-
Bezbolne, a redovne BH kontrakcije
Ja sam trenutno 36+tj. Jako dugo vec imam BH kontrakcije, po nekoliko na dan, grlic mi je bio skracen pa sam bila i na terapiji - ginipral, progesteron, Mg, mirovanje.
E, sad sve to mi je ukinuto jer sam u 9. mesecu i juce sam prvi put malo duze hodala, isla da izvadim briseve, krv za analize pred porodjaj, malo u kupovinu i sinoc mi krenu BH bezbolne na 6 minuta i to potraje dobra dva i po sata. Dakle bas redovne, u minut tacne bezbolne kontrakcije i tako minimum 30. Istusirala se i pokusala da odspavam i nestale kao rukom odnesene. Od tad ih nema, ali ne znam dal ovo prijaviti lekaru, sta raditi ako se ponovi, da li ici u bolnicu? Da li mogu da stete bebi ove kontrakcije ovako ceste a koje ne predju u trudove?
Unapred veliko hvala na svakom odgovoru.
-
Pij vise tekucine ako ti to nije kontraindicirano zbog kakvih drugih razloga.
Posljednje uređivanje od marta : 22.01.2011. at 11:58
-
Mojoj sestri su takve kontrakcije bile svakodnevne, a nisu bili trudovi. Tokoliza joj je ukinuta sa 33 tt, puštena doma sa 35 tt, rodila na kraju tek indukcijom sa 39+3. Tako da smo svi čekali nedonošće, a rodila se velika cura duboko u terminu.
-
Evo ih kod mene svaku večer (ponekad i preko dana, ali navečer su pod obavezno), već sam se tako navikla na njih u posljednja dva i pol tjedna da se zabrinem kad navečer izađem van i ne osjetim ih (onda ih obično osjetim tek kad dođem doma).
-
Ja njih osecam od 21.tj. i ne brine me sto ih ima - to mi dodje kao normalno i svakodnevno, nego sto mi se pojavi talas tih kontrakcija koje budu bas redovne kao sinoc na tacno 6 minuta...
Kad citam o njima, vidim pise da su one samo pripremne i da nisu znacajne ukoliko nisu redovne. E, sad ja sam u devetom mesecu, znam da nije strasno i ako krene, ali ne znam da li kad imam redovne a bezbolne to moze biti znak neceg...
Do sad su mi sa javljale nasumicno i maximum 10-15 za dan
Posljednje uređivanje od lady.x : 22.01.2011. at 12:38
-
Gle, meni je doktor rekao da se njih ne moram nimalo plašiti, bez obzira na količinu i razmak. Meni su par puta krenuli pravi bolni (prije cca 3 tjedna) i isto su već počeli uzimati maha, no nakon 2 sata su sami od sebe prestali. U takvom slučaju, doktor mi je preporučio ležanje na lijevom boku, koncentraciju na disanje i opuštanje. Doduše, to je bilo kad sam bila 34. tjedna, da sad krenu počela bi priprema za bolnicu.
Kako god, mislim da se ne moraš brinuti oko bezbolnih, ali slobodno pitaj doktora da te umiri - moj je doktor jako cool lik, pa se pouzdam itekako u njega
-
lady.x, kad budu pravi trudovi, znat ćeš
. Ovo sve pripremno može trajati tjednima pred porod.
-
lady x i po mome iskustvu ( 4x) pravi truduvi se itekako prepoznaju. Sjetit ćeš se ovoga nakon što rodiš i upoznaš trudove koji otvaraju. Ne pričam toliko o boli ( jer meni je bol bila podnošljiva) nego o snazi truda koja ti obuzima cijelo tijelo.
Ali, ako nisi sigurna, uvijek je bolje zvati doktora ili čak ići do rodilišta da se uvjeriš da je sve u redu. Bolje da te vrate doma, nego da sebe mučiš mislima da li je sve u redu.
Sve najbolje i javi kad stigne bebica!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma