPTORA BOLI koji mozgu šalju signal da nas boli (laički: boli nas, ali mi to ne znamo). kao takva NE ULAZI U KRVOTOK i NIJE LIJEK!

meni je to logično objašnjenje, a na tečaju se više propagirao prirodni porod i nitko nije branio isključivo svoje stajalište...a mislim da je informacija iz prve ruke, od anesteziologa, vrijednija od naklapanja po hodnicima raznih 'stručnjaka'. a koliko znam, hipokratova zakletva uključuje i prikazivanje istinitih podataka...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

3. EPIDURALNA ANALGEZIJA ... NE ULAZI U KRVOTOK i NIJE LIJEK!
    Ne kužim, što su lijekovi samo ono što ide u krvotok?
    Kako se onda nazivaju razne masti i kapi (npr. za oči ili uši) koji ne idu u krvotok?
    (Samo me zanima, sorry na ot)

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    3. EPIDURALNA ANALGEZIJA ... NE ULAZI U KRVOTOK i NIJE LIJEK!
    Ne kužim, što su lijekovi samo ono što ide u krvotok?
    Kako se onda nazivaju razne masti i kapi (npr. za oči ili uši) koji ne idu u krvotok?
    (Samo me zanima, sorry na ot)
    masti i kapi se ne koriste pri porodu, a da se i koriste nemaju nikakvog utjecaja na bebin krvotok, kao npr. drip i drugi analgetici.

koliko ja shvaćam zagovaratelje prirodnog poroda ili poroda kod kuće, sve je to zato da beba dobije što manje 'lijekova' , tj. da joj što manje toga uđe u krvotok (pored ostalih eventualnih prednosti).
    mislim da je važno znati da porod sa EPA-om to isključuje...EPA je dakle, tekućina koja se ubrizgava u epiduralnu zonu, a ne u žilu...u tom smislu je gore navedeno...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Re: epiduralna

evo ja sam neplanski morala dobit epiduralnu jer nisam imala trudove nešto malo nisam se otvarala tako da su mi preporučili epiduralnu pa ako se neotvorim i moram na carski da na carskom budem budna tako je i bilo otvorila se 6 cm i dalje ništa i u 19h pošalju me nacarski na kojem sam bila budna i ništa nisam osjetila i 16 u 20h sam dobila divnog dečka zove se ivica i juče smo došli kuči sad kad budem drugo djete razmišljam da bi tražila epiduralnu jer zašto da se pati žena ako joj nešto može ublažit bol

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam, evo, friško s radionice Andree Robertson i ona tvrdi da epiduralna dolazi do bebe, mada ne odmah nego kroz nekih 30-45 minuta. A uz to, ne preporuča je ni zato što ona utječe na gubitak tonusa mišića zdjeličnog dna koji inače (kad su napeti) imaju aktivnu ulogu u provođenju bebine glave kroz porođajni kanal. Ako im se tonus izgubi, više ne mogu usmjeravati glavicu u pravom smjeru pa su učestalija dovršavanja porođaja vakuumom ili forcepsom. Osim toga, uz epiduralnu je kretanje ograničeno, što također produljava porođaj.

lily24ri Što se boli tiče, postoje mnogi načini na koji se s njom može nositi a koji ni na koji način ne mogu naštetiti već, dapače, pomažu porođaju: topli tuševi, masaže, slobodno kretanje, odrađivanje trudova na lopti, meditacija, disanje, trbušni ples... Doduše, tu dolazimo do problema naših bolnica, ali to je tema za drugu diskusiju.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    evo, mogu reći ja, zagovornica prirodnog poroda , kada mislim da epid. može biti korisna.
    ako je žena na dripu i na leđima (plus ako joj je ozračje u kojem rađa stvorilo strah i nesigurnost),
    tada je moguće da će joj trudovi i porod biti jednostavno preintenzivni, prebolni.
    i moguće je da to sve i zakoči porod.
    epid. tad može olakšati.
    ali i ne mora, nema garancije.
    kako reče Andrea Robertson (isto zagovornica prirodnog poroda i edukatorica na području poroda, ali puno poznatija od mene ),
    epiduralna zbog upotrebe dripa nekad jednostavno postane nužna.

zapravo epiduralna je proizvod današnjeg uobičajenog načina rađanja i gledanja na porod.
    recimo (emso, voč mi nau ) u Nizozemskoj je upotreba epiduralne puno manja nego u ostalim zapadnjačkim zemljama.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=164&Show=2504
    Meni su nazalost posle 20 i nesto sati ipak morali dati, naravno da sam bila na dripu na ledjima, to ovde inace nije nikako praksa ali S. je mnogo kasnio.... tako da je meni pomogla moze se reci jer sam posle nekoliko sati od dobijanja epid. rodila. Sad kad razmisljam o tome ipak mi je zao sto sam pristala ali opet posle toliko sati bolova ja vise nisam bila pri sebi. Zao mi je sto izgon nisam osetila bas kako treba ali sam prosla bar bez rezanja.
    Glasala sam naravno protiv, i iskreno se nadam da ova mala smizlla nece resiti da kampuje predugo kao brat....
    A inace sam u Nizozemskoj

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I ja sam cijelo vrijeme prije poroda govorila da ne zelim epiduralnu, da zelim sve prirodno. No kad su poceli oni pravi bolovi bolovi sam ju bila zatrazila (kukavica sam,znam ), no kako sam vec bila otvorena nekih7-8 cm, dok ja nju dobijem, pa dok to pocne djelovat ja sam mogla i rodit, tako da sam na kraju ipak odlucila da cu rodit bez nje.
    Bio mi je jako dug i bolan porod (mislim, vjerovatno je svakome bolan), ali ipak sam upjela bez epi i sad mi je drago da jesam. Naravno, olakotne okolnosti su bile sto sam rodila u Austriji, gdje mi je babica skoro cijelo vrijeme masirala kriza, sto sam vecinu vremena provela u kadi (tako da sam prosla bez pucanja i rezanj :D ), te sto su me pustale da si zauzimam polozaj koji meni odgovara, jer da sam kojim slucajem morala biti u lezecem polozaju mislim da bih pukla, ovako sam bila malo na boku malo na koljenima, i na kraju rodila na stolcicu. Tako da se i to sve moze uzeti kao nekakva sredstva za ublazavanje boli.
    Za drugi porod isto namjeravam bez epiduralne, jer se nadam ipak nesto manje bolnom porodu nego sto je bio ovaj prvi...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam i prije prvog i pruje drugog poroda ostavila sebi mogucnost da dobijem epi.Na prvpm porodu sam je dobila ali i uz nju smo se i malac i ja namucili samo tako.Nisam imala nikakve posljedice niti komplikacije.Uglavnom su mi rekli da to najvise zavisi od strucnosti anesteziologa i da onaj koji daje epiduralnu mora biti obucen bas za nju.Na drgom porodu je sve islo tako brzo i lagano da nije ni trebala.Planiram rodit jos jednom i opet ako bude trebalo uzet cu epi ako ne jos bolje.Ja sam svoju djecu rodila u Austriji i nisam sam ja odlucila o tome treba li mi epi vec i babica.Svaki porod je prica za sebe i kada krene tek onda se vidi treba li ili ne.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pitaću ovdje.

Hebiga, ne znam.
    Da li pod epiduralnom osjećate noge, ili ne kao kod spinalne?

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa
    Pitaću ovdje.

Hebiga, ne znam.
    Da li pod epiduralnom osjećate noge, ili ne kao kod spinalne?
    da, a negdje ti daji u da hodaš, uz nečiju pomoć....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne osjecas noge i nista od stomaka do dolje. Lezis svo vrijeme, na bokovima i ledjima, i prikacena je infuzija i katetar

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Cruella prvotno napisa
    Ne osjecas noge i nista od stomaka do dolje. Lezis svo vrijeme, na bokovima i ledjima, i prikacena je infuzija i katetar
    ti govoriš za spinalnu, a kod epiduralne to nije slučaj...

Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •